Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על מכונית להוריי, בני 60+.

היום נוסעים על מזדה דמיו שנת 2002, שנרכשה מחברת השכרה בשנת 2004. הק"מ של הרכב מגרד את ה 400,000ק"מ.

הרכב חייב להיות אוטומטי.

הדרישות:

1. אמינות

2. אמינות

3. אמינות.

4. צריכת דלק נמוכה.

5. בגז' - שלא יהיה קטן, הם מטיילים די הרבה.

בקיצור דרוש סוס עבודה. הנסיעות בעיקר בין עירוניות.

הרכב ישמש הרבה שנים, כנראה מעל 10 שנים, רצוי מינימום תקלות כמו שהיה בדמיו לאורך השנים.

אפשרי מליסינג עם 0 ק"מ, אפשרי גם מליסינג\השכרה רכב בן שנה. מכיוון שהרכב ככל הנראה לא יימכר בשנים הקרובות - אין ליד הנוספת והליסינג\השכרה הרבה משמעות.

התקציב הוא סביב 100 אלף ש"ח, יש אפשרות מתיחה אבל אם אפשר בפחות - מה טוב.

הרכבים שחשבתי עליהם:

1. יונדאי i20 החדשה (יש מליסינג 0 ק"מ בסביבות 90 אלף)

2. קיה ריו 5 דלתות (יש מליסינג 0 ק"מ בסביבות 90 אלף) - הבנתי שהצריכת דלק לא להיט.

3. מזדה 2 החדשה (לא ראיתי מליסינג עם 0 ק"מ, האם קיים?)

ראיתי שהמזדה 2 באה עם גיר 6 הילוכים, בניגוד לריו ויונדאי בעלות גיר 4 הילוכים.

אבא שלי ראה את הניסן נוט החדשה ומאוד התלהב. היא קצת חורגת מהתקציב. ולא קיימת בחברות ליסינג.

קראתי ושמעתי שתיבת ההילוכים שלה - CVT - היא בעלת אופי לא סטנדרטי, והופיעו פה ושם בעיות אמינות. מחר אנחנו אמורים לעשות נסיעת מבחן עליה ביחד.

בנוסף הוא ראה את ה i20 באולם תצוגה ודי אהב. את הריו ומזדה2 נלך לראות מחר ביחד.

אשמח לשמוע את דעתכם,

יש דגמים נוספים שרלוונטיים ולא לקחתי בחשבון?

תודה וחג שמח!

פורסם

הרכבים שרשמת אכן צריכים להיות אמינים לאורך הזמן.

כך שזה עניין של בחירה אישית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מאזדה צריכה להיות יותר חיסכונית בדלק.

אם אתה מחפש 0 ק"מ מליסינג, אז סובארו אימפרזה מתאימה לתקציב שלך, היא אומנם לא מאובזרת מספיק והמנוע קצת חלש, אבל זה רכב משפחתי. אני כבר לא מדבר על קיא סיד המצוינת (105-107000 ש"ח מליסינג).

פורסם

סובארו אבא שלי פסל מיידית בגלל שהיא נחשבת מאוד גניבה (ובמקרה יומיים לפני שהוא אמר את זה - גנבו לחבר שלי סובארו, וזו הסובארו השניה שכבר גונבים לו),

לגבי קיה סיד - חשבתי, קראתי דברים טובים עליה, המחיר בליסינג 0 ק"מ אטרקטיבי, וייתכן שאפשר לקנות כזאת בת שנה בסביבות 90 -95 אלף, אני רק תוהה האם הם באמת צריכים את הסיד שמוגדרת כ"משפחתית", כאשר 95% מהמזמן הם נוסעים רק שניהם ברכב, או רק אבא.

בכל מקרה נראה אותה מחר בסוכנות של קיה.

פורסם

אתה צודק, כנראה הם צריכים רכב קטן. מזדה 2 שראיתי אצל השכנה נראית מצוין. טויוטה יאריס גם אופציה טובה, לדעתי, והיה להם מבצע של UPGRADE בדגם - אתה קונה SOL ומקבל STYLE. שווה בדיקה.

פורסם

אני יודע מדוע אבא שלך התלהב מניסן נוט החדשה.

בדומה למזדה דמיו בתקופתה נוט יותר גדולה מרכבי סופר מני, הישיבה גבוהה יותר. הוא גם יאהב אותה אחרי נסיעת מבחן.

הגיר הרציף כנראה לא יעשה בעיות. המנוע 1.2 נמרץ ודי חסכוני. לגבי האמינות של המנוע הזה לתווך ארוך של מאות אלפי קילומטרים קשה לנבא, אבל מנוע 1.2 טורבו שמותקן ברנו קליאו לא מדווח כבעייתי.

אני מציע גם לבדוק את הונדה ג'אז - יותר חסכוני וללא טורבו. בגאז' לא קטן ומרחב פני מעולה.

צריך לשים לב לנוחות המושבים ונוחות כניסה /יציאה מהרכב . לאנשים מבוגרים יחסית זה חשוב.

הם גם הולכים לבלות הרבה על הכבישים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ממליץ לבדוק את הפיג'ו 208 החדשה - טורבו 1.2 וגיר 6 הילוכים.

אחריות יצרן/יבואן: 5 שנים.

היו כתבות חיוביות במבחני דרך שבוצעו ע"י עיתונאי הרכב בארץ.

ניתן לאתר את המבחנים באתרי הרכב השונים באינטרנט.

להלן מספר דוגמאות:

http://wheel.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%95-208-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D/

פורסם

הייתי בטוח שה208 תעלה כאן, היא מאוד מוצאת חן בעיניי, אבל -

לצערי אין סיכוי שאבא שלי ישקול פג'ו, גם עם 5 שנים אחריות. הוא רוצה וצריך סוס עבודה להרבה שנים,

בהתחלה הוא בכלל היה נעול על יפניות בלבד, לקח לי לא מעט זמן לשכנע אותו שיכניס רכבים קוריאניים למשוואה, שיונדאי וקיה זה לא מה שהיה לפני 20 שנה.

אני דווקא נוסע כבר הרבה שנים רק על אירופאיות, כרגע סקודה, אבל כרגע זה לא בשבילי.

פורסם

טויוטה ספייס וורסו הוא גם מיקרוואן בסגנון הניסאן נוט אבל עם מנוע צנוע יותר, זהה לזה שביאריס.

בפנים מאוד מרווח ותנוחת הישיבה מעולה, זקופה ועם ברכיים ב-90 מעלות.

פורסם
הייתי בטוח שה208 תעלה כאן, היא מאוד מוצאת חן בעיניי, אבל -

לצערי אין סיכוי שאבא שלי ישקול פג'ו, גם עם 5 שנים אחריות. הוא רוצה וצריך סוס עבודה להרבה שנים,

בהתחלה הוא בכלל היה נעול על יפניות בלבד, לקח לי לא מעט זמן לשכנע אותו שיכניס רכבים קוריאניים למשוואה, שיונדאי וקיה זה לא מה שהיה לפני 20 שנה.

אני דווקא נוסע כבר הרבה שנים רק על אירופאיות, כרגע סקודה, אבל כרגע זה לא בשבילי.

לא נסיון אישי, אבל קראתי פה בפורום תלונה של מישהו שנתקל בגיר רציף דפוק בג'וק שהיא גם נדמה לי מניסן ויפנית אסלי. ומהתגובות ניתן היה להסיק שאולי האמינות היפנית זה לא ענין של בטון יצוק. אבל שוב, רק קראתי ויכול בהחלט להיות שזה מישהו שעובד אצל האירופאים המנייאקים עם המכוניות הנשברות שהחליטו ללכת במשחק "מלוכלך" וסתם להשמיץ את העליונות המכנית היפנית המופלאה.

פורסם
מדובר על מכונית להוריי, בני 60+.

היום נוסעים על מזדה דמיו שנת 2002, שנרכשה מחברת השכרה בשנת 2004. הק"מ של הרכב מגרד את ה 400,000ק"מ.

הרכב חייב להיות אוטומטי.

הדרישות:

1. אמינות

2. אמינות

3. אמינות.

4. צריכת דלק נמוכה.

5. בגז' - שלא יהיה קטן, הם מטיילים די הרבה.

בקיצור דרוש סוס עבודה. הנסיעות בעיקר בין עירוניות.

הרכב ישמש הרבה שנים, כנראה מעל 10 שנים, רצוי מינימום תקלות כמו שהיה בדמיו לאורך השנים.

אפשרי מליסינג עם 0 ק"מ, אפשרי גם מליסינג\השכרה רכב בן שנה. מכיוון שהרכב ככל הנראה לא יימכר בשנים הקרובות - אין ליד הנוספת והליסינג\השכרה הרבה משמעות.

התקציב הוא סביב 100 אלף ש"ח, יש אפשרות מתיחה אבל אם אפשר בפחות - מה טוב.

הרכבים שחשבתי עליהם:

1. יונדאי i20 החדשה (יש מליסינג 0 ק"מ בסביבות 90 אלף)

2. קיה ריו 5 דלתות (יש מליסינג 0 ק"מ בסביבות 90 אלף) - הבנתי שהצריכת דלק לא להיט.

3. מזדה 2 החדשה (לא ראיתי מליסינג עם 0 ק"מ, האם קיים?)

ראיתי שהמזדה 2 באה עם גיר 6 הילוכים, בניגוד לריו ויונדאי בעלות גיר 4 הילוכים.

אבא שלי ראה את הניסן נוט החדשה ומאוד התלהב. היא קצת חורגת מהתקציב. ולא קיימת בחברות ליסינג.

קראתי ושמעתי שתיבת ההילוכים שלה - CVT - היא בעלת אופי לא סטנדרטי, והופיעו פה ושם בעיות אמינות. מחר אנחנו אמורים לעשות נסיעת מבחן עליה ביחד.

בנוסף הוא ראה את ה i20 באולם תצוגה ודי אהב. את הריו ומזדה2 נלך לראות מחר ביחד.

אשמח לשמוע את דעתכם,

יש דגמים נוספים שרלוונטיים ולא לקחתי בחשבון?

תודה וחג שמח!

אתה יכול לראות גם את המאזדה דמיו החדשה - יש לה בגאז' גדול (זאת למעשה מאזדה 2 עם בגאז').

בנוסף, אני מתפלא שלא הזכירו את הטויוטה יאריס. אמנם הבגאז' שלה לא כל כך גדול, אבל צריכת-הדלק סבירה ,ואמינה.

לגבי טויוטה ספייס-ורסו - שמעתי שגם אוטו טוב מאד (מבוסס על היאריס), אבל יותר קשה למכור אותו (אם זה אחד מהשיקולים שלהם). אל תתבלבל רק בינו לבין הוורסו - זה כבר רכב בסדר-גודל אחר.

בהצלחה

פורסם

rollung_stony - באם אביך נעול,

אז בשביל מה לפנות להתייעצות עם חברי הפורום.

לא אתה ולא חבריך לפורום ישכנעו אותו.

כאשר הוא ישקול רכישה של אחד מהדגמים שיתאימו עבורו,

אז ניתן לקבל את חוות דעתם של כותבי הפורום

ובמידה וירצה יעזר בחוות הדעת הנ"ל.

בהצלחה

פורסם

לכל מי שהזכיר את היאריס -

היום באמת הוא ראה את היאריס וגם אהב.

היא נכנסת גם למשוואה.

לגבי היאריס ורסו הוא לא אמר כלום, לדעתי יכולה להיות אופציה מעולה, נראה אותה ביחד.

מחר נעשה סיבוב ביחד, נבדוק את ההצעות יותר לעומק ומשם נתקדם.

פורסם

יש ג'אז חדשה, רק שלדעתי לא הגיעה עדיין לארץ,

http://www.honda.co.il/?CategoryID=736

http://www.auto.co.il/catalog.aspx?model=1694

גם אין עדיין מחיר.

בהחלט נראית טוב בתמונות,

אני רואה עכשיו שהיא צפויה להגיע לארץ באוקטובר - שזה עכשיו - אבדוק לגביה.

• תוכן חדש...