Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דריש, זה מקרה אחד. בעבר הייתי עובד בהרצליה ונוסע כל יום לתל אביב. בכל פעם שלא הקשבתי לווייז, וחתכתי דרך תל ברוך, הגעתי יותר מהר, חוץ מימים ספציפיים בהם קרה שם משהו.

אתה לא יודע מה היה קורה עם היית לוקח את הדרך האחרת. אף לא פעם אתה לא יודע...

שווייז מציל אותך, זה יכול להיות בענק. 45 דקות פקק בחזרה מהצפון, בנסיעה דרך כפרים. פעם שהיתה שריפה שחסמה את כביש 6, וקיצר לי דרך בקעה אל גרבייה ודרכי עפר. בכלל, אם יש איזה שיבוש מהותי, וויז מנצח בענק.

הוא כן יכול להכשל ברבע שעה, עשרים דקות, שיש לי לחזור הביתה בתנועה עמוסה, כי אני יודע דברים שוויז לא יודע. למשל, שנתיב מסויים משלושה יותר מהיר (כי אין השתלבות משמאל או כי הרב לא יודעים שהוא הופך מנתיב לתחבורה ציבורית לרגיל וכו') כי אני נוהג שם כל יום ומכיר את כל השטיקים, ולכן אני מכה את ממוצע ההתקדמות בכביש.

גם צריך לזכור שהתנועה דינמית ומשתנה.

בשורה התחתונה, כשהוא מציל אותך, זה בענק. כשהוא טועה, זה כמעט תמיד ממש בקטנה.

נ.ב. רק לפני כמה שבועות הייתי צריך להגיע לחמת גדר. אם הייתי נוסע דרך ואדי מילק או ערה, הייתי אוכל עוד שעה בפקקים, אז נסעתי דרך כביש 5 והבקעה. בלי וויז לא הייתי חושב על זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאשר מנווטים במסלול ארוך יחסית, זה מקשה מאוד על האלגוריתם, ואז וויז עלול לפספס במקטעים הקטנים.

וויז מודיעה על כך ב"שאלות נפוצות" (זה מתייחס למסלול ארוך בין מדינות, אבל אני מניח שזה נכון לכל מסלול ארוך יחסית).

יש עוד בעיות, כמו למשל בעת חסימת כביש ראשי, וויז מפנה מאות נהגים לכביש צדדי (כמו 395, שאינו בנוי לעומס רב של מכוניות), אבל אלה כבר בעיות שאין להם פתרון של ממש.

מצטרף לדעתו של הבמבי.

פורסם

אתה לא יודע מה היה קורה עם היית לוקח את הדרך האחרת. אף לא פעם אתה לא יודע...

בטח שכן. נסעתי באותה הדרך במשך שנה וחצי, בערך. לרוב שמתי וייז ולא עשיתי את מה שהוא אמר, לרוב הגעתי לפניי זמן ההגעה שהוא ניבא.

זה כמו במשפט על שעון דפוק שגם מדייק. אותו הדבר בדיוק. אם נעגל אפילו מאוד כלפי מטה, אפשר להגיד שבין 150 ל-200 פעם לא הקשבתי לוויז באותה הדרך, והרווחתי. כשכן היו בה בעיות או תאונות, אז אי אפשר להסיק מכך שוייז היה עוזר לי, כי הוא העדיף לא לשלוח אותי בה בדיפולט.

בשורה התחתונה, כשהוא מציל אותך, זה בענק. כשהוא טועה, זה כמעט תמיד ממש בקטנה.

20 דק׳ בנסיעה יומית של 30-40 דק׳ זה לא מעט, זה המון. זה עונש שאני לא מוכן לספוג.

ובנסיעות ארוכות? כן, אני משתמש בו, כי או זה או כלום, ואני פשוט יודע מראש כבר לא להתייחס לזמן הגעה הצפוי שהוא מציג לי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בכנות, כל פעם שלא הקשבתי לוויז אכלתי צינור.

הוא לוקח בחשבון את מצב התנועה בלייב, גם אם הוא לוקח אותך בדרך ארוכה יותר היא תהיה מהירה יותר.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
בטח שכן. נסעתי באותה הדרך במשך שנה וחצי, בערך. לרוב שמתי וייז ולא עשיתי את מה שהוא אמר, לרוב הגעתי לפניי זמן ההגעה שהוא ניבא.

אתה עדיין לא יודע אם היית חוסך את הזמן הזה גם בדרך האלטרנטיבית.

אם אתה אומר לי שווייז טועה כל פעם ב-20 דקות על נסיעה של 30 דקות (כלומר, לוקח לך 10 דקות במקום חצי שעה), אני חושב שאתה חולמת.

שוב, אני יודע להביס את וויז ב-5 דקות על מסלול של כ-20 דקות שאני מכיר, כי אני יודע להתקדם יותר מהר מהתנועה, מבחינת בחירת נתיבים (למשל, יודע לא להכנס למנהרת בגין הרבה פעמים). אבל, שוב, זה בקטנה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עוד דוגמה: בכל בוקר אני נוסע מנתניה להרצליה בכביש החוף. לאחרונה, בכל בוקר הוא אומר לי לרדת במחלף שפיים ולעלות חזרה לכביש החוף. בכל בוקר אני מתעלם ממנו וממשיך בכביש החוף. אחרי כמה שניות כשוויז מזהה סופסוף שלא נסעתי כדבריו (הדרכים מקבילות וקרובות), תמיד מתעדכן אמדן זמן ההגעה, ונחסכות 5-6 דקות.

:turn-l:
פורסם

השרשור הזה מוכיח לי 2 דברים:

1. אנשים פה סנילים ברמות.

2. אנשים פה בכיינים ברמות.

משהו זוכר מה היה לפני וויז? אייגו.

משהו זוכר מה הפער בין הזמן שהתוכנה צפתה שתגיע ליעד למה שקרה בפועל? לפחות חצי שעה.

יכול להיות שהאלגוריתם של וויז התקלקל עם השנים, אבל הוא בהחלט יותר טוב ממה שהיה פעם.

כישראלי אמיתי אני אסיים בשאלה, בכל חיפוש בגוגל אתם מקבלים בתוצאה הראשונה את מה שחיפשתם?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
הקטע הכי גרוע שהיה לי עם ווייז: נסעתי מתל אביב לכיוון נתניה. לא אני נווטתי והייתי חלש אופי, וכשהוייז הציע לנו "לקצר" את הפקקים בכביש החוף דרך הרצליה, הסכמתי.

...

אחרי 40-50 דק' ברחוב אחד ארוך בהרצליה ב', קיבלנו הצעה נדיבה מהתכנה לצבע פרסה ולחזור למחלף הסירה.

כמעט זרקתי את המכשיר מהחלון.

יום חמישי האחרון.

אני.

אותו דבר.

קללות רבות קיבל הווייז.

יצאתי מעבודה 2030 הגעתי הביתה 2215.

נסיעה של 35 דקות הפכה ליותר מפי 2.

הכל בגלל ווייז.

Bazinga

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האלגוריתם של וויז לא מושלם, אבל הוא בד"כ בכלל לא רע. מה שכן, כמו בגוגל, לא כדאי לסמוך עליו בעיניים עצומות, אלא להפעיל שיקול דעת.

אני לא חושב שהאלגוריתם של וויז התקלקל. מה שהתקלקל הוא קהל המשתמשים. היום, כשאחוז המשתמשים גדול כל כך, ההמלצה של וויז לעקיפת הפקק משנה בעצמה את מפת הפקקים.

:turn-l:
פורסם
יום חמישי האחרון.

אני.

אותו דבר.

קללות רבות קיבל הווייז.

יצאתי מעבודה 2030 הגעתי הביתה 2215.

נסיעה של 35 דקות הפכה ליותר מפי 2.

הכל בגלל ווייז.

Bazinga

ברור.

אני החלקתי באמבטיה בגלל ווייז בשבת.