Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן פולו 2001 Basic, מנוע 1.4, אוט', - סקירה - 2000 קילומטר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ראשית אני מעוניין לציין שאני נהג חדש כבן 18, ככה שאנסה לעשות את הביקרות

על הצד הטוב ביותר שאני יכול.

אז .. נתחיל ?

קנייה:

יום שישי בבוקר, קם ופותח כמו כל ילד שחסך כסף והגיע זמנו לרכוש רכב ראשון את יד 2.

כמובן שחודש שלם של חיפושים לא הניבו הרבה תוצאות, אך התמקדתי בגטס, פונטו, או 206.

אבי הציע לי להכניס את הפולו כאופציה.

פותח את אתר יד 2, מתחיל לחפש ולחפש, מתבאס טיפה שאין שום דבר חדש, לא מתייאש, אף על פי

שזכרתי כבר 90% מהרכבים שהיו למכירה, החלטתי לעבור לעמוד 2 (!!!).

את עייני תפסה פולו כחולה, שנת 2001, דגם Basic, עם כ-155 אלף ק"מ.

טוב .. יום שישי, הזמן קצר, מה עושים מכאן ? רצים לאבא, אבא מחייג אל הבחור, בשעה 10 כבר נמצאים אצלו.

מחכים כשעה שלמה שהרכב יגיע (היה אצל חברו כיון שיום לפני הוא העביר לו אותו טסט), הרכב מגיע, סיבוב קטן עם אבא

התאהבתי (טוב .. מה אני מבין, התלהבתי מהרגע שראיתי אותה), אבא נתן אוקיי, שולם הסכום ובוצעה העברת בעלות ביום שני.

בחיפוש אחרי חברות ביטוח, הרכב עמד לו חמישה ימים, עד שהגיע הדיל המושלם, כמובן שהייתה בעיה שלא ידעתי עלייה והעמידה של הרכב

כ-5 ימים עלתה לי טיפה אך את זה אספר בהמשך הסקירה תחת השם "בעיות".

לעיקר !

נוחות:

הרכב מבפנים, נוח יחסית, לעומת גטס של חבר, לטענתו הרכב הרגיש "רך", הכיסא שואב אותך והריפוד מרגיש נהדר, לא מרגיש "קרש"

גילוי נאות, לאחר נסיעה של בערך שעה, הגב כן מתחיל לכאוב טיפה, טוב נו .. רכב שנת 2001, לא ציפיתי לספה של "ד"ר גב".

מאחורה, נכנסים 2 מבוגרים, שלושה מבוגרים יתקשו לשבת בנוח, אך ילדים ירגיש דווקא מאוד נחמד.

הבגז' עמוק מאוד, סף ההטענה גבוה וטיפה מקשה ואי האפשרות להוציא את המגש בצורה "נחמדה" גם מקשה על העמסה, אך הקניות לסופר ? יכנסו ללא בעיה ואתם תופתעו מכך !

הרכב מרגיש טיפה "נוקשה" ולפעמים מרגישים מאוד את "נגרעות" הכביש, אך בסה"כ, הוא נותן תחושה טובה, ההרגשה נחמדה מאוד, ומי אמר שלהרגיש טיפה את הכביש בגב זה רע ? :lol:

ביצועים :

המנוע הוא, 1.4, 16V שמפיק כ-75 כ"ס (לא הרבה, אבל אני אפתיע אותכם טיפה).

אז ככה, המנוע זריז מאוד, את האמת ? זריז מהפלואנס 1.6 והריו 1.4 שהיו לאבי.

תגובת הדוושה נהדרת, הרכב מגיב מהר מאוד ומאיץ בצורה יוצאת דופן לטעמי לשנתון.

כאשר עמדתי ליד חבר עם גטס' בעלת כ-90 כ"ס ומעלה, ובצענו האצה עד ל-70 קמ"ש (באזור מותר כמובן), הרכב אכן הגיע הרבה יותר מהר והגטס נשארה טיפה מאחור, שנינו היינו המומים כמובן.

הגיר נוטה להיות מעצבן לפעמים ולמשוך הילוך, על מנת לשחרר אותו ניתן להוריד את הרגל מהגז והרכב די מבין שדיי לו בסל"ד מספר 5 על מנת להעביר הילוך וכן, הוא מושך עד 5 כאשר מדביקים את הדוושה לרצפה.

ההגה, פה אני לא ממש מבין, מרגיש לי מאוד מתקשר ואני מרגיש שאני "מחובר לרכב" יותר מאשר לרכב חדש כגון הריו.

רדיוס הסיבוב לא ארוך והתמרון העירוני מאוד קליל עם הרכב.

אציין שחנייה זה צד מאוד נחמד ברכב, גם השמשה הגדולה מאחור שנמצאת בקו לינארי עם הבגז, מקלה על החנייה.

בסופו של דבר בחלק של הביצועים אני אציין שאני נהג חדש, ככה שלא חוויתי רכבי ספורט או רכבים בעלי מנועי טורבו ענקיים (1.2T זה היה הכי הרבה :-o), אז בשבילי כל רכב הוא "זריז", למרות שפה באמת הרגשתי ואני מרגיש "זריז".

דלק דלק ושוב פעם דלק - או - הוצאות:

בנהיגה רגועה, הרכב לא שתיין ענק, אך לא חסכוני מאוד, שותה לפי בדיקה שלי כ-12 קילומטר לליטר, אך בגלל שנהגתי רק כ-2000 קילומטר, אני לא יכול להגיד בוודאות, אך אני יכול לומר שהוא מאוד סביר ולא חונק אותך במידה ואתה נוסע רגוע.

את זה אחשב לכם בצורה יותר עמוקה בהמשך, אך ב-100 שקל ניתן לנסוע בחופשיות בלי חשש שיגמר כל כך מהר הדלק (כמובן בנסיעות רגועות מחוץ לעיר, בעיר זה טיפה יותר "שתיין"), הגיר האוט' לא כל כך עוזר לצריכה.

ביטוח, בגלל שאני נהג חדש, ביטוח לשנה עולה כ-3500 שקל (חובה) ועוד 1800 צד ג', כן, יקר, אבל אני נהג חדש, נהג וותיק כנראה יהנה ממחיר זול בהרבה.

בעיות - איך לא ? קורה:

חלונות - כן - חלונות :

אז בואו לא נשכח, את הבעיה הידועה של הפולו בשנים האלה, חלונות נופלים, ביום שהבאתי את הרכב, החלון בצד ימין החליט ליפול, למה ? כי פתחתי את הרכב עם מפתח, מי שיודע, בשנים האלו פוולקסווגן, עשו מעשה "חכם" (לא באמת חכם), שכאשר אתה פותח את דלת הנהג עם מפתח, סיבוב אחד פותח את הדלת ו-2 סיבובים מורידים את החלונות, אז .. אצלי הייתה בעיה גם במנגון הנעילה, כאשר סובבתי החלונות ירדו להם ואפשר לומר שמאז את חלון ימין לא ראיתי, אה וגם אפשר לומר שמאז כדי לסגור את הרכב הייתי צריך לנעול מבפנים עליי ידי לחיצה על "כפתורי" הנעילה בדלתות ושלא נדבר על זה שנכנסתי רק מדלת ימין לרכב.

כפי שציינתי בהתחלה הרכב עמד חמישה ימים ברצף, הנעתי אותו, אך ציפתה לי הפתעה, הבחור הראשון שהיה עם הרכב

ביצע התקנה של המערכת ולא, הוא לא חיבר אותה לסוויצ' אלא השאיר אותה דלוקה תמיד מאיזה שהיא סיבה.

הרכב שתה את המצבר, באותו יום שביצעתי ביטוח, רציתי להניע ולנסוע לחברים (טוב נו להתלהב טיפה), אך הרכב סירב להניע.

לאחר הזעת יתר, כעס, עצב, תסכול, סף בכי, הובן לי מאבי שהמצבר נאכל ושום דבר לא הלך, אלא כדאי להביא כבלים.

שעות של חיפושים, לא הניבו בעל כבלים מתאים, עד שחבר הגיע עם רכבו של דודתו ובהפתעה נמצא זוג כבלים זרוקים בבגז'.

הסרט לא נגמר ! סתימה של השכונה עם רכבו של החבר, העזרות בשכן, חצי שעה של פחד לא "לשרוף" את שני המצברים, בום הרכב מניע ! שמחה גדולה ! :-D

היי היי, הרכב עדיין אוכל את המצבר, אל תשכח !

מה עושים ?

הולכים לחשמלאי .. מה יש לתקן ? נעילות, חלון, מערכת.

תוקן ! :

המערכת חוברה לסוויצ' ואף הותקנו זוג רמקולים במגש הרכב בבגז (אם אי אפשר להוציא אז למה לא לנצל ?).

נעילות, בוטלו כל הנעילות והתקנה נעילה מרכזית עם שלט (חלונות יורדים ? לא נראה לי) - אגב כאן בעלי מקצוע אמרו לאבי שאין מקום בדלת על מנת להתקין "נעילות" לכן זה סיפור בלתי אפשרי, אך בעל מקצוע אחד, שאפילו לא חשב פעמיים, עשה זאת בקלילות רבה.

מה עוד תוקן ? חלון ימין הארור שנפל, כן כן, תוקן (לא מובן לי למה בזמנו לא תוקן במסגרת האחריות, בעיה ידועה שהייתה).

עלות : 1500 שקל, יקר, זול ? לא יודע, כבר כמות ההשקעה ברכב הייתה גם ככה גבוה, אז לא היו הרבה ברירות.

רגע נודניקים, אני יודע שבלי תמונות אתם לא קוראים בכלל את הנושא, הנה הנה :

הצבע זה בעיה, ידוע, צריך לעבוד על זה ... :

11060256_1038956802795972_358927750677325399_n.jpg11898513_1038956459462673_7643367887694970557_n.jpg11900003_1038956519462667_3765661774079020793_n.jpg11902538_1038956556129330_4595512466815013965_n.jpg11914918_1038956869462632_8767025949675203418_n.jpg11953066_1038956826129303_3486868794469271167_n.jpg11960185_1038956682795984_8016046224779188045_n.jpg

אם פספסתי משהו, יש שאלות, צריכים חוות דעת על משהו, אני אשמח שתשאלו, אענה לכם בשמחה רבה !

עריכה אחרונה על ידי ozal5
פורסם

תתחדש, יש לי רכב ידני שנת 2000, למזלי אין לי שום בעיות עם חלונות.

תשמח לגלות שבנסיעה רגועה אפשר להוציא מהאוטו אחד ל14-15.

הרכב נוח לנסיעות קצרות, אבל לא מומלץ לבצע עם הרכב הזה נסיעות ארוכות (כאבי גב).

סך הכל כמו שכתבת, הרכב מרגיש די זריז, קטן, נוח מאוד בתוך העיר.

לפי דעתי זאת בחירה מעולה.

אפשר לשאול בכמה קנית?

פורסם
תתחדש, יש לי רכב ידני שנת 2000, למזלי אין לי שום בעיות עם חלונות.

תשמח לגלות שבנסיעה רגועה אפשר להוציא מהאוטו אחד ל14-15.

הרכב נוח לנסיעות קצרות, אבל לא מומלץ לבצע עם הרכב הזה נסיעות ארוכות (כאבי גב).

סך הכל כמו שכתבת, הרכב מרגיש די זריז, קטן, נוח מאוד בתוך העיר.

לפי דעתי זאת בחירה מעולה.

אפשר לשאול בכמה קנית?

כאבי גב כפי שציינתי, חסכוני בגיר הידני זה ידוע, האוט' טיפה יותר שתיין.

את האמת אני לא זוכר ממש בכמה רכשתי, הכל התערבב לי עם הביטוח והתיקונים, בסביבות 14 אלף שקל עלה לי הכל.

הבעיה עם החלונות והנעילות זו מחלה ידועה, כנראה אצלך תוקן בעבר.

כמה ק"מ יש לך ?

פורסם

קרוב ל190000 עכשיו, האם ביצעת נסיעה בין עירונית כבר?

אצלי מעל מהירות 100 קמש האוטו סובל מרעשי כביש בלתי נסבלים, זה נובע אצלי מהדלת שליד הנהג, אבל לא הצלחתי לתקן את זה

פורסם
קרוב ל190000 עכשיו, האם ביצעת נסיעה בין עירונית כבר?

אצלי מעל מהירות 100 קמש האוטו סובל מרעשי כביש בלתי נסבלים, זה נובע אצלי מהדלת שליד הנהג, אבל לא הצלחתי לתקן את זה

כמובן .. הרבה פעמים, אכן יש רעשים, אבל אני נוסע לרוב עם מוזיקה בעוצמה יחסית גבוה, אז אני לא שומע הרבה את הרעשים, אך כן, יש לפעמים רעשי כביש ורוח מציקים מאוד.

פורסם

אחלה סקירה ואחלה רכב. הייתה לי פולו כזאת קומפורטליין (עם פנסי ערפל ואולי עוד משהו) מסוף 2009 עד תחילת 2012.

זה היה הרכב הראשון שקניתי שנה אחרי שהשתחררתי מהצבא והייתי נורא מבסוט עליו, הראה אמינות טובה בזמן שהוא היה אצלי והתקלה הכי "מהותית" שזכורה לי הייתה תרמוסטט שדרש החלפה.

דווקא לי לא הייתה בעיה עם הנוחות, נסעתי איתו את כל הארץ כולל נסיעות של 3+ שעות ללא הפסקה.

V5

פורסם
אחלה סקירה ואחלה רכב. הייתה לי פולו כזאת קומפורטליין (עם פנסי ערפל ואולי עוד משהו) מסוף 2009 עד תחילת 2012.

זה היה הרכב הראשון שקניתי שנה אחרי שהשתחררתי מהצבא והייתי נורא מבסוט עליו, הראה אמינות טובה בזמן שהוא היה אצלי והתקלה הכי "מהותית" שזכורה לי הייתה תרמוסטט שדרש החלפה.

דווקא לי לא הייתה בעיה עם הנוחות, נסעתי איתו את כל הארץ כולל נסיעות של 3+ שעות ללא הפסקה.

תודה !

לגבי הנוחות כנראה שאני לא יכול להעיד בצורה חד משמעית, אך הרכב נוח בנסיעות קצרות ובאמת שאני אוהב את "הריפוד" שעוטף אותך יחסית ומרגיש מאוד נוח.

פורסם

תתחדש אחלה רכב.

לי יש איביזה שנת 2003 75 כוחות סוס .אותו מנוע בנסיעה רגועה עושה 15 לליטר בנסיעה משולבת. בנסיעה בסלד גבוהה עם מזגן לעולם לא ירדה מ12.5 לליטר.

שלי ידנית!

אחלה רכב. שים לב שעשו טיימינג ומשאבת מים בזמן.

אם לא כדאי להחליף

פורסם (נערך)

תתחדש רכב מצויין

יש לי אחת כמו שלך רק דגם קומפורטליין

שזה אומר סאנרוף ופנסי ערפל

לצערי הרבה הרכב נאלץ לעבור החלפת מנוע ולהשתנמך לגרסת 75 כ"ס מ100 כ"ס:cry:

ומשום מה תופעת החלונות לא קרתה לי, אבל החלפת מחשב נעילה מרכזית כן.

תתפלל שדברים אחרים לא יקרו לך שיקרים הרבה יותר, כמו החלפת מצערת או חיישני/מחשב ABS שגם נוטים להיהרס באיזשהו שלב, לא תמיד אבל היו די הרבה דיווחים על כך, סלילי הצתה (וכמובן שאני נפלתי על כל הבעיות הידועות שלה :-P), חוץ מהחלונות

אני במקומך כבר מתחיל להשקיע בפנימיות של הרכב, שזה אומר להחליף את ידיות האחיזה שככל הנראה כבר שחוקות לגמרי (כמו תמיד בפולו האהובה שלנו) לידיות חדשות, הראו לי פה אתר גרמני שמספק חלקים חדשים ומקוריים - BKS Tuning.

אם לא דיברת על זה אז כנראה כבר טיפלו בזה, הריפוד גג שתמיד ייפול באיזשהו שלב.

הצעה ידידותית אליך, תנסה להימנע מסגירת הדלתות כשהחלונות פתוחים עד הסוף, יש שם קליפסים מאוד עדינים שבקלות נשברים (עוד טמטום תכנוני של הגרמנים) ויגרמו לחלון להיתקע, ואז זה אומר להסיר את הכיסוי של הדלת, את הספוג איטום וכו'.

אני משתדל לנסוע עם החלון תמיד פתוח אבל לא עד הסוף.

אם היית קונה את הידנית היית נהנה מצריכת דלק די נחמדה.

הפנסים נראים מצויין, חדשים?מחודשים?מקוריים?

רוצה להתחלף בצבע הפנימי? אני מת לצבע הבהיר במקום השחור שיש לי

עריכה אחרונה על ידי mishawel
פורסם

רב תודות לכם על האיחולים החמים !

כן, הגיר הידני ברור יותר חסכוני, אך לא נורא, נסתדר עם זה.

mishawel - תודה על ההצעה, אעשה כן, דבר חשוב שאני מאמין שחידדת לא רק לי אלא גם לרוב חברי הפורום.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

הרכב כיום עומד על 160700 ק"מ.

דברים שרציתי לעדכן אודות הרכב:

1.בוצע נסיעה לפני יום כיפור מבת ים לכיון ירושלים, הרכב סחב מעולה, בעליות טיפה התקשה והייתי צריך "להצמיד" את הדוושה כדי לקבל יותר כוח ומהירות, אך בסה"כ הנסעיה זרמה.

2. בוצע נסיעה לחיפה מבת ים, הרכב נסע כמו שצריך, הופתעתי, חשוב לציין, הוספתי מים חדשים על מנת "להקל" על הרכב.

תקלות:

חלון שמאל חלד מלפעול לצערי, בעיה ידועה בפולו, תוקן.

ההגה החל "לרקוד" בנהיגה, אחרי בדיקה קטנה שביצעתי לפי הנחיות ברשת, התברר שכנראה מחסור באוויר הוא הגורם (כאנשים אנו תמיד נוטים לחשוב על הגרוע מכול), נסעתי על 23 PSI בגלגל ימין ו-21 בשמאל, לאחר הבדיקה מולאו הצמיגים ל-28 PSI בכל הרכב.

מסקנות :

בעקרון בתקופה הזאת אני מבין שהרכב מאוד זריז, נוח לשימוש יומיומי בתנועה הכבדה ואכן קטן ויעיל, אך מצד שני, בעיות חשמל באות לעיתים, הרכב לא שתיין גדול של דלק, אך בנסיעה קצת יותר "זריזה" עם רגל יותר כבדה על הגז רמת הצריכה גודלת בהרבה (כנראה שהמשיכה של הגיר מאוד פוגעת בצריכה).

לצערי היות ואני מתחייל בקרוב, הרכב כנראה ימכר, מאוד מבאס לאבד את ה-"ניידות" שהרכב נותן, אך כאשר בחרתי בתפקיד לוחמה הובן לי שרכב יהיה עול כספי ופיזי ואצטרך למכור אותו עם כל הכאב שבדבר.

תמונות :

12227222_1078206528870999_4604428168007890626_n.jpg12122589_1077400208951631_5593398505043106722_n (1).jpg12219610_1078206178871034_2883988396931575990_n.jpg

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון :

הרכב נמכר לפני כחודשיים, לא אציין סכום אך הפסדתי מעט, אך זהו לא העיקר.

לפני שנמכר החליט לשבוק חיים האלטרנטור הנחמד שלנו, לאחר יומיים של חיפוש מוסך ומציאת מצבר חלופי מלא תוקנה הבעיה בסכום של 800 שקל.

הרכב נמכר עם בעיה בווישרים שהחליטו לא לעבוד יותר.

הגיר התחיל לדפוק בצורה הזויה והרכב היה צריך לעבור טסט.

בסה"כ רכב טוב ואמין, אם מטופל ושמור לא יהיו איתו הרבה בעיות, הגיר זאת בעיה שהבנתי שקיימת ברוב הרכבים האלה בשנים הללו, לכן עדיפות לפולו ידנית.

פורסם

בצעירותי היה לי רכב כזה.. קניתי אותו כשהרכב היה בן 3 שנים.. גם 2001 אוטומט, כמות המרורים שאכלתי מהרכב שאגב נקנה מדוד שלי (אדם מבוגר) ועשה רק 40 אלף קמ.

יחידת מצערת הלכה פעמיים (4000 שח × 2) טרמוסטט נתפס (כמעט הלך מנוע) - עוד 600 שח, הלכה הנעילה המרכזית - המשאבה של הוואקום (לא יודע מי חשב על הרעיון המפגר הזה) - 1000 שח , הקש ששבר את גב הגמל היה גיר שהלך ב70 אלף קמ - שבק בפתאומיות ללא התראה מוקדמת , גיר מפירוק כולל עבודה עלה 8000 שח

ואז נפטרתי מהאוטו כל עוד נפשי בי, אחרי זה רכשתי סוזוקי איגניס 2006 חדשה ונסעתי עליה עד לפני שנה - 170 אלף קמ - ללא תקלה אחת , רק החלפה יזומה של טרמוסטט שעלה כ700 שח וטיפולים שוטפים לא מעבר לזה

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

• תוכן חדש...