Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המשקל אולי הוסיף לעניין אבל הכיול הוא זה שנתן לאנשים את ההרגשה שמדובר ברכב זריז,

הbx שלי מנוחתה עדן הייתה זריזה מאוד גם ביציאה וגם בהמשך ופה באמת עזר לה המשקל הנמוך, אבל אף אחד לא ניסה לשחק עם המצערת אלו היו נתונים אמיתיים

בכלל הרכבים היפנים עד שנות ה2000, המאוחרות לא הציגו כלום מעניין מלבד אולי אמינות, שעמום מוחלט ורועש של מנוע ופלסטיקה גסה

בשנים האחרונות היפנים החלו לצמצם את הפער מול האירופאיות לטובה ולרעה.

ואני לא מתכוון לפתוח מלחמה ישנה של יפן מול אירופה

נ. ב אושריקו אולי תרים את הכפפה ותעשה לנו מבחן על רכבי שנות ה 90 בראייה של היום

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
שכחת את המלכה הבלתי מעורערת, הסובר לנסר

שעם גיר ידני הייתה מאוד זריזה, ואפילו חסכונית. בדורות הבאים מיצובישי משום מה שמו מנוע SOHC, שהפך את הרכב לעגלתי יותר (מה הפריע להשאיר את 4G92 אני לא יודע).

בכלל הרכבים היפנים עד שנות ה2000, המאוחרות לא הציגו כלום מעניין מלבד אולי אמינות

שזה שווה הרבה מאוד בפני עצמו. אם האוטו כל שני וחמישי על ליפט, לא כל כך משנה איזה שלדה או מתלים יש לה (מתלים עדיף כאלה שקל לתקן), ועד כמה הוא נוח.

אני יכולתי להמשיך להנות מהתנהגות כביש והגה מתקשר של מונדאו (ובעקבות התקלות לרצות להפנות את ההגה המתקשר והשלדה המתנהגת אל תוך תעלת ניקוז בכביש 6), או להחליף אותה בקורולה מה זה משעממת עם הגה חשמלי. בסוף בחרתי באופציה השניה.

החרטה היחידה שלי זה שלא עשיתי את זה עוד עם לנסר בזמנו, והתפתתי לקנות את המונדאו באמצע. לא נורא, נחשיב את זה כשכר לימוד באוניברסיטה של החיים.

מתישהו אכתוב סיפור על איך הפכתי מפרנקופיל מושבע לקורולואיד מצוי.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שאתה קונה רכב משומש איכות התחזוקה של הבעלים הקודמים היא קריטית,ככה שאם אתה מסתמך על נסיון שהיה לך אם רכב אחד או שניים,אז לדעתי זה טעות,בכל רכב ישן יש תקלות,אתה יכול להיכנס לפורום הטכני ולהתרשם.

פורסם

שמנזר - בגדול, אתה פשוט לא ידעת או עדיין לא יודע לבחור רכב משומש. לכן, עבורך, רכישת מקרר יפני מאד רציונאלית, כי פרט לאמינות היפניות המצויות גם יותר עמידות להתעללות וטיפולים לקויים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני לא מבין מה זה טיפול לקוי? אם תשים ביפנית שמן לא מתאים המנוע לא יהרס או יפתח בוצה?

אם לא תחליף שמן בגיר הוא לא יהרס? ליפנים יש איזו טכנולוגיה עילית שהאירופאים לא מכירים?

כל החכמה של היפנים היא שהם פחות רצים עם הטכנולוגיה ועובדים עם חלקים שהוכיחו את עצמם.

ברגע שהם מכניסים שכלולים התקלות דומות לאירופאיות, גיר רובוטי, מצערת אלקטרונית ועוד, ליפנים אין שום עליונות טכנולוגית או מכנית על האירופאיות ואם יש היא רק בגלל השמרנות שלהם

תראה לי יפנית אחת שפיתחה תיבה כמו ה al4 תיבה חכמה וחדשנית שאולי הביצוע לא היה הכי טוב אבל החדשנות הזו לא קיימת ביפנית

עריכה אחרונה על ידי michael carmi

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם (נערך)

הזלזול המהנדסים ובפועלי פס היצור היפניים אינו במקומו.

היום זה אולי מובן מאליו, אבל בשנות השבעים, שתוצרת יפאן פרצה לשאר העולם, מכונית שהיא גם עממית, גם חסכונית וגם אמינה לא היה דבר של מה בכך.

בהמשך היפנים הראו שאפשר לייצר מכוניות עם 16 שסתומים וביצועים טובים שלא יענישו את הבעלים במוסך (וכן, אני מתכוון לאלפות וללנצ'יות).

היפנים היו חלוצים בהתקנת תיבות אוטומטיות נורמליות במכוניות עממיות. מחוץ לגבולות הפורום זה דבר מאוד גדול.

גם לא בתחום העממיות - התפיסה שהיפנים הם שמרנים וחקיינים ממש לא נכונה. הם די חלוצים בתחום המיקרוואנים, הם היו החלוצים בתחום מערכות ניווט לרכב, הם אימצו בשלב מאוד מוקדם מגדשי טורבו בשילוב מנועים קטנים, אימוץ מוקדם של VVT במכוניות עממיות ועוד.

שלא לדבר על תחום האופנועים שבו היפנים הראו לשאר העולם איך אפשר לבנות אופנוע קל משקל, מאוד חזק, אמין (כן מוטוגוצי! אני מדבר עליכם) ושלא יעלה הון תועפות (וכאן אני מתכוון לחברים מבאווריה).

מעבר ליכולות ההנדסיות, גם פסי היצור היפניים היו איכותיים ועקביים יותר מאשר אלו ביבשת הקלאסית. פועל יפאני כנראה יתקין את הדלת כמו שצריך גם ביום שני שהוא אפוף אדי בירה, גם אחרי שקבוצת הכדורגל שלו הפסידה ואפילו אם המאהבת שלו בגדה בו עם סוחר השום המקומי.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

תראה לי יפנית אחת שפיתחה תיבה כמו ה al4 תיבה חכמה וחדשנית שאולי הביצוע לא היה הכי טוב אבל החדשנות הזו לא קיימת ביפנית

אז כנראה שזאת הסיבה לכך שPSA זנחו את הפלא הטכנולוגי הזה לטובת תיבות של אייסין, ורנו לטובת jatco - כי זה חדשני וחכם מדי.

דווקא בקסנטיה היה לי גיר של ZF עם 300 אלף ק"מ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

PSA זנחו את הAL4 אחרי 15 שנים,וגם בגלל שיקולים כלכליים,פיתוח של תיבה אוטומטית חדשה זה עסק יקר מאד,זה לא היה משתלם כלכלית ולכן PSA,כמו מרבית היצרנים,קנו את התיבה החדשה מספק חיצוני,במקרה הזה אייסין.

פורסם

הAL4/DP0 היו תיבות מחורבנות למדי מבחינת אמינות, לפחות עד השנים האחרונות, אבל היו מתקדמות יותר מהגירים האוטומטיים היפניים המקבילים של סוף שנות ה-90.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תשמע,היו לנו במשפחת שישה רכבים עם הגיר הזה,בעיות אמינות מיוחדות לא היו,בשניים מהרכבים החליפו שני שסתומים חשמליים וזהו.

הגיר ב406 שרד עד 14 שנים קשות ו220K עד שהגיע לשיפוץ,הבעיה בגירים האלה היא לא האמינות,אלא איך שהגיר מנסה להתחכם תוך כדי נסיעה,וגם זה כשמדובר בנסיעה עירונית איטית,בנסיעה אגרסיבית הוא דווקא תיפקד מעולה.

פורסם

אותה גטראג, שתכננה את התיבה הרובוטית של פורד, שאותה הם מעדיפים לשכוח?

• תוכן חדש...