Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

חושב על הקובו (טורבו דיזל, רובוטית) כאלטרנטיבה חסכונית למשפחתית

האם מבחינת רוחב היא נוחה ל 3 ילדים 6,7.5,13.5 במושב האחורי?

המחיר כבר מתקרב למחיר של משפחתיות אחרות אז השאלה אם היתרון ברוחב ובחסכון מצדיק?

פורסם

זו מכונית מסחרית לטוב ולרע, מאד חסכונית עם גיר רובוטי מעצבן.

במחיר דומה תוכל לרכוש רונ פלואנס/מגאן סטיישן דיזל, מרווחות נוחות ולא פחות חסכוניות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היתרון היחיד של הקובו על הפלואנס הוא בגודל, חיצונית הוא כמו מכונית מיני.

כמו כן התא מטען הוא גבוה ונוח להעמסה,

חוץ מזה הפלואנס\מגאן זריזות, נוחות, מרווחת לנוסעים ו"מפנקות" הרבה יותר מהקובו.

פורסם

האם היא יותר מרווחת ל3 מאחור מרכבים דומים מבחינת מחיר/חסכון

הייתה לנו סניק (2002) ומאד אהבתי את הרכב מכל הבחינות - אבל הפסדתי כל כך הרבה כשמכרתי אותו

פורסם

הקובו גם לא מצטיינת בשמירת ערך. בשביל שמירת ערך תוסיף עוד כמה שקלים ותקנה אוריס הברידית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
האם היא יותר מרווחת ל3 מאחור מרכבים דומים מבחינת מחיר/חסכון

הייתה לנו סניק (2002) ומאד אהבתי את הרכב מכל הבחינות - אבל הפסדתי כל כך הרבה כשמכרתי אותו

הקובו לא ממש מרווחת במושב האחורי , קשה להשוות אותה למכוניות אחרות כי אין כל כך מכוניות מקבילות לקובו. הברליגו /קנגו למשל הרבה יותר מרווחות וגם הפלואנס יותר מרווחת, בעיקר במימד האורך.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

שים לב שהוא מדבר על ה 1.3 טורבו דיזל, לא ה 1.4 בנזין העייף.

הקובו הוא לגמריי לחשוב מחוץ לקופסה (או בתוך הקופסה?). אומנם מדובר ברכב קטן אבל בעל שימושיות מצויינת. מלבד חלל ההטענה העצום יש גם דלתות הזזה ומושבים גבוהים, מה שמקל מאוד את הכניסה והיציאה מהרכב.

מנוע הדיזל אומנם לא משתווה לביצועים של מנועים בנפחים גדולים יותר אך בהחלט מאפשר קצב התקדמות סביר ואף יותר מזה, אחרי הכל 20 קג"מ לא הולכים ברגל.

לצד השלילה אני יכול לספר שמדובר על רכב מאוד בסיסי עם מתכת חשופה, כמעט ללא אבזור מותרות, בידוד רעשים לקוי והתנהגות כביש של... מסחרית. מהכרות קרובה של רכב כזה שמור ומטופל בן שנתיים הוא גם חווה כל מיני תקלות חשמליות מעצבנות שלא מצופה לפגוש ברכב חדש כמו רדיו דיסק שהתקלקל, תאורת לוח מחוונים שנשרפה וממש לאחרונה גם מד טמפרטורה שהתחיל להראות טמפרטורות מתחת לאפס ביום שימשי :screwy:

אם הכיוון הוא משפחתית שימושית וחסכונית ובתנאי שהקובו מוצע במחיר טוב זה בהחלט יכול להיות מהלך חכם. ניתן להשיג בקלות 20 ק"מ/ל' ויותר (עם רוב לנסיעות בין-עירוניות), וזה נתון שקשה לרכבים משפחתיים אחרים להתחרות בו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי נסיון של שנתיים עם פיורינו טורבו דיזל רובוטית, שזה בעצם אותו הרכב רק בגימור שונה.

המנוע די בריא וחסכוני, קבלתי צריכה ממוצעת של 17 ק"מ לליטר, כולל פקקים בגוש דן.

הגיר הרובוטי הפשוט (קלאצ' אחד) לא נעים בפעולה שלו, וצריך הלהתרגל אליו. אחרי שמתרגלים - אפשר לחיות עם זה, אבל לא תענוג גדול.

אני לא יודע האם המושבים זהים, סיכוי גבוה שבקובו יש מושבים שונים, אבל בפיורינו המושבים בקדמיים היו בינוניים, והאחוריים לא נוחים בכלל.

הייתרון המרכזי של הרכב - המרחב. באורך של כ 4 מטר - כמו סופר מיני (בנוי על שילדה על פונטו) - מקבלים מרחב גדול ושימושי. ישיבה גבוהה, כניסה ויציאה מאוד נוחה. מקבלים רכב שמרגיש די גדול ונכנסים לחניות של רכבים קטנים.

הרכב לא חף מתקלות - במשך השנתיים היו לי 2 תקלות קטנות אך מעצבנות (קבלתי את הרכב חדש דנדש מהיבואן):

1. בנסיעה באיילון פתאום הופיע לי על הצג בלוח השעונים "gear failure"

עם ציפצופים, הגיר עבר למצב ניוטרל ובשום מצב לא הסכים לחזור להילוך כלשהו (גם במצב ידני וגם באוט'). הרכב התדרדר עד לעצירה (באמצע איילון), כיביתי את המנוע, הדלקתי וגיר הסתדר. נסעתי למוסך המרכזי של פיאט והם לא מצאו שום בעיה. התופעה לא חזרה על עצמה.

2. כבל פתיחה של הדלת האחורית נקרע, כלומר לא יכולתי לפתוח את הבגז'. תוקן במסגרת אחריות. תקלה מפתיעה ברכב חדש יחסית.

תבדוק גם את טויוטה ספייס ורסו.

פורסם

היום לוקח אחד לנסיעת מבחן (במקרה יש אחד בעבודה)

בינתיים צצה אפשרות נוספת

בהפרש לא גדול יחסית במחיר ~15K אפשר לקנות רנו גרנד סניק דיזל

אני די חושב שההפרש לא מצדיק התפשרות על הפיאט

היא תהיה קנייה טובה רק אם המחיר יהיה נמוך הרבה יותר

• תוכן חדש...