Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
זה אומר שפוקוסים מתחילים להתפרק כבר על פס ייצור?

עושה רושם שהמפעלים של פורד עובדים רק בימי שני ושישי.

(סליחה על דאבל פוסט, ראיתי שאני כבר לא יכול לערוך את ההודעה הקודמת).

חבר, כולנו מכירים את הסיפור שלך.

נפלת על חתיכת רכב חרא ולא מוצלח כלל, ככל הנראה מוזנח מאוד ובעייתי בצורה כזאת או אחרת או כל מי שטיפל בו, עשה מלא טעויות עד אז.

זה בסדר גמור לחשוב מה שאתה חושב, אבל בפועל, המציאות שונה.

תקרא את הסיפור עכשיו של הבחור בפורום שרכב טויוטה ראנקס, התפרקהל ו בכביש... נו ו? אמינות? ממש.

הכל תלוי בטיפולים ואיך שהתייחסו לרכב.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
  • תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
זה בדיוק השאלה שלי, אם זה עובד טוב, מה הרעיון בלסבך?

מה לדוגמא מצדיק את כל החרא שהמונדאו 2002 האכילה אותי, שלא יכלו להזתפק ברכיבים של מאזדה mpv?

ולא יודע לגבי השמן באיפרזה, אבל מאז שאני מתעניין ברכבים, כ6 שנים, ידוע לי שלא הוחלף שם שמן. אולי לפני כן.

היא הצדיקה את עצמה ועשתה לך דווקא, כי אתה טוען שטיפלת במרווחים של כל 30,000 כאשר המרווחים הם 15,000.

די בטוח שכל השאר הוזנח גם כן מהרבה סיבות.

אתה חי בסרט עם השערות של סרט, טועה בהרבה הבנות וטוען דברים הזויים.

הרכב הוזנח, אתה טוען שפורד זה יצרן זבל... כאשר המונדאו נחשב לרכב אמין מאוד שיובא מבלגיה ומיוצר שם שנים.

חביבי, צא מהסרט ותתאפס, אתה עשית מלא טעויות והודת בכך.

פורסם
ממתי המרווח טיפולים הוא 30 אלף?

תן לי לרמוז לך,הוא לא 30 אלף אלא 15 אלף.

מי שאין לו כסף לתחזק רכב שלא יחזיק רכב ויקח רכבת או אוטובוס.

וממזר שמן אני שמח שעל סמך גרוטאה אחת שקנית אתה מכליל על כל רכבי היצרן,תמכור את הגרוטאה שלך ותפסיק לחפור לנו עליה.

היא הצדיקה את עצמה ועשתה לך דווקא, כי אתה טוען שטיפלת במרווחים של כל 30,000 כאשר המרווחים הם 15,000.

אני מפחד להשקיע כסף ברכב שאני יודע שאולי מחר יושבת ואני אזרוק אותו לפח.

אז כן אני עושה את המינימום הנדרש.ולדעתי טיפול פעם ב-30 אלף זה לא הסיבה למוות שלו.

פורסם

אתה חי בסרט עם השערות של סרט, טועה בהרבה הבנות וטוען דברים הזויים.

הרכב הוזנח, אתה טוען שפורד זה יצרן זבל... כאשר המונדאו נחשב לרכב אמין מאוד שיובא מבלגיה ומיוצר שם שנים.

חביבי, צא מהסרט ותתאפס, אתה עשית מלא טעויות והודת בכך.

עכשיו שמתי לב שיש לך מונדאו גם

כמה זמן אתה מחזיק את הרכב והאם היו לך עד היום תקלות כל שהן?

פורסם (נערך)

טיפול לא כולל רק את הטיפול עצמו אלא גם בחינה של שאר המכלולים.

הלך לך מנוע במונדאו הקודמת למה? התפוצצות צינור רדיאטור לדבריך,אם היית הולך למוסך והיו מעלים את הרכב על הליפט ,ובטיפול גם מסתכלים על דברים כאלו,זה היה יכול להימנע.

תחזוקה מונעת זה המשחק במיוחד ברכבים ישנים.

אז כן אתה ישירות אחראי לתחזוקה הלוקה של הרכב ואתה אחראי למותו בטרם עת של הרכב בגלל שאתה נכנס פעם באף פעם למוסך,ובמיוחד שאתה עושה קלומטראג' גבוה.

ואני גם לא אשכח את השרשור שלך שאמרת במפורש שהרכב מתחמם כל חודש ואתה מכבה את המנוע בזמן תנועה,מה אתה מצפה שיקרה אם אתה מתעלם מתקלות?

תמשיך לעשות את המינימום וגם קורולה חדשה אחרי שנה אצלך תמות.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זה רק מראה לכם שגם בפורום של "חובבי רכב" יש אנשים שמבחינתם זה לגמרי לגיטימי להיכנס למוסך רק כשהרכב נמצא על גרר, ומטפלים "בX קילומטר או בY חודשים, המאוחר מביניהם"

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

וממזר שמן אני שמח שעל סמך גרוטאה אחת שקנית אתה מכליל על כל רכבי היצרן,תמכור את הגרוטאה שלך ותפסיק לחפור לנו עליה.

סליחה באמת שעירערתי לך את השקט הנפשי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
עכשיו שמתי לב שיש לך מונדאו גם

כמה זמן אתה מחזיק את הרכב והאם היו לך עד היום תקלות כל שהן?

רכשתי אותה בשנת 2014 לאחר 3 שנים שהיו אצל הבן אדם עם 13,500 ק"מ, מונדאו טיטניום (מושבי עור, סאן רוף וכו'), מתיחת הפנים, 2.0 ליטר טורבו 240 כ"ס ו 35 קג"מ, תיבת הילוכים כפולת מצמדים רטובים. (זה למה אני אומר איכות הרכבה מדהימה, מי שמכיר את הרכב... איכויות ההרכבה שם הן מדהימות).

הבן אדם נכה, עשה טיפול כל שנה למרות שנסע עליה כ 4,000 ק"מ בשנה בערך.

ביקש גם לא לשטוף את הרכב במוסך מחשש לשריטות (מתועד בטופס קבלה לטיפול בכתב יד ויש ספר רכב מושלם), חנתה בחניה מקורה, בקיצור? רכב חלומות, אה וכן, עברה רענון נוזל בלמים גם כן כעבור שנתיים = מקצועיות וכל הכבוד למוסך, כל עוד משלמים כן? ;).

עכשיו, שים לב איזה טיפול הגון הרכב קיבל ב 3 השנים הראשונות שלו? כיום, הרכב בן 5, עם כ 48,000 והאמן לי? ימי מסלול... נס הרים, טחנתי את הרכב עד לגבולות שלו (צמיגי PS3) וכל עוד הטיפולים שאני עושה לבד, או במוסך אם צריך (תיבת הילוכים החלפות שמן שלה) וכו', הכל מתקתק ונוסע כמו חמאה, אין תקלות.

אבל, תקלות עלולות להופיע, הרכב מאוד מסובך, מוגדש ועם מנוע מאוד רציני, ברור לי שמתישהו משהו יתקלקל כן? הרעיון זה לזהות את זה קודם, להרים על הליפט, לטפל, לבדוק, להסתכל.

כל זה הכרחי כדי לקבל רכב תקין.

אני עושה החלפות שמן באיזור ה 10K ק"מ מכיוון שאני נוסע בעיקר בעיר ולכן זה נחשב למאמץ גדול יותר, כמו כן, מרענן את כל הנוזלים בזמן, ומחליף מה שצריך ברכיבים טובים, מתכון האושר.

ואומנם, יש כאן אנשים שקנו איזשהו אקסמפלר שהגיע מעזה, רכבים גמורים שטופלו אלוהים יודע איך (עכשיו אני מבין איך, אתה בכלל עושה טיפול כל 30,000 שזה מעצמו פסול, הטיפול הוא כל 15,000 וככה, הרכבים מתים לכם, אתם חוסכים על הכל ובבקשה, אלו הם התוצאות).

אותו בחור פה, השמן, עם המונדאו, רכש רכב כנראה מאדם זהה כמו נימרוד, שעשה לו טיפול פעם ב 50K (צחקוק) וזה המצב שהרכבים האלו מגיעים אליו.

פורסם

האן לדעתך יש קשר בין:

גיר שהלך, סטרטר שהלך פעמיים, אלטרנטור שהלך, בולמי זעזועים שהלכו, 2 תושבות מנוע שהלכו, רדיאטור שהלך, 5 צינורות רדיאטור שהלכו, חיישן קראנק שהלך, חלון שנפל, נעילה מרכזית שלא עבדה, נזילות מפה עד מחר ועוד 50 אלף צרות, הא ומנוע שהלך,

רק כי עשיתי טיפול באיחור של 15 אלף קילומטר?

פורסם
האן לדעתך יש קשר בין:

גיר שהלך, סטרטר שהלך פעמיים, אלטרנטור שהלך, בולמי זעזועים שהלכו, 2 תושבות מנוע שהלכו, רדיאטור שהלך, 5 צינורות רדיאטור שהלכו, חיישן קראנק שהלך, חלון שנפל, נעילה מרכזית שלא עבדה, נזילות מפה עד מחר ועוד 50 אלף צרות, הא ומנוע שהלך,

כן ללא ספק! אם לא תטפל ברכב הוא יתקלקל וידרדר למצב קשה. זה כמו שבן אדם נהיה חולה ולא מקבל טיפול רפואי בזמן המצב שלו ידרדר.

פורסם (נערך)
האן לדעתך יש קשר בין:

בוודאי, ואני אהיה רציני הפעם: שמן מתחמצן ומאבד מהתכונות שלו לאחר פרק זמן מסויים של כשנה, ולכן, הטיפולים הם או 15,000 או שנה, הרשון מבינהם, כך רשום בכל ספר רכב.

כמו כן, נסיעות עירוניות או פקקים למינהם, נחשבים כמאמץ מוגבר וגם זה רשום בספרי הרכב הרבים, שמומלץ להקטין את טווח הטיפולים בעוד כ 5K או בהתאם למה שמומלץ לפחות.

אתה, בחרת לבצע טיפול באיחור של 15,000 ק"מ, שזה פשוט מטורף. השמן + נוזלים כאלו ואחרים מאבדים מהיכולות והתכונות שלהם מזמן מה שגורם לבלאי מואץ.

כמו כן, נוזל בלמים? יש לרענן כל שנתיים, נוזל תיבת הילוכים? אם היצרן דורש לרענן כעבור X ק"מ או כעבור X זמן, חובה עלייך לעשות זאת כולל החלפת הפילטר, אחרת? בלאי מואץ ושחיקה מואצת של התיבה.

החלפת פלאגים? לרוב בין 40-60 אלף תלוי בסוג הפלאג (יש גם יותר אני יודע), אני אישית, ממש לא מושך איתם, החלפתי ב 45K מהסיבה הפשוטה, מנועי הטרובו עובדים במאמצים גדולים יותר, בהחלט כדאי להחליף קצת מוקדם יותר.

צינורות רדיאטור? נו באמת כל הצנרת הלכה? ובכן יש לכך סיבה, או שאותו אדם החליף אותם מתישהו, בצנרת זולה ופשוטה וזאת הסיבה, או שרצה השטן ופתאום, פתאום כל הצנרת 5 צינורות הלכו לך בו זמנית? מישהו פישל שם בסגירת הדברים שצריך או בבחירת הצנרות.

נעילה מרכזית = התקנה מקומית בארץ, אשמת ישראל אם כבר.

נזילות? בלאי שלא זוהה מלכתחילה והתאפשר להתפשט מחוסר טיפול = רכב שלא היה על הליפט.

בקיצור, זה לא רק כי עשית טיפול באיחור של 15K, מדובר פה על רשלנות בכל פרמטר, אם אתה עושה טיפול באיחור של 15K מה םע שאר הדברים? כמו כן, אות ואחד שקנית ממנו את הרכב, ככל הנראה, זלזל בו עוד יותר ממך, אתה עוד חבר פורום ונותן כאן עצות לאנשים וככה אתה מתייחס לרכב, דמיין לעצמך ממי קנית אותו, אם לא השטן בכבודו ובעצמו.

קח בחשבון שהמנוע, הוא כמקשה אחת, ובספר הרכב, יש טבלה לבדיקה והחלפת כל החלקים.

צנרת רדיאטור דרך אגב, צריכה להיות מוחלפת בהתאם למצב שלה, מישהו לא זיהה את מצבה וגרם לכך אולי? (שאלה רטורית).

בהחלט יש סעיף בספר יהרכב שאומר יש למעוך ולגעת בצנרות וברצועות ולבדוק אותן פיזית לאיתרו נזקים או קרעים.

אני חושב שהדיון הזה מיותר כבר, האקסמפל שלך צריך גריטה ושריפה, קנה רכב תקין חדש אחר ובבקשה, טפל בו כמו שצריך.

*** אם אני לא הייתי מחליף את השמן גיר שלי + פילטר , ב 22,000 ק"מ אבל עברו 3 שנים, הייתי מאבד רצון טוב של היבואן והיצרן + אם התיבה הייתה הולכת, מה הייתי אומר? אבל הרכב רק ע בר 22,000? (עברו 3 שנים, השמן שנמצא שם דורש החלפה ככה לפי החלטת היצרן).

אתה מבין את הקשר אני מקווה.

פורסם (נערך)

הוא שוכח לציין שהוא טס על במפרים ב70 קמ"ש ולכן הבולמים והתושבות מנוע נדפקות.

או שהוא נסע כמה חודשים עם רכב שמתחמם.

מזל שיש היסטוריה בפורום ואפשר להסתכל איך הבחור התעלל במונדאו המסכנה שלו לכל אורך חייה.

וכן שאר הדברים שציינת נגרמים מהזנחה נטו.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא נכון להגיד שאני לא מטפל. כן, אני מנסה לקמבן מה שאפשר כי עם כל התקלות האלה אני אפשוט רגל, אבל טיפולים של הספר שניהם קיבלו כל 30 אלף. שאצלי זה בדרך שנה או ממש מעט יותר.

אז אל תקנה אוטו אם אין לך יכולת כלכלית לטפל ברמה המינימלית הנדרשת.

אין רכב שיכול לעבור התעללות כזו ולהחזיק יותר משנה. בטח שלא 6 שנים ללא החלפת שמן ו"לעבוד כמו חדש".

סתם שאלה, אתה תימני במקרה?

:lol:

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...