Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

1. האם יש איזו "מחלה" ברכב שהתגלתה מאז השיווק (כמו התרוממות או דביקות הדשבורד בדגם הקודם) ?

2. האם השמש לא מפריעה לראות בבירור את המסך מולטימדיה מלפנים ?

3. האם יש סכנה לבלאי מהיר למסך המולטימדיה כי היא פלסטיקה מוגבהת כל הזמן וללא הגנת הדשבורד מקרני השמש?

4. אין שעון חום מנוע (עם סקאלה אנלוגית או דיגטלית) ?

5. אין כפתור ספורט לתיבת ההילוכים (כמו במזדה 2) ?

6. האם מישהו נתקל בצריכת שמן חריגה בשל יחס הדחיסה הגבוה מאוד של המנוע ?

מכוון בעיקר לדגם 2000 סמק אבל גם 1500 סמק למי שיש.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי אורמת
  • ספונסר פורום
פורסם

היי,

לשאלותיך:

1. האם יש איזו "מחלה" ברכב שהתגלתה מאז השיווק (כמו התרוממות או דביקות הדשבורד בדגם הקודם) ? לא מחלה חריגה שנתקלנו בה מאז תחילת השיווק

2. האם השמש לא מפריעה לראות בבירור את המסך מולטימדיה מלפנים ? לא לי :)

3. האם יש סכנה לבלאי מהיר למסך המולטימדיה כי היא פלסטיקה מוגבהת כל הזמן וללא הגנת הדשבורד מקרני השמש? קשה לי להאמין שתווצר בעיה. ב-3 השנים האחרונות שהרכב משווק לא נתקלנו בבעיה שנגרמה בגלל השמש

4. אין שעון חום מנוע (עם סקאלה אנלוגית או דיגטלית) ? אין

5. אין כפתור ספורט לתיבת ההילוכים (כמו במזדה 2) ? אין כפתור כזה

6. האם מישהו נתקל בצריכת שמן חריגה בשל יחס הדחיסה הגבוה מאוד של המנוע ? לא נתקלנו כלל בבעיה של צריכת שמן

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם (נערך)

תודה על התגובה

השאלות נבעו גם בגלל המחלה של הדגם הקודם וגם בגלל שלהפתעתי יש לא מעט מזדות די חדשות למכירה ביד2.

לגבי היחס דחיסה הגבוה, השאלה נבעה ממה שקראתי פה בפורום, שהוא יכול להוביל לצריכת שמן בגלל הקומפרסיה הגבוהה, בדומה לטורבו.

לגבי המולטימדיה והשמש מצאתי כמה תלונות כאלה ברחבי הרשת על באגים והתקעות המערכת אז חשבתי שזה בגלל החום החיצוני כי המסך עצמו בולט ואינו מקורר על ידי תעלות המיזוג.

כפתור הספורט הבנתי שיגיע כנראה בדגם המחודש של מזדה3.

ובאמת חבל שאין שום שעון חום מנוע כמו בטויוטה או יונדאי, כדי לאפשר לנהג למנוע כבר מההתחלה נזק למנוע, אם וכאשר יש כשל במערכת הקרור.

נ.ב. מצאתי אפילו ביוטיוב סרטון של גברת על בעיה בהתנעה בלחיצת הכפתור החדיש. וגם משהו על משיכה חזקה לסלד גבוה למשך זמן ארוך מהרגיל של הילוך שלישי בעליה.

תודה ואשמח לעוד תגובות בכל זאת עברו שנתיים מאז הדגם החדש הגיע.

פורסם

מה מוזר בזה? איפה שאפשר לחסוך אז חוסכים, יש נורית אדומה שמתריעה כשהטמפ' חריגה.

יכלו לדחוף צג דיגלטי של טמפ' מנוע כמו בקורולה החדשה לדוגמא.

אישית מעדיף מד כלשהו לטמפ' מנוע מאשר לדעת כמה מעלות יש בחוץ.

פורסם

יש שעון חום, בערך...

כשהמנוע קר יש נורה כחולה שדולקת, אחרי זמן מה כשהמנוע כבר חם היא נכבית.

במידה ויש בעיה והמנוע מתחמם מדי האוטו מתריע לנהג.

פורסם (נערך)

אני לא חושב שזה עניין של חסכון. החיישן קיים ברכב כמו בכל רכב אחר וכך גם מערכת בקרה ונורות אזהרה.

לדעתי השיקול הוא לסנן לנהג מידע לא נחוץ ובמידת הצורך להתריע.

גם ברכבים שכן יש להם מד טמפ׳ לנוזל קירור, הרי שהוא מאוד לא לינארי - קרי בתחילה עולה מהר עם שינוי קטן בטמפרטורה ואז נשאר באמצע על אף שהמנוע ממשיך להתחמם עוד הרבה.

עריכה: אושריקו - הנורה נדלקת כאשר הטמפרטורה מגיעה מעל סף מסויים. לוודא דווקא שזאת הנקודה בה נגרם נזק למנוע.

אני לא יודע לומר בוודאות אך נשמע לי הגיוני שהיצרן יכייל את זה נמוך יותר מטמפ׳ בה נגרם נזק.

עריכה אחרונה על ידי Caspex
פורסם

במאזדה החדשה יש 2 אפשרויות, נורית מהבהבת או נורית שמאירה באופן קבוע שזה כבר התחממות רצינית ואסור להמשיך

בנסיעה כי יכול להיגרם נזק.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

א. מה הסיבה שיש פיח באגזוז של מזדה 3 סקייאקטיב החדשה? (למרות שיש ממיר קטליטי, כי דווקא במזדה 2 דור קודם אין פיח) והאם הפיח יכול להעיד על איזשהי צריכת שמן ?

ב. לגבי ההגה ראיתי שמחליפים אותו בגלל בעיות עם העור התעשייתי שמתבלה מהר - למה את כל ההגה ולא רק את העור?

ג. מה הסיבה שיש לא מעט מזדות 3 2000 סמק כאלה שעומדות למכירה? אני עוקב אחרי הפרסומים כבר מס' חודשים. הצפי שלי היה שמדובר ברכב נהדר וחזק עם גיר חדיש 6 הילוכים ומנוע חדיש וחסכוני ובכל זאת אנשים ממהרים למכור. למה ? גם המחירון ביד 2 נופל חזק. יש סיבה ?

פורסם

אני עדיין חושב שהשיטה עם הקו היא עדיפה.

ישנם מצבים שלא רואים את כל המנורות, בטח לא באור שמש ובטח אנשים שלפעמים נוסעים עם הנד ברייק לא מורד עד הסוף והמנורה עדיין דולקת ולא רואים כלום ולא מרגישים כלום.

לגבי המאזדה וההגה, איזה בחור פתח לא מזמן שרשור על כך והחליפו לו את ההגה וכנראה שזה סוג של "מחלה" (כנראה).

פורסם

אורמת - המאזדה 3 זה אחד הרכבים הכי נמכרים בארץ. הגיוני שיהיו הרבה ביד 2.

המחירון לדעתי נשחק מהיותו רכב ליסינג נפוץ.

לגבי ההגה שמחליפים - התפירה שם נעשית על ידי מכונה מיוחדת. יותר קל כבר לפרק ולהחליף את כל ההגה מאשר שעכשיו כל יבואן יתחיל להתעסק עם התפירה, כך גם יכולים לבקר את רמת האיכות לוודא שזה לא חוזר על עצמו.

• תוכן חדש...