Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידת ערך

yaron123456
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו כששאלתי כמה אנשים למה הם רוצים למכור הם ענו לי שהם לא רוצים שיעברו שנתיים מקניית הרכב כי אחרי זה יש ירידת ערך גדולה מאוד.

מה הכוונה? משהו יכול להסביר לי את הסיפור על הירידת ערך לאחר שנתיים מהקנייה?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוזר מאד. ירידת הערך הגדולה ביותר היא בשנים הראשונות להחזקת הרכב.

האמת היא שאני לא מבין מדוע אנשים מוכרים רכב אחרי 3 שנים, אלא אם מדובר ברכב עם נסועה גבוהה במיוחד. בדרך כלל כלי רכב אמינים משך 5-10 שנים בלי יותר מדי הוצאות מוסך, וקצב ירידת הערך הולך ופוחת ככל שהרכב מתבגר, בעוד שבדרך כלל עלויות הטיפול בו עולות בקצב איני יותר, ובעקר מאוחר יותר. אמנם יש עניין פסיכולוגי של התוספת הנדרשת לרכישת רכב חדש, אבל הצד השני הוא שבמשך השנים ניתן לחסוך יותר כסף וכיון שירידת הערך מואטת סה"כ ניתן לחסוך כסף כדי להתקדם, לא לדרוך במקום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה כל כך מוזר? ולמה אנשים משדרגים סמארטפון יקר בכל שנתיים? עם ישראל חי לפי השכן ולא לפי הארנק - את זה כבר הבנו וגם דיסקסנו על כך לא מעט.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

האמת היא שאני לא מבין מדוע אנשים מוכרים רכב אחרי 3 שנים, .

לפי דעתי אחת הסיבות זה שלרכב אחרי 3 שנים אין אחריות של היצרן וגם היום טסט ראשון הוא לאחר 3 שנים ,אז יש כאלו שמעדיפים לא להיפגש שום מוסך וכלום בדרך שיכול לקצר לך מהחיים.ברור גם שלאחר שנתיים יותר קל למכור את הרכב כי עדיין באחריות של היצרן וזה טוב לכולם גם לקונה.

פורסם

ירידת הערך מתחילה ברגע מסירת הרכב בסוכנות. בעצם - בעת קבלת הרישיון עם שם הקונה.

בארון יקר - אני חצי מסכים אתך לגבי הסמארטפון, כמעט לגמרי לא לגבי הרכב. בסמארטפון קצב החידושים מהיר מאד, ומכשיר בן שנתיים כבר לא יספק את צרכיהם של משתמשים רבים (מסיה זו אני מעדיף מכשירי דרגת ביניים, ערכם כחדשים פחות מירידת הערך של מכשיר יקר על פני שנתיים). ברכב המצב שונה, בדרך כלל רכב יספק את הצרכים גם כעבור 4, 6 ואפילו 10 שנים בלי יותר מדי בעיות. למה כתבית "כמעט" - כיון שיש אנשים עם צרכים חריגים: אלה שמשפחתם גדלה, אלה שהנסועה שלהם גבוהה ולכן אמינות הרכב פוחתת בקצב מוגבר, אלה זשקוקים לרכב שונה עבור העסק השתפתח - אבל אלה, מיעוט. מנהג החלפת הרכב מדי 3 שנים התפתח בעקבות תרבות הליסינג שהרגילה אנשים לכך שהרכב מוחלף עבורם מדי 3 שנים, כאשר השיקול הוא שיקול כלכלי של חברת ההחכר, לא השיקול של אדם פרטי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ירידת הערך מתחילה ברגע מסירת הרכב בסוכנות. בעצם - בעת קבלת הרישיון עם שם הקונה.

בארון יקר - אני חצי מסכים אתך לגבי הסמארטפון, כמעט לגמרי לא לגבי הרכב. בסמארטפון קצב החידושים מהיר מאד, ומכשיר בן שנתיים כבר לא יספק את צרכיהם של משתמשים רבים (מסיה זו אני מעדיף מכשירי דרגת ביניים, ערכם כחדשים פחות מירידת הערך של מכשיר יקר על פני שנתיים). ברכב המצב שונה, בדרך כלל רכב יספק את הצרכים גם כעבור 4, 6 ואפילו 10 שנים בלי יותר מדי בעיות. למה כתבית "כמעט" - כיון שיש אנשים עם צרכים חריגים: אלה שמשפחתם גדלה, אלה שהנסועה שלהם גבוהה ולכן אמינות הרכב פוחתת בקצב מוגבר, אלה זשקוקים לרכב שונה עבור העסק השתפתח - אבל אלה, מיעוט. מנהג החלפת הרכב מדי 3 שנים התפתח בעקבות תרבות הליסינג שהרגילה אנשים לכך שהרכב מוחלף עבורם מדי 3 שנים, כאשר השיקול הוא שיקול כלכלי של חברת ההחכר, לא השיקול של אדם פרטי.

אז למה אנשים שוב מחפשים למכור רכב סיאט איביזה לדוגמה ידני ספורט (אדם יחיד) מחפש למכור בגלל ירידת ערך והוא קנה ב-2014.

אשמח לדעת.

פורסם

שאל אותו.

פורסם (נערך)
אז למה אנשים שוב מחפשים למכור רכב סיאט איביזה לדוגמה ידני ספורט (אדם יחיד) מחפש למכור בגלל ירידת ערך והוא קנה ב-2014.

אשמח לדעת.

הוא חושש שאם הוא ימכור את הרכב עוד שנתיים הסכום שהוא יקבל תמורת הרכב הישן לא יספיק למקדמה עבור רכב חדש.

לפי דעתי אחת הסיבות זה שלרכב אחרי 3 שנים אין אחריות של היצרן וגם היום טסט ראשון הוא לאחר 3 שנים ,אז יש כאלו שמעדיפים לא להיפגש שום מוסך וכלום בדרך שיכול לקצר לך מהחיים.ברור גם שלאחר שנתיים יותר קל למכור את הרכב כי עדיין באחריות של היצרן וזה טוב לכולם גם לקונה.

הפוביה ממוסכים וטסטים הופיע רק בשנים האחרונות. מדובר בסימפטום של מחלת מימון רכב חדש שהתפתחה בארץ.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

האמת היא שאני לא מבין מדוע אנשים מוכרים רכב אחרי 3 שנים, אלא אם מדובר ברכב עם נסועה גבוהה במיוחד. בדרך כלל כלי רכב אמינים משך 5-10 שנים בלי יותר מדי הוצאות מוסך, וקצב ירידת הערך הולך ופוחת ככל שהרכב מתבגר, בעוד שבדרך כלל עלויות הטיפול בו עולות בקצב איני יותר, ובעקר מאוחר יותר. אמנם יש עניין פסיכולוגי של התוספת הנדרשת לרכישת רכב חדש, אבל הצד השני הוא שבמשך השנים ניתן לחסוך יותר כסף וכיון שירידת הערך מואטת סה"כ ניתן לחסוך כסף כדי להתקדם, לא לדרוך במקום.

הרבה יותר קשה להתקדם אחרי 5 שנים ובוודאי אחרי 10 שנים לרכב חדש.

קח דוגמה:

רכב משפחתי כלשהו שעולה כרגע 130 אלף ש"ח.

מחירון משוער עוד 3-4 שנים: 70-80 אלף ש"ח.

מחירון משוער עוד 9-10 שנים: לא יותר מ20 אלף ש"ח לרכב סחיר מאוד עם נתונים סופר טובים ועד אלפי שקלים בודדים לרכב לא סחיר במצב לא משהו (מישהו אמר מגאן II 2005-2006?).

אחרי 5 שנים כנראה בסביבות 50-60 אלף ש"ח.

להחליף אחרי 4 שנים נניח, הפסדת 60 אלף ש"ח, תצטרך להוסיף 60 אלף ש"ח לחדש.

להחליף אחרי 10 שנים נניח, הפסדת 110-120 אלף ש"ח (תלוי ברכב). תצטרך להוסיף 110 אלף ש"ח במקרה הטוב כדי לקנות חדש שוב.

מסקנה? לא משתלם. ב6 השנים האלה כנראה תחליף מצבר לפחות פעם אחת, פעמיים צמיגים, תכנס לטיפולים גדולים ויקרים יותר מפעם אחת, יהיו בלת"מים אולי. וגם אחר כך קשה הרבה יותר להשתדרג.

אחרי 3-4 שנים מאוד קל להשתדרג, וההוצאות וההפסד דומים לאחזקת הרכב עד גיל 10.

אגב, זאת הסיבה שהחלפתי את הקליאו אחרי 3.5 שנים. כמה הייתה שווה אחרי 7-8 שנים? 10 אלף ש"ח? הייתי צריך להוסיף 60-65 אלף ש"ח כדי לקנות משהו אחר. אז הוספתי 30 אלף ש"ח וקצת עכשיו וכך גם יהיה עוד 3-4 שנים שוב בהנחה שלא יהיה עד אז רכב ממקום עבודה או משהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

החישוב הזה שגוי.

הכי משתלם כללית להחזיק את הרכב כל עוד הוא ממשיך לשרת אותך.

בוא נקח את המספרים שרשמת.

קנית רכב חדש ב 130.000, החזקת 12 שנה ומכרת ב 10.000 ש"ח.

סה"כ הפסדת 120.000.

אם היית מחליף כל 3 שנים (שוב לפי הדוגמא שלך) היית 4 פעמים קונה ב 130.000 ומוכר אחרי 3 שנים ב 80.000. כלומר 4 פעמים מפסיד 50.000 ש"ח, סה"כ לתקופה 200.000. לעומת 120.000 במקרה הראשון.

ההפרש הזה מכסה מעל ומעבר כל בלאי אפשרי ברכב בן 12.

נכון, חלק מהזמן אתה מוסע ברכב לא עדכני ויחסית ישן. אבל מבחינה כלכלית נטו זה הכי משתלם.

פורסם (נערך)

בדיוק לכך התכוונתי.

להוסיף לדברי בוקי שני דברים:

1. עניין של פסיכולוגיה - אנשים רואים את הסכום החד פעמי שהם מוסיפים, לא את הסכום המצטבר על פני 3-4 החלפות.

2. הגישה שלי ושלו מחייבת התמדה בחסכון, מה שקשה לרבים. ועדיין, החזקת רכב (בתנאי שממלא את צרכיך ואינו מבלה יותר מדי במוסך) לטווח ארוך זולה יותר מהחלפה תדירה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אשמח לדעת.

אולי הוא ממהר למכור את הרכב, כי הערך שלו עדיין יותר גבוה מהיתרה של הלוואת בלון שלקח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה כל כך קשה להבין? סיאט איביזה אחרי שנתיים נגמרת האחריות. זה רכב יחסית זול ובעוד 20 אלף הוא קונה חדש. ירידת הערך היא לא גדולה כמו במשפחתית בנוסף בשנה הקרובה הוא יחליף צמיגים מצבר ועוד איזה תקלה שתצוץ. כרגע הוא רכב חדש עם נסועה נמוכה כלומר רכב מבוקש אחרי זה הוא עוד איביזה חרושה מה שישחוק את מחיר המכירה עוד יותר.

פורסם

רכב בן שנתיים עם 20.000-30.000 ק"מ הוא רכב חדש.

החלפת צמיגים ומצבר תעלה 2000 ש"ח, בשביל להתקדם לאיביזה זהה מודל 2016, יצטרך להוסיף כ 25.000 ש"ח. בשביל לנסוע, פחות או יותר באותו רכב בדיוק.

לפי ההגיון הזה שווה כבר אחרי חודש למכור ולהתקדם למשהו יותר חדש, הרי אז יצטרך להוסיך סכום נמוך יותר ממה שיצטך להוסיך אחרי שניתיים. למה להמתין שנתיים?

• תוכן חדש...