Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש המלצות על גלאי עשן טובים (מה זה טובים ? כאלה שעובדים כמו שצריך ולא מתקלקלים כל יומיים).

1. ברמת העיקרון - האם כדאי או לא כדאי ? ("שווה" או "לא שווה" להתעסק עם כאלו ?).

2. האם יש באמת הבדלים קריטיים בין הסוגים או שכולם "אותו זבל" ועושים את אותה העבודה הבסיסית שלשמה הם נועדו ?

3. האם יש דגמים שמתחברים לרשת החשמל ויש להם סוללת גיבוי ?

המלצות באיביי או בארץ יתקבלו בברכה (ובכלל - כל דיעה\המלצה בנוגע למיכשור מהסוג הזה תתקבל בברכה, כמו גם למה לא לשים או כן לשים).

בנוסף -

מגן ברקים ללוח חשמל - תלת פאזי.

1. יש טעם \ אין טעם ? האם זה באמת "עובד" או שמדובר בעוד גימיק להרגעת המצפון ?

2. באיביי יש כמה סוגים שכולם Unbranded והמחירים בכלל לא יקרים. שווה או לא שווה ?

3. ראיתי שהחברות המובילות הן שניידר, ABB ועוד יצרן בשם OBO-משהו. לא מצאתי מחירים ברשת. מישהו יודע ?

ברכות לתורמים מניסיונם

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לגבי גלאי עשן:

אחרי שנים שהיו לי בבית גלאי עשן סיניים עם מותגי מדבקה שונים, החלטתי לקנות משהו איכותי יותר. קניתי בארה"ב (תודה לשיפיטו...) גלאים מתוצרת FIREX ו KIDDIE.

ההבדל דרמטי. אחד הגלאים מותקן במטבח שלי. די לפתוח תנור בו נאפית פיצה וכדומה (בלי שום עשן נראה לעיין), כדי לעורר את הגלאי. אז נכון שיש התראות שוא (ז"א כן עשן אבל לא שריפה) עקב הרגישות הגבוהה, אבל אני יודע שבמקרה שריפה אמיתי, ההתראה תתקבל מוקדם.

להשוואה, הגלאי הסיני מופעל רק אם מכבים גפרור בצמוד אליו, ליצירת עשן סמיך, וגם זה לא תמיד.

לשאלה השנייה, יש גלאים מסוג WIRED, שמתחברים לחשמל (110V, ארה"ב) ומכילים סוללת גיבוי. במקרה אזעקה, כל הגלאים על אותו קו (מניח שאותה פאזה משותפת) יצפצפו.

לדוגמה:

http://www.ebay.com/itm/Kidde-Direct-Wire-120V-Smoke-Alarm-with-Hush-Button-New-In-Box-/331937143922?hash=item4d48fedc72:g:xM0AAOSw9NdXq~A3

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

יש לי גלאי שעלה כ 50 שקלים בארץ,הציל אותנו משרפה.

מוצר חובה.

Sent from my G7-L01 using Tapatalk

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

גם אני רציתי לקנות גלאי עשן, אבל הבנתי שאין תקן לחרא הזה בארץ, והמחשבה על לתלות חומר רדיואקטיבי על התקרה (כן, גם מזערי, וגם כזה שפולט אלפא בעיקר) מבלי שאף גוף מוסמך יבדוק את הדגם, לא מלבבת במיוחד.

פורסם

הגלאים ה "רדיואקטיבים" אלו גלאים מסוג יוניזציה אשר כיום לא נמצאים בשימוש נרחב. רוב הגלאים שנמכרים כיום הם גלאים אופטיים אשר לא מכילים חומר רדיואקטיבי.

פורסם

רק תיקון טעות - גלאי עשן חייבים לעמוד בתקן ישראלי 1220.

גלאים עצמאיים (שאינם מחוברים למערכת בקרה ) חייבים לעמוד בת"י 1220 חלק 5 (כל חלק דן בסוג/ חלק אחר של מערכת גילוי אש).

התקן הישראלי דומה לתקן האמריקאי

UL 217

מאוגוסט 2006, למעט שינויים והתאמות לישראל.

http://bit.ly/2bDHc5U

פורסם

תודה,

חיפשתי קצת באיביי ומצאתי 3 גלאים עם חיבור ל 240V וסוללת גיבוי ב 160 כולל משלוח מאיביי UK.

הם טוענים לחיישן פוטואלקטרי ולשימוש בחומרים שאינם רדיואקטיביים, תומכים בתקן אמריקאי UL 217 וגם רשום שיש להם 5 שנים אחריות ושהם ניתנים לשירשור (לעבוד כולם ביחד).

http://www.ebay.com/itm/3x-Smoke-Alarm-Detector-240V-Mains-Battery-Back-Up-Ionisation-Linkable-SMAS-1-/142059541970?hash=item21136895d2:g:XlYAAOSwZVlXjrP1

שווה ?

בנוגע למגן נחשולי מתח ללוח חשמל, אף אחד לא מכיר ? כדאי\לא כדאי ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלי הותקן של obo דגם v20c, נרכש בארץ במחיר של 450 שקל מהיבואן בראש העין, עשיתי חשבון כמה יעלה לי מגני ברקים נורמליים למכשירים החשובים, יצא לא רחוק.

אם זה עוזר במשהו או לא!? אין לי מושג ומקווה לא לגלות גם, בפורום אחר יש דיון של עשרה עמודים על המוצרים ויכולתם.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם (נערך)

יש לך באמזון את הגלאי הזה שהוא הנמכר ביותר שם, של חברת first alert וזה גלאי כפול - גם יינון וגם פוטואלקטרי:

https://www.amazon.com/First-Alert-SA320CN-Sensor-Battery-Powered/dp/B00O8MVW0S/

המחיר כרגע הוא 23$ אבל המחיר משתנה כל הזמן בין 17 לבין 23 דולר. המוצר נשלח לארץ ועולה סביבות ה- 20$ המשלוח וכל גלאי נוסף מוסיף איזה 5 דולר למשלוח. עד 75$ מחיר המוצרים (לא כולל המשלוח) וזה פטור ממכס ושאר ירקות

אם פשוט תוסיף המוצר לסל הקניות תחכה כמה ימים ותבדוק מתי המחיר מתעדכן ל- 17 דולר ואז כדאי להזמין.

אפשר להזמין באיביי סוללות AA ליתיום של אנרגייזר שמחזיקות יותר זמן

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
אתה בטוח?, אני הבנתי שהאופטיים הם בשימוש מערכות מורכבות עם רכזת, ושכל גלאי STAND-ALONE יהיה מסוג יוניזציה.

כן, אשתי עובדת בתחום.

כמו כן רק לידיעה גלאי יוניזציה חייבים בהחלפה כל 5 שנים

והאופטיים לא, היתרון של גלאי היוניזציה שהם בד"כ יותר מדויקים

ולא רגישים ללכלוך.

• תוכן חדש...