Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וייז זה השקר הכי גדול בעולם הטכנולוגיה, מאז בועת ה.com

אני לא יודע לגבי תאוריות קונספירציה, אבל האלוגריתם הבסיסי שלהם - זה שאמור להפוך אותם ליעילים יותר מסתם gps - פשוט לא עובד.

אני טוען את זה שנים, אבל אנשים מסתכלים עלי כאילו אני אומר שהירח עשוי גבינה. וויז פשוט לא תוכנת ניווט טובה ואלוגריתם הימנעות מפקקים אף פעם לא היה יותר מגימיק (לפחות בישראל).

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני טוען את זה שנים, אבל אנשים מסתכלים עלי כאילו אני אומר שהירח עשוי גבינה. וויז פשוט לא תוכנת ניווט טובה ואלוגריתם הימנעות מפקקים אף פעם לא היה יותר מגימיק (לפחות בישראל).

להגיד משפט כזה בביטחון רק על סמך ניסיון אישי עם תוכנה שמשרתת מיליוני אנשים ואולי לא פועלת באופן אופטימלי במקרה הפרטי שלך דורש לפחות ידע מעמיק באלגוריתמים של ניווט (כמו זה). אז בוא, ספר לנו קצת על הרקע שלך בתחום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
הקטע הכי גרוע שהיה לי עם ווייז: נסעתי מתל אביב לכיוון נתניה. לא אני נווטתי והייתי חלש אופי, וכשהוייז הציע לנו "לקצר" את הפקקים בכביש החוף דרך הרצליה, הסכמתי.

...

אחרי 40-50 דק' ברחוב אחד ארוך בהרצליה ב', קיבלנו הצעה נדיבה מהתכנה לצבע פרסה ולחזור למחלף הסירה.

כמעט זרקתי את המכשיר מהחלון.

לפחות הוא הודה בטעות שלו ותיקן.

אם אתה מנסה לבחור מסלול שונה משלו הוא יתעקש להחזיר אותך למסלול המקורי גם אם זה יאריך את הדרך. לוקח לו הרבה זמן להתייאש ולתת לך את המסלול החדש שהוא גם קצר יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

היו לי מספיק תקלות עם מערכות ניווט שונות, כולל כאלה שלקחו אותי לסיבובים במקומות אסורים לכניסה באירופה.

כאשר מפות גוגל החילו לאפשר ניווט בארץ בדקתי אותן, במקום פניה שמאלה הביתה שלחו אותי לפניה ימינה ופרסה. השד יודע למה.

ביום יום אני משתמש בוויז בעקר כדי לקבל דיווחים על שוטרים ותאונות, ונוסע בדרך המוכרת והעדיפה מבחינתי. למשל - הויז שולח אותי תמיד דרך מנהות הכרמל, אני מתעלם ונוסע דרך נחל הגיבורים.

ובכל זאת, לפחות פעם אחת התראה על תאונה ופקק בכביש 22 חסכה לי 20-30 דקות בבוקר, בדרך לעבודה, אפשרה לי לבחור בדרך חלופית ולהגיע בזמן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הקטע הכי גרוע שהיה לי עם ווייז: נסעתי מתל אביב לכיוון נתניה. לא אני נווטתי והייתי חלש אופי, וכשהוייז הציע לנו "לקצר" את הפקקים בכביש החוף דרך הרצליה, הסכמתי.

...

אחרי 40-50 דק' ברחוב אחד ארוך בהרצליה ב', קיבלנו הצעה נדיבה מהתכנה לצבע פרסה ולחזור למחלף הסירה.

כמעט זרקתי את המכשיר מהחלון.

הרחוב הארוך הוא כנראה רח' נורדאו, שלמעשה עובר במקביל לכביש החוף בין מחלף הסירה לגשר רבין. אגב, גם משרדי קארזפורום היו ממוקמים פעם סמוך לשם.

בחודשים האחרונים, עקב העבודות לחיבור כביש 531 באזור שפיים, יש פקק מיותר ומעצבן על כביש החוף בערך מצומת הסירה עד רשפון, כמעט בכל שעות היום ובמיוחד אחה"צ. יותר מדי פעמים כשאני חוזר מגוש דן צפונה אני רואה שעל הגשר המצב כבר סטטי, לכן נאלץ לפנות לנורדאו ולפלס את דרכי הביתה משם, ע"פ רוב גם דרך כפר שמריהו ורשפון עם חזרה לכביש החוף רק באזור יקום. זה כנראה לא חוסך הרבה זמן, אבל הנסיעה הרבה יותר נעימה פסיכולוגית מלעמוד על כביש מהיר כמו כבשה מטומטמת בגלל שנהגים אחרים לא יודעים לשלוט ברכב שלהם ודופקים ברקס ברגע שרואים קצת סימונים בצבע כתום.

הפואנטה היא שכן, לפעמים נורדאו עמוס, אבל רוב הזמן זה לא המצב. כנראה שנפלת על יום לא מוצלח בו הפקק באמת היה כ"כ גרוע שווייז שלח את כולם לשם, זה קורה, אבל ברוב המקרים זו עדיין שיטה יעילה ונעימה הרבה יותר מלהמשיך ישר כשכביש החוף פקוק.

לא הייתי ממהר להסיק מהמקרה האחד הזה מסקנות על טיבה של ווייז, שסטטיסטית כנראה עדיין עושה עבודה טובה יותר מהאלטרנטיבות.

פורסם

ככל שיעלו יותר רכבים על הכביש שמריצים את ווייז, יעילות האלגוריתם תפגע - וזה בדיוק מה שקורה בשנים האחרונות. לא קונספרציות פרסומיות וכל בולשיט אחר. יש גבול כמה אפשר לנסות ולתחמן את המערכת כשהיצע הדרכים מוגבל וכמות הרכבים מגיעה לרוויה.

פורסם

לא הייתי ממהר להסיק מהמקרה האחד הזה מסקנות על טיבה של ווייז, שסטטיסטית כנראה עדיין עושה עבודה טובה יותר מהאלטרנטיבות.

על סמך איזה סטטיסטיקה וויז עושה את העבודה טוב יותר מאפליקציות אחרות ?

איזה כייף לי :)

פורסם

חזרתי הביתה עכשיו - קטע של 3-4 ק"מ. ובכל זאת כנראה שוייז הוסיף לי כמה מאות מטרים וחסך 10 דקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דריש, זה מקרה אחד. בעבר הייתי עובד בהרצליה ונוסע כל יום לתל אביב. בכל פעם שלא הקשבתי לווייז, וחתכתי דרך תל ברוך, הגעתי יותר מהר, חוץ מימים ספציפיים בהם קרה שם משהו.

התוכנה הזו לא עובדת מבחינת היתרון המרכזי שהיא מציגה, לכאורה. נכון, בעולם אידיאלי, אם יש עבודות בכביש, או תאונה, או שוטר עם לייזר - אתה תדע מזה, וזה טוב ויפה. אבל עם פקקים יומיומיים היא לא יודעת להתמודד, ואולי זה משהו שבכלל לא פתיר כרגע מבחינת התפתחות האלגוריטמיקה בתחום.

שוגיפלקס, עם כל הכבוד לA* או כל אלגוריתם סריקת גרף או כל דבר אחר, שמיישמים לבגרות של 5 יחידות במדעי המחשב, בוייז לא מודעים למושגים בסיסיים כמו רמזור, או צמתים בהם לוקח כמה דקות לפנות בגלל שינויים בקצב התנועה ועוד מיליון ואחד דברים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שוגיפלקס, עם כל הכבוד לA* או כל אלגוריתם סריקת גרף או כל דבר אחר, שמיישמים לבגרות של 5 יחידות במדעי המחשב, בוייז לא מודעים למושגים בסיסיים כמו רמזור, או צמתים בהם לוקח כמה דקות לפנות בגלל שינויים בקצב התנועה ועוד מיליון ואחד דברים.

ואתה יודע את זה כי... ?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לוויז יש ביג דאטה. עם מיליונים נהגים שמעבירים להם מידע כל יום, בכל שעות היום, במשך שנים, הם אמורים לנבא בדיוק לא רע בכלל כמה זמן לוקח להגיע מנקודה A לנקודה B בכל מהירות שתבחר (חוקית, נהג שודים או נהג של שבת).

משום מה תמיד הניווט שלהם לא אופטימלי וזה בלשון המעטה.

פורסם

לא מסכים, הולך לי איתו מעולה.

למשל אם אני מגיע מכיוון כפ"ס צומת רעננה צפון, ורוצה להגיע לכביש 4 דרום, הוא יכוון אותי דרך הכניסה הראשונה ברעננה, ויוציא אותי מאחוזה, שם לא פקוק והיציאה חופשית, כך שאין צורך לחכות את הרמזור של רעננה מרכז.

פורסם
ואתה יודע את זה כי... ?

כי כשהם מייעצים לך לנסוע דרך רמזור, כמו זה ברוקח נמיר, שמתחלף לירוק פעם ב-5 דקות, ואז אתה רואה את זמן ההגעה הצפוי מתעדכן בכל סבב, אז אפשר להבין מה הם יודעים ומה הם לא.

אגב, גם אתה קובע "בבטחון" שהתוכנה טובה. על מה סמך מה אתה קובע? רוב האנשים שאני מדבר איתם על זה, לא בודקים את האלטרנטיבות או לא שמים לב כל כך להבדלים בין מה שמובטח למה שקורה. וכשכן, אז אתה מגלה המוני מתלוננים כמו בשרשור הזה.

זה שמיליוני אנשים משתמשים במשהו, לא אומר שהוא טוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

התוכנה הזו לא עובדת מבחינת היתרון המרכזי שהיא מציגה, לכאורה. נכון, בעולם אידיאלי, אם יש עבודות בכביש, או תאונה, או שוטר עם לייזר - אתה תדע מזה, וזה טוב ויפה. אבל עם פקקים יומיומיים היא לא יודעת להתמודד, ואולי זה משהו שבכלל לא פתיר כרגע מבחינת התפתחות האלגוריטמיקה בתחום.

בוייז לא מודעים למושגים בסיסיים כמו רמזור, או צמתים בהם לוקח כמה דקות לפנות בגלל שינויים בקצב התנועה ועוד מיליון ואחד דברים.

עם זה אני מסכים.

• תוכן חדש...