Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם זה הסיפור הרי שגם הפורשה תרמה לא מעט אנרגיה. מעניין באיזה מהירות נסעה.

יכול להיות שמבנה הפרונט סייע, אבל זו שאלה שבהחלט עולה.

זה מקום שמפתה לפתח מהירות. יש קו ראייה לרחוק, בירידה, ויש רמזור להספיק...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם זה הסיפור הרי שגם הפורשה תרמה לא מעט אנרגיה. מעניין באיזה מהירות נסעה.

ספריאל, לא מהירות, הנדסה גרמנית. אוטו טנק ברזל.

מתקף ותנע, שימור האנרגיה - ועוד יש אזורי קריסה. כנראה שהדבר הזה ניצל לא מעט מיכולותיו במקום הלא נכון. וזו השרשור השני שבו מצטייר שהיה עבריין ראשי, ומישהו אחר שמיהר היה מעורב בתאונה קשה שהיתה נמנעת או הופכת קלה אילו לא מיהר. לגבי האופנוען אני די משוכנע (אם כי, כפי שכתבתי בשרשור ההוא, צריך לחשב את מהירותו וזה אפשרי מתוך הסרטון), לגבי הפורשה - רק לפי הסיפור של רכב שנזרק לאויר ונחת מעבר לצומת, מה שמעיד על חבטה קשה מאד שמצייבת מהירות גבוהה של הרכב הפוגע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש בתיאור העובדה שהפורשה מגעה בגולף מצידה הימני מכיוון שבסרטון שהופץ אחרי התאונה רואים שהיש מכה מצד ימין של הגולף וכריות הווילון בצד ימין דווקא פתוחות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אנחנו בפורום רכב ואנשים לא יודעים להבדיל בין קיימן ל-911 ובין גולף/פולו/גולף+

:?

כי הם חוקרי תאונות דרכים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עם כל ההנחות למהירות הפורשה, הנזק לחרטום שלה נראה מינורי

פורסם (נערך)

אני לא בטוח שהתמונות שבפתיחת השרשור מספרות את כל הסיפור. נראה לי שכאשר מכסה המנוע הורם נמצא שם הרס עצום. חוץ מזה, אם היא אכן "העיפה" את הגולף הרי שלא מעט אנרגיה הפכה לאנרגיה קינטית שם, ולא התבטאה בקיפול.

מי שהעיר על כריות האויר הימניות של הגולף - טוב, היא פגעה ביונדאי וסביר שזה הפעיל את החישנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אני לא בטוח שהתמונות שבפתיחת השרשור מספרות את כל הסיפור. נראה לי שכאשר מכסה המנוע הורם נמצא שם הרס עצום. חוץ מזה, אם היא אכן "העיפה" את הגולף הרי שלא מעט אנרגיה הפכה לאנרגיה קינטית שם, ולא התבטאה בקיפול.

הגיוני ביותר.

לפני עידן חישובי הקריסה, מקור הנזק העיקרי בהתנגשות מן החזית היה בלוק המנוע. ברגע שהמכה היתה מגיעה למנוע הקשיח היה מועבר זעזוע חזק לנוסעי הרכב, והמנוע עצמו היה נהדף לעבר תא הנוסעים ואף לתוכו.

כיום, חלק גדול מחישוב הקריסה של החרטום טמון בתכנון תושבות המנוע שאמורות לקרוס תחתן כך שהמנוע יזוז בצורה מתוכננת, יספוג חלק ניכר מעוצמת המכה ולא יחדור לתא הנוסעים. לעתים המהנדסים מארגנים לו "כיס" ליפול לתוכו.

אגב, כשרכב מתוכנן עם איזורי קריסה טובים יותר, הוא לא רק מעביר פחות כוח לנוסעים, אלא גם מפעיל כוח קטן יותר על רכבים אחרים בהם הוא פוגש, כמו הגולף כאן, דבר שרק מעיד על עוצמתה של הפגיעה כאן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
אתה מתכוון דלת תא המטען...

אכן. אני מספיק ישנוני כדי להפוך את הכיוונים.

נזכר בתאונה שהתרחשה ממש מול עיני לפני הרבה מאד שנים - מונית - כמובן מרצדס - עמדה ברמזור, מאחוריה הגיחה D500 צבאית במהירות מלאה (אני מניח שלפחות 70 קמ"ש, זו היתה המהירות המותרת באותו קטע, ונסעו בו לא מעט "ל"ים), והדפה את המונית למרכז הצומת. תא המטען (והפעם לא התבלבלתי) קרס, אבל תא הנוסעים נראה שלם, לפחות מהמרחק שבו צפיתי בארוע (כמה עשרות מטרים). הטכנולוגיה חלחלה בינתיים למרבית כלי הרכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
הגיוני ביותר.

לפני עידן חישובי הקריסה, מקור הנזק העיקרי בהתנגשות מן החזית היה בלוק המנוע. ברגע שהמכה היתה מגיעה למנוע הקשיח היה מועבר זעזוע חזק לנוסעי הרכב, והמנוע עצמו היה נהדף לעבר תא הנוסעים ואף לתוכו.

כיום, חלק גדול מחישוב הקריסה של החרטום טמון בתכנון תושבות המנוע שאמורות לקרוס תחתן כך שהמנוע יזוז בצורה מתוכננת, יספוג חלק ניכר מעוצמת המכה ולא יחדור לתא הנוסעים. לעתים המהנדסים מארגנים לו "כיס" ליפול לתוכו.

אגב, כשרכב מתוכנן עם איזורי קריסה טובים יותר, הוא לא רק מעביר פחות כוח לנוסעים, אלא גם מפעיל כוח קטן יותר על רכבים אחרים בהם הוא פוגש, כמו הגולף כאן, דבר שרק מעיד על עוצמתה של הפגיעה כאן.

מקור הנזק העיקרי במכוניות שלפני עידן אזורי הקריסה היה תא המנוע עצמו, על כל תכולתו.

תא המנוע לא היה מתקפל אלא חודר בשלמותו לתא הנוסעים, שלא היה מוגן כלל.

הנזק לא נגרם רק מהמנוע, מאחר והיו לא מעט מכוניות בעלות מנוע אחורי שהיו מסוכנות באותה מידה בדיוק כמו אלו שהיו להן מנועים קדמיים.

חלוצות השימוש באזורי קריסה היו וולבו ומרצדס.

סרטון מאלף המראה את חשיבות אזורי הקריסה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. איחולי בריאות ורפואה שלמה לכל הנפגעים.

2. ממש מעצבן לראות איך באופן סדרתי אנשים קופצים להאשים את נהג הפורשה (טונות של כסף שחור, עבריינים ערסים) בתאונה עוד לפני שפורסמו מסקנות כלשהן, בדומה למה שהיה בתאונת הפורשה אספנות בכביש 4 ב2013.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הגיוני ביותר.

אחלה כתיבה, רק המנוע מאחורי הנהג בפורשה.

פורסם

נהג הפורשה שהיה מעורב בתאונה תרם אתמול לאמא שנפגעה בתאונה 20.000 ש"ח אחרי ששמע שהאם עובדת למחייתה כמורה למוזיקה והיא גרושה ומפרנסת יחידה.

(נלקח מעיתון ידיעות אחרונות)

• תוכן חדש...