Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

60 יממות עם 500 אבארט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האפור בטון של פיאט הוא אחד הגוונים היותר מעניינים שיש היום על הכביש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפשר עוד כמה תמונות? כאלו שיגרמו לצבע להראות פחות כמו לבן ויותר כמו "אפור קופירייטינג" או איכשלאקוראימלזה? :)

הייתי תחת הרושם שאפור בטון זה מה שיש לRS, כהה כזה, לכן זה מבלבל קצת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
זה לא לבן, זה אפור בטון. ;) ותודה!

האפור בטון של פיאט הוא אחד הגוונים היותר מעניינים שיש היום על הכביש.

על טעם ועל ריח... אבל גם בהתחשב בזה, בלי לפגוע כמובן באף אחד מהנוכחים, זה צבע שרק פולניה פריג'ידית נרגנת יכולה לאהוב.

נשגב מבינתי מי מזמין את האוטו שלו (מכל יצרן שלא יהיה) בצבע כ"כ מת ומשעמם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה הצבע שמופיע בעלון הרכב אגב.. אלופי השיווק של הנוכלים האיטלקים שמוכרים לך סטייל בהרבה שקל כסף העדיפו את הצבע הזה על פני כל האחרים, מסתבר. ;)

וברצינות, אכן על טעם ועל ריח וכ'ו.

:idea:
פורסם
על טעם ועל ריח... אבל גם בהתחשב בזה, בלי לפגוע כמובן באף אחד מהנוכחים, זה צבע שרק פולניה פריג'ידית נרגנת יכולה לאהוב.

נשגב מבינתי מי מזמין את האוטו שלו (מכל יצרן שלא יהיה) בצבע כ"כ מת ומשעמם.

נעים מאד, פולניה פריג'ידית. אם הייתי מזמין 500 אבארט, זה היה הצבע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הצבע מדהים. אחד מצבעי הפסטל המוצעים, פשוט צריך לראות במציאות. אני בזמנו מאוד רציתי את הצבע הסולידי הזה ו״התפשרתי״ על ה record grey (אפור מטאלי) שהיתה הראשונה שעלתה על הכביש בצבע הזה. הצבע יפה כשלעצמו אבל עדיין מחבב יותר את הפסטל.

פורסם
אני נסעתי באחת. נוח זה לא. המושב אולי נוח אבל הרכב מאוד קשיח. מעולה לרכב ספורטיבי, אבל כל קשר בינו לבין נוחות מקרי בהחלט.

נקמיצ'י, אנחנו מדברים שלי? בשימוש יום יומי היא סבילה בהחלט, אבל נטולת קיט הרבה יותר נעימה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
נעים מאד, פולניה פריג'ידית. אם הייתי מזמין 500 אבארט, זה היה הצבע.

עכשיו לפחות אני מבין למה לא זרמת עם כל ההרמות גבה והרמיזות המיניות שלי...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תתחדש, אחלה ממתק רכשת.

2 שאלות:

הקופר S משמעותית יקרה מהאבארט?

אצל מי שמעת את המערכת המעולה? :)

אבארת' 140 עולה 165K - מחיר נייר.

אם תרצה את הסאן מרינו (חישוקי 17', קסנונים, ריפודי עור, בולמים / קפיצים / רפידות / פילטר ותוכנה כמו של SS וגג פנורמי) - תאלץ להפרד מעוד בערך 30K (אם תרצה בי קולור - תשלם עוד קצת).

מיני קופר S ידנית (ללא חבילת ה-LED ותוספת מיוחדות) עולה 194K - מחיר נייר, ויש זמן המתנה של מעל שלושה חודשים.

אם תוסיף חבילת LED, חישוקי 17' (במקום ה-16' הכעורים) ותרצה להוסיף גם חבילות JCW (פנים / חוץ) - תצטרף להוסיף עוד מעל 50K (מה שכבר מביא אותך למחיר של JCW לעניות דעתי).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
נקמיצ'י, אנחנו מדברים שלי? בשימוש יום יומי היא סבילה בהחלט, אבל נטולת קיט הרבה יותר נעימה.

כן. אם זה שונה בלי קיט, אז אולי, אבל הרכב כמו שלך מצריך פשרה בתחום הנוחות.

פורסם (נערך)

Fkl0ster, סחתיין על הכתיבה - היה כיף לקרוא. שמח לשמוע שאתה מרוצה מהשדרוג.

Fkl0ster, ברשותך כמובן, אוסיף חידודים וסקירה קצרצרה, לאחר 7 חודשים וכמעט 13K ק"מ (כן כן, האוטו לא נח).

דברים שנעשו ע"ח אחריות:

- חוסר רצון להניע בבקרים קרים (האירופאים התלוננו גם על הנעות חמות). עדכון תוכנה - והופ, הנושא נפתר.

- דיפון דלת נהג זמזם והרעיש. הסתבר שהיה בו פגם כל שהוא מיצור והקליפסים לא התיישבו היטב במקומותיהם.

- הופיעה לפתע תחושה ספוגית משהו בדוושת הבלם, והוחלט על רענון נוזל הבלימה והחלפת רפידות קידמיות (למרות שהיו תקינות לחלוטין, עם שחיקה מינימלית).

- השתחרר המדרס של רגל שמאל. מסתבר שהוא מותקן בשיטה לא חכמה במיוחד, ולעיתים משתחרר מהקליפסים שלו. הוא הוחזר למקומו, ובכל זאת הוחלט להזמין חדש ספייר - לכל מקרה שהוא.

- בפעם שהרכב נבדק על החוסר רצון בהנעות בוקר קרות, נתווספו לו שני דנטים (של פתיחת דלק), האחד על דלת נהג והשני על דלת נוסע - נעשה תיקון PDR ע"י חשבון סמל"ת, שלא התחמקו מלקיחת אחריות.

טיפולים ואחזקה שוטפת:

- בנובמבר בוצע טיפול ראשון (10K - בגרסאות עם הקיט. 15K - בגרסאות נטולות הקיט). עלותו כ-1K לערך.

- בנובמבר זוג הצמיגים הקידמיים הוחלף בחדשים (גם הם P ZERO NERO). עלות ההחלפה כ-1.4K לזוג.

- שפשו אותי בעבודתי (פגוש קידמי - פינה שמאלית. משהו קטן, אך מעצבן - וכמובן שלא השאירו שום פתקית או משהו. פגעו וברחו) ונאלצתי לקפוץ אל הפחח שלי, שהחליט שהכיטוב למלא עם מכחול עדין. עלות - 300 ש"ח.

- למרות שהוראות היצרן מאפשרות תדלוק של 95, אני מתדלק על בסיס קבוע 98 בתחנה מוכרת (מבוא שומרון).

- בהמשך (בחודש / חודשיים הקרובים) הרכב יעבור דיטיילינג, כולל ציפוי קרמי כמובן.

הייתה פאשלה קטנה מצד המוסך - שכחו את חולץ הקליפסים בתוך דיפון הדלת שהוחלף, מה שגרר זמזומים חריפים וגרר אותי לשוב לשם, אבל מעבר לכך - השירות מעל המצופה. מנהל המוסך אדיב ותמיד מנסה לעשות כמיטב יכולתו.

בימים שהרכב נאלץ להשאר במוסך לכמה שעות /נשאר לילה, סופקו לי מוניות / רכב חלופי - במידי, ללא כל ויכוח שהוא.

נקודות לשלילה:

- תא הנוסעים של העקרב נופל מהמתחרות באיכות ובאיבזור. הוא לא כזה נוראי, אבל כן מזמזם לעיתים - אני תמיד צוחק ואומר שזה תלוי על איזה צד קם העקרב. אם זה הצד הפולני, הוא אכן יזמזם לו. אם זה האיטלקי, הוא די שקט.

- נוחות הנסיעה עם הקיט פחות מוצלחת על הכבישים השבורים והמרוסקים שלנו - נוטה לקפץ ברצף שיבושים (קצת לא נעים כזה קורה ברצף של פניות מאתגרות, ואז יש לחימה קלה עם האוטו בניסיון להשאירו בנתיב הרצוי). על הכבישים האיכותיים יותר שבנמצא(איילון / 431, למשל) הנוחות בהחלט בסדר גמור ואף טובה.

רק אציין שביחס לדגמים הראשונים (טרום השינוי במתלים / רענון - דגמי 10 עד 13) הנוחות משמעותית טובה יותר.

- במצב NORMAL הצריכת דלק טובה יותר (ממוצע משולב של כ-1:12, בין תדלוקים), אך ההיגוי קל וחסר כל תקשורת שהיא, גם תגובות הדוושה מאוד (אבל מאוד...) "עייפות" - וזה נדמה כאילו מדובר ברכב שונה לגמרי.

- תנוחת הנהיגה ההזוייה והחוסר יכולת כיוון ההגה כלפי פנים / חוץ. אומנם התרגלתי לכך, אבל זה לא אידיאלי לגמרי.

נקודות לחיוב:

- במצב SPORT ההגה מקבל משקל ראוי וגם תקשורת שהיא על המתרחש קדימה, ה-TURN IN מהיר ומידי. תגובות הדוושות (גם הבלם) מתחדדות באופן ניכר בהחלט, וכל נגיעה קלילה על דוושת הגז - מביאה מהר מאוד אל מהירויות לא חוקיות במיוחד בארצנו. רק אציין בכנות זה מעט מעייף בנהיגה "רגועה" ומנהלתית - לאורך זמן.

- שינוי הבולמים (קוני FSD משודרגים) והקפיצים (אייבך SPORTLINE אדמוניים) מביא לחידוד ושיפור ההתנהגות ומעלים את מדד הכיף. אומנם נוחות הנסיעה נפגעת קלות, אבל מדד החיוכים קופץ פלאים - ומאוד קל לגרום לעקרב לכשכש בזנבו. כיכר על 30+ קמ"ש והזנב בחוץ, בלי בעיות ובקלות רבה. ככל שהמהירות עולה - הזנב חצוף וליברלי יותר.

- הסאונד... גם על מערכת הפליטה המקורית (הבסיסית) - יש פסקול מענג, עם שלל פיצוצים וגרגורים.

אני כרגע על קאטבק של Ragazzon (וזה המקום להודות ל-PIT STOP, שעשו הכל בכדי לזרז את המשלוח) ואין ספק שהגוון צליל מעט שונה מהמקור, הוא עמוק ובאסי מהותית, מגרגר בקולניות נוכחת יותר ומספק שלל צלילי פיצוצים / פיצפוצים ושלל מרעישין. בנוסף אל הסאונד, אמורה להיות עלייה קלה בהספק ואכן מורגש שהרגש נושם טוב יותר בסל"ד גבוה, מטפס לשם מהר יותר ומרגיש מעט חזק מקודם. לשלילה אציין כי מורגש לאג מעט יותר מוקדם (וזה לא בדיוק מנוע VAGי, הוא מספק את ה"בעיטה" בסל"ד בינוני - אי שם סביב 3000 סל"ד ועד המגביל).

לסיכום - לא מושלמת, לא פרקטית, לא הכי נוחה או איכותית, אבל מספקת הרבה מאוד חיוכים ופאן בדרכים שלה. יש לאבארת' המון המון אופי. מעבר לכך יש מועדון חברים מגובש ואיכותי, מפגשים חודשיים וכמובן הטיולים המהנים.

אגב, עם כל חיבתי לאפור שלי (RECORD) - האפור מלט מיוחד ומעניין (וזה היה הצבע שרציתי, אך לא היה במלאי).

לבקשתו של Fkl0ster, אצרף תמונות של רכבו מטיול מועדון אבארת' ישראל האחרון - אל הדרום הרחוק.

בנוסף, אנצל ואצרף גם תמונות של האפורה שלי - שרצתה להרגיש אירופה, ולכן עלינו אל איזור הגולן, לשלג הראשון.

2_zpsgmuvk4qb.jpg

1_zpsamdoftmh.jpg

1_zpsdldveahs.jpg

2_zpsvi8ut5o8.jpg

3_zpsbln0nmy2.jpg

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

נהג מתחיל, היא כבר עלתה על כבישי ארה"ק - וכמי שהלך לראות אותה בלייב, אין ספק שהאדום קולורדו הוא אחד הנאים ביותר שיש לאבארת'.

מצפה לראות בלייב את הכחול פודיום (די דומה לכחול של הפיאסטה ST), גם הוא אמור להיות חוויה מרעננת.

נקמיצי', הכל יחסי בחיים - כן? יש קשיחות ופחות נוחות ממנה, ואתן לך דוגמה מיד.

אל תשכח שהאבארת' היא הדיילי דרייבר שלי, ואני נוסע כ-60+ ק"מ ביום ולא מתלונן מידי.

אם אשווה את ה-SS שלי אל קורסה OPC, אוכל לגלות לך שהקורסה ה-ר-ב-ה פחות נוחה, היא לחלוטין מרסקת עצמות, שוברת עמוד שדרה ולחלוטין לא נעימה. זו דעתי האישית כמובן.

(מהכרותי עם Smiro, הוא יטען שהיא בסדר גמור ונוחה לו - אני לא אבין זאת לצערי [בטח לא הגב שלי], וביליתי לא מעט זמן כנוסע ונהג בקורסה OPC - של חבר פורום אחר).

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...