Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדיון הלך למקומות אחרים אבל לפות"ש:

במקום עבודה של חבר שלי נסעו לחו"ל אך לנסיעת עבודה. החל מ20:00 כל יום היה לכם זמן פנוי לבלות למעט הימורים,זונות/מועדוני חשפנות,סמים.

אז הם החליטו לשחק פוקר בחדר, תוך כדי חשדו באחד העובדים כי רימה. דבר אחר הוביל למשהו והם התחילו לריב מכות. יום למחרת מנהל המשלחת הבין כי משהו לא כשורה וגילה על התקרית. כשהם חזרו לארץ הם שלחו את העובד שנחשד לסניף (מרוחק) אחר של המותג.

נכון שפה זה להמר בקזינו אבל איכשהו אפשר להבין את זה, בכל זאת הוא משלם על הכל אז ''תזרום''. סה"כ אתם יכולים לשחק בחדר :lol::lol:

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין קזינו בארץ, בדיוק בשביל להגן על אנשים שלא מבינים את הבסיס של "הסתברות", מפני עצמם. יש כאן בשרשור כמה דוגמאות...

אכן! יש פה גולשים ותיקים שאיבדו כמה נקודות.

די עצוב לאור העובדה שזאת מתמטיקה פשוטה של יסודי, בערך.

כוחו של השכנוע העצמי גדול יותר מכל היגיון או אמת.

אני מנחש שגם אני בין אלו שעל הכוונת.

עכשיו. שאלה: אתם מדברים מניסיון- או מחשיבה רציונאלית נטו?

קזינו לא באמת מעניין אותי, אבל כמה כבר זה שונה מלוטו ודומיו?

זה לא. רק סיכויי הזכייה אחרים, מינוס סטיגמה אחת או שבע עשרה.

ברווז, זה בהנחה ואתה באמת שונא את העבודה שלך, לא צריך להניח! אמרתי את זה מפורשות לא פעם... אני שונא את כל התחום בלאט... או לחילופין סובל מאינטראקציה עם אנשים, מחשיבה ומיצירה, ולעומת זאת מעדיף לשבת בחדר רועש ומלחיץ ביחד עם המון גברים מיוזעים ולהיות כל הזמן בחרדה שמא תפסיד את הכסף שלך. הכל בשביל אותם רגעי אושר קטנים שבהם אתה זוכה - מבלי שבאמת עשית משהו בשביל לזכות.

אני לא יודע על איזה קזינו אתה מדבר, החוויה שלך שונה לחלוטין משלי...

חרדה? על מה בדיוק? כמו שציינת, זה לא כסף שלי, אלא של הבית- רק שאני עוד לא יודע את זה.

אני נכנס בידיעה גמורה שאני יכול להפסיד, כבר על הסיבוב הראשון. אם זה קורה, ביי ביי קזינו. הלכתי לעשות דברים אחרים. אז זרקתי 10$ (או 4$ לפי הדוגמאות שרצות פה משום מה), קורה. בזמנו עישנתי קופסא וחצי ליום, זה זריקה של הרבה יותר מ-4$ ליום. פלוס הבריאות.

ואני מבין שהרבה אנשים רוצים מדי פעם לכבות את המוח, אבל כל יום? אני ממש מרחם על אנשים שזה כל הקיום שלהם - האם גלגל הרולטה יפול במקום הנכון.

ובנוגע לשיטה של באגירה - לא, היא לא עובדת. אולי היא עבדה לאיזה יואהן אחד בגרמניה למשך תקופה, אבל זה היה מזל ותו לא.

ההגבלה שלך מטופשת - זכית פעם אחת בפוקס. בעשר הפעמים הבאות תפסיד, ואז מה עשית?

עבדה גם עבורי. ואני צריך להפסיד רק פעם אחת- את ההון שאני מוכן לאבד. אם זה במכה אחת, ואם זה בעשר פעמים. אז הפסדתי את ה-10 (או 4)$ שתקצבתי. ביג דיל.

זה בעצם הבסיס של הסתברות, משהו שהתייחסתי אליו, וכנראה שלא בצדק, כ"מובן מאליו" למרות שהוא לא.

1. אני מחזיר אותך להודעה שלי כאן, תעיף מבט (השקעתי והסברתי באריכות כמו ילד טוב!) ותראה האם אתה מבין את ההסבר.

2. אפשר להשתמש בדוגמא שתמחיש את זה:

להלן שני משחקים -

הטלת מטבע (עץ או פלי) כאשר אתה מהמר על 10 ש"ח ומקבל 20 ש"ח אם צדקת

זריקת קוביה כאשר אתה מהמר על 10ש"ח, צריך לנחש איזה מספר יוצא, ואם צדקת תקבל 60 ש"ח

באיזה משחק אתה תעדיף לשחק? מצד אחד יש לך סיכוי די גבוה לזכות במשחק המטבע, אבל הרווח נמוך. מצד שני יש לך סיכוי נמוך יותר לזכות ב60, אבל הרווח גבוה.

חוי יגיד לך - לך על המטבע! זה הרבה יותר טוב, הסיכוי שתזכה ממש גבוה ולכן זה משתלם יותר!

בלאט יגיד לך - אל תקשיב לזין הזה! לך על קוביה! אתה יכול להרוויח הרבה יותר כסף ככה ומה זה 10 שקל אתה לא קונה בזה בירה!

אני עם החוי.

לכן משתמשים בתוחלת:

מהו הרווח שלך, אחרי "אינסוף משחקים"? קרי - מה הרווח שלך בממוצע?

מטבע: חצי מהפעמים תזכה ב20, חצי מהפעמים תזכה באפס, לכן 1/2 * 20 + 1/2 * 0 = 10 שח

קוביה: שישית מהפעמים תזכה ב60, בשאר הפעמים תזכה באפס, לכן 1/6 * 60 + 5/6 * 0 = 10 שח

דה פקטו, הרווח הפוט' שלך זהה, אין הימור עדיף. בחר באחד מהם ותקווה לטוב.

זה בדיוק מה שעשו ברולטה האירופאית, סידרו את ההימורים ככה שכולם יהיו זהים (ובכולם - הבית מרוויח....), ונתנו לאנשים לדון בינם לבין עצמם בנוגע לאיזה הימור זה הכי חכם, כאשר בתכלס כולם אותו דבר.

אז למה תוחלת זה מעניין / מתי היא שימושית?

אם הייתי אומר שבקוביה אתה תקבל 70, אז כבר היה עדיף לך לבחור בקוביה. כנ"ל אם הייתי מגדיל את התגמול במטבע.

וזה ככה על קצה המזלג...

הסתברות היא סוג של "תנאי מעבדה". תמיד ישנה סטייה, לפה או לשם. עובדה, שאם תטיל מטבע, נניח 50 פעם ב-5 סריות של עשר הטלות. בסרייה אחת יכולה להיות העדפה (1 או 2 תוצאות יותר) לצד מסויים, ב-2 סריות, ואפילו בכל ה-5 סריות. ההסתברות אומרת, "אין חיה כזו, חצי חצי בדיוק".

אל תשכח גורמים מחוץ למשוואה, גם כאלו שאינם אמפיריים כמו אינטואיצייה. בהטלת המטבע למשל, יכול להיכנס למשוואה "זיכרון שרירים" שאומר שתשתמש כמעט בדיוק באותו הכח, תטיל כמעט בדיוק מאותו הגובה, וכדומה.

ברולטה, למשל, יכול להיות דילר (כך קוראים להם שמסובבים את הגלגל? או שזה רק לקלפים?) חדש- שעוד לא מיומן בלשחרר את הכדור איפה שהכי טוב לבית, כח שונה מהותית בשיחרור הכדור וסיבוב הגלגל וכדומה. או להיפך, אחד מנוסה מאד, שמוציא רוב הפעמים את מה שהוא מנסה להוציא...

החוק הישראלי מגדיר משחקי מזל ככאלו, שידע אינו הגורם המכריע בתוצאה אלא מזל נטו. וגם נכנסה דוגמא לחוק איך שהוא (לא זוכר בדיוק איך ואיפה), של שופט כלשהו- שטען:

אם תיקח תיק, ותשים בו 100 כדורים- 50 כחולים ו-50 אדומים, מדובר פה על מזל מובהק. איפה זה נגמר? 60 -40? 70 - 30? לשיטתי, אפילו כדור כחול אחד והשאר אדומים, עדיין מהווה מזל, כי לידע (או יכולת) אין שום נגיעה לתוצאה.

מדובר על משחקי מזל, די נטו. אם תהמר בצורה מסויימת, הסיכוי שלך להפסיד הוא קרוב למדיי לסיכוי שלך להרוויח. בשלב זה אני מוכן לקחת את הסיכוי\סיכון. ניסיתי, וזה אכן עבד. בהחלט מתכנן לנסות שוב בקרוב, וכמו שאמרתי- אעדכן. אולי אעדכן שיצאתי אחרי 2 דקות עם הזנב בין הרגליים ואולי אעדכן שזרקו אותי אחרי 5 שעות ו-50K$ בכיס. ואולי אעדכן שיצאתי אחרי 10 שעות עם 10 (או 4...)$, כמו שנכנסתי. אני לא יודע, אבל אני מוכן לנסות להפוך 20 יורו ל-400 $ שוב- או להפסיד 20 יורו.

אז תמשיכו לשבת מאחורי המכתבה ולזרוק נוסחאות במטומטמתיקה. ככה תרוויחו יותר, בטוח- הרי לא תסכנו 20 יורו.

אז, רגע, למה שלא תמשכו גם את כל הכסף שאתם שמתם בבורסא באותה הזדמנות? הסטטיסטיקה אומרת ש...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, אתה צודק שהסטייה גדולה יותר ככל שמשחקים פחות. אם תשחק משחק אחד בלבד של אדום או שחור, או שתרוויח פי 2, או שתפסיד את הכל. אם תשחק 100 משחקים תראה שהסטייה קטנה משמעותית.

בסופו של דבר, כמה שנדמה לך שאתה יכול להרוויח בזה, המתמטיקה לא משקרת ולטווח הארוך אתה תפסיד.

בנוגע לדילר שמסובב את הרולטה - צריך הרבה מאוד מזל בשביל שהוא יסובב בדיוק באותה הצורה ובדיוק באותו הזמן בשביל שהמספר יהיה אותו המספר. זה צירוף של כמה וכמה מרכיבים שהסיכוי שכל אחד מהם יהיה מדויק הוא קטן מאוד (מאוד מאוד).

אם תהמר בצורה מסויימת, הסיכוי שלך להפסיד הוא קרוב למדיי לסיכוי שלך להרוויח. בשלב זה אני מוכן לקחת את הסיכוי\סיכון. ניסיתי, וזה אכן עבד.

תיקון - לא משנה איך תהמר, הסיכוי שלך להפסיד קצת גבוה יותר מהסיכוי שלך להרוויח. אין בעיה, קח את הסיכון. עבד לך הפעם, תהיה מוכן שלא יעבוד בפעם אחרת.

והבורסה היא סיפור אחר - גם היא הימור במידה מסוימת, שיהיה ברור, אבל בהרבה מאוד מובנים מדובר בהימור מושכל. אי אפשר באמת לעשות אנלוגיה בין הימור על אדום/שחור מול הימור על מדד הדאו ג'ונס, לבין הימור על מספר אחד מתוך 37 מול הימור על מניה אחת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

כל נסיעה? כמה נסיעות אתה חושב שאני עושה? מה אני, בעל 3 דירות שאני יכול לטוס לחול פעם בשנה?!

חבר, החופשה האחרונה שלי הייתה ב-2011.

לא רק במובן של נסיעה לחול- חופשה, כאילו, שבוע חופש מהעבודה.

2011.

חח, כל נסיעה, עאלק. אם זה לא היה עצוב הייתי צוחק.

בתכל'ס, כן- כל נסיעה אני הולך לקזינו.

הלכתי בפעם האחרונה, ואני הולך גם בפעם הזו.

סרוניס, תודה על התיקון, זו אכן הייתה כוונתי רק שלא ניסחתי זאת היטב משום מה.

וכבר כתבתי, יותר מפעם אחת, אני לחלוטין מוכן שלא יעבוד. אז הפסדתי בקטנה ולא קרה כלום. אז אני לא אוכל להרשות לעצמי פחית קולה באותו יום כי הפסדתי את הדמי כיס, נו ביג דיל.

מעניין. לוטו, טוטו, בורסא- כולם נראים נורמטיביים, שקולים והגיוניים.

קזינו- כולם מתחרפנים לגמרי.

פרספקטיבה חדשה לי עבורך.

המאמינים בדת הפסטהפורלית (הוד איטריותה, מפלצת הספגטי המעופפת) מתעקשים לאחרונה להצטלם לתעודות הרשמיות כגון רישיון הנהיגה עם כיסוי הראש המסורתי של הדת שלהם- מסננת פסטה.

עכשיו, אחרי שסיימת לצחוק, תחשוב "שטריימל". או "כיפה". או "טורבן". או "כאפייה".

מגוחך בעיניי באותה מידה.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם (נערך)
אז תמשיכו לשבת מאחורי המכתבה ולזרוק נוסחאות במטומטמתיקה.

בגירה, זוכר את הקטע ההוא שהתעצבנת על "הדיבור המתנשא" שלי?

אז אתה צריך להבין שכשהדיוטות רושמים דברים כאלו, זה עושה טריגר.

ברווז יקר, ההודעה האחרונה שלך went all over the place, הצלחת לעבור בין 'הסתברות זו פיקציה' ל'זווית הטלת הכדור' עד זלזול מופגן באנשים שניכר שיש להם הבנה "קצת" יותר עמוקה ממך בנושאים די אלמנטריים.

כל נסיעה? כמה נסיעות אתה חושב שאני עושה? מה אני, בעל 3 דירות שאני יכול לטוס לחול פעם בשנה?!

חבל שלא השקעת יותר במטומטמתיקה :(

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ברווז יקר, ההודעה האחרונה שלך went all over the place, הצלחת לעבור בין 'הסתברות זו פיקציה' ל'זווית הטלת הכדור' עד זלזול מופגן באנשים שניכר שיש להם הבנה "קצת" יותר עמוקה ממך בנושאים די אלמנטריים.

צודק לגבי המודגש- אחרי כ-6 שעות שינה הפרוסות על פני יומיים, אני נוטה להתפזר קצת. לגבי החלק השני- לא מזלזל באיש. מדוע אתה חושב כך? לא לזה התכוונתי.

חבל שלא השקעת יותר במטומטמתיקה :(

צודק.

פורסם

לשאלתך, ברווז, נעשה את זה פשוט:

נניח שאוריו מייצג את הצד המתמטי-רציונלי נטו, מן הסתם זה יעשה לו עוול.

את דעתי כתבתי מתוך ניסיון חיים אמיתי של עבודה מהצד של הבית.

לא גאה בזה וגם לא מתבייש בזה, זה משהו שהגעתי אליו באורח מקרי כמו הרבה דברים בחיים.

ה-payout הוא עניין פשוט, ואם יש בעיה ב-payout כתוצאה מבאג, תקלה או מרמה, הדבר גורם לצלצול מיידי של אזעקות במערכת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מעניין. לוטו, טוטו, בורסא- כולם נראים נורמטיביים, שקולים והגיוניים.

קזינו- כולם מתחרפנים לגמרי.

ממש לא נורמטיבי. לוטו וטוטו הרבה יותר גרועים מקזינו לדעתי. ההחזר למהמר בלוטו הוא כ-60% בלבד לעומת 95-99% בקזינו.

בורסה זה משהו אחר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
נניח שאוריו מייצג את הצד המתמטי-רציונלי נטו, מן הסתם זה יעשה לו עוול.

נמק הסבר והבא דוגמאות? (;

מה בדיוק 'עוול' בגישה מתמטית-רציונלית? ממני והלאה...

בלי קשר לכלום, יש לי קצת נסיון עם קזינואים (מהצד המשחק), אבל אני סבור שהניסיון שלי מהצד ה'מתמטיקאי' שווה פי כמה וכמה מבחינת איכות ומהימנות המידע.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
נמק הסבר והבא דוגמאות? (;

מה בדיוק 'עוול' בגישה מתמטית-רציונלית? ממני והלאה...

בלי קשר לכלום, יש לי קצת נסיון עם קזינואים (מהצד המשחק), אבל אני סבור שהניסיון שלי מהצד ה'מתמטיקאי' שווה פי כמה וכמה מבחינת איכות ומהימנות המידע.

מתמטית נטו, כמו הדוגמא שציינתי עם הסטייה בהטלת המטבע- לא תפגע במציאות בדיוק של 100 אחוז, ולפעמים גם לא ב-80.

שורה תחתונה, לסיכום.

אני ובאגירה אומרים שיש דרך למקסם רווחים. באגירה מעדות שמיעה, אני ממקור ראשון (עצמי).

רוב המגיבים פה לא מאמינים ובטוחים שזה לא אפשרי.

אני הולך לבדוק את הסוגייה שוב ולדווח תוצאות. אני "מוכן להתנדב לניסוי" :lol:

בואו נסכים שלא להסכים, נניח לדיון העקר הזה, ובנובמבר אחזור לעדכן מה הייתה הדלתא- ובאיזה כיוון...

פורסם
ממש לא נורמטיבי. לוטו וטוטו הרבה יותר גרועים מקזינו לדעתי. ההחזר למהמר בלוטו הוא כ-60% בלבד לעומת 95-99% בקזינו.

בורסה זה משהו אחר.

ההבדל העיקרי בין לוטו טוטו לקזינו הוא זמן המחזור של הימור בודד.

בעוד שבקזינו זה נמדד בשניות עד דקה. בלוטו לרוב מדובר על ימים. ואז הנזק שאתה יכול לגרום לעצמך הוא קטן יותר. וגם אלמנט ההתמכרות קטן יותר.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
מתמטית נטו, כמו הדוגמא שציינתי עם הסטייה בהטלת המטבע- לא תפגע במציאות בדיוק של 100 אחוז, ולפעמים גם לא ב-80.

שורה תחתונה, לסיכום.

אני ובאגירה אומרים שיש דרך למקסם רווחים. באגירה מעדות שמיעה, אני ממקור ראשון (עצמי).

רוב המגיבים פה לא מאמינים ובטוחים שזה לא אפשרי.

אני הולך לבדוק את הסוגייה שוב ולדווח תוצאות. אני "מוכן להתנדב לניסוי" :lol:

בואו נסכים שלא להסכים, נניח לדיון העקר הזה, ובנובמבר אחזור לעדכן מה הייתה הדלתא- ובאיזה כיוון...

מרשים איך אתה מצד אחד מסכים עם המתמטיקה שלנו, ומצד שני חוזר בעקשנות לטענות המגוחכות על מיקסום רווחים. ממש מהמר קלאסי.

אגב, אתה מוזמן לחזור לעדכן בנובמבר אבל צר לי לאכזב אותך - העדכון יהיה חסר משמעות כי הדגימה שלך קטנה מאוד ולכן וולטילית מאוד. זה בערך כמו שאגיד שהרווחתי 20% בבורסה בחצי שנה האחרונה ולכן בורסה זה נהדר, אבל "אשכח" בנוחות כמה הפסדתי בשנה האחרונה.

ההבדל העיקרי בין לוטו טוטו לקזינו הוא זמן המחזור של הימור בודד.

בעוד שבקזינו זה נמדד בשניות עד דקה. בלוטו לרוב מדובר על ימים. ואז הנזק שאתה יכול לגרום לעצמך הוא קטן יותר. וגם אלמנט ההתמכרות קטן יותר.

למה, אתה לא יכול לקנות לוטו באלפי שקלים? בטח שיכול.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

חושב כמו עני, בקיצור.

זה די עצוב.

ובנימה מחויכת - יש מקומות עבודה שבהן הביקור בקזינו במהלך יציאה לחו"ל לא רק מותרת, אלא חובה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...