-
הודעות
130 -
כאן מאז:
-
פעילות אחרונה
סוג התוכן
פורומים
בלוגים
מאמרי משתמשים
גלריה
חנות
הורדות
לוח שנה
כל מה שפורסם על ידי N_I_V
-
מחפש ספר תחזוקה Repair manual להונדה אקורד 2003, מנוע 2.0 IVTEC
N_I_V פרסם הודעה בנושא של N_I_V בתוך טכני, אחזקה וטיפולים
תודה חבר. ש"ש. אם מישהו קורא את השרשור הזה ויודע איפה אפשר להשיג או שיש ברשותו ספר רכב כזה - בבקשה צרו איתי קשר. -
מחפש ספר תחזוקה Repair manual להונדה אקורד 2003, מנוע 2.0 IVTEC
N_I_V פרסם הודעה בנושא של N_I_V בתוך טכני, אחזקה וטיפולים
איפה אפשר לוודא את זה? חיפשתי ולא מצאתי פירוט לגבי הדגמים שהספר רלבנטי כלפיהם. -
מה אתם חושבים? אמינות יפנית שווה התפשרות בשנתון?
N_I_V פרסם הודעה בנושא של GR8Day בתוך בפורום של מועדון הנהג התפרן
נראה לי שבתקופה הנוכחית צפוי שתהיה הצטרפות מסיבית יותר למועדון הזה. מניסיון אישי שלי ומניסיון של קרוביי שהיו בעלים של רכבים יפניים ורכבים אירופאיים, שמתי לב שהרכבים היפניים היו משמעותית פחות במוסך, נטו להתקלקל פחות וגם נמכרו בקלות ובמחיר קרוב יותר למחירון (ולפעמים אפילו מעל מחירון - תלוי בדגם). על כל פנים אני חייב לעשות הבדלה - "רכבים יפנים" זו הגדרה כוללנית מידיי לטעמי. לדעתי רכב יפני הוא לא רק רכב שמיוצר ע"י חברה יפנית. יש רכבים שמוגדרים יפנים אבל לא כל החלקים שלהם מיוצרים ביפן, או שהם לא הורכבו ביפן וכיו"ב ולכן לא נהנים ממוניטין האמינות שיש לרכבים יפניים "אמיתיים" (ראו למשל ניסאן או סובארו (לא מהישנות והמוצלחות אני מתכוון לרכבים משנתונים אחרונים). לעומת זאת, יש דגמי רכבים מסוימים שמיוצרים ע"י טויוטה, הונדה ומאזדה והם להגדרתי (ואני עושה פה הכללה ולא מתייחס לדגם או לשנתונים מסוימים) רכבים יפניים "אמיתיים" כי עד היום יש להם דגמים שמיוצרים באותה טכנולוגיה (כמעט) ולכן סביר להניח שיוכיחו אמינות די דומה (למשל: קורולה בנזין, סיוויק בנזין אטמוספרי, מאזדה MX5 בנזין אטמוספרי ועוד רבות וטובות). אבל, וזה אבל חשוב - גם פה צריך לעשות הבדלה לגבי שנתונים ודגמים. גם ברכבים יפניים אמיתיים התגלו ב-5 השנים האחרונות (בדגמים מסוימים - בעיקר היברידים ומוגדשים) חלקי רכב שנטו להישחק ולהתקלקל יחסית מהר והיו יקרים מאוד להחלפה, או שנקראו לריקולים כאלו ואחרים (רכבים ששווקו גם בחו"ל ולא רק בישראל). לכן, לשאלת פותח השרשור: לדעתי צריך לבדוק את מוניטין האמינות של הרכב הספציפי, ורק לאחר בחירת הדגם לחפש אקסמפלר שנראה טוב. למרות שגם זה לא מבטיח שום דבר כי יש גם אלמנט של מזל (אבל אנחנו הולכים על סטטיסטיקה פה). נ"ב מתוך רצון לא לחפור לכם יותר מידי, לא צירפתי דוגמאות לטענות לגבי חלקים שהתבלו או ריקולים של רכבים יפנים מהשנים האחרונות, אבל מי שיחקור יגיע לאותה מסקנה.- 8 תגובות
-
- 3
-
-
מחפש ספר תחזוקה Repair manual להונדה אקורד 2003, מנוע 2.0 IVTEC
N_I_V פרסם הודעה בנושא של N_I_V בתוך טכני, אחזקה וטיפולים
תודה רבה חבר יקר. שמתי לב שהאתר אמריקאי ובארה"ב דגמי האקורד שונים. לדעתך הספר רלבנטי גם לדגם שנמכר פה בארץ? -
קונה חישוקי מגנזיום לסוויפט- 175/65R15 קדח 4X100
N_I_V פרסם הודעה בנושא של N_I_V בתוך קניה - חלקים, חלפים, אביזרים, שיפורים ועוד
אפ -
תודה רבה על הסקירה, עוזר מאוד.
-
עדכונים מהיום בבוקר: הרכב הונע הבוקר כשהיה קר ולא כבה, גם כשנתתי לו ״להתגלגל״ בלי גז. מקווה שאני לא מדמיין, אבל עושה רושם שגם הגמגומים נעלמו. אכן מרגישים שמדובר במנוע דיזל שלא התחמם, אבל לא הרגשתי את אותם הגמגומים. לגבי צריכת הדלק נראה בהמשך.
-
הייתי במוסך היום והוחלף חיישן טמפ׳ סולר. חוק מרפי הוא שהיום כשחיברנו את הרכב למחשב סטאר התקלה שהראתה שהטמפ׳ של הסולר היא מינוס 44 מעלות - נעלמה. לאור המלצה של המוסך שמקורה בהיכרות עם הבעיה הנ״ל הוחלף החיישן בכל זאת. ההחלפה של החיישן אמורה לפתור בעיה של גמגומים בבוקר לאחר הנעה כשהמנוע קר והתכבויות של הרכב מידי פעם לאחר אותה הנעה, עוד לפני יציאה מהחנייה. ייתכן שההחלפה תשפר גם את צריכה הדלק - אבל אני סקפטי מחר בבוקר אדע אם הנושא נפתר.
-
שארקול אתה צודק.. העבודה לא בעייתית אמרו לי גם במוסך. לגבי העלות של החיישן זה מבאס. דיברתי עם רועי בדרך חזרה מהמוסך, אמר שינסה לאתר לי אחד. תודה רבה לכולם על התמיכה... ורועי אין עלייך! שיהיה סוף שבוע מעולה.
-
עדכונים מהמוסך: 1. לגבי התקלת ESP הדבר נפתר ברגע שכיביתי והנעתי. במוסך המחשב סטאר הראה חוסר תקשורת רגעי ולא בעיה נראית לעין. 2. לגבי הצריכת דלק המוגברת: כנראה שמדובר בחיישן טמפרטורת סולר תקול. יתרה מכך זה התסדר עם יתר הסימפטומים (גמגומים בהנעה בבקרים קרים, הרכב התכבה פעמיים כשהיה קר בבוקר וצריכת הדלק). מחיר החיישן בערך כאלפייה. זה לפני עבודה ומע״מ.
-
טוב אז אם הייתה לי התלבטות אם לקפוץ למוסך מחר או לא, עכשיו זה בטוח. בדרך חזרה מהלימודים נדלקה לי נורת ה-"Engine Diagnostic Warning Lamp" זו שנראית כמו מנוע ודולקת בצהוב. במחשב הדרך רשום -"ESP Inoperable". בנוסף נדלקה הנורה המשולשת עם הסימן קריאה מצד שמאל למעלה. הרכב כאילו נתקע על סל"ד נמוך ולא מוריד הילוכים (אפשר להוריד הילוכים ידנית). בספר של הרכב לא מצאתי בינתיים משהו מעניין. נקווה שהכל יהיה בסדר..
-
כן כמובן
-
לי שמו 228.51 דל אפר שמתאים לDPF.. יחד עם הדגשה שלא מומלץ לטפל במוסכים שלא מכירים את הרכב בגלל שלרוב אינם יודעים איזה שמן לשים.
-
רוסו - כן ברור אני מחכה שהמנוע יתחמם לפני.. אצלי המד יושב קבוע על 90 ברגע שהרכב מתחמם. גולף - פעם הבאה שאני מתדלק פול אאפס שוב. כנראה שמחר אני במוסך. סהכ האוטו סוף הדרך
-
עכשיו חזרתי מנסיעה שבאמת נתתי גז במצב ספורט - קודם כל לרכב יש יותר כוח ממה שחשבתי. מרשים. שמתי לב שהממוצע צריכת דלק כמעט לא זז, אתה ממליץ לאפס את מד צריכת הדלק מעכשיו?
-
אתה מטיח פה האשמות מקוממות מאוד... סולר מהול בכל התחנות של החברות הגדולות?! שמע.. אם זה נכון אנחנו בבעיה רצינית. יש לי מיקה בכרמיאל, לא תידלקתי שם אף פעם ואני לא מכיר את המחירים. ברגע שהטנק הנוכחי יהיה לקראת סיום אתדלק שם פול ונראה מה יהיה. נ.ב. מאוד אהבתי מה שעשית בחלק הפנימי של הרכב (הכיסוי דמוי קארבון בדלתות ובקונסולה). כמה עולה, איפה עשית, והאם ניתן לבחור צבע אחר חוץ מהקארבון?
-
טוב.. אנסה... יש עליות לצפת.
-
לא... עדיין בקטע של הרכב חדש. למה?
-
כשהייתי במוסך ביישור קו ושאלתי על מעט עשן שחור שיצא סמוך להנעה נאמר לי שזה שום דבר ונורמלי לגמרי בדיזל. שארקול- זו בדיוק הצריכה שלי 1-12.5/13. גם המוסכניק שלי אמר שזו צריכה מעט גבוהה מידי. אפשר שהצריכה הגבוהה שלנו נגרמת בגלל סיבות שונות לגמרי. כנראה שרק לקראת סוף השבוע אצליח להגיע למוסך וברגע שאדע יותר פרטים איידע אתכם.
-
תודה גולף. פתחתי שרשור לגבי הבעיה. התייעצתי עם המוסך וכנראה השבוע אקפוץ ונעשה בדיקה לעניין.
-
מדובר בדגם של 136 כ"ס, לא הבלו אפישנסי (שלי 2009 הבלו נכנס רק ב2010 כמדומני). הרכב אכן היה מונית לשעבר, 460K קילומטר. מטופל בזמן במוסך מומחה מרצדס. אני מתדלק אך ורק בתחנות דלק מוכרות (בעיקר בטן). היום הרמתי טלפון למוסך שלי ונאמר שצריך לעשות לימוד אינג'קטורים(?) כדי לבדוק. הוא אמר שאכן הצריכה מעט גבוהה מידי בשביל המנוע הזה וצריך לבדוק ממה הדבר נובע. אמר שלא מדובר במשהו דחוף ולקפוץ כשאני מזדמן לאזור. לי מאוד מציקה העובדה שיש משהו שכנראה לא בסדר בכלה שלי, ולכן רוב הסיכויים שאקפוץ לשם השבוע. צפו לעדכונים.
-
יש לציין שהצמיגים הם סינים (של הבעלים הקודם) אך הם מנופחים כראוי. חוץ מזה, הרכב לעתים עומד מונע במשך מספר דקות בחנייה אחרי ולפני תחילת הנסיעה, האם הדבר גורם לצריכת סולר מוגברת בצורה משמעותית?
-
בתוך כרמיאל בערך שליש או חצי מהנסועה. כל השאר מחוץ לעיר. כרמיאל-צפת (הרבה עליות וירידות, אך כאמור מאיץ מאוד לאט ובמתוכנן). כרמיאל-חיפה כבישים עם איכות סלילה גרועה אך אלו כבישים מישוריים.
