Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהי רמת המכונאים בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא.

חאפר זה מישהו ששם לך פילטר לא מקורי ואומר שזה מקורי, או שמחליף משהו שלא צריך להחליף כדי לעשות עוד כסף.

במקרים כאלה ההוראה לעשות כך מגיעה מבעל המוסך ולא מהמכונאי שגם ככה לא מרויח מזה יותר...

שוב, חאפריות וחוסר מקצועיות אלה דברים שונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא נכון. מכונאות רכב זה מקצוע שצריך ללמוד, לא כל טמבל עם מברג יכול להפוך למכונאי.

אנשים חסרי יכולת למידה לא יסתדרו עם המקצוע הזה, בגלל שלא מדובר רק בפתיחת וסגירת ברגים כמו רובוט מפגר.

לדעתי חוסר האהדה למקצוע נובע מאי ההבנה הבסיסית של הלקוח הממוצע את העבודה ויציאה מנק' הנחה שדופקים אותו, כיאה לישראלי המצוי. מה שאכן מתרחש לעיתים, אבל לדעתי לא יותר מבענפים דומים אחרים כמו טכנאי מזגנים או חשמלאים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא.

חאפר זה מישהו ששם לך פילטר לא מקורי ואומר שזה מקורי, או שמחליף משהו שלא צריך להחליף כדי לעשות עוד כסף.

/QUOTE]

זו אינה חאפריות.

זו רמאות.

alfa 156 2.5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אכן רמאות.

חאפר זה אחד שיודע איך לעשות את העבודה אבל מחפף בכוונה כדי שיצא יותר זול ללקוח.

לדוגמא, משכנע את הלקוח שעדיף להרכיב חלק סיני למרות שידוע לו שזה לא יחזיק הרבה, או משכנע אותו לנסוע בלי תרמוסטט כי הרדיאטור סתום וזה יקר להחליף.

חוסר מקצועיות זה אחד שלא יודע לעבוד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

יש בעייה למוסכניקים שהם צדיקים ואינם בעלי המוסך (שכירים).

העסק רוצה הכנסות רבות ובמהירות (כמו שמאור30 ציון באחד הפוסטים - למה לא החליפו רק פעמון במקום את כל הצירייה).

אנשים כאלה שהם "עם הלקוח" לא יחזיקו הרבה זמן במקום כזה.

דינם יהייה "להתיישר" עם מדיניות העסק (ואז העסק הוא "לא משהו" בלשוננו) או ללכת הביתה (או לפתוח מוסך משלהם...).

אם מנהל המוסך הוא אדם ישר וגם מקצועי - סביר להניח שגם העובדים שלו יוכלו לקבל דוגמה נאותה.

בעולם שבו הכל צריך להיות "אינסטנט" (רווחים, טיפול מהיר אם כי חלקי, בעוד לקוח, חיוב על חלק תחליפי כמו על מקורי) כמו הפודינג איסנטנט שמכרו לנו - יש עם זה בעייה, במיוחד למקבלי השרות.

alfa 156 2.5.

פורסם
היום כל אחד שלא בא לו ללמוד מקצוע ויודע להחזיק מברג - נהיה מכונאי רכב.

לא, זה טכנאי מחשבים ופלאפונים.

אם מחר אותו אחד שלא רוצה ללמוד מקצוע, וחושב שהוא יודע להחזיק מברג, הולך לטפל באוטו, והאוטו אחר כך נכנס בקיר בגלל שהברקסים הפסיקו לעבוד, אז מנהל מוסך צריך אחר כך לתת דין וחשבון למה הוא מעסיק אנשים בלי הסמכות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תתפלא כמה אנשים עובדים במוסך ללא תעודות.

אני כשלמדתי אוטוטרוניקה, טוב שלא עשו מהתעודה של המכללה כאילו זכיתי בלוטו...מאז עברתי כמה מוסכים ובחיים לא התלהבו או ביקשו את התעודה.

מה שכן, מי שמתחיל בגיל צעיר ממש ואתם רואים ילדונים במוסכים הם אכן לומדים (לפעמים) בבתי ספר מגמת אוטוטורוניקה או מה שלא יהיה ובעלי מוסכים מעסיקים אותם ואז כן יש להם למידה כלשהי.

פורסם

אני לא בטוח שכל מכונאי מתלמד / צעיר צריך תעודה (מבחינה חוקית) ע"מ לעבוד כשוליה במוסך.

שנדבר גם על הנושא של מנהלי מוסך או "מנהלי מוסך" ?

זה דיון מעניין גם כן.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני למדתי דבר אחד, אם יגיע יום ואחזור לתחום זה רק אצל קרוב משפחה או מישהו שאני והוא כמו אחים או לא יודע מה, אחרת אי אפשר לשרוד עם המכונאים ובעלי המוסכים היום.

עזבו שכבר מוסכניקים מיואשים מהמקצוע וכל מישהו שהם שומעים שרוצה להיכנס לתחום הם מרחיקים אותו...

מה זה מכונאים שעובדים עשרות שנים מרוויחים פחות מ7 אלף שקל? בושה וחרפה. לפחות הם גברים, עובדים קשה ונותנים עבודה, אבל המשכורת אוי המשכורת!

חבל שככה זה.

פורסם
לא.

במקרים כאלה ההוראה לעשות כך מגיעה מבעל המוסך ולא מהמכונאי שגם ככה לא מרויח מזה יותר...

שוב, חאפריות וחוסר מקצועיות אלה דברים שונים.

מה שרשמת זה לא חאפריות אלא רמאות

חאפריות זה מי שלא עושה את העבודה כמו שצריך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה מכונאים שעובדים עשרות שנים מרוויחים פחות מ7 אלף שקל? בושה וחרפה. לפחות הם גברים, עובדים קשה ונותנים עבודה, אבל המשכורת אוי המשכורת!

לא רק בתחום המכונאות זה ככה, גם עובדי יצור במפעלים וכנראה יש לא מעט דוגמאות אחרות.

פורסם
אתם מתארים את הסימפטומים של הבעיה,הבעיה עמוקה וקריטית יותר וקשורה למשרד החינוך בתקופה של לימור לבנת הכפכפף נעל בית ששלחו אותה ללמוד תפירה בויצו בתיכון אז שהפכה שר חינוך החליטה לסגור את בתי הספר המקצועיים.

אין יותר נגרות,חשמל רכב,מכניקה,מכונאות רכב ,ועוד ועוד כל המקצועות הטכנים נסגרו,אבל יש תאטרון,ספורט,ועיתונות.

עשו ועושים נזק בלתי הפיך שחושבים שכולם מתאימים לאקדמיה.

אז מי שמשתחחר היום מהצבא ,קצת חופש וטיול בחו"ל - יש לו את הידע בגיל 27 במקרה הטוב של מי שסיים בעבר תיכון וקצת עבד בצבא במקצוע. אז הולכים לעסוק בתווך או סחר משהו ,פה הבעיה שלנו כל השאר זה סימפטומים של מדיניות ממשלתית איומה.

מסכים אך לא מדוייק.

זה לא שאין בכלל , יש מעט.

בכל מקרה , אני לומד בבית ספר מקצועי מכונאות רכב, ומשקיעים הון במגמה הזאת.

רועי

פורסם

סיפור קטן:

היה לי קטנוע 125 שהיה נוסע חלש ולא סוחב טוב, לקחתי אותו למוסך שהמליץ לי חבר, המוסכניק בדק ואמר לי שצריך לעשות שיפוץ מנוע ולהחליף רינגים סיפור של 1200 ש"ח, רק שמעתי את האלף וכבר הביצים שלי התחילו לרעוד.

קראתי קצת באינטרנט, הזמנתי משקולות באייבי הלכתי למוסך אחר,.ביקשתי ממנו להחליף לי את המשקולות - החליף.

ומאז הקטנוע נסע בן זונה.

המסקנה שיש מכונאים חאפרים שלא בודקים מספיק, ואם הייתי טיפש הוא היה מחליף לי מנוע על פרש

• תוכן חדש...