Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אינני מבין יותר מדי ברכבים, וזקוק לעזרכתם מומחים נכבדים.

מעוניין להתפנק ברכב חדש נוח ואמין. כזה שכף רגלי לא תדרוך במוסך ולא אצטרף לראות את הפרצופים של הנוכלים. (למעט בסוכנות, איפה שקונים)

הרכב ישאר ברשותי 3-5 שנים שלאחריהם הוא ימכר או טרייד אין.

אין תוכניות להרחיב משפחה בזמן הקרוב. לרוב אסע בו לבד או 2 אנשים.

זה רכב ראשון שאני קונה. לפני זה היה לי מאזדה בליסינג.

דרישות מהרכב:

לא מליסינג 0 ק"מ (נוכלים)

ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות או בין עירוניות לעיתים נדירות יותר.

תצרוכת דלק - לא משנה בכלל ולא חשוב.

גודל תא מטען - שיהיה סביר, לא צריך גדול, אין צורך להכניס אופניים או משהו.

מרכב - סדאן או האצ'באק. לא באמת משנה.

צריך שיהיה לו מראה ספורטיבי וצעיר!

לא יונדאי. לא מאזדה. לא סיאט. לא ניסאן (עיצוב לא משהו)

שלא יהיה מאוד יקר לתקן אם משהו יקרה. עדיף שלא יקרה.

אפשר למתוח את התקציב אם זה באמת שווה.

ממה ראיתי עד עכשיו האירופאיות יותר מפנקות (שוב, לא מבין יותר מדי!)

רשימת רכבים שראיתי בינתיים וכן שקלתי:

VW גולףtsi 1.4 (עם כל הסיפור עם VW, האם אפשר לסמוך על אחריות ל3 שנים הקרובות?)

הונדה סיויק האצ'באק (מערכות בטיחות לא הכי עדכניות ועיצוב פנימי לא מספיק פינוקי)

הונדה ג'אז החדשה (אוטו מעולה אבל לא מפנק מדי. בעיקר זוגות וסבים הלכו לראות כשהייתי שם אז אין את הסטייל הצעיר שאני מחפש וגם אפשר יותר לדעתי)

טיוטה קורולה (אמין זה כן, אבל מרגיש שזה לא מפנק כמו האירופאיות)

זהו בגדול. אשמח מאוד לעצות ותודה מראש. אני יודע שיש פה אנשים ממש מבינים. 8)

פורסם

אם מדובר ברכב ראשון שישמש לכל היותר זוג למה אתה מתעניין במשפחתיות קומפקטיות או מיקרוואנים? סופר מיני תתאים יותר.

דווקא מאזדה 3 דיי עונה על כל הדרישות שלך, בעיקר בדגם ההאצ'בק.

בטויוטה אני ממליץ לך לבדוק את האוריס ולא את הקורולה, האוריס היא גירסת ה-5 דלתות של הקורולה שמיועדת לאירופה.

פורסם

הונדה גאז וקורולה זה ממש אבל ממש לא רכבים ל"צעירים". רכבים משפחתיים רגילים.

השאלה אם אתה שוקל יד 2, כי יש רכבים כמו שירוקו למשל שהם שנה בערך על הכביש ויכולים להיכנס לך לתקציב, זה רכב אם מראה צעיר אם כבר אנחנו בנושא..

פורסם

שכחת לציין שאתה מחפש תובנות אובייקטיביות :)

אם אתה רוצה משהו אחר, שידעו שזה לא ליסינג, הייתי הולך על אלפא, נראה לי בול על הדרישות שלך, אלפא מיטו תלתן ירוק, או עם תקציב טיפה יותר גבוה הג'ולייטה.

אם ידני בא בחשבון, הייתי הולך על ידנית.

פורסם (נערך)

לא הבנתי למה אתה טוען שהחברות שמוכרות רכב "ליסינג" 0 ק"מ הם נוכלים?

אני אישית קניתי רכב חדש "ליסינג" עם 0 ק"מ ב30,000 ש"ח פחות!! מההצעה שקיבלתי מהסוכנות של היבואן של אותו רכב (רכב משפחתי סטנדרטי) , היד הראשונה רשומה כיד פרטית ואני יד שנייה, לאחר 3-5 שנים זה לא ממש ישנה למחיר הרכב שתמכור אם יד ראשונה או שניה.

חוץ מזה, אתה לא מספיק ממקד מה אתה מחפש ברכב, שיהיה חזק? שרק יראה ספורטיבי או שגם יתנהג בספורטיביות?

אתה מחפש רכב מפנק, כתוב מה גורם לך ברכב להחשיב אותו כ"מפנק". תמקד יותר אחרת תקבל עצות על המון סוגי רכבים, כל אחד לפי מה שהוא חושב ולא תצא לך תובנה מהשרשור הזה.

עריכה אחרונה על ידי mavric
פורסם

לדעתי, קיה סיד.

תהיה לך אחריות לכל תקופת האחזקה (7 שנים: 3 כלליות, 4 נוספות על מנוע ותיבת הילוכים). רכב יפה לדעתי (במיוחד בשחור או באפור כהה), איכותי לא רק לדעתי - גם ע"פ בוחני רכב בחו"ל. לא קראתי על בעיות אמינות מיוחדות לגביו.

יש גם דגם "ספורטיבי" יותר - נקרא "פרו-סיד". ההבדל מסתכם בכך שהוא 3 במקום 5 דלתות - למראה צעיר יותר אם אתה רוצה (עולה 138K).

אני חושב שמתיחת פנים של הסיד צריכה להגיע בקרוב - שווה לברר עם היבואן מתי מתוכנן.

רק להבהרה: אני לא עובד בקיה, אין לי קיה, לא הייתה לי קיה. אבל, אם הייתי שוקל קנייה של רכב ע"פ הקריטריונים שלך - הייתי שם אותה במקום גבוה ומכאן ההמלצה. מתבסס על קריאה ברשת וצפייה ביוטיוב ולא על ניסיון אישי.

בהצלחה

פורסם

מה הקשר בין רכב צעיר עם סטייל להצעות כמו אוריס או סיד?

אם אין לך בעיה עם גיר ידני דווקא לאון FR שלוש דלות עם מנוע 1.4 יכולה להתאים כמו כפפה ליד (מאובזרת, יפה, חזקה) או מיני ONE ידנית.

אם גיר ידני לא בא בחשבון, תרד לקטגוריית הסופר מיני העממיות, פג'ו 208 (מצד אחד המנוע חדש ואמינותו לא ידועה, מצד שני אחריות מלאה ל3 שנים ועוד שנתיים על מנוע וגיר), מאזדה 2 החדשה ברמות גימור הגבוהות מפוצצת באיבזור.

את המוסכים אתה תאלץ לראות בכל מקרה כי את הטיפולים התקופתיים עדיין לא ביטלו.

באופן כללי, יהיה לך קצת יותר קל לקנות ולתחזק את האוטו אם לא תחשוב שכולם מסביבך נוכלים ורמאיים, אלא פשוט תשאר עירני למתרחש ותבדוק כל דבר לפני שאתה משלם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הייתי הולך על ה-208- זריזה, מרווחת ואטרקטיבית ביחס למחיר.

ג׳אז ממש לא צעירה במראה ומי שמזמין את הרכב היום יקבל אותו במקרה הטוב בפברואר (המלאי הראשוני נמכר).

פורסם (נערך)

כמה הערות:

1. אני לא יודע למה אתה מתיחס לכך מוכרי רכב חדש כאל נוכלים. רכב חדש הוא רכב חדש, סיכון נמוך אך ממשי לתקלות, בשביל זה יש אחריות.

2. אני מניח שאתה מממן את הרכב מחסכונותיך ולא מסתייע בהלואות. צריך לבדוק אם התקציב באמת מתאים לך ומיא בחשבון צרכים עתידיים (לאו דווקא בתחום הרכב).

3. תוכניות להרחיב משפחה - אם לא מדובר במשהו עקרוני דווקא הייתי מביא בחשבון אפשרות של זוגיות + ילד בטווח של 5 שנים, ולכן מכוון לסופרמיני מרווחת או למשפחתית קטנה - ככלל אצבע מכוניות באורך 3.9-4.2 מ'. מכוניות בגודל הזה יהיו פרקטיות גם מבחינת נסיעה וחניה בעיר, גם מבחינת הובלת מטען וגם עם הפנים לעתיד.

4. אני לא יודע מה זה "סטייל צעיר", אבל אני גם מהמייחסים למראה הרכב חשיבות מעטה לעומת שימושיות ואמינות. חוץ מזה, יופי הוא עניין של טעם אישי.

עצתי - קח לך כמה שעות וצא לריכוז סוכנויות הרכב שבקרבת מקום מגוריך. עבור מסוכנות לסוכנות, שב ברכבי ההדגמה, חוש איה רכב נוח לך ומוצא חן בעיניך וצמצם את רשימת המעמדות. בשלב זה הזמן נסיעות מבחן וחזור לפורום להתיעצות ממוקדת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שהכיוון שלך צריך להיות יותר מיני ONE, אופל אדם (או אסטרה GTC) או פיאט 500.

כל הרכבים שצויינו פה משעממים עד מוות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קיה סול. מראה לא שגרתי, נוסע לא רע בכלל ועדיין רכב פרקטי וחביב. 7 שנות אחריות ועד עכשיו לא שמעתי על בעיות אמינות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה הקשר בין רכב צעיר עם סטייל להצעות כמו אוריס או סיד?

אם אין לך בעיה עם גיר ידני דווקא לאון FR שלוש דלות עם מנוע 1.4 יכולה להתאים כמו כפפה ליד (מאובזרת, יפה, חזקה) או מיני ONE ידנית.

אם גיר ידני לא בא בחשבון, תרד לקטגוריית הסופר מיני העממיות, פג'ו 208 (מצד אחד המנוע חדש ואמינותו לא ידועה, מצד שני אחריות מלאה ל3 שנים ועוד שנתיים על מנוע וגיר), מאזדה 2 החדשה ברמות גימור הגבוהות מפוצצת באיבזור.

את המוסכים אתה תאלץ לראות בכל מקרה כי את הטיפולים התקופתיים עדיין לא ביטלו.

באופן כללי, יהיה לך קצת יותר קל לקנות ולתחזק את האוטו אם לא תחשוב שכולם מסביבך נוכלים ורמאיים, אלא פשוט תשאר עירני למתרחש ותבדוק כל דבר לפני שאתה משלם.

הקשר הוא ש3 מתוך 4 המכוניות שהוא בדק והגדיר כמועמדות מבחינתו - הן מכוניות משפחתיות בעלות 4 או 5 דלתות. לכן לשם כיוונתי.

פותח השרשור כתב שאינו מעוניין בסיאט או במאזדה.

בנוסף, הוא ביקש רכב אמין - בסקרי האמינות של JD POWER חברת מיני מככבת באופן מסורתי בחלק התחתון, ויש שיאמרו התחתון מאוד. ועל מנועי הTSI ותיבות הDSG של קונצרן VAG מוטלת הוכחת האמינות בדור הזה של רכביהן - היא אינה מוכחת עוד.

פורסם
קיה סול. מראה לא שגרתי, נוסע לא רע בכלל ועדיין רכב פרקטי וחביב. 7 שנות אחריות ועד עכשיו לא שמעתי על בעיות אמינות.

אני חושבת שזה הרכב היחיד שיכול לאתגר את סוזוקי SX4 באתגר רכב זקנים אולטימטיבי.

מ.א.צ, נתחיל מהסוף, מנועי 1.4 TSI בינתיים הוכיחו את אמינותם לעומת חבריהם לקונצרן וגם דאגתי לציין שאני מדברת על הדגם הידני (גם אין בארץ FR 1.4 עם גיר אחר). המיני- מדובר במנוע יחסית חדש שמשווק רק קצת יותר משנה. אם איני טועה, סקרי

JD POWER מתמקדים בעיקר בשוק האמריקאי, בו הדגם הזה אינו נמכר כלל.

נכון שפות"ש שלל יצרנים מסויימים, יחד עם זאת הוא גם ציין שאינו מבין ברכבים, ככה שאני לא רואה פשע בהפניית תשומת ליבו לדגם ספציפי שיכול להתאים לצרכיו (במיוחד לאור השאלה על גולף 1.4 שזה בעצם רכב זהה במעטפת יותר סולידית ובוגרת עם גיר DSG7).

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...