Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טוב להיות רופאת שיניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"כתבה מוריה אלימלך:ברוח התקופה, גם אני החלטתי לשבור שתיקה ולו בשביל הסיכוי שזה יגיע לאוזניים שיהיה להן מספיק אכפת.

ממליצה לכל אחד ואחת מכם לקרוא היטב, למרות האורך. זה נוגע לכם, אוהו כמה שזה נוגע.

חודש מרץ- 4850 ₪ . זאת המשכורת שלי.

האדם הממוצע חושב שאני, כמו כל רופאי השיניים החלאות הסדיסטיות, טובעת בכסף ,חיה בוילה שבניתי בזכות הפה שלו ועיקר הלבטים שלי בחיים מסתכמים בצבע הג'יפ – שחור וואחשי או שמפיין סולידי.

ובכן, יותר כמו דירת חדר ופיקנטו שנחנקת בזינוק בעליה וגם היא מתנה מההורים לבת המוצלחת שלהם שבגיל 28 ועם תואר ד"ר מהאוניברסיטה העברית עדיין תלויה בהם.

אתם ודאי תוהים איך זה קורה ואיך זה קשור אליכם.

החודש פוטרתי ממרפאה שעבדתי בה. אפילו לא טרחו להתקשר להודיע לי, פשוט לא קבעו משמרת. הסיבה היתה שאני לא מספיק תפוקתית. בפועל- סרבתי לבצע טיפולים לא נחוצים.

במקום "לתת עבודה" משל הייתי מוסכניק שמן ומיוזע, העדפתי לשלוח את האיש החביב ושיניו הבריאות כלעומת שבא, שיימ און מי. וכמה חטפתי על הראש על זה. המזכירה (!) היתה מערערת בגסות על ההחלטות שלי, כי גם היא גוזרת קופון על טיפולים שאני עושה ועל הבריאות שלכם חברים.

"יאללה קדימה לעבוד" "יש לך לקוח מחכה בחוץ" "את לא עושה מה שהבוס שלך אומר לך?" - אתם מבינים לאן זה הולך. למקצוע היחיד חוץ מרפואת שיניים שבו יש לך מעסיק שלא משלם לך אם אין לקוחות/עבודה. זנות.

אז אם מישהו מבריז- לא מקבלת שקל. על בדיקה 6 שקלים. על עקירה 28, על סתימה 33 (תיזכרו לרגע כמה אתם משלמים על הטיפולים האלה). לפעמים יש משמרות שמסתכמות ב10 בדיקות.

אין שכר בסיס או השלמה למינימום.

תעשו חישוב כמה זה יוצא לשעה, אני חישבתי ויותר משתלם למכור סביח בשוק הכרמל. (ואין צורך בקורס "פיזיולוגיה של חציל")

בחודשים האחרונים היו שביתות של למעלה מחודש ב3 מהקופות הגדולות! מישהו מכם שמע על זה?

כשרוצים לחולל רפורמות, פתאום אנחנו רופאים. וכשאנחנו קצת מרימים את הראש ומנסים לזעוק על התנאים המחפירים על גבול הפליליים, מתנערים מאיתנו...."

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידוע כבר שנים שרשתות המרפאות לשיניים הם מקור לטיפולים בעייתיים. ככל שהשנים עוברות המצב מדרדר.

רשתות שעובדות על מאסות לא רואות את הלקוחות שלהם ולא את העובדים שלהם אלא רק כסף, לטיפולי שיניים עדיף למצא רופא פרטי טוב ולשלם לו קצת יותר אבל לזכות בטיפול ושירות הרבה יותר טובים מאשר ברשתות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שתפתח קליניקה פרטית להתעללות באנשים ותגבה כמה שמתחשק לה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מזדהה לחלוטין עם הרופאה האומללה, הדברים הם אכן כך, אשתי רופאה בכללית סמייל, שכרה מגוחך בכל קנה מידה, אין הנחתום מעיד על עיסתו אבל היא רופאה מעולה, מסרבת גם היא לבצע עבודות סרק רק כדי לנפח הכנסות אבל אותה לא מפטרים כי הקהל מגיע במיוחד בשבילה.לכן אני לא מסכים עם כך שלא כדאי להגיע לרשתות/קופות החולים, חלק נהרופאים שם ממש טובים בדיוק כמו שחלק מהרופאים הפרטיים לא מקצועיים אך נוכלים.רוב תחומי הרפואה פשטו את הרגל, כך גם לגבי מקצועות (עאלק) "חופשיים" אחרים. חבל שאשתי לא יכולה להסב את מקצועה לטכנאית מזגנים או אינסטלטורית....

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

סתם שתדעו שלרופא מומחה, ברוב ההתמחויות, עבודה בקופת חולים זה אחלה ג'וב.

אחותי במקרה עבדה בקופת חולים כללית ובמקרה מודעת לשכר הרופאים, אין מצב שרופא בכללית היה מקבל שכר כזה כמו רופאת השיניים.

גם רופאי משפחה חסרי ניסיון היו מקבלים שכר הרבה יותר גבוה על הרבה פחות שעות עבודה.

לכן, אני לא מבין את היחס העגום שמקבלת רופאת השיניים בכתבה. מעניין, האם מדובר בתופעה?

הרי גם רופאי שיניים למדו הרבה שנים, גם הם אחראיים על תחום חשוב בגופנו, לא מבין את הזלזול והיחס.

עם רופאה כזו שבאמת ובתמים תתאים טיפול הולם שיטיב עם המטופל לא רואה איך היא לא מצליחה בקליניקה פרטית, או לעבוד אצל רופא שיש לו קליניקה פרטית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בחודשים האחרונים היו שביתות של למעלה מחודש ב3 מהקופות הגדולות! מישהו מכם שמע על זה?

בוודאי ששמענו.

אחד מחברי הפורום הפעילים כאן היה חבר בועד ששבת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בוודאי ששמענו.

אחד מחברי הפורום הפעילים כאן היה חבר בועד ששבת.

אני לא שמעתי על זה, מוזר, אני עוקב אחרי אתרי החדשות המרכזיים וזה לא הופיע בדפים הראשיים.

פורסם

ביטוח שיניים זה אומר לשלם כסף כל חודש ואח''כ

לשלם הון על טיפולים שחלקם בכלל לא נחוצים,ולהתעצבן.

עשיתי לאשתי את הביטוח הזה,

אחרי שנתיים ביטלנו את הביטוח הנ''ל,

וכמו שכתב מישהו מעלי,מצאנו רופא שיניים פרטי ואדם

ישר שבאמת מטפל רק מה שצריך ובחצי מחיר.

מה שמעצבן זה שפיטרו את הרופאה הנכבדה רק בכיון שבחרה

לא ללכת על טיפולים מיותרים,

מרגיז.

פורסם

הרופאים הם עובדי קופות החולים\ממשלה\עיריה\בתי חולים ציבוריים, ושכרם נקבע לפי הסכם השכר הארצי לרופאים שנחתם מדי מספר שנים (במחזורים האחרונים - מדי 10 שנים), בדרך כלל אחרי מאבק פרופסיונלי לא פשוט. יש הבדלים בין עובדי הקופות השונות ובתי החולים השונים, אבל המסגרת נקבעת בהסכם בין ההסתדרות הרפואית לבין המעסיקים והאוצר.

רופאי השיניים אינם עובדי הקופות אלא עובדי חברות בנות, וככל הנראה אין בכוחם להאבק על תנאי שכרם. יעיד על כך חבר הפורום העוסק בכך. רופאי השיניים השכירים אינם מאוגדים ארצית אלא לפי מעסיקים, גם זה מחליש אותם.

יש ברפואת השיניים לא מעט בעיות נוספות. למשל - התמחויות לא מסודרות, להבנתי במידה רבה על חשבון המתמחה (למעט מתמחים בניתוחי פה ולסת העובדים בבתי החולים). ברפואה הכללית זה היה המצב בעבר הרחוק, אבל כבר לפני 60 שנה ויותר הסיפור חוסל והמתמחים החלו לקבל שכר תמורת עבודתם וגם שעות נוספות תמורת התורנויות (שבעבר הרחוק לא נשאו שכר!)

אפשר שרופאי השיניים צריכים להתאגד ארצית למאבק על תנאי העבודה שלהם. אבל זה מורכב במקצוע שבו ההעסקה מפוצלת וחלק גדול מהרופאים עובדים במרפאות פרטיו קטנות ולא בארגונים גדולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, בנוגע לרופאים(לא שיניים) זה קצת שונה, השכר בהסכם הוא יחסית נמוך ולכן מהווה רק כבסיס לחוזה אישי שרוב הרופאים עם ניסיון עובדים תחתיו והוא נקבע בהתאם ליכולות ולניסיון שלהם. (בעיקר בקופות החולים)

לא ידעתי שזה המצב אצל רופאי השיניים, האמת זה מסביר למה אחרי ביקור אחד אצל רופא שיניים של אחת קופות החולים, וויתרתי על התענוג ומאז אני קבוע אצל אותו רופא שיניים פרטי.

האמת שהדבר הראשון שהם צריכים זה להתאגד ביחד.

פורסם

Taimors, אני לא יודע על איזהו קופה אתה מדבר. מה שאני מכיר הוא מו"מ עם הסכם קיבוצי, עם התאמות סקטוריאליות לקבוצות מיוחדות של רופאים (ראשוניים, יועצים בקהילה, בתי חולים, ניהול, פריפריה, מקצועות במצוקה וכו') בכל מקרה - אני לא מכיר הסכמים אישיים.

יש סיפור אחר והור סיפור הרופאים העצמאיים, שם, בחלק מהקופות והמחוזות, יש הסכמים אישיים. אבל אלה לר קשורים להסכם העבודה של הרופאים השכירים, אלא באופן רופף. כמובן שאם קופה רוהצה בירו של רופא מסויים עם לקוחותיו היא יכולה לשלם לו יותר, ופרשת מלחמת מכבי\מאוחדת בירושלים הציפה את הבעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ביטוח שיניים זה אומר לשלם כסף כל חודש ואח''כ

לשלם הון על טיפולים שחלקם בכלל לא נחוצים,ולהתעצבן.

עשיתי לאשתי את הביטוח הזה,

אחרי שנתיים ביטלנו את הביטוח הנ''ל,

וכמו שכתב מישהו מעלי,מצאנו רופא שיניים פרטי ואדם

ישר שבאמת מטפל רק מה שצריך ובחצי מחיר.

מה שמעצבן זה שפיטרו את הרופאה הנכבדה רק בכיון שבחרה

לא ללכת על טיפולים מיותרים,

מרגיז.

יש עוד כמה בעיות בביטוח שיניים

- קרינת רנטגן מיותרת כי הביטוח דורש מהרופא לעשות צילומים במהלך וגם אחרי הטיפול להוכחה שאכן נעשה טיפול כדי שהרופא יקבל את שכרו. אבל הכל נעשה על גבי בריאות המטופל.

- הביטוח קובע לרופא באיזה חומרים להשתמש לסתימות ובכלל לטיפול. חומרים זולים ונחותים כמובן עדיפים לביטוח.

• תוכן חדש...