Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכביש הזה אולי מקל עליך עכשיו אבל הוא לא יחסוך לך כלום בעתיד הקרוב כי גם אליו יגיעו הפקקים בגלל הגודש של המכוניות, שנובע מחוסר אלטרנטיבה לרכב פרטי.

עוד ועוד כבישים זה לא פיתרון חכם. זו ראייה צרת אופקים שרק מחמירה את המצב בסופו של דבר.

בסוף יגמר המקום לכבישים ואז מה? נסלול כבישים על הגגות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
Rkphoto, יש ערים שבנויות נכון, ויש כאלו שלא בנויות נכון אבל עשו התאמות בזמנים נכונים, ויש ערים שפשוט ישימו טלאים על גבי טלאים, כמו תל אביב.

זה נכון, אבל הבעייה היא לא התכנון של תל אביב אלא התכנון של ישראל כולה. תחבורה ציבורית מעולה יכולה להתקיים רק במקומות שבהם צפיפות המגורים גבוהה ויש ריכוז של הרבה משתמשים בשטח קטן. הבנייה בישראל, כבר די הרבה שנים, מפזרת את האוכלוסייה על פני שטחים גדולים מדי ומאלצת את האנשים להשתמש ברכב פרטי. ויש עוד בעיות בנוסף לצפיפות הנמוכה מדי, למשל חוסר בעירוב שימושים. יואב לרמן כותב על זה הרבה בבלוג שלו, למשל ברשימה הזו.

פורסם (נערך)

כמובן שתחבורה ציבורית יעילה זה הפתרון. אבל בישראל אין כזאת וכנראה שגם לא תהיה בעודנו בחיים.

מעבר לזה? כנשצטרך לסלול כבישים על הגגות, המכוניות כבר יהיו מעופפות ונוכל להחנות על הגגות. עליתי על סטארט אפ :-P

עריכה אחרונה על ידי djyakini

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
לא תמיד נכון.

לי לפעמים יוצא לעבוד בתל אביב, אז אני לוקח את הקו הישיר מקריית גת שנוסע דרך כביש 6 והנתיב המהיר.

תוך 50 דקות אני בעזריאלי וזה גם בלי חיפושי חנייה.

דוקא רכבת היא כלי מאוד שימושי, לדעתי כל מי שעובד במרחק הליכה מתחנת רכבת, או שיש קו ממקום העבודה שלו שמגיע מהר לרכבת, כדאי לו לשקול הגעה ברכבת ולהחנות את הרכב בתחנה (וזה נכון גם למי שגר בערים כמו חולון, ראשון לציון וראש העין)

עבדתי במשך שנה וחצי בקרית גת, שם במתחמים של אינטל ושאר החברה...

גר בראשון והייתי נוסע יום יום ללוד, מגיע לרכבת שיש שם חניון שמתאים ל-10 רכבים אז עולה על מדרכה וחונה על דרך עפר או פשוט חונה קילומטר מהתחנה.

הייתי ממתין לרכבת שתגיע, לרוב היא הגיעה עמוסה לעייפה ואין כל כך מקום לעמוד, וזה בתנאי שלא איחרה, או לחילופין שלא היתה שביתה או עבודה על קו או כל דבר אחר שמנע מהרכבת לעבוד.

הייתי מגיע לתחנת רכבת בקרית גת, מחכה בחוץ 15 דקות עד שיבוא שאטל או אוטובוס ואז להגיע לאיזור תעשיה.

בחזור, הייתי מחכה רבע שעה, אין תחנה ואין מקום לשבת והשאטל היה קצת מאחר ואז מגיע לתחנה שנשאר לי דקה לרוץ, , לעמוד בתור של האבטחה, לפתוח את התיק, להעביר כרטיס ולהגיע לרכבת או שפשוט לחכות שעה, עד לרכבת הבאה.

אז רכבת יש, שאטל יש, דרך להגיע, יש.

אבל אין תיאום ביניהם, אין תחנה להמתנה לשאטל לא ברכבת ולא באיזור תעשיה.

ובשלב מסויים התייאשתי והייתי מגיע עם הרכב יום יום, פשוט התייאשתי.

54 אלף בשנה עשיתי על קרית גת, עם הרכב, מבחירה אישית כמובן, אבל מייאוש.

לפני כן, הייתי עובד בבורסה, ברמת גן.

התחנת רכבת בראשון נמצאת ליד הבית שלי, ליגת על.

אבל הרכבת עמוסה לעייפה ואין מקום לעמוד, הרכבת מאחרת, הרכבת נתקעת וצריך להחליף רכבת, הקו בשיפוץ, התחנה סגורה...

היה לוקח לי 60 דקות, במקרה הטוב, להגיע מראשון לרמת גן, שלא לדבר על המחיר של כרטיס נסיעה.

ואז נפתח הנתיב המהיר, שזה הדבר שנוגנ בתחבורה ציבורית, הכי גאוני שעשו אי פעם במדינה הזו.

נוסע 15 דקות לנתיב, מחנה את הרכב בחניון גדול מחוץ לכל ההמולה, בחינם.

נכנס לשאטל שיוצא כל 5 דקות על השעון, נסיעה נוספת של 15 דקות והגעתי למשרד.

בחזור היה לוקח זמן להמתיי לשאטל ופקקים בחזור, אבל זה שווה את זה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

במסגרת עבודתיי ברמת גן אני נאלץ להתחיל לעבוד בשעה מוקדמת מאוד, ולכן אני יוצא מהבית מאוד מוקדם (בסביבות 6:15-6:30). כדי להגיע לעבודה ב 7:00, אני צריך לקחת אוטובוס בשעה 6:00. שעה נסיעה למחוז חפצי.

אם אני נוסע במכונית שלי, ואני יוצא עד שש וחצי, תוך חצי שעה אגיע לעבודה. קצת אחרי זה, זה יקח לי 45 דקות. בדרך חזרה הביתה אין כל כך הרבה הבדלים בין האוטובוס לרכב.

בדרך כלל האוטובוס מתמלא מהר מאוד (אני עולה מוקדם אז יש לי איפה לשבת, אבל עדין דחוס ומחניק). ברכב אני יושב כמו מלך בכסא נוח עם ריח וניל וצלילי מוזיקה שאני אוהב.

חייב לציין שהייתי נוסע באוטובוס כך כמעט עשר שנים, ומאז שיש לי רכב, אי אפשר לחזור אחורה. זה רמת חיים אחרת לגמרי. כל מי שחושב שאפשר להשקיע בתחבורה ציבורית קיימת, חי באשליה. צריך לעשות שינויים מאוד מרחיקי לכת הכוללים רכבות תחתית/קלות ומערך כבישים יעיל יותר.

אגב, אני לא מבין איך אנשים עומדים בפקק כל כך הרבה זמן. לשמחתי יש לי קטעי פקק קצרים יחסית. אני תמיד נדהם איך במחלף וולפסון באיילון דרום, יש פקקים בשעה נורא מוקדמת (אבל מה הפלא כשיש רק שני נתיבים על הגשר הצר שם, תכנון מפגר פשוט).

פורסם

גם אני בדקתי אופציה לעבור לרכבת כשסיימו לבנות את התחנה של וולפסון.

אממה, מסתבר שהמסילה של וולפסון חותכת בתל אביב לכיוון מזרח.

משמע, כדי להגיע מוולפסון להרצליה צריך להחליף רכבות בתל אביב.

החלפת רכבות על הנייר תיקח בסביבות 50 דקות רק לרכבת. תוסיפו שאטלים/הגעה כלשהיא לתחנות, ורכב כבר יותר מהיר עם כל הפקקים.

פורסם

ועוד משהו שאני לא מבין - המסלול של הרכבת הקלה הוא מסלול שמתחיל בבת ים ממשיך לתל אביב, משם לכיוון רמת גן, בני ברק ופתח תקווה. אני לא מצליח להבין איך בדיוק זה יפתור לנו את כל בעיות התחבורה הציבורית? כלומר זה בסה"כ מסלול אחד שכיום פעיל על ידי שניים-שלושה קווי אוטובוס, זה לא רשת של מסלולים...

פורסם

אגב, אני לא מבין איך אנשים עומדים בפקק כל כך הרבה זמן. לשמחתי יש לי קטעי פקק קצרים יחסית. אני תמיד נדהם איך במחלף וולפסון באיילון דרום, יש פקקים בשעה נורא מוקדמת (אבל מה הפלא כשיש רק שני נתיבים על הגשר הצר שם, תכנון מפגר פשוט).

אז היו עושים את הגשר 3 נתיבים,4 ,10. זה לא משנה. כמות הרכבים גדלה כל הזמן וגם שם היה פקק.

לא ניתן להוסיף עוד ועוד כבישים ותמיד יהיו צווארי בקבוק.

בפתרונות היחידים הם :

1.פיזור האוכלוסיה.

2.תחבורה ציבורית

הרכבת הקלה בגוש דן תעזור בשני הפרמטרים הללו. בפרמטר הראשון - יש חברות שלמות שמתחילות לעבור למשרדים במקומות אחרים. בפרמטר השני - אולי נסבול אבל אני בטוח שהרכבת הקלה תביא איתה שיפור. בנוסף בעקבות העבודות מוסיפים עוד המון אוטובוסים, קווים ותדירויות לקווים קיימים.

ל צריך לראות הכל שחור, תחשבו טוב יהיה טוב :).

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אני שבוע הבאה לא מתקרב לת"א גם בעד מיליון דולר, עבודה לא עבודה לוקח חופש עם צריך, הורג סבתא/סבא העיקר לא לסבול את הימים הראשונים של תחילת העבודות.

פורסם
אז היו עושים את הגשר 3 נתיבים,4 ,10. זה לא משנה. כמות הרכבים גדלה כל הזמן וגם שם היה פקק.

לא ניתן להוסיף עוד ועוד כבישים ותמיד יהיו צווארי בקבוק.

בפתרונות היחידים הם :

1.פיזור האוכלוסיה.

2.תחבורה ציבורית

הרכבת הקלה בגוש דן תעזור בשני הפרמטרים הללו. בפרמטר הראשון - יש חברות שלמות שמתחילות לעבור למשרדים במקומות אחרים. בפרמטר השני - אולי נסבול אבל אני בטוח שהרכבת הקלה תביא איתה שיפור. בנוסף בעקבות העבודות מוסיפים עוד המון אוטובוסים, קווים ותדירויות לקווים קיימים.

ל צריך לראות הכל שחור, תחשבו טוב יהיה טוב :).

אתה צודק לגבי הרכבת הקלה, אבל אתה טועה מאוד לגבי החלק הראשון בהודעתך. עובדה שלעיתים אתה נתקע בפקק בצווארי בקבוק משונים ומיד אחר כך הכל משתחרר עד לצוואר בקבוק הבא, כשנפח המכוניות זהה (קורה המון בכביש גהה). אחת הסיבות להיווצרות פקקים זה בעיקר היציאות והכניסות מהכבישים המהירים וצמצום נתיבים. ברגע שיש לך מעט נתיבים ומעט יציאות, או ארבעה נתיבים שלפתע הופכים לשניים, אתה תקבל צוואר בקבוק. אם היה נתיב יציאה ואכיפה נורמלית של המשטרה (כך שאנשים לא היו חוסמים נתיבים כדי להידחף ביציאה), התנועה הייתה זורמת בהרבה.

מעבר לזה, כשדיברתי על תכנון כבישים יעיל יותר, אפשר לפתור דברים עם רעיונות יצירתיים, במיוחד בקטע של מפלסים לגובה ולתת קרקעי. הפקק "הטבעי" שצריך להיות בדרך כלל, זה ביציאות מכבישים מהירים. אין באמת סיבה הגיונית שיציאה אחת תגרום לפקק לאורך קילומטרים מלבד תכנון לקוי, נהיגה פסולה ואכיפה חלשה במיוחד.

פורסם
חסכון של מעל שעה ביום, שזה קיצור יותר מחצי מזמן הנסיעה, ולזה צריך להוסיף נוחות, נגישות, מזגן, והעובדה שלא צריך להדחס כמו סרדין.

מעבר לזה שגם על תח"צ אתה משלם.

אז כן, זה לגמרי שווה את זה (איך הגעת ל 2000 שקל בחודש?), במילא אתה צריך אוטו להגיע להרבה מקומות בארץ.

רק שתבין, לפני שהייתה מטרונית, לקח לי באוטובוס פחות זמן להגיע, וחצי מנסיעה הייתי באוטובוס בינעירוני נח, מרווח ולא צפוף ובאמת נהנתי מהדרך.

איך הגעתי ל-2,000 ש"ח? בקלות. ביטוח, טיפולים, אגרת רישוי, טסט, דלק, ירידת ערך, מימון, חניות. העלות של תחבורה ציבורית מגוחכת בהשוואה לעלות אחזקת רכב.

לפני שהייתה מטרונית היו הרבה פחות מכוניות על הכביש.

פורסם

הרכבת הקלה פותרת בעיה חלקית. התווי מאוד מצומצם ולא כולל, למשל, התניידות בתוך ת"א כמו בערים המודרניות באירופה. בסופו של דבר צריך להתסכל על זה כנזק מול תועלת. לדעתי הנזק במקרה המדובר עולה על התועלת.

לחשוב על בעלי העסקים שיפשטו את הרגל וחיי משפחות יהרסו, הסבל שהנהגים יעברו במשך כל כך הרבה זמן, אנשים שיאחרו לעבודה, המפגעים התבראותיים ועוד ועוד. וזה לא שנקבל בעוד שש (כנראה הרבה יותר) איזו מהפכה גדולה בתחבורה. לדעתי יש פה יותר פוליטיקה מאשר ניסיון אמיתי לשנות משהו. הרכבת הקלה פתרה את הפקקים בירושלים? סיוט להיכנס, להתנייד בתוכה ולצאת ממנה.

מה כן לעשות: לבנות עוד כבישים, להרחיב כבישים, לבנות חניונים גדולים בתשלום סביר, לתגבר קווי את האוטובוסים ולשדרג אותם, לבנות שבילים לאופניים, הורדת המיסוי למוניות כך שנשלם פחות (כמו בניו יורק למשל). יש לא מעט פתרונות חוץ מלסדר ג'ובים לכמה מושחתים שיגרפו כסף על הגב של האזרחים.

• תוכן חדש...