Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאני מבין הלכה היא המגן העיקרי על צבע הרכב, יותר מכל אוטם או ווקס שנמרח.

אז בהנחה והרכב ישן והצבע כבר לא משהו, יש סכנה כלשהי בריסוס או מריחה של לכה כמו זו למשל ?

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcStDogMqyiaRCFV3HgTL8U1r6T_XItxFaNvvIwn-BDliFYCBZE4XCFA9ik

זה יעזור להגן על הצבע ? ראיתי בכמה סדרות שיש רכבים ממש ישנים מחליטים לעשות להם ציפוי פטינה ממש רק לכה על הרכב לשמור עליו, למרות שהצבע שלו גמור.

פורסם

יש הרבה אנשים שעשים ניסיונות לרסס לכה כדאי להעריך את חיי הצבע

שראה ימים יפים יותר. זה לא תמיד עוזר -כי תלוי באיזה שלב הלכה נמצאת.

צריך לקחת בחשבון שצבע מקולף/דהוי לא ניתן לכסות עם לכה -זו רק פעולת מנע

שדוחה מהלכה המקורית להמשיך להתקלף. אבל הזנק נשאר.

פורסם

תודה על ההסבר.

אז שורה תחתונה, אין לי מה להפסיד? צבע הרכב שלי הוא אדום ויש כמה פיצוצי צבע שהם במצב אפור, משהו כמו זה -

56044414e327d.jpg

מן הסתם הלכה לא תחזיר את הצבע, אבל יכולה למנוע פיצוצים בעתיד? אני חוב שאני לא ארסס אלא אמרח עם מטלית סופגת.

פורסם

אני בספק שלכה שתמרח/תרסס על פיצוצים כאלה תחזיק מעמד גם אם תשייף את כל זה...

לך על המדבקה.

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

• אחראי פורום
פורסם

פיצוצים "ותיקים" כאלה בטח גם איפשרו לצבע להיפגע, אז מה שלא תעשה אתה תראה פגמים. חובה לצבוע גם שכבת צבע חדשה במצב כזה.

לאכה פצועה לא תפסיק להתקלף ללא שיוף.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יש לי כמה ניירות שיוף החל מ400 עד 3000 אבל אני לא חושב שככה משייפים שטח כל כך גדול.

בכל מקרה אני לא רוצה להוציא על זה יותר מדי כסף, יש לכם רעיון מה הדרך הטובה ביותר לעשות פה משהו בעצמי?

שיוף ולכה ? שיוף וצביעה עם ספריי ריסוס? מצאתי ספריי כזה של RUST OKEUM (כמו הלכה שפירסמתי) בצבע שדומה מאוד לרכב שלי.

יש לי גם כמה מדבקות קרבון בבית אבל הצבע שלהן זה או שחור או אדום, לא דומה כלכך לצבע הרכב.

הדאגה העיקרית היא מפיצוצים עתידיים ומהקרה הגרוע ביותר של חלודה \ חור של ממש בגג.

פורסם

יש פדים לשיוף עם מכונה. להמחשה, פד 3000 של 3M עולה 50 שקל בטופקולור. כמו שכתבו, אחרי שיוף לא יהיה על מה לשים לכה. אני הייתי הולך על מדבקה. צבע זה כבר בחירה שלך.

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

• אחראי פורום
פורסם

ממש אין צורך להגיע ל-3000, זה אוברקיל פסיכי.

פחחים מסיימים ב-400. בא לכם להרגיש טוב עם עצמכם? תשקיעו ב-500-600. יותר מזה זה בזבוז כסף.

כמה זול זה זול עבורך? לך לטופקולור, קנה ספריי בסיס אחד, ספריי עם הגוון צבע שלך וספריי לאכה.

עוד ניירות ועוד מיסוך ואתה על 200 ש"ח. זה יספיק לך לתיקון נקודתי ראוי. הבדל בגוונים כמובן ייראה אבל רצית זול...

פורסם

איתי, במקרה של צביעה אני יכול להסכים לגבי 3000, אבל במידה והוא יחליט על מדבקה צריך שיהיה כמה שיותר חלק כדי שמדבקה תתפס היטב.

פורסם

איתי על צביעה מלאה לגג רצו ממני באזור ה1,300, אם אני עושה את זה בעצמי אני מניח שהתקציב הוא 300.

אתה דיברת על תיקון נקודתי, אני מדבר פה על כל הגג כי הפיצוצים מפוזרים שם כמו בתמונה שהבאתי, יש טעם להתעסק עם זה בעצמי? אני מתחיל להתייאש מהסיפור.

טופ קולור רחוק לי אבל שמעתי עליהם רק דברים טובים, אני אבדוק אם יש משלוחים.

לגבי השיוף, אנחנו מדברים על שיוף עם נייר זכוכית ומים כמו שעושים לפנסים לדוגמא?

פורסם

אם זה היה חצי מחיר לא הייתי חושב פעמיים... אולי המצב שלך היה חמור פחות ולא הצריך שיוף של כל הצבע + כמה שכבות בסיס וכו'

• אחראי פורום
פורסם

אלא אם כבר יש לך חורי חלודה שצריך לרתך, 1300₪ זה שחיטה.

על עבודה טובה ואיכותית נהוג לקחת 700-800₪ לפאנל.

מאיפה אתה?

לגבי ניירות, אין משמעות בפיניש של צבע יסוד לעלייה מעבר ל-600.

הסדרות של האלפים כבר משמשות לליטוש של חלקים שקופים או מבריקים במיוחד,

כאלה שמשם הולכים לבאפינג, ממש לא המקרה של שכבת יסוד.

הניירות הם ניירות שיוף רגילים, כמה שקלים לדף. במעבר האחרון על היסוד משתמשים בהרבה מים כדי לסלק את אבק השיוף.

אם אתה רוצה לבצע בעצמך את כל הגג, אז מדובר בעוד מיכל לצבע ולאכה, עוד 150-160₪.

זה אמנם עדיין רחוק בחצי מעבודה של צבעי, אבל בהחלט לא גרושים. לשיקולך.

חפש על היוזר שלי פרויקט שעשיתי על רכב שהיה לנו פעם, מוסבר שם יותר לעומק.

• תוכן חדש...