Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הריו שלי (שנת 2015) נכנסה היום לטיפול 15,000 ראשון.

קודם כל, אני רוצה לציין לטובה את המוסך של היבואן, הטיפול היה זול יחסית למחירים של מוסכים מורשים שהייתי רגיל אליהם מהרכב הקודם שלי, הרכב נכנס בזמן וסה"כ אני מאוד מרוצה מהשירות.

השאלה שלי היא לגבי שמן המנוע שהמוסכים של קיה משתמשים (מצורפת תמונה).

לכאורה ולפי מה שרשום על המיכל, השמן אכן עומד בדרישות של היצרן. איך אני יכול לדעת מי יצרן השמן ושאכן השמן הזה הוא "הכי מתאים" לרכב? האם שמן 5-30 מחברה ידועה שעומד באותם הסטנדרטים יהיה פחות טוב?

האם אפשר לסמוך שאכן מדובר בשמן איכותי שעומד בכל הסטנדרטים שהוא אמור לעמוד בהם למרות שאני אפילו לא יודע מי מייצר אותו?

IMG_20151028_081503.jpg

פורסם

אין תווית מאחורה עם שם היצרן? מאמין שהוא מיתוג של אחד מיצרני השמנים המקומיים, פז, סונול או דלק.

כנראה שהשמן הזה מתאים לרכב ועומד במפרט הטכני שדורש היצרן. כתבתי לא פעם ולא פעמיים שאין דבר כזה השמן הכי טוב, הכי איכותי או הכי מתאים. חשוב להשתמש בשמן מחברה טובה שעומד בצמיגות ובמפרט שדורש היצרן. מכאן זה כבר עניין של העדפה אישית וזיקה למותג / חברה זו או אחרת.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שמתי לב שבקבלה אכן רשום "פז 5-30", תודה.

עד כמה השמן הזה איכותי? האם ניתן להניח כי שמן שמיוצר בארץ הוא באותה הרמה כמו השמנים של החברות הגדולות?

פורסם

אתה יכול להיות רגוע. כמי שמטפל כבר הרבה שנים במוסך מורשה של קיה, בכמה מכוניות (אחת מהן היא ריו 2013) עד היום לא הרגשתי שום בעיה באוטו שנובעת מאיכות השמן.

באמת. נשבע לך. הרכב שלך באחריות ארוכה, והמנוע באחריות עוד יותר ארוכה. אתה באמת חושב שישימו לך שמן ממוחזר מהטיגון של הפלאפל?

בקיצור - במקומך הייתי מחפש משהו אחר להיות מודאג ממנו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עד כמה השמן הזה איכותי? האם ניתן להניח כי שמן שמיוצר בארץ הוא באותה הרמה כמו השמנים של החברות הגדולות?

מניסיון עם שתי מכוניות רנו - כל אחת עם מעל 300.000 ק"מ שמהיום הראשון רצו על שמנים של פז (10-40 סינטטי או חצי סינטטי) - הכל עובד תקין. בלי צריכת שמן חריגה או בעיות כלשהן שאפשר לקשור לשמן.

פורסם

הדרישה היא אכן

API SM ו-GF-4 לפחות או ACEA A5.

שאלה כללית לגבי תקנים של שמן מנוע.

כיצד יכול להיות שהשמן עומד בתקן האירופי (ACEA) החדיש ביותר, אבל באותו הזמן לא עומד בתקן האמרקאי (API) החדיש ביותר?

פורסם (נערך)

אתה מוזמן לקרוא את השרשור הדפוק מעליך שהפנה גאון הדור.

תוכל לראות שאף שמן של פז או קיה לא מאושר ע"י הapi, לא שזה הופך אותו לשמן לא טוב או לא מתאים לתקן בהכרח.

והacea לא מאשר שמנים, זה באחריות היצרן.

גאון הדור, לפי מה הוא אמור לדעת שהשמן הזה איכותי? בגלל שאתה אמרת? לא מצאתי שיטה עדיפה שלך.

לצערי אני לא ממש סומך גם על גופים גדולים בארץ מוסכים ויבואנים.

לא שזה הופך את השמן הזה ללא טוב.

במצב כזה אתה אמור לסמוך על המוסכניק, יבואן וכו' אני מעדיף לנטרל את מצב ה'סמוך', מה שברור שאם לסמוך על מישהו בסבירות גבוהה יותר עדיף לסמוך על יבואן. אם יש לך אישורים של יצרנים וכו' לשמנים שמאושרים על ידם, שתף.

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם (נערך)

במקום לקחת את הדברים באופן אישי (מאחר והם לא היו כאלו מלכתחילה), תבין שהסיבה שלדעתי השרשור דפוק היא בגלל שהוא ברמת "אמרת מרובה, לא אמרת". הוא לא מסודר לטעמי ולא ברור מה המסרים שעוברים דרכו ומטרתו.

אני מעדיף לא להגיב בדברים שאין לי מספיק מידע לגביהם.

השמן בשרשור הנוכחי מסופק ע"י מוסך היבואן, כך שלשיטתך הוא מספיק טוב.

אגב, פז למיטב ידיעתי במקרים מסויימים גם מיבאים שמנים של מותגים גדולים אחרים וממתגים אותם תחת שמם.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

מצטער, נראה לי שלא הבנת את מטרת השירשור.

לא צריך הרבה להבין בשמן בשביל השרשור, מדובר ברשימות של גופים שמאשרים שמנים.

כרגע יש שם רשימות של api, vw, מרצדס. הכוונה שכל מי שיש לו רשימת שמנים עדכנית של גוף כלשהו יוסיף אותה, עדיפות ליצרן ראשי אחר"כ ליבואנים, כדי שפלוני יוכל לראות שמן ולבדוק אם מישהו אישר אותו.

המצב הנוכחי הוא מצב ביניים טוב יחסית כי סביר שהיבואן שם שמן טוב.

לדעתי תמיד עדיף לדעת שיצרן אישר אותו ושזה כתוב איפשהוא.

או רשימה של יבואן (עדיפות שנייה).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?401314-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9B%D7%99-%D7%A6-%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A1-%D7%9E%D7%94-%D7%93%D7%A2%D7%AA%D7%9B%D7%9D

עריכה אחרונה על ידי none77
  • תוכן חדש...