Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

היום נסעתי כל היום על סוזוקי בלאנו ישנה עם 246 אלף ק"מ.

מכיוון שהרכב לא היה שלי השתדלתי שלא ללחוץ יותר מדי אבל אני חייב להגיד שמזמן לא הרגשתי 1.6 כזה מהיר!

כשהמזגן לא דלוק המד מהירות מטפס מאוד מהר, משהו שהפתיע אותי גם. כשמדליקים מזגן מרגישים אבל גם לא נורא, אני למעשה לא הייתי צריך לעבור את ה2500 סל"ד כדי להגיע למהירות נורמלית מה שנקרא אבל התחושה הכללית היא מאוד מאוד זריזה.

למעשה, גם בעליה קטנה וגם בבלימה ואז בהאצה הסוזוקי הסתדרה בלי להוריד הילוך ולאלץ לקרוע אותה.

לכן , רציתי לשאול אתכם מה הנתונים של הסוזוקי והיחס ביצועים שלה לעומת שאר החברות שלה בשנתונים האלו?

אגב, אין מה להשוות בכלל תא נוסעים ואיכות נסיעה לעומת הקורולה שלי אבל אפשר להגיד שהסוסים של הקורולה עברו לבלאנו...:oops:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשנתונים האלה, אם זה נוסע ויש מזגן, זה טוב.

בכל מקרה, נתוני תאוצה רשמיים שלה זה 11.2 שניות מ-0 ל-100, למנוע 1.6 וגיר ידני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה בגלל המשקל הקל של הבלנו.

הרכב הזה שוקל 900 ק"ג ויש לו 99 כ"ס (היו לו כשהיה חדש) זה אחלה יחס משקל-כח.

הרכב שלי למשל שוקל 1300 ק"ג ויש לו רק 112 כ"ס, זה לא תורם לזריזות שלו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אהלן.

היום נסעתי כל היום על סוזוקי בלאנו ישנה עם 246 אלף ק"מ.

מכיוון שהרכב לא היה שלי השתדלתי שלא ללחוץ יותר מדי אבל אני חייב להגיד שמזמן לא הרגשתי 1.6 כזה מהיר!

כשהמזגן לא דלוק המד מהירות מטפס מאוד מהר, משהו שהפתיע אותי גם. כשמדליקים מזגן מרגישים אבל גם לא נורא, אני למעשה לא הייתי צריך לעבור את ה2500 סל"ד כדי להגיע למהירות נורמלית מה שנקרא אבל התחושה הכללית היא מאוד מאוד זריזה.

למעשה, גם בעליה קטנה וגם בבלימה ואז בהאצה הסוזוקי הסתדרה בלי להוריד הילוך ולאלץ לקרוע אותה.

לכן , רציתי לשאול אתכם מה הנתונים של הסוזוקי והיחס ביצועים שלה לעומת שאר החברות שלה בשנתונים האלו?

אגב, אין מה להשוות בכלל תא נוסעים ואיכות נסיעה לעומת הקורולה שלי אבל אפשר להגיד שהסוסים של הקורולה עברו לבלאנו...:oops:

נסה סיבוב על איביזה או כל רכב טורבו אחר, זה ישנה לך את הפרופורציות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

נהגתי לא מעט על הבאלנו המדובר בגרסת סטיישן. להבדיל מאושריקו ממש לא ריחמתי על המצערת ועל מד המהירות נראו מספרים מרשימים.

הביצועים למיטב זכרוני (אני מדבר על לפני 15 שנים) היו ממוצעים, בשילוב עם התנהגות כביש אנמית.

Nothing to write home about

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • אחראי פורום
פורסם

היא בהחלט היתה זריזה יותר מהמקבילות שלה, אולי בשל הילוכים קצרים יותר, לא זוכר כבר, עברו שנים.

זה עשוי לתת תחושה של "כוח".

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שלושה דגמים מעניינים היו בתחילת ואמצע שנות ה 90.

הבלאנו, הדייטסו אפלוז, והמאזדה 3 הרגילה (אשר המדינה המשיכה לקנות גם כאשר יצאה המחליפה)

שלושתן היו מאוד קלות סביבות ה 1000 ק"ג, ומנועים טובים עם הספקים סביב ה 100 כ"ס.

וכמו שרשמו לך - יחס כוח למשקל.

הרכבים זריזים במהירויות עירונית + ,עקב משקל קל.

אבל בהמשך מחוץ לעיר, יחס ההילוכים והכוח המוגבל שלהם דורש לאמץ את המנוע.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

^ לא רק אלו. אפשר בהחלט גם להוסיף את הדייהטסו שרייד קלאסיק שיש עד היום לאבא שלי.

אני קיבלתי את ניסיון הנהיגה הראשון האמיתי שלי, עם הרכב הזה במשך כ-6 שנים. אחרי זה הוא היה אצל אבא שלי, אצלי שוב וכך הלאה, עד היום הרכב אצלו, ואני לפעמים נוהג גם ברכב הזה ונזכר בשנים ההם כאשר קיבלתי רישיון נהיגה בגיל 17))) , אך נוסטלגיה ))

הרכב נקנה ע''י ההורים שלי, חדש מהחנות בשנת 97, גיר רגיל, מנוע 1500, 90כ''ס, משקל הרכב 890ק''ג.

עם נתונים כאלו, תאמינו לי (מניסיון אישי ארוך))) הרכב הזה גם כמו הבלאנו בזמנו, למעשה הוא מאוד דומה לבלאנו, כמו האפלאוז, או כמו המאזדה 3 הישנה.

הרכב מאוד זריז, אפילו כיום כאשר אני לפעמים נוהג בו, אני מרגיש תחושה מוזרה כזאת - מצד אחד אני יודע ומודע שזה רכב כבר בן 20 שנה כמעט, ישן, כולו חורק וכו', ומצד שני אני מרגיש איזה זריז הוא ביחס לגיל שלו)))

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

הקטע שמבחינת היצרן זה מאוד קל להפוך את הרכב לזריז. תן לזה הילוכים ראשונים קצרים ותגובת מצערת בריאה, וקיבלת רכב זריז.

גם לנסר קלאסיק זה רכב זריז, במיוחד בנסיעות עירוניות. הבעיה מתחילה כשנכנסים למקומות ששם באמת נדרש כח מהמנוע, כמו לדרך הררית עם עליות, ששם היא בקושי סוחבת, או לצאת לעקיפה בכביש דו סטרי, שזה סכנת נפשות של ממש.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שלושה דגמים מעניינים היו בתחילת ואמצע שנות ה 90.

הבלאנו, הדייטסו אפלוז, והמאזדה 3 הרגילה (אשר המדינה המשיכה לקנות גם כאשר יצאה המחליפה)

שלושתן היו מאוד קלות סביבות ה 1000 ק"ג, ומנועים טובים עם הספקים סביב ה 100 כ"ס.

וכמו שרשמו לך - יחס כוח למשקל.

הרכבים זריזים במהירויות עירונית + ,עקב משקל קל.

אבל בהמשך מחוץ לעיר, יחס ההילוכים והכוח המוגבל שלהם דורש לאמץ את המנוע.

אייל.

תיקון מהותי: בתחילת ובאמצע שנות התשעים לא הייתה עדיין מאזדה 3, אלא רק 323...

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

הקטע שלא הרגשתי שצריך לאמץ יותר מדי את המנוע במהירות בין עירונית.

למעשה, רק שמדליקים מזגן טיפה מרגישים בהבדלי הכח, לשם השוואה הדלקת מזגן בקורולה שלי ובלנסר קלאסיק מורגשת יותר. בנוסף לא לוקח לה מאה שנה להאיץ מ80 ל100 , ממש זורם.

ממש הופתעתי ומעניין איך היא הייתה כשהיה לה 0 ק"מ.

זה עוד סיה למה אני אוהב רכבים יפנים ישנים

פורסם

אולי הסחיבה יחסית טובה אבל לא סתם היא קלה, נעדרות ממנה טכנולוגיות בטיחות שהיו קיימות בהמון אירופאיות בנות זמנה.

עובדה שציונה של הבלנו במבחני הריסוק היה מזעזע (כוכב וחצי) לעומת משפחתיות אירופאיות מאותה תקופה שזכו ל3-4 כוכבים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני זוכר שהייתי צעיר ובריא הייתה לנו 306 1.8 אוטומטית,ובאחת הפעמים עמדתי ברמזור ונעמד לידי בחור עם בלנו,הוא רצה שנעשה 0-100{הייתי בן 18..},בכמה מטרים הראשונים עוד היינו צמודים,אבל אחר כך די נעלמתי לו,זה היה ב98/99,ושני הרכבים היו אז חדשים.

לפיגו היה גיר ZF זוועתי שסירס מאד את המנוע ככה שאני מתפלא שאתה מתלהב מה"ביצועים" של הבלנו.

קרוב לוודאי שבגלל שהרכב הישן ומרגישים ושומעים הרבה התחושה היא שכאילו הרכב זריז.

• תוכן חדש...