Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי מוגבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הגיע הזמן להחליף את הרכב שמשמש את אימי לאחר 12 שנים שקטות עם מאזדה 6.

הרכב המיועד ישמש אותה רוב הזמן לנסיעות עירוניות קצרות מאוד בהן היא אוספת/מורידה/מסיעה את הנכדים שלה באופן יומיומי.

הרכב חייב להיות רכב מוגבה כדי לאפשר לה מקסימום נוחות בכניסה/יציאה למושב הנהג ומקסימום נוחות בהכנסת/הוצאת הילדים מכסאות הבטיחות מאחור.

להלן הפרטים:

• מאחור ישבו תינוקות/ילדים/בני נוער (99 אחוז מהמזמן לא ישבו מבוגרים מאחור) ולכן פחות חשוב מרווח הרגלים מאחור.
  • מלבד מצלמת רוורס/דיבורית מובנית ועזרים אפקטיביים כאלו, אין ממש חשיבות לאבזור מיוחד.
  • ישנה העדפה ברורה לרכב יפני (וכיוצא בזה לאמינות מוחלטת של הרכב), אפילו על חשבון דברים אחרים, אך עם זאת גם שאר המלוכסנות הקוריאניות וכל שאר היצרנים עדיין בתמונה, אם יש רכב שמתאים כמו כפפה לדרישות.
  • בטיחות מעל הכל, גם מעל ביצועים וכמובן מעל אבזור.
  • התקציב אינו סופי אך נע סביב ה-160/170 אלף שח עבור הקבוצה הזאת של רכבים. עם זאת, אין העדפה מסוימת לרכב חדש מהניילונים וגם רכב יד שנייה בן שנה/שנתיים עם ק"מ נמוך בא בחשבון.
  • קומפקטיות עד כמה שאפשר (אלו רכבים גדולים מטבעם, אך עדיין)
  • הרכב, אם יהיה אמין ומוצלח למטרות למעלה, ישמש את אימי כנראה מספר שנים קדימה (כי היא לא מתלהבת להחליף רכבים).

האופציה הכי רלוונטית עד לא מזמן הייתה הניסאן קשקאי- אבא שלי מאוד אוהב את הדור הקודם ומבחינתו, אם היה קונה את הרכב לפני צאת הדור האחרון אז לא הייתה התלבטות.

עכשיו כשיצא הדור האחרון, אין לי יותר מדי ניסיון או חו"ד רצינית לגביו, גם לא למנוע 1.2 המוגדש שהחליף את ה-2 ליטר המוכר והטוב.

קראתי במבחני דרכים שהוא קצת מאכזב לעומת הדור הקודם כחבילה כוללת וגם שהוא מעט יותר גדול במימדיו.

-הסקודה יטי נפסלה בעיקר בשל הגיר הרובוטי, אבא שלי מחפש את השקט הנפשי בתיבות הסטנדרטיות הרגילות.

-את הראב-4 החדשה אני פוסל בשל מינימום אבזור ותמורה במקסימום מחיר.

-אופציה חדשה שעלתה היא הטוסון החדש (אבא שלי מתרשם גם מהמחיר הנמוך שיש עכשיו, כ-140K).

-מאזדה CX5 מהתרשמות שלי עם רכב חברה אצלנו לא ממש קורצת (כבדה, מגושמת יחסית לאחרות).\

-ניסאן ג'וק מתאימה בפונקציונאליות שלה (גבוהה אך לא גדולה מדי) אבל מבעלי ג'וק הוזהרתי שלא לגעת.

מקווה שהצלחתי להניח את כל הלבטים לפניכם, אשמח לעצתכם.

כרגע יש 2 אופציות רלוונטיות : קשקאי מהדור הקודם בשנתון האחרון (או חדש, אם נשוכנע שהוא באמת טוב כמו הקודם) או יונדאי טוסון חדשה מהניילונים.

תודה.

פורסם

שלום,

כדאי לך לפזול לקטגוריה של הג'יפונים היותר קטנים - נראה שיותר יתאים לצרכים

סובארו XV 1.6

סוזוקי קרוסאובר.

בשתי הדגמים אין שום בעיה לשלושה ילדים במושב האחורי, יפניות וגם פחות מגושמים מג'יפים בגודל מלא.

בהצלחה

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם

אני גם חושב שה-XV שווה בדיקה, הוא בעצם אימפרזה האצ'בק על הגובה ונשמע שזה בדיוק מה שאתם מחפשים.

על הקשקאי החדש אני לא משתגע, לא מחבב את העיצוב ולדעתי המחיר גבוה מאוד ביחס לתמורה.

ה-CX5 דווקא מאוד הרשים אותי, הכי מזכיר מכונית פרטית ביחס לג'יפונים בגודל שלו והוא מרגיש קליל וזריז.

בקרוב אמורים להגיע שני ג'יפונים קטנים של הונדה ומאזדה, ה-HRV החדש וה-CX3, שניהם אמורים להתאים היטב לדרישות של קומפקטי ועל הגובה.

אמנם דיי פסלת אירופאיות אבל אני חושב ששווה בכל זאת לבדוק את האופל מוקה שנראה מעולה ויש לו תא נוסעים איכותי וגם מנוע 1.4 טורבו, מוצע עכשיו ב-125K במבצע סוף שנה.

בנוסף אני מאוד התלהבתי מהפיאט 500X, עיצוב חביב בפנים ובחוץ, אירה נעימה בתא הנוסעים, ביצועים טובים והתנהגות של משפחתית קומפקטית.

פורסם (נערך)

לעניות דעתי,המחשבה על ג'יפון לא תמיד נכונה מבחינת נוחות. למשל קשקאי,לפחות בדור הקודם, הכניסה אל הרכב לא ממש הייתה נוחה בגלל גג נמוך. ובג'יפונים רציניים יותר- הכניסה אלהם היא "טיפוס" וזה לא נוח לאנשים מבוגרים. במקום זאת,אפשר לחפש דווקא מיניוואן כמו אופל זאפירה/מריבה, טויוטה ורסו,פורד s-max וכו'. רכבים גבוהים עם דלתות גדולות שנוח מאוד להכניס אליהם ילדים,וגם נוח להיכנס אליהם בנוסף הקטגוריה הזו מציעה רכבים באורך של משפחתית רגילה עם דלת חמישית מה שמקל על חניה.

עריכה אחרונה על ידי lcx
פורסם

אם נהנית מהמאזדה 6, למה לא ללכת על ה-CX-5? ניתן להשיג אותה בהנחות יפות כליסינג 0 ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ברשותי קשקאי מהדור הקודם , אומנם 1.6 ידני , אך אני מאוד מרוצה הרכב נוח ושקט (קצת עגלה אבל לא חשוב לי כל כך ), אני לא מרגיש כל בעיה להיכנס ולצאת מהרכב , הבעיות הם שהרכב ערום לגמרי ופתח תא המטען קטן יחסית. חברה שלי שיש לה קיה ספורטאז בנסיעה לצפון שהייתה לנו אמרה שהרכב מאוד נוח לעומת הקיה.

פורסם

מעבר להצעות הלא רעות בכלל שהחבר'ה נתנו לך כאן, שווה לך לבדוק גם את הספורטאז' אורבן החדש שנמצא בקטגוריה והוא מאד מפתה ביחס מחיר תועלת הטוב שלו ,אמינות ועלות טיפולים, ובערך שוק שהוא שומר יחסי. מבחינה טכנית הנסיעה שקטה, נוחות הישיבה וההגה "רך" שהוא מספק והאמינות יכולים להתאים מאד לצרכים של אימך, אני לא חושב שאתה צריך אבל בבכל מקרה קח בחשבון שיצא גם דגם אורבן חזק יותר בנפח 2.0

פורסם

אני מצטער אבל לא רואה את הנוחות הרבה ב-SUV ואם אין צורך במרווח הגחון הנוסף אז לעניות דעתי אין להם יתרון, בטח שלא בעיר.

אמא שלי רצתה רכב "גבוה" יותר שיהיה לה נוח עם בעיות הגב שלה. בחרנו לה ניסאן נוט מהדור הקודם (נרכשה חדשה ב-2011) והיא מרוצה עד הגג (הגבוה).

בתקציב ובפרמטרים שהגדרת הייתי הולך לבדוק את הטויוטה ורסו. קומקפטית יחסית מבחוץ אך מרווחת מבפנים, יש אפשרות להושיב גם 7 נוסעים, תא המטען מאפשר להכניס עגלות וכד'. רכב מאוד פרקטי ולדעתי מאובזר מעל למעבר לעיר. מערכת מולטימדיה עם מצלמת רוורס יש, דיבורית ושליטה מההגה על המערכות - יש. התקרה גבוהה יחסית, הגישה נוחה. בעודף הייתי מרביץ טיול מפנק בחו"ל.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אני חושש שהפיאט 500X באמת מאוד מתאימה לדרישות. ציינת ביצועים - מה שבד"כ לא ממש ברשימת הדרישות בסגמנט אבל ה-500X נותנת יפה מאוד. הגרסא המאובזרת תכנס לתקציב בכיף. אם לשפוט לפי פיאטים ואלפות (הרכב עושה שימוש ביחידת הנעה של ג'ולייטה) מהעשור האחרון צפויה הן רמת אמינות גבוהה מאוד והן איכות הרכבה גבוהה מאוד, כך שהעובדה שעיניו של המהנדס שתכנן אותה אינן מלוכסנות לא צריכה להדיר שינה מעיניכם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תודה לכל העונים, מצטער שלא הגבתי כמה ימים להצעותיכם- הייתי בטיסת עבודה ואפילו זכיתי לחזור לארץ בטיסת איר קנדה שחטפה ברק :)

בכל אופן, עדכון:

חזרתי לארץ והתבשרתי ע"י אבא שלי שהוא החליט לרכוש את הויטרה החדשה לאחר הרבה המלצות שקיבל.

הוא שילם מקדמה והרכב הוזמן למרץ 2016 כהפתעת יומהולדת.

הרמתי גבה בתחילה אך לאחר שקראתי את המפרטים השתנתה לי הדעה:

הוא מתחרה ישירות בניסאן ג'וק שמבחינת מימדיו ענה על כל הדרישות: גבוה מרכב משפחתי רגיל, קצר באורכו/קומפקטי , סביבת נהג סטנדרטית ומוכרת וכו'.

המנוע 1.6 מחובר לגיר פלנטרי 6 הילוכים רגיל, בדיוק כמו שאבא שלי מחפש (לא ממש רוצה גיר רובוטי כפול קלאצ'ים), הרכב מאובזר מאוד בגרסת ה 2X4 ואפילו המחיר קורץ (130K על הכביש).

מלבד סביבת נהג פנימית מעט אפורירית (לי זה מורגש בתמונות, כמו הרבה רכבים של היצרנים המלוכסנים בקבוצות האלה) לא מצאתי "למה לא" ובעיקר מצאתי "למה כן" הוא עונה רוב הדרישות שחיפשנו.

זכרו שביצועי תאוצות 0-100 וכדומה לא ממש רלוונטים כאן, אפילו לא ספסל אחורי צפוף למבוגרים (כי יסעו מאחור רק ילדים).

האם יש למישהו הסתייגות או דעה נוספת? (מקדמה זה לא סוף הסיפור, עדיין מעוניין לשמוע חו"ד).

תודה.

פורסם

רכישה מצויינת

תתחדשו

ניסאן סוזוקי מיצובישי מאזדה הן רכישות 100 אחוז שוות השקעה אין פה לא הפסד כלכלי ולא כאב ראש

אני בטוח שלא תתקלו בתקלות חשמל או גיר או מנוע

אלה רכבים מצויינים חבל על הזמן

אמינים מהשורה הראשונה

פורסם

הייתי שוקל את גרסת ה-4*4 של הויטארה.

לדעתי היא רלוונטית גם למי שלא חושב שהוא ישתמש בה מאחר והתוספת הכספית לא גדולה, ובנוסף למערכת ה-4*4 מקבלים לא מעט אבזור (חיישני גשם, אורות וחנייה (מלפנים ומאחור)), מראות מתקפלות חשמלית עם איתות, הנעה ללא מפתח, מושבי זמש, מערכת קול משודרגת (עוד שני רמקולים), אביזרים חיצוניים משודרגים (חישוקים, כרום במקום פלסטיק במספר מקומות) ועוד כמה דברים.

הנחה שאת חלק מההפרש בעלות הקניה תקבלו במכירה - מדובר באמת בהפרש זניח.

הבאסה היחידה - זמן האספקה ארוך יותר (צבע אחיד לא לפני אפריל).

פורסם

תתחדשו! אין סיבה שיהיו למישהו הסתייגויות והרכב זוכה לתשבוחות לפי מה שאני מבין. בטוח שתהנו ממנו.

מה שאני כן רוצה להגיד זה:

א' - לא מבין את עניין הג'וק שעלה פה מספר פעמים. אני אוהב מאוד את המראה החיצוני של הרכב הזה וכשאמא שלי בחרה בנוט בעצם באנו לראות את הג'וק... הבעיה הייתה שמדובר ברכב לא פרקטי בעליל. כמה שהחיצוניות מרשימה כך הוא היה מאכזב מבפנים. צפוף, תא מטען פצפון, איכות לא בשמים.

ב' - הסטטוס שבא עם SUV והרצון הזה של העדר לרכוש SUV לא מובן לי. אני משווה את המימדים לוורסו והיא עדיפה ומרווחת יותר בכל פרמטר למעט מרווח גחון (נמוכה ב-4 ס"מ אאל"ט). יש לשים לב שהגובה של הורסו הוא 1620 מ"מ מול ה-1610 מ"מ של הויטארה, רק מרווח הגחון של הויטארה גדול יותר, מה שאומר שהיא צפופה יותר בפנים. לא רואה שום סיבה להעדיף את הויטארה בעיר.

מצד שני, אם לא צריכים את היכולת של 7 מקומות, את תא המטען הגדול יותר, מעדיפים יכולת שביל/פוזה והמחיר זול יותר אז למה לא?!

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...