Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לצערנו במדינה שלנו, מה שלא תל אביב = נחות (חולק על זה מאוד כמובן, אבל ככה אני שומע רוב הזמן).

הרי ידוע שכל מה שמחוץ לתל אביב זה פריפריה

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בחיפה גם סבלו כמעט עשור.

אז גם במרכז יסבלו קצת, ואחר כך יגלו שכל הסבל הזה היה בשביל שינוי ענק! שינוי שיהיה גרוע כמעט כמו התהליך עצמו...

פורסם

גר ברמת השרון, עובד בת"א, ב'צנטרום של הפיילה' (מגדל שלום).

אם היתה לי רכבת תחתית יעילה לעבודה, כמו בניו יורק, כמו בלונדון, כמו בהונג קונג, לא הייתי טורח להניע את האוטו בבוקר. בינתיים החלופות זה אוטובוסים לא יעילים עבורי, ולכן אני נאלץ להגיע לעבודה באוטו. ביום שתהיה רכבת קלה - האוטו יישאר ליד הבית.

אני וחברי לעבודה נאכל הרבה חרא בשנים הקרובות, אבל אולי יש אור בקצה המנהרה.

אני בהחלט בעד העבודות שמבוצעות, ואני אקלל נמרצות כל בוקר. מקסימום אשאיר את האוטו בחניון כלשהו בתל ברוך / קרית שאול ואסע בשאטלים לעבודה. כבר ראיתי שני קווים שמתאימים לי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אין מצב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האם המטרונית הזו, שלא ממש מנעה את הפקקים בחיפה ובירושלים, באמת שווה את הסיוט הזה שיעלה לנו עשרות מיליארדים?

בתור תושב ר"ג, שוקל ברצינות לעבור לאופניים.

היא לא.

כולי תקווה שהיא תהיה מוצלחת יותר מהמטרונית החיפאית, אבל קשה לי להאמין.

הרי ברור לכל שאם חצי מהתקציב היה מנותב לשיפור, שדרוג ופיתוח התח"צ הקיימת אז אולי באמת היה פה שינוי, אבל מה לעשות שהפרויקט הנ"ל נשמע, נראה ומצטלם סקסי לבעלי האינטרסים שהתניעו אותו, וכמובן מעורב בו המון כסף שיזרום למפעילים, ספקים, קבלנים, משקיעים וכו'.

או בקיצור: It's all about the money (it's all about the dum-dum-di-di-dum-dum).

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
מקנא באנשים שגרים ועובדים בצפון ולא צריכים לעבור את מסכת העינויים בכניסה ויציאה מאיזור המרכז.

לאט לאט גוש דן הופך לגוש חרא...

אתה כנראה לא מכיר את הפקקים בכניסה לעכו או בצומת ישי ועוד כמה איזורים בצפון.

או שבתות מצומת עמיעד לצומת קדרים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

נכון, אני לא.

אתה רוצה להגיד לי שהם גרועים כמו הפקק של כביש מס' 1 לכיוון ת"א,

איילון צפון מוולפסון עד השלום, כביש החוף מוינגייט עד הסירה וכאלה?

פורסם
במדינה הזו לא מבינים שלא משנה מה, אנשים לא יוותרו על הנוחות של רכב, בטח ובטח שאין רכבת תחתית. לראייה נתוני המסירות.

דווקא אני רואה הרבה אנשים שויתרו על הרכב ועברו לתחבורה ציבורית/ אופניים רגילים או חשמליים/ קורקינטים ברגע שמצאו תחליף סביר לרכב.

אני לא מכיר אפילו אחד שהיה מעדיף לעמוד עם הרכב בפקקים מאשר לנסוע באופניים מרחק סביר.

נתוני המסירות לדעתי מושפעים בעיקר מחברות הליסינג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אופניים וקורקינטים זה בעיה בקיץ (כלומר ברוב השנה) אם העבודה שלך מחייבת אותך להיות ייצוגי. לסידורים בעיר זה מעולה, לעבודה לא תמיד.

בתחבורה ציבורית צריך לצאת שעתיים לפני הזמן שהיית יוצא עם הרכב, וגם אז לא בטוח שתגיע בזמן. הרבה אנשים עדיין מעדיפים לעמוד בפקק במזגן עם הסלולרי ביד מאשר לעמוד באוטובוס כשלפניך יש זקנה חולה שמשתעלת כל הזמן ומאחוריך ילד בן 15 שמשמיע את מיטב הלהיטים של אבי ביטר.

הרי ידוע שכל מה שמחוץ לתל אביב זה פריפריה

אם המצב ימשיך ככה הפקקים של גוש דן יגיעו גם לפריפריה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא תמיד נכון.

לי לפעמים יוצא לעבוד בתל אביב, אז אני לוקח את הקו הישיר מקריית גת שנוסע דרך כביש 6 והנתיב המהיר.

תוך 50 דקות אני בעזריאלי וזה גם בלי חיפושי חנייה.

דוקא רכבת היא כלי מאוד שימושי, לדעתי כל מי שעובד במרחק הליכה מתחנת רכבת, או שיש קו ממקום העבודה שלו שמגיע מהר לרכבת, כדאי לו לשקול הגעה ברכבת ולהחנות את הרכב בתחנה (וזה נכון גם למי שגר בערים כמו חולון, ראשון לציון וראש העין)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש מקרים ספציפיים שזה יעיל, אבל רוב הפעמים אתה צריך לצאת מהבית מוקדם יותר משמעותית כדי להגיע בזמן.

תחנות הרכבת ממוקמות בשולי העיר ורחוקות מכל דבר, חוץ מבת"א.

פורסם
מבינים את זה מעולה. רכב פרטי זו פרה חולבת למדינה וזאת הסיבה שהתחבורה הציבורית שלנו על הפנים בהשוואה למדינות אחרות. אם התחבורה הציבורית היתה יעילה וטובה אנשים היו נוסעים פחות, קונים פחות מכוניות ומתדלקים פחות = הפסד כספי למדינה.

נכון.

אבל אי אפשר להסתמך על התחבורה הציבורית. שילוב גרוע של:

1. נהגים גרועים ומופרעים.

2. הרבה איחורים.

3. אין תחבורה ציבורית בשבת ובחגים.

4. שיקול משני - כשנוסעים 2-3 אנשים ביחד, לפעמים שווה להתחלק בהוצאות הדלק ויוצא מחיר דומה לאוטובוס, אבל הרבה יותר פרקטי.

5. לא מגיע באופן ישיר ודורש ממני לצאת הרבה יותר מוקדם מהבית ולהגיע הרבה יותר מאוחר, להחליף קווים וכו'.

לצורך העניין אני עתיד להתחיל ללמוד עוד קצת יותר משנה, כדי להגיע לאוניברסיטה באוטובוס אני צריך לקחת קו מהשכונה שלי שמגיע לתחנה המרכזית, להחליף אוטובוס בתחנה המרכזית וזה יעלה לי 10₪ בערך לכיוון. מן הסתם זה ייקח קרוב לשעה. הרכב שלי הרי לא צורך ליטר וחצי דלק לנסיעה של 6-7 ק"מ, משהו כמו 500-600 מ"ל דלק, כלומר הלוך חזור בהגזמה יעלה לי 10₪ מבחינת דלק. תו חניה עולה כמה מאות שקלים לשנה אבל ליום אחד זה יוצא 2-3₪, זה עדיין יוצא לי יותר משתלם מאוטובוס, אבל אני לא תלוי בלוח זמנים של אוטובוס, אני מסיים את היום שלי וישר יוצא ולא צריך לחכות. ברור לי שלא חישבתי את עלויות התחזוקה והבלאי, אבל זה יוצא קצת יותר מאוטובוס, אבל אני חוסך הרבה זמן בחזרה, מרוויח זמן שינה בבוקר ולא תלוי בחסדיו של אף אחד.

בנוסף אם יש לי שעות פנויות אני יכול להגיע הביתה הרבה יותר מהר.

בקיצור, תחבורה ציבורית בארץ לא פרקטית, לא יעילה, לא איכותית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בגלל זה כתבתי "אם התחבורה הציבורית הייתה יעילה וטובה". כיום היא לא ממש יעילה וטובה.

אנשים היו משתמשים פחות ברכב אם הייתה אלטרנטיבה איכותית בדמות תחבורה ציבורית. גם היו חוסכים עלויות שימוש ברכב וגם האויר היה טיפה נקי יותר.

פורסם

יצא לי לראות תחבורה ציבורית בחו"ל, רכבות מהירות, תגבור של קווי אוטובוס בשישי ובשבת, אוטובוסים שפועלים גם בשעות הקטנות של הלילה, זמינות גבוהה של אוטובוסים, רכבות תת קרקעיות (מטרו למיניהם), רק פה הכול עקום, כי עדיף לביבי וחבריו שנעמוד בפקקים ונבזבז כסף מאשר לחסוך תאונות, מקומות חניה, זיהום אוויר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...