Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טוב להיות רופאת שיניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטוט של תגובות מדף ה"פייסבוק" של רופאת השיניים-

-אני נמצא בעשור השני לעבודתי והשכר לא משתנה בהרבה ישנם חודשים שהוא יורד אף מתחת לזה. אני עובד הרבה שעות מוותר על המשפחה, מוותר על מסיבות בבית הספר ובגן של הבנות (כי לרופ"ש אסור לבטל משמרת גם אם הוא על ערש דווי) וכל זה בשביל שכר של עובד בבורגראנץ'. ואני עובד גם בשוק הפרטי וגם הציבורי

-גם השינניות סובלות לא פחות מיחס כלכלי נחות

-מוריה אני מסכים עם כל מילה שכתבת,עבדתי בארץ גם בפרטי וגם במכבידנט השכר לא משהו בכלל עם כל השעות שאתה עובד,עבדתי במכבידנט אילת משמרות כפולות בכדי להצדיק את ההגעה שלי לשם,

בפרטי בכלל גוזרים עליך קופונים בטענה שאתה עושה שירות ועל זה אתה לא מקבל שכר עד היום חייבים לי על הטיפולים הללו כספים, לכן לאחר כמעט שנתיים עזבתי למדינה אחרת ששם לפחות אני עובד שעות נורמליות עם שכר הולם לרופא שיניים כפי השנים שלמדנו והשקענו וכמובן האחריות.

הלוואי וכל הביזיון כלפיי רופאי השיניים יפסק מבחינת שכרם הנמוך וההתנהגות כלפינו.

-לפני 23 שנים עבדתי בכללית סמייל.במרפאת הדגל בירמיהו.חודש אחד צויינתי בעיתון הקופה לשבח על שרות מעולה ללקוח וחודש אחרי פוטרתי בגלל שלא הכנסתי כסף לקופה.כמה נעלבתי מפיטורים אלו .רק שראיתי מי הרופאים שפוטרו איתי ה"לא ריווחים" חייכתי בסיפוק.

נראה שהברירה היא בין ללכת למרפאת שיניים שבה רופא השיניים הוא עבד ובין ללכת לרופא פרטי שהטיפול אצלו יקר. איך זה שאין רופאי שיניים באמצע, כלומר כאלה שהמחירים של הטיפול אצלם סביר?

יהודה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה שהברירה היא בין ללכת למרפאת שיניים שבה רופא השיניים הוא עבד ובין ללכת לרופא פרטי שהטיפול אצלו יקר. איך זה שאין רופאי שיניים באמצע, כלומר כאלה שהמחירים של הטיפול אצלם סביר?

יהודה

זה נורמלי לגמרי, במקום שרופאי השיניים עבדים אז הטיפול זול כי הם מקבלים שכר נמוך, אצל רופא שיניים פרטים הטיפול יקר יותר כי הוא כבר לא עבד ומבקש שכר הוגן על עבודתו ועל ההוצאות הגדולות שיש לו על ציוד וחומרים, והכשרות, ורישיונות וכו.

צריך לשנות את החשיבה ולהתחיל להבין שבעלי מקצוע טובים יבקשו שכר טוב.

אפשר להתנחם אולי בעובדה שבארה"ב טיפולי השיניים יקרים בהרבה, קרוב לפי 4 - או במילים אחרות הם עולים את הסכום שמשלמים בישראל רק בדולרים.

פורסם

- קרינת רנטגן מיותרת כי הביטוח דורש מהרופא לעשות צילומים במהלך וגם אחרי הטיפול להוכחה שאכן נעשה טיפול כדי שהרופא יקבל את שכרו. אבל הכל נעשה על גבי בריאות המטופל.

בדיוק הרגע קיבלתי שיחת טלפון מאשתי.

לקחה את הבן הצעיר למרפאה של הכללית, כי נשברו לו שתי השניים הקדמיות.

התקשרה להגיד, שהרופא מתעקש לעשות צילום רנטגן, לפני שהוא משלים את השיניים, רק כדי שתהיה לו הוכחה...

אמרתי לה לוותר על הטיפול. גם ככה השיניים האלו אמורות להתחלף בשנה הקרובה (בן 5).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בדיוק הרגע קיבלתי שיחת טלפון מאשתי.

לקחה את הבן הצעיר למרפאה של הכללית, כי נשברו לו שתי השניים הקדמיות.

התקשרה להגיד, שהרופא מתעקש לעשות צילום רנטגן, לפני שהוא משלים את השיניים, רק כדי שתהיה לו הוכחה...

אמרתי לה לוותר על הטיפול. גם ככה השיניים האלו אמורות להתחלף בשנה הקרובה (בן 5).

אז אני אוסיף עוד פרט חשוב - במרפאות של רשתות קופות החולים יש ציוד רנטגן מיושן (וזול יותר), שם עדיין משתמשים בפילם, והבעיה איתו שהוא משתמש בקרינה בעצמה של פי 10 ממכשירי הרנטגן החדשים שהם דיגיטליים ומשתמשים בחיישן שהוא רגיש בהרבה לרנטגן מאשר הפילם.

אז לא רק שחסכת מהילד קרינה מיותרת אלא חסכת גם הרבה ממנה. לעומת הרשתות יש כבר לא מעט רופאים פרטיים שהצטיידו במכשירי הרנטגן החדשים

פורסם (נערך)

מרטינס - ההודעה האחרונה שלך הפתיעה אותי, חשבתי שמכוני הרנטגן עברו ל-filmless לפני למעלה מ-15 שנים. אבל אולי נותרו עוד כמה כאלה. אישית לא ראיתי פילם של רנטגן רבר זמן רק, חוץ מכמה בדיקות ישנות שנשמרו אצלי בבית עוד מהמאה הקודמת.

אישית אני מטופל במרפאת שיניים פרטית, הצילומים נערכים במכון במרחק חצי קילומטר והצילומים עוברים באופן דיגיטלי.

צילום לצורך תיעוד - ועוד אצל ילד? נשמע לי קצת מוזר, אבל אינימבין ברפואת שיניים. מכל מקום, אחד הבנים שלי עבר בשנים האחרונות טיפול אורתודונטי נרחב. צילומי רנטגן בוצעו לצורך תכנון הטיפול (לגיטימי) אבל המצב תועד בצילום באור נראה. מצד שני, יתכן ואותו רופא רצה לדעת אם יש נזק יותר עמוק או פגיעה בשן הקבועה שטרם בקעה, ואז יתכן שצילום הרנטגן אכן דרוש. לא הביישן למד, היה צורך לשאול את הרופא, אולי להוועץ ברופא נוסף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני שמח שיש כאן המון מומחים שיודעים מתי צריך ומתי לא צריך לבצע צילום רנטגן. אני גם מעריך את הרציונל העומד מאחורי "למה לטפל בשיניים חלביות, גם ככה עוד שנתיים הן ינשרו", כי הרי לא יתכן שזיהום בשן חלבית יוכל לפגוע בנבט השן הקבועה.

רק כדי שלא אצטייר רק כפוץ סרקסטי - טרם *כל* טיפול צריך לבצע צילום רנטגן, א-לצורך אבחנה וב-כדי לדעת לתכנן את הטיפול. שבר בשן יכול לגרור שבר של השורש או העצם שידרשו טיפול אחר לחלוטין מאיזו סתימה או כתר. מי מכם היה מסכים שיקבעו לו שבר ברגל מבלי שבוצע לו צילום קודם לכן?

אגב ספריאל - מכונים מצלמים באופן כמעט אקסקלוסיבי עם פילם, הצילום הדיגטלים שהם מבצעים הם פנורמי וסיטי. בכל אופן, הסנסורים הדיגיטלים פחות מדוייקים מהאנלוגים, למרות שמן הסתם קל יותר לעבוד עם צילום דיגיטלי.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לפי עיתון "הארץ": טיפולי שיניים מהווים את ההוצאה השנייה בגודלה מסך ההוצאה הפרטית של משקי בית בישראל על בריאות, שמגיעה ל-741 שקל בחודש בממוצע - שליש מההוצאה הפרטית על בריאות. מחקרים מהשנים האחרונות גילו כי מסיבה זו, מוותרים ישראלים רבים, רובם מאוכלוסיות חלשות, על טיפולי שיניים.

לכן השאלה היא:

מדוע אין מצב שבו מחיר טיפול השיניים יהיה לא יקר כדי לאפשר גם לאותם ישראלים רבים לטפל בשיניהם.

זה נורמלי לגמרי, במקום שרופאי השיניים עבדים אז הטיפול זול כי הם מקבלים שכר נמוך

לא בטוח שהטיפול שם זול, כי יכול להיות שבעלי המרפאה (ןאולי זה סתם מישהו שמצא שיטה להפיק רווחים) מתעשר מהפער בין מה שמשלמים לא ובין מה שהוא משלם לרופא השיניים וכל השאר.

מחירון טיפולי השיניים של קופות החולים נמצא ברשת.

200 ש"ח עולה סתימה בכללית ובמכבי. לפי אותה הכתבה ב"הארץ".

33 ש"ח מקבלת רופאת השיניים הצעירה , ה"עבד" (בהודעה הפותחת פה בשרשור)

67 ש"ח מקבלת השיננית יחד עם שאר ההוצאות כמו חומרים,ציוד, שכר מזכירה. זהו כמובן ניחוש לא מבוסס.

100 ש"ח נשאר לאיש העסקים שמנהל את המרפאה מכל סתימה שה"עבד" מבצע.

42,000 ש"ח הכנסה חודשית של בעל המרפאה, בהנחה שהוא מפעיל 3 רופאים, שכל אחד עושה 7 סתימות ביום במשך 20 יום בחודש = 100 * 20 * 7 * 3

נראה שאתה מתמצא בזה. האם ההנחות והמספרים האלה נכונים?

אם המספרים האלה נכונים, הטיפול לא כזה זול.

, אצל רופא שיניים פרטים הטיפול יקר יותר כי הוא כבר לא עבד ומבקש שכר הוגן על עבודתו ועל ההוצאות הגדולות שיש לו על ציוד וחומרים, והכשרות, ורישיונות וכו.

צריך לשנות את החשיבה ולהתחיל להבין שבעלי מקצוע טובים יבקשו שכר טוב.

.

מצידי כן ירבו רופאי שיניים שמרויחים טוב, ואחד מהם מרויח טוב מהטיפולים בי. הבעיה היא הרבה הישראלים שלא מרשים לעצמם טיפול שיניים טוב. הם צריכים טיפול זול וגם טוב. מאחר שלפי הכתבה והתגובות אליה יש רופאי שיניים שלא מתפרנסים טוב, אני חוזר על השאלה מדוע אין טיפולים טובים וזולים (טוב, הכל יחסי) ?

אז אני אוסיף עוד פרט חשוב - במרפאות של רשתות קופות החולים יש ציוד רנטגן מיושן (וזול יותר), שם עדיין משתמשים בפילם, והבעיה איתו שהוא משתמש בקרינה בעצמה של פי 10 ממכשירי הרנטגן החדשים שהם דיגיטליים ומשתמשים בחיישן שהוא רגיש בהרבה לרנטגן מאשר הפילם.

אז לא רק שחסכת מהילד קרינה מיותרת אלא חסכת גם הרבה ממנה. לעומת הרשתות יש כבר לא מעט רופאים פרטיים שהצטיידו במכשירי הרנטגן החדשים

תודה על המידע. רופא השיניים שלי משתמש במכשיר רנטגן כזה ללא פילם כבר הרבה שנים.

יהודה

פורסם

אני לא מכיר מכוני רטגן של שיניים, מכונים אחרים עברו למערכו דיגיטליות מלאות. אני לא יודע מה היתרונות והחסרונות מבחינת הדימות עצמו, בעיקר מבחינת הרזולוציה, מצד שני בצילום דיגיטלי אתה יכול לכוון את ההארה והניגודיות אחרי הצילום על מנת להדגיש מה שאתה מחפש, לבצע הגדלות וגם לצפות בו בעמדות רבות, יתכונות עצומים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל - יש לי טיפה ניסיון עם שני סוגי המכשירים בכל מה שקשור לרנטגן הדנטלי, ואין מה לעשות, בטכנולוגיה של היום צילום האנלוגי מדוייק יותר והרבה יותר foolproof. כמובן שהרבה יותר פשוט בשבילי לשלוף את הצילום מהמחשב בזמן העבודה, אבל זה עדיין מגיע על חשבון ארטיפקטים למיניהם שצריך לדעת להתמודד איתם.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

כנראה שברפואת השיניים הטכנולוגיה מתפתחת בדרך שונה מאשר בתחומים אחרים. ציינתי שאני לא מבין בתחום, אבל מההכרות שלי עם צדדים אחרים זה די מפתיע אותי.

פורסם
ציטוט של תגובות מדף ה"פייסבוק" של רופאת השיניים-

-אני נמצא בעשור השני לעבודתי והשכר לא משתנה בהרבה ישנם חודשים שהוא יורד אף מתחת לזה. אני עובד הרבה שעות מוותר על המשפחה, מוותר על מסיבות בבית הספר ובגן של הבנות (כי לרופ"ש אסור לבטל משמרת גם אם הוא על ערש דווי) וכל זה בשביל שכר של עובד בבורגראנץ'. ואני עובד גם בשוק הפרטי וגם הציבורי

-גם השינניות סובלות לא פחות מיחס כלכלי נחות

-מוריה אני מסכים עם כל מילה שכתבת,עבדתי בארץ גם בפרטי וגם במכבידנט השכר לא משהו בכלל עם כל השעות שאתה עובד,עבדתי במכבידנט אילת משמרות כפולות בכדי להצדיק את ההגעה שלי לשם,

בפרטי בכלל גוזרים עליך קופונים בטענה שאתה עושה שירות ועל זה אתה לא מקבל שכר עד היום חייבים לי על הטיפולים הללו כספים, לכן לאחר כמעט שנתיים עזבתי למדינה אחרת ששם לפחות אני עובד שעות נורמליות עם שכר הולם לרופא שיניים כפי השנים שלמדנו והשקענו וכמובן האחריות.

הלוואי וכל הביזיון כלפיי רופאי השיניים יפסק מבחינת שכרם הנמוך וההתנהגות כלפינו.

-לפני 23 שנים עבדתי בכללית סמייל.במרפאת הדגל בירמיהו.חודש אחד צויינתי בעיתון הקופה לשבח על שרות מעולה ללקוח וחודש אחרי פוטרתי בגלל שלא הכנסתי כסף לקופה.כמה נעלבתי מפיטורים אלו .רק שראיתי מי הרופאים שפוטרו איתי ה"לא ריווחים" חייכתי בסיפוק.

יהודה

כי אי אפשר להיות רופא שיניים בינוני. או שאתה טוב ואנשים באים אליך מרצונם ומוכנים לשלם על כך (ורופא שניים טוב ושיננית טובה שווים את משקלם בזהב) או שאתה מחורבן ואז מי שבא אליך בא מחוסר ברירה וממילא לא מתלהב מלשלם לך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייזר - אתה טועה. יש לא מעט אופנות, ובדיוק כמו שיש דוגמניות צמרת ודוגניות מן השורה יש רופאי צמרת ורופאים מהשורה. מזכירתו רופא הצמרת תקבל את פניך במשרד בנוי מעץ מהגוני עם עיטורים, מזכירתו של הרופא מהשורה תשב מאחורי דלפק פורמייקה. לא תוכל להסיק מכך דבר על טיב הטיפול שתקבל, או על היחס שיתן לך הרופא (וד"א - זה נכון בכל המקצועות).

לפני די הרבה שנים הייתי מטופל אצל רופא בחיפה - עבודה טובה, מחירים סבירים מאד. עברו שנים, ואותו רופא הצטרף למרפאה של רופא אופנתי ויוקרתי. אשתי הגיעה אליו לשם פעם אחת ואחרונה, כיון שהמחיר שגבה תמורת הבדיקה היה פי שלוש מאשר במרפאה שבה עבד קודם. אותו רופא, אותה עבודה. מה שהשתנה היה המשרד היוקרתי.

פורסם

לא התכוונתי שבהכרח יקר=איכותי, התכוונתי שאם אתה טוב אנשים מוכנים לשלם במקום שזה יראה להם כהוצאה מיותרת

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כי אי אפשר להיות רופא שיניים בינוני. או שאתה טוב ואנשים באים אליך מרצונם ומוכנים לשלם על כך (ורופא שניים טוב ושיננית טובה שווים את משקלם בזהב) או שאתה מחורבן ואז מי שבא אליך בא מחוסר ברירה וממילא לא מתלהב מלשלם לך.

לא מדויק.

ללקוחות אין דרך לדעת האם איש המקצוע באמת טוב, וזו בעיה בכל מצב שצריך לבחור בעל מקצוע, ולא רק בענין רופא השינים. מי שסוחר טוב ומשווק טוב יזכה בלקוחות. מי שעושה מצגת טובה יכול גם לתרץ כשלונות כך שהלקוח עדיין יהיה מרוצה.

זה מזכיר לי עלילת ספר מפורסם "מגילת סן מיקלה".

גיבור הספר, היה רופא מפורסם בפריז והצליח כך שעשירי פריז היו הלקוחות שלו. אבל חבר רופא שלו, שהיה רופא מצוין, בקושי התפרנס כי לא ידע איך לשווק את עצמו. החבר הרופא עשה גם עיסויים רפואים לפרנסתו. גיבור הספר החליט לעזור לחברו, והדריך אותו איך לשווק את עצמו כמעסה רפואי. תוך זמן קצר הרופא העסיין נעשה להיט בין עשירי פריז ושמו יצא למרחוק. הוא קיבל פניה מהטייקון מס' 1 בארה"ב של אז שיבוא לעסות אותו כאשר המחיר לא חשוב. גיבור הספר הדריך את חברו לסרב! החבר השיב שהוא לא יוצא מפריז והטייקון חיב לבוא לפריז כדי לזכות בעיסוי. הטייקון אכן בא.

מסקנה- הצלחה היא לא קנה מידה לבעל מקצוע טוב, אלא ראשית היא ענין שיווקי.

ניתן לשאול עותק של הספר (קובץ) באנגלית. ממליץ עליו.

יהודה

פורסם

אני ממש ממש מבין את רופאת השיניים, אשכרה למדה 7 או קרוב ל7 שנים מכסף שסביר להניח שלא היה לה מלכתחילה, כדי לקבל משכורת של מנקה סודני...

מצד שני, אני בראש כזה, לא טוב לך? קומי קחי את הרגליים שלך, לכי, תחפשי לך עבודה אחרת אפילו אם זה לא בתחום שלך.

נשים היום הרבה יותר חזקות, עצמאיות, וקרייריסתיות.....

אז שתלך למכור המבורגר... או תחתונים בשוק.. בישביל זה לא צריך תואר... כמה עצוב מדינת ישראל 2016!!

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...