Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוודאי שתיתכן בוצה במנוע באופן תיאורטי גם ללא הידלקות מנורת שמן.לצערי הרב,נתקלתי בזה בכמה רכבים רכבים שלי כולל האחרון (שאעפ"י שהק"מ יחסית נמוך והרכב בן 7 זה המצב).

ב74,000 ק"מ עשיתי טיפול יסודי נגד בוצה,כי שמעתי שהרכב צרח בעליה ללא הידלקות המנורה (אם הייתי מחכה שהמנורה תידלק הייתי הורס את המנוע).

אבל,זה לא מחייב שזה המצב אצלך נקודתית.

באופן כללי,אם נדלקת מנורת לחץ שמן ותמשיך בנסיעה עלול להיגרם נזק כבד למנוע (יש כאן מקרה מלפני כמה ימים של קיה ריו 2009 של אדם,שכנראה לא העריך נכון את הסכנה,המנורה לא נדלקה בגלל חוסר שמן,אלא חוסר שימון של חלקים במנוע,שכנראה נסתמו מפיח/בוצה שהגיעה ופגעה במעברי שימון/רשתית משמרת כל דבר שתרצה בדרך).

בדיקת שמן בלבד טובה אך אינה מספיקה,יש להיות ערניים לגבי הידלקות המנורה ואם נדלקת,יש לעצור בצד ומיד להזמין גרר ולא להמשיך בנסיעה.

אני לא חושב,שאף אחד מהמומחים /חברים כאן (גילוי נאות אני חבר ולא מומחה או איש מקצוע) לא יכול לאבחן רכב משלט רחוק ללא היכרות עם היסטורית הרכב ואני גם לא חושב שזה אחראי.

אף אחד כאן לא ממש יקח אחריות אם חלילה תידלק מנורת שמן ויקרה נזק.

פתיחת פקק שמן כאשר המנוע קר בבוקר לפני התנעה והצצה פנימה יכולה לגלות האם יש או אין בוצה ואם כן,עד כמה המצב בעייתי.

במקומך,כדי להיות שקט,הייתי הולך לקבל חוות דעת נוספת.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה על התשובות המפורטות. אקפוץ מחר למוסך שהמליץ לי חבר בתקווה שאפתור את הנושא בלי הוצאות כבדות מדי.

פורסם (נערך)

יש לי תופעה דומה עם האיביזה שלי,

גם לי הייתה בוצע במנוע,

במוסך עשו פלאשינג עם חומר שנקרא BG EPR, נתנו למנוע לעבוד 15 דק׳ וניקזו את השמן המלוכלך, לאחר מכן החליפו פילטר שמן, ושמן.

(לצורך הפלאשינג בדוק היטב שמשתמשים בחומר איכותי ולא בחומר זול אשר יצור את הסתימות) ״פחית״ כזאת תעלה לך בסביבות ה- 100-130₪.

כל העסק הזה עלה לי 600₪

(כלל עבודה, פילטר של MANN גרמני, שמן איכותי של Eurol ועל הדרך גם בקשתי מים אדומים)

כרגע עברתי כ- 1,500 ק״מ,

השמן נקי, והמנוע אינו ״אוכל״ שמן.

(אולי מעט מדי, אבל ב- 3,000 ק״מ הקודמים אחרי החלפת מסנן ושמן, השמן יצא בצבע פחם)

-ככה ששיפור כבר יש.

ככה שלא יחרטטו אותך במוסכים,

לפני כל צעד שאתה עושה אני מציע לך להתייעץ כאן אם חברים הפורום כי יש להם ידע לא מעט, וככה גם לי עזרו להתמודד עם הבעיה.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי Jester
  • ספונסר פורום
פורסם

יש כאן הרבה המלצות נכונות וגם הרבה חובבניות.

כדי לנסות לעשות סדר, היווצרות בוצה במנועי בנזין מודרניים הם משהו נפוץ מאוד, ביחוד ביאריס.

לכן יש צורך בבדיקה מעמיקה יותר שתכלול פירוק מכסה שסתומים,במידה ויש כמות בוצה, הדרך היחידה להציל את המנוע היא ביצוע ניקוי יסודי הכולל פירוק אגן שמן ומשמרת.

במידה ואין כמות בוצה ניתן לבצע פלאשינד איכותי ולהחליף בסיום שמן ומסנן שמן.

ההמלצה הגרועה ביותר שאפשר לתת היא לסצע פלאשינג על מנוע מבלי לדעת אם הוא מלא בבוצה, במידה ויש הרבה בוצה, התוסף ישחרר את הבוצה ויהפוך אותה לגושים גדולים שיורדים לאגן השמן, מה שיגרום מהר מאוד לסתימת רשתית המשמרת, למצב של הרעבת שמן ונזק טוטאלי למנוע.

יש לקחת בערבון מוגבל מאוד עצות של גולשים שמייעצים לבצע טיפול כלשהו מבלי לבדוק את הרכב.

עדכן אותנו, רצוי בליווי תמונות.

אורן

פורסם
+1

תשובה של בעל מקצוע ולא מכונאי שלמד מיוטיוב.

אני מאוד נהנה לקרוא את תשובותיו של אורן.

בזמנו בצעירותי למדתי לטפל ברכב בעזרת ספרות טכנית של היינס אשר הייתי רוכש בחנות ברחוב החשמל למיטב זיכרוני.

בימינו אנשים לומדים בעזרת סירטונים ביוטיוב אניא הסבר מה רע בזה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני בצעירותי למדתי לטפל ברכבי בעזרת ספרי היינס.

אבל לא חילקתי עצות של מומחה.

את מה שלמדתי ביצעתי בעצמי על הרכב שלי ולא התיימרתי להיות מומחה.

פורסם

מחזק את תשובתו של אורן

אם ניתן להסתכל דרך פקק מילוי השמן על החלק שמתחת למכסה השסתומים עם פנס ומראה אפשר לחסוך פירוק- אם יש שם שכבה דקה ולא הכול מפוצץ לך על פלשינג.

מסה רצינית- יש תמונות ברשת של מנועים עם מכסה שסתומים מורם ומה שיש מתחתיו זה גוש בצורה של המכסה.

אצלי בשרייד ישנה זיהיתי בוצה דרך פקק מילוי שמן שיושב על מכסה השסתומים. כיוון שהיה מדובר בשכבה דקה ולא מסה רצינית עשיתי פלשינג שמן טוב ולאחריו החלפת שמן ופילטר והעסק התנקה כמעט לחלוטין. לאחר מכן מומלץ לבצע החלפות שמן קצת יותר תכופות- אני מאמין בהחלפת שמן חצי סינטטי זול לפי הצמיגות והתקן המומלץ+ פילטר שמן מקורי כל 10K במקום 15K כמו שממליצים מרבית היצרנים- זה רלוונטי במיוחד אם הרכב משמש לנסיעות קצרות ואפילו כתוב בחלק גדול מספרי הרכב. דרך אגב- זאת עבודה שלרוב דורשת כלי עבודה אחד או שניים, לוקחת 20 דקות כולל הכול ועולה גג 200 שח ולכן מהווה חיסכון משמעותי בזמן ובכסף לעומת כניסה למוסך.

פורסם
גם אני בצעירותי למדתי לטפל ברכבי בעזרת ספרי היינס.

אבל לא חילקתי עצות של מומחה.

את מה שלמדתי ביצעתי בעצמי על הרכב שלי ולא התיימרתי להיות מומחה.

ברגע שאתה צובר מספיק ידע ונסיון אין עם זה שום בעיה לתת עצה ולייעץ כמו מומחה. אני בטוח שלא פעם ולא פעמיים בחיים שלך מנוסים ממך הקשיבו לעצות שנתת להם וגילו שצדקת. אז אין לך ממה לחשוש בליעץ לאחרים. גם בעלי מיקצוע טועים כי כולם בני אדם אך בתחום הזה מה שמציק יותר זה שחלק מבעלי המקצוע טועים בכוונה ולא בשוגג...

פורסם

זה נכון, אפשר ללמוד עצמאית, גם אני למדתי ככה. אפשר לייעץ על סמך מה שלמדת.

וגם בעלי מקצוע מנוסים טועים לפעמים.

אבל אי אפשר לפתח יכולת לראות את מצב הבוצה דרך מסך מחשב. וזה שהמנוע לא נוקש לא דופק ונורת שמן לא דולקת, לא אומר שהמנוע נקי ומבריק מבפנים, בוא נניח את זה על השולחן.

פורסם

תשמע...אני הרבה פעמים בעבודה צריך להסביר ללקוחות מה התקלה שאני מתמודד איתה, מה התקלקל, מה צריך לתקן וכו'.

לקוח רוצה לדעת, זה זכות בסיסית שלו. אני תמיד מסביר.

יש לקוחות שמבינים יותר את הקטע הטכני ויש שפחות.

לעיתים 30 שניות אחרי תחילת הסבר אתה רואה שלקוח לא מבין על מה אתה מדבר.

ומכיוון שאי אפשר להסביר את תורת המקצוע בדקה, אתה מחוסר ברירה יורד לרמה הכי בסיסית. צינורת סתומים. חוטים קרועים. מגעים לא טובים. זהו.

במקרה ה"ל, לך תסביר מה זה משאבת שמן, למה יש לה רשתית סינון, למה צריך בכלל לחץ שמן במנוע, איך עובדים מייסבי מנוע ועוד. הרבה להסביר ולא יבינו אותך.

אז אתה אומר פשוט: צינור שלוקח את השמן ממיכל שמן למנוע מתחיל להיסתם בבוצה. לא מדוייק אבל העברת את הרעיון.

לכן אני לא כ"כ לוקח בחשבון את ההסבר שנתנו לבחור במוסך. אין בו הרבה קשר למציאות.

הייתי יכול להתייחס להצעת מחיר כתובה או להסבר שניתן למישהו שיותר מבין את החומר.

פורסם

אתה מדבר על לפשט את ההסבר - זה בסדר גמור.

מאור מדבר על לקפוץ למסקנות או "להשחיר" את ההסבר כדי להפחיד את הלקוח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...