Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידת ערך

yaron123456
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל החישובים שלכם לא רלוונטיים עבור מרבית עם-ישראל. יש עניין פסיכולוגי-תודעתי והוא חזק בהרבה מהקטע הרציונלי. כפי שכתבתי, אנשים רבים פשוט "חייבים" לשדרג בכל שנתיים-שלוש. לא כי זה הכרחי, וגם לא כי יש להם יכולת כלכלית. אלא, כי השכן שידרג, וכי הם רוצים להראות שיש להם - גם אם אין להם.

מי שעקב אחרי תכנית הטלוויזיה "משפחה חורגת" עם אלון גל, ראה היטב איך אנשים עם מינוס מאה אלף שקל והכנסות נמוכות חייבים להחנות בחנייה שלהם רכב שטח יקר ונוצץ. וגם כשהם מבינים את המצב (כשאלון גל שם להם "מראה" על מנת שיבינו את רוע מצבם), קשה להם להיפרד מרמת החיים הגבוהה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נקודת מבט אחרת, רכבים בני שלוש מתחרים בכמויות רכבי הליסינג בני שלוש שיוצאים לשוק. למוכר הפרטי קשה להתמודד מול החברות הגדולות אשר יכולות לסדר מימון, מבחר גדול יותר ואנשי מכירות מיומנים יותר , לכן מי שמוכר רכב בן שנתיים או חמש ומעלה לא מתמודד מולם. על אותו מקטע של לקוחות

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

השאלה שצריך לשאול:

כמה מהרכבים החדשים הם ליסינג (תפעולי, חברה וכד') וכמה מהם מהלוואת בלון, וכמה מכוניות שולמו מכספם של הלקוח?

אני מניח שכמות המכוניות ששולמו מכספם של הלקוח הוא מאוד נמוך, וגם המכונית תשאר אצל הלקוח יותר מ-4 שנים.

זה לא משנה אם הוא קנה i10 או קנה אודי R8.

היום יש לך הלוואות שאף אחד לא פוחד לקחת אותם, וכל 3 שנים אפשר למכור לאיזה פראייר אחר ולהרגיש שדפקתי את המערכת.

פורסם

ירידת ערך של רכב סופר מיני היא בערך 1000 ש"ח לחודש מה זה משנה אם אמכור בעוד שנתיים או ארבע הערך יורד התחלה הוא יורד יותר ואחרי זה מתחיל בלאי צמיגים מצבר וטיפולים גדולים. אז אפשר למכור פעם אחת ולהוסיף 50 או למכור פעמיים ולהוסיף 25 בכל פעם מה זה משנה. כל זה תקף לרעיון שאתם קונים חדש בכל פעם.

פורסם (נערך)

בוקי, אז במקום פעם ב3 שנים, תחליף כל 4 שנים. ייצא לך שתי החלפות, הפסדת פחות או יותר סכום כסף זהה. נסעת ברכב חדש יותר, עם אחריות, בטיחותי יותר כנראה, מאובזר יותר, אולי חסכוני יותר.

בחישוב שלך החלפת את הרכב 4 פעמים ב10 שנים במקום 3 פעמים, ולא חישבת את הבלת"מים או את ההוצאות הנוספות שיתלוו לאחזקת רכב ישן.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
החישוב הזה שגוי.

הכי משתלם כללית להחזיק את הרכב כל עוד הוא ממשיך לשרת אותך.

בוא נקח את המספרים שרשמת.

קנית רכב חדש ב 130.000, החזקת 12 שנה ומכרת ב 10.000 ש"ח.

סה"כ הפסדת 120.000.

אם היית מחליף כל 3 שנים (שוב לפי הדוגמא שלך) היית 4 פעמים קונה ב 130.000 ומוכר אחרי 3 שנים ב 80.000. כלומר 4 פעמים מפסיד 50.000 ש"ח, סה"כ לתקופה 200.000. לעומת 120.000 במקרה הראשון.

ההפרש הזה מכסה מעל ומעבר כל בלאי אפשרי ברכב בן 12.

נכון, חלק מהזמן אתה מוסע ברכב לא עדכני ויחסית ישן. אבל מבחינה כלכלית נטו זה הכי משתלם.

איזה הגיון יש לקנות רכב חדש כשיש 100% מיסוי ויותר?

לפחות אחרי 3-5 שנים וירידת ערך של 50-60 אלף שקל, יש לך רכב בן 5 שנים על הכביש עם יחסית לא הרבה קילומטראז', איזה תקלות יכולות להיות ברכב כזה ?

זה לא רכב בן 10-15 שנה

פורסם
ירידת ערך של רכב סופר מיני היא בערך 1000 ש"ח לחודש מה זה משנה אם אמכור בעוד שנתיים או ארבע הערך יורד התחלה הוא יורד יותר ואחרי זה מתחיל בלאי צמיגים מצבר וטיפולים גדולים. אז אפשר למכור פעם אחת ולהוסיף 50 או למכור פעמיים ולהוסיף 25 בכל פעם מה זה משנה. כל זה תקף לרעיון שאתם קונים חדש בכל פעם.

החישוב שגוי כי ירידת ערך מתמתנת במשך השנים. החלפת צמיגים ומצבר זו הוצאה זניחה לחלוטין שלא מצדיקה החלפת רכב.

פורסם
איזה הגיון יש לקנות רכב חדש כשיש 100% מיסוי ויותר?

לפחות אחרי 3-5 שנים וירידת ערך של 50-60 אלף שקל, יש לך רכב בן 5 שנים על הכביש עם יחסית לא הרבה קילומטראז', איזה תקלות יכולות להיות ברכב כזה ?

זה לא רכב בן 10-15 שנה

בדיוק מה שאני מנסה להסביר לאנשים. אנשים חושבים שברכב אחרי 3.5 שנים כל הברגים נופלים. אם קונים רכב חדש ושומרים עליו היטב הרכב יכול לגלות אמינות מצויינת 6-7 שנים ואפילו יותר.

פורסם

אני קונה רכבים חדשים משתי סיבות:

1. בעבר נאלצתי לקנות משומשים, ועם חלקם "נדפקתי". ומי שנכבה ברותחין נזהר בפושרין.

2. אני יכול להרשות לעצמי לרכוש רכב חדש ממקורותי, ודואג לחסוך למטרה זו.

הצד השני הוא שאני מחזיק ברכב די הרבה שנים, למעשה חוץ ממקרה אחד לא מכרתי מכונית בת פחות מ-7 שנים, והיו כאלה שנמכרו בגיל 11-12, בשלב שבו החלו לבקר יותר מדי במוסך.

אחד הדברים שעם ישראל מתקשה להבין הוא שיחד עם רכישת הרכב צריך לפתוח "תוכנית חסכון" (בכוונה במרכאות, זו לא חייבת להיות תוכנית פורמלית בבנק. בתנאים הנוככחיים זה יכול להיות אפילו כסף שישכב בעו"ש מקביל\פק"ם\פת"ם בלטה) לקראת החלפת הרכב בעוד כמה שנים. אבל, כיון שאנשים לא מתכננים מראש, הם מעביריים סכומים דומים לבנק\חברת המימון בתוספת רבית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים. זו דרך הכי בריאה והכי נוחה. וגם לא בזבזנית בהשוואה להחלפה כל שנתיים - שלוש.

אם יש לך את האמצעים, קנה אוטו חדש, תחזיק בו הרבה שנים ומכור כשהוא מתייישן.

אם אתה דואג לטיפול נורמאלי ונוהג בצורה נורמאלית, אפשר לבנות על לפחות 10 שנים או 200-250 אלף ק"מ של תפקוד תקין ללא תקלות יקרות.

בעצם, ככל שתחזיק יותר שנים כך זה הופך יותר ויותר משלתם. אבל ברור שהחל מנקודה מסויימת האוטו מתיישן מכאנית, מוצגים דגמים חדשים מתקדמים משמעותית ומגיע זמן להחלפה.

אבל זה לא קורה אחרי שנתיים או שלוש.

פורסם

צריך להוסיף עוד משהו - לבחור בדגם שיש לו שירות טוב באזור מגוריך. אני, למשל, הייתי מרוצה מאד משירות טויוטה, (קניתי את האושריקו כשהיתה בת 3 ומכרתי בגיל 12.5 שנים): המוסך לא היה זול, אבל ביצע עבודה איכותית, ובעיקר לא ערבב אותי עם עבודות מיותרות. הסלידה שלי מסובארו, למשל, נובעת משלוב של ריבוי תקלות עם מוסך שהמכירות שלו אולי לא היה יקר במיוחד, אבל כנראה ביצע הרבה עבודות מיותרות, או, לפחות, סיפר לי שביצע אותן. גם הנאמנות שלי לסוזוקי בשנים האחרונות נובעת מסיבות דומות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה הקשר מה שכולכם דנים פה ומה ששאלתי ?

לא עניתם לי בכלל על השאלה ...

למה הבן אדם אמר שהוא רוצה למכור אחרי שנתיים שהוא קנה את הרכב מהחברה?

אם קנית מהחברה ושמרת על הרכב למה למכור אותו לאחר שנתיים בלבד??

פורסם

אולי יש סיבה אחרת שהוא לא מרוצה מהרכב.

או שלא הכל ורוד כמו שהוא מתאר, והוא חושש להישאר עם הרכב כשתיגמר האחריות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...