Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייהטסו שרייד משנת 97

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הוא נסע כל כך מעט האם יש לו הוכחות לטיפולים כל שנה? בדרכב מי שנוסע מעט כל כך חוסך בהחלפת רכיבים כמו אגזוז שבטח רקוב וכד' אז צריך לבדוק ולבקש קבלות והוכחות כתובות. אגב זה ההוא שמפרסם ב 8000 ביד 2 ?

פורסם

נזכרתי בקטע מעניין.

לפני 6 שנים אבא שלי קנה גרנדה פונטו חדשה בטרייד מוביל. בדיוק כשהייתי איתו במעמד רכישת הרכב, נכנס איזה זוג חביב והביא למגרש (במסגרת עסקת טרייד אין) פיאט מריאה שנת 98 יד 1, עם 60 אלף ק"מ. רכב בן 12 שכמעט לא נסע. דרשו עליו 10 אלף ש"ח בלבד - סכום מאוד נמוך לכל הדעות לרכב עם נתונים מבטיחים כ"כ.

נכנסתי לאוטו כדי לראות את מצבו, אכן יפה ותואם את הק"מ - אבל אז ראיתי את ספר הטיפולים - כל 20 אלף ק"מ.

זאת אומרת שהרכב ראה מוסך בדיוק 3 פעמים ב-12 השנים שלו על הכביש.

הבדיקה שעשו טרייד מוביל לרכב (שאותה ראיתי) הראתה בלי סוף נקודות לטיפול, כולל רקבונות במערכות חשובות כמו הרדיאטור וכו'.

סביר להניח שיישור קו רציני שהיה הופך את הרכב הזה לבונבוניירה שהוא באמת צריך להיות - היה עולה 6-7 אלף שקל - ובסוף עדיין יש לך רכב בן 12.

למרות שרציתי לרכוש אותה לאחותי, פשוט ויתרתי מראש - אין עצבים להיכנס להרפתקאות כאלה, עדיף להשקיע מראש ברכישה של רכב נורמלי.

אותו דבר עם הדייהטסו הזו כאן - כזה רכב רוכשים רק אם התקציב הוא באמת רק 5000 שקל.

פורסם

הייתה לי כזו- רכב מצוין. נוח אמין וחסכוני, חרשתי איתו את הארץ.

בתור רכב שני לנסיעות קצרות (בעיקר בגלל בטיחות נמוכה יחסית למקובל היום) אם הוא במצב טוב כמו שהוא נשמע ב-5K פחות חלק מעלות מצבר וצמיגים מדובר לדעתי בקנייה מעולה.

מה לבדוק? מבט טוב שאין נזילות או צנרת סדוקה, אוזן טובה כאשר המנוע עובד לשמוע שאין רעשים חריגים ויאללה לדואר.

נ.ב- תבדוק איתו מתי עשה טיימינג לאחרונה ואם יש לעשות כבר אתה יכול להוסיף את זה לריגקטים.

פורסם

אין לי מושג אם כדאי או לא רק אעדכן אותך שנסעתי על רכב כזה

בעבר,בדיוק אותו מודל ושנה כ 6 שנים כמעט ללא בעיה מיוחדת.

פורסם

בבעלותי כזה היום.

אצלי כבר כשנתיים וחצי, ועם תקלה אחת עד כה (הוחלף רדיאטור).

רכב אמין מאוד, זול לאחזקה, ולא צמא במיוחד.

טפו טפו טפו.

Sent from my iPhone 8s Edge

פורסם

לפני 7 שנים רכשתי שרייד 97(גם כן יד ראשונה, 60 אלף ק"מ, ידנית) נסעתי איתה למעלה מ 60 אלף

שירתה אותי נאמנה כל תקופת הלימודים - 4 שנים.

מלבד תחזוקה - 0 תקלות, רכב אמין וחסכוני.

הרכב מאוד פשוט, אבל עושה את העבודה כמו סוס.

כרכב משני לבית זה יכול להיות אחלה רכב,

קח בחשבון שהחל מגיל 15 אתה צריך להביא אישור ברקסים לטסט ומגיל 20 טסט פעמיים בשנה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

לפי דעתי הנתון של הקמ מפתה מאוד ומצד שני גם מטעה את החשיבה הרציונאלית.

בקצרה: אם יש לך אהבה אישית לרכבים ישנים, רכבים עם "אופי", אם יש לך ידיים טובות ויידע במכונאות, זיקה לתחום, ובכיף שלך להתעסק התעסקות יומיומית אינסופית עם הרכב אז לך על זה.

כמו כן אם לא איכפת לך להתנייד עם רכב ישן ולנסוע בו כמו שהוא כל עוד הוא נוסע, הריי מצאת לך מציאה.

אם תרצה להביא אותו למצב של שלמות מכאנית וחיצונית לפי דעתי זה בור בלי תחתית (אספנות).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...