Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי האלגוריתם של ווייז נותן עדיפות גבוהה מדי לכבישים מהירים, על פני כבישים עירוניים.

אני דווקא התרשמתי להפך,

הוייז לא פעם ניסה (ולפעמים הצליח) להכניס אותי לסיוט של רמזורים בעיר, בגלל פקקון קטן בכביש בינעירוני..

לרוב היה עדיף (גם מבחינת זמן) לחכות את הפקקון מאשר לסבול את כל הרמזורים עם התנועה העירונית

יום טוב גם לך

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני דווקא התרשמתי להפך,

הוייז לא פעם ניסה (ולפעמים הצליח) להכניס אותי לסיוט של רמזורים בעיר, בגלל פקקון קטן בכביש בינעירוני..

לרוב היה עדיף (גם מבחינת זמן) לחכות את הפקקון מאשר לסבול את כל הרמזורים עם התנועה העירונית

+1

הוא גם אוהב אותך לקחת דרך דרכים מלאי באמפרים, כי יש פקק קטן ליד רמזור בכביש 4, או שפעם אחת, בגלל פקק בכביש 6, לקח אותי דרך קלנסואה וטייבה, איפה שהיה פקק פי כמה יותר גרוע.

אם יש פקק בכביש מהיר, לפעמים עדיף לעמוד בפקק מאשר לקחת את ה"עיקופים" שהוא מציע.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כנראה שהWAZE לא כזה טיפש כמו שחשבנו...

באותם פעמים בהם בחרנו "איני הנהג" הוא בטח הבין שמישהו מנסה לעבוד עליו אז הוא מחליט שאין מה להפסיד ומחזיר בחזרה...

ובנימה רצינית יותר, אכן בבקרים הוא מושך לכל מיני כיוונים ומרחקים שמאריכים את הדרך ואילו בדרך הסטנדרטית לרוב יוצא שאני מגיע בכמה דקות מעטות יותר מוקדם ממה שהציג בתחילת הנסיעה, תמיד לאחר בחירת היעד אני בודק את נושא המסלולים ובוחר בדרך המהירה ביותר תוך כדי בחינת המסלול קדימה, אם משהו לא נראה אני בוחר את הדרך ה"איטית" יותר שבד"כ זה מסתכם בדקות מועטות הפרש

Confidence In Motion

פורסם

נזכרתי במקרה שהיה לי - נוסע דרומה על כביש 6, מכיוון צפון, איפשהו ליד פתח תקווה מתגלה שיש תאונה בהמשך כביש 6 והוא הטוב ליבו שולח אותי לרדת בפתח תקווה ולעלות על כביש 4. השעה סביבות 15:30 משמע כל הפקקים של חולון ראשון וכו מתחילים להצטבר. אני מחליט לחכות בפקק של כביש 6 שהינו כביש בעל 3 נתיבים, ללא השתזרויות בהמשך הדרך, עם צוות שיפנה הרבה יותר מהר מאשר כל הפקקים המצטברים יחד בכביש 4.

הכי הופתעתי כשיצאתי מירושלים לפני מספר שבועות ב-00:00 בדרכי הביתה, והוא לקח אותי דרך כביש 1 בלילה שבו פוצצו את הגשר. הייתי תקוע 3 שעות בפקק באמצע הלילה. 3 שעות. אם היה שולח אותי בדרכים עקיפות הייתי מגיע הביתה מקסימום בשעה.

פורסם

כי הם לא יודעים להשתמש ברמקול של המכשיר, כשהוא מחובר למערכת בBT.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לוויז קטע שלפעמים אני מוצא את עצמי נוסע בתל אביב ברחובות שרק אלוהים מכיר ועוד נוסע אחרי שיירה של נהגים אובדים שהוויז גם כן מוביל אותם לשם ומידי פעם ישנו אדם באחד מחלונות הבתים מסתכל כאילו לא ראה רכבים חוצים שם משנת 48 אך תודות לוויז הרחוב בו הוא גר נהיה מחלף גהה.

לרגע אני מזהה עמוד חשמל מוכר לי ומשנה כיוון בניגוד לוויז וממשיך בדרך שאני מכיר והופ הנסיעה מתקצרת ב7 דקות.

אלגוריתם שווה תחת.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני על הכביש המון.

בשנה האחרונה יש תחושה שהוויז מאריך את הדרך שלא לצורך.

לא יודע אם קונספירציה או אלגוריתם דפוק אבל אין ספק שהוא נהיה גרוע.

אני משתמש בו רק להערכת זמן ולבדוק התראות. ניווט אני עושה בגוגל או בראש.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני נוסע די הרבה (כ-3K +/- בחודש), 99% מהזמן עם וויז. לרוב הוויז צודק. מה שכן - לפעמים, בדיוק בשבירת פקק מסוים, הוא לא מספיק להתעדכן ושולח אותך לעקוף אותו, כשבפועל הפקק כבר השתחרר או הצטמצם מהותית. לא יודע אם יש דרך להפסיק את זה, כי זה פשוט עניין של זמן עדכון.

לגבי כבישי אגרה - באמת הוא מעדיף באופן גורף לשלוח ל-6/נתיב מהיר/מנהרות הכרמל. 6 לא מפריע לי כי לרוב זה עדיף בשבילי, נתיב מהיר לפי הצורך וממנהרות אני מעדיף להימנע לרוב, אז פשוט משחק עם האפשרויות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הקטע הכי גרוע שהיה לי עם ווייז: נסעתי מתל אביב לכיוון נתניה. לא אני נווטתי והייתי חלש אופי, וכשהוייז הציע לנו "לקצר" את הפקקים בכביש החוף דרך הרצליה, הסכמתי.

...

אחרי 40-50 דק' ברחוב אחד ארוך בהרצליה ב', קיבלנו הצעה נדיבה מהתכנה לצבע פרסה ולחזור למחלף הסירה.

כמעט זרקתי את המכשיר מהחלון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מרגיש את זה זמן רב. לאישתי יש תאוריה שגוגל מאריכה את הנסיעה כדי לאסוף עוד מידע. בדרכים ראשיות ובין עירוניות נשאר או הדבר אבל בתוך העיר אני מוצא את עצמי מוצא חלופות טובות יותר.

אין ספק שמה שמעניין את גוגל זה הרחובות הפנימיים בכפר ויתקין :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

הוויז תלוי בתנועה ובמספר המשתמשים בוויז בקטעי הדרך שעל המסלול שלך.

חזרתי מהצפון למרכז והוויז החליט "לחסוך" לי את הפקק בוואדי ערה (כביש 65) ולהעביר אותי דרך שני כפרים ערבים באזור.

מה שהוא לא ידע זה שהיתה באותו זמן לוויה בכפר וכל הרחובות היו מלאים אנשים.

האנשים הגיעו ברגל ולכן מבחינת וויז הכבישים שם היו ריקים לגמרי. בפועל - בדיוק ההפך, לא ניתן היה לעבור.

גם בתוך ערים גדולות וויז נוטה לטעות כי הרבה אנשים שעובדים קרוב לא מפעילים וויז ולכן לא נכנסים לחישובים.

פורסם

וייז חסך לי במצטבר אין סוף זמן ואני כמעט לא נוסע בלי וייז.

בתוך העיר אני בודק מסלולים חלופיים כל כמה דקות.

לעיתים אם הוא שולח אותך ועוד 10 מכוניות לרחוב צדדי, שהרמזור שפונה אליו מעביר 3 מכוניות כל פעם, אתה נתקע 3 מחזורים של הרמזור ומפסיד זמן, כלומר וייז עצמו יוצר את הפקק שלא היה שם קודם.

• תוכן חדש...