Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק גבוהה -מרצדס C200 CDI 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר ראשון

בנוגע לסלילי חימום מחליפים פעם באף פעם כשהם לא עובדים כשורה ההנעה הופכת לקשה

זה כבר לא רלוונטי למנועים מודרניים עם מסילה משותפת, לפחות לא בטמפרטורות בארץ.

מנוע מסילה משותפת מניע רגיל גם בלי מצתים.

מצתים עדיין נמצאים שם כדי להפחית זיהום אוויר בשניות הראשונות וכדי לסייע להתנעה בטמפרטרות נמוכות מאוד.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשהייתי במוסך ביישור קו ושאלתי על מעט עשן שחור שיצא סמוך להנעה נאמר לי שזה שום דבר ונורמלי לגמרי בדיזל.

שארקול-

זו בדיוק הצריכה שלי 1-12.5/13. גם המוסכניק שלי אמר שזו צריכה מעט גבוהה מידי.

אפשר שהצריכה הגבוהה שלנו נגרמת בגלל סיבות שונות לגמרי.

כנראה שרק לקראת סוף השבוע אצליח להגיע למוסך וברגע שאדע יותר פרטים איידע אתכם.

Big Fan of Heavy Cars with High Torque

(My 1st Owned - Mercedes C200 2009 (CDI

(My 2nd Owned - Suzuki Swift 2013 (Manual

(My 3rd Owned - Honda Accord 2003 (2.0L I-Vtec

פורסם (נערך)

לא... עדיין בקטע של הרכב חדש. למה?

עריכה אחרונה על ידי N_I_V

פורסם

אהלן,

בקשר לבחור שהתלונן על עישון.

במערכת הזרקה מסוג מסילה משותפת מערכת ההזרקה מושפעת מלא מעט גורמים חיישנים, נניח חיישן טמפ' נוזל קירור.

רשמתי למישהו בשרשור שפתחת (NIVׂׂ) שאם חוששים במשהו ממערכת ההזרקה צריך לחבר מחשב ולהשוות נתונים של כול גורם אפשרי.

עוד משהו, דיברתי עם חבר שטיפלתי בו (יש לו את אותו CDI כמו של NIV) הוא טוען שגם לו יש את תופעות העישון האלו, והוא בדק

אצל אחרים עם אותו רכב וגם להם יש את העישון הזה.

העישון כמובן לא תקין אבל הוא ''נורמה'' יש לא מעט רכבי דיזל שמעשנים.

במערכות הזרקה ישנות היו מכיילים את המשאבות הזרקת לחץ גבוה, וזה ככה''נ היה פותר את זה.

עוד משהו לבדוק, זה את החיבורים של הצינורות אוויר בין הטורבו למנוע.

רועי

פורסם

תן קצת גז, אל תתבייש, זה יעזור לשחרר הרבה פיח שהצטבר.

את שלי קניתי מסבא שנהג בעדינות. אחרי כמה חודשים נתתי כמה לחיצות הגונות על הגז, על הרצפה היה כתם שחור ענק וגבעה של פיח (האגזוז פונה כלפי מטה).

פורסם

טוב.. אנסה... יש עליות לצפת.

פורסם

הלוואי והיה ניתן להסיר את ה DPF, אני רוצה לעשות את זה מהיום שרכשתי את הרכב.

כבר עשיתי מחקר בנושא, המחשב הוא CRD.11 והשיטה היחידה להתחבר אליו היא באמצעות BDM.

בארץ יש בודדים שיודעים לבצע זאת, וגם הם חוששים כי מדובר במחשב של מרצדס.

אפשרות נוספת היא לשלוח את המחשב לחול, אבל זה אומר להשבית את הרכב לכמה ימים ופרוצדורה לא פשוטה של שילוח.

בינתיים מחכה לפריצה של המחשב מהסוג הזה, אם תהיה בכלל.

לגבי הלחיצות, אכן מומלץ, זה רק עושה טוב למנוע.

בנוסף, אצלי בבוקר יש מעט גמגומים כאשר המנוע קר.

אחרי התעמקות בנושא, ייתכן ומדובר בחיישן לחץ דלק, הסימוטומים שתיארתי לפני, הם אופייניים כאשר החיישן לא תקין.

הקטע שיש שניים כאלה, אחד על המשאבת דלק ואחד על המסילה.

החיישן של המשאבה עולה סביב 700, בשביל השני צריך להחליף את כל המסילה כך נאמר לי - סיפור לא זול.

פורסם

לא בדקתי שהם תקולים, אבל הסימפטומים שאני נתקל בהם דיי מעידים על כך.

אני מחכה לטיפול הבא כדי לגשת למוסך ולבדוק.

החיישן של המסילה בדרך כלל מחזיק מעמד ונדיר שהוא מתקלקל, לעומת זאת החיישן של המשאבה מתקלקל בתדירות גבוהה יותר.

תהליך הסרת ה DPF כרוך בעדכון של תוכנת המחשב.

ההסרה של המסנן (DPF) יכולה להתבצע בכל סדנא שמכבדת את עצמה, זה החלק הפשוט.

הבעיה היא לעדכן את התוכנה, כרגע לפי מה שידוע לי לא ניתן להתחבר למחשב הרכב הנ"ל בדרכים המקובלות דרך שקע OBD.

עדיין לא קיימת פריצה, אני מדבר על מחשב מסוג CRD.11 בלבד.

פורסם

לי יש רכב דומה 2008 עם 380K הייתי סובל גם מצריכת דלק גבוהה כמו שאתה אומר , ביצעתי ניקוי EGR לא עזר לאחר תקופה של הרבה בדיקות גילתי את הבעיה !!!

והיא התחנות דלק במדינה הזאת אני גר באשקלון תדלקתי בסונול תמרה קבוע בגלל שיש שטיפה חינם צריכת דלק הייתה 9-10 לפי מחשב הרכב , ניסתי פז לא זז אותו דבר עברתי לדור אלון אותו דבר , ואז הלכת לתחנה חדשה נקראת מיקה בצומת אשקלון כבר בערך חודשיים צריכת הדלק מחוץ לעיר היא 5.8 ובעיר גג 7 שינוי משמעותי לפעמים עדיף לשלם קצת יותר על דלק ולא להתפתות לשטיפה וכו.. ובסופו של עניין זה יוצא הרבה יותר זול אני חושב שהדלק כאן מהול בצורה מטורפת , יש לציין שזה גם פתר לי בעיה של עשן שחור לפעמים ,צירפתי קצת תמונות של הבייבי שלי אחלה רכב מבסוט אש

jzznmnm2q2qn.jpg

xdjnzajxncxc.jpg

nynjzzzhhtcn.jpg

ijit4n2njg5y.jpg

jmdyzzmthdjv.jpg

פורסם (נערך)
לי יש רכב דומה 2008 עם 380K הייתי סובל גם מצריכת דלק גבוהה כמו שאתה אומר , ביצעתי ניקוי EGR לא עזר לאחר תקופה של הרבה בדיקות גילתי את הבעיה !!!

והיא התחנות דלק במדינה הזאת אני גר באשקלון תדלקתי בסונול תמרה קבוע בגלל שיש שטיפה חינם צריכת דלק הייתה 9-10 לפי מחשב הרכב , ניסתי פז לא זז אותו דבר עברתי לדור אלון אותו דבר , ואז הלכת לתחנה חדשה נקראת מיקה בצומת אשקלון כבר בערך חודשיים צריכת הדלק מחוץ לעיר היא 5.8 ובעיר גג 7 שינוי משמעותי לפעמים עדיף לשלם קצת יותר על דלק ולא להתפתות לשטיפה וכו.. ובסופו של עניין זה יוצא הרבה יותר זול אני חושב שהדלק כאן מהול בצורה מטורפת , יש לציין שזה גם פתר לי בעיה של עשן שחור לפעמים ,צירפתי קצת תמונות של הבייבי שלי אחלה רכב מבסוט אש

אתה מטיח פה האשמות מקוממות מאוד... סולר מהול בכל התחנות של החברות הגדולות?!

שמע.. אם זה נכון אנחנו בבעיה רצינית.

יש לי מיקה בכרמיאל, לא תידלקתי שם אף פעם ואני לא מכיר את המחירים.

ברגע שהטנק הנוכחי יהיה לקראת סיום אתדלק שם פול ונראה מה יהיה.

נ.ב.

מאוד אהבתי מה שעשית בחלק הפנימי של הרכב (הכיסוי דמוי קארבון בדלתות ובקונסולה).

כמה עולה, איפה עשית, והאם ניתן לבחור צבע אחר חוץ מהקארבון?

עריכה אחרונה על ידי N_I_V

פורסם

אתה צודק זה האשמות לא פשוטות רציתי לפנות למישהו שיעשה בדיקה אין לי מושג למי, עשיתי בדיקה הרבה פעמים באותם נסיעות ובאותו סגנון נסיעה ההבדל משמעותי מאוד בתחנות, סיפרתי את זה לחבר מהעבודה שיש לו רנו דיזל הוא אומר שהוא גם שם לב להבדל בצריכה בין התינה סונוסונול תמרה למיקה, דרך אגב תריץ בגוגל סונל תמרה תראה שיש להם עבר של דלק מהול, לשאלתך הקרבון נרכש באיבי בכמה דולרים בודדים, את כל החלקים אפשר לפרק ולעשות בבית ובנוחת, צריך הרבה סבלנות וידים טובות, אתה יכול לקחת את הכל לציפוי בטבילה יעלה לך בסביבות 1000-2000 ש"ח אבל יהיה ברמה הרבה יותר גבוהה ואיכותית בהצלחה תעדכן עם יש שינוי בתחנות כמובן שתאפס מד צריכת דלק לאחר שתדלקת פול

• תוכן חדש...