Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הביטוח אכן מסובסד, הבעיה היא שהוא מסובסד ע"ח נהגי הרכבים, בשל החלוקה בין ביטוח החובה לרכב ולאופנוע.

חברות הביטוח אמנם מפסידות כסף על ביטוחי החובה לאופנועים, אך מרוויחות מאות מיליונים בשנה מביטוחי החובה למכוניות. במקום להתייחס לשורת הרווח הסופית שלהן, חילקו חברות הביטוח בין הביטוחים, והפלא ופלא - הן מפסידות כסף! בא האוצר לעזרתן והחליט שביטוח החובה לרכבים יעלה כדי לממן את ביטוח החובה לדו"ג, תוך התעלמות מהעובדה שחברות הביטוח כבר מרוויחות הון מביטוח החובה ולא ממש פועלות בהתנדבות או זקוקות לכיסוי הפסדים.

המס על דו"ג נמוך אבסולוטית - אבל לא פרופורציונלי בהשוואה לרמת הזיהום שלהם בהקבלה לרמה מקבילה במכוניות.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכל זאת אנשים יקנו פחות מכוניות. הצורך ביותר ממכונית אחת לבית זה בגלל שכולם צריכים להגיע למקומות שונים באותו זמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני שמתחיל שוב העניין של כן סבסוד לא סבסוד בהקשר של דו גלגלי, אני רוצה רק להזכיר עניין פשוט.

בכל ביטוח שקיים בכל מקום בעולם מישהו מסבסד מישהו אחר. כך זה תמיד. המיסים שלי מסבסדים טיפולים לחולי סרטן ועוד. מישהו אחר מסבסד (דרך הנחת פלטינום שמטינום) לי טיפול שיניים...וכו'.

חברות הביטוח הצליחו להבדיל (מבחינה רעיונית-חברתית) אחוז מסויים מהאוכלוסיה משורות הרווח הסופיות שלהן ואמרו "הם מקלקלים לנו את ביצת הזהב!".

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

יש הבדל משמעותי אחד, רוב רובם של הביטוחים הם רשות. כזו שאזרח מהשורה יכול לבחור לעשות או לא. אני לא יכול לבחור שלא לבטח ביטוח חובה שכן אין לי אופציה להתנייד בחופשיות ללא רכב פרטי, אוטו או קטנוע.

חוץ מזה שסיבסוד צולב לא קיים בהרבה פוליסות בצורה כל כך מובהקת שבו קבוצה אחת "נהנית" ע"ח האחרת. בד"כ חברות הביטוח מחלקות את המבוטחים לקבוצות וקובעות מחיר שונה לכל קבוצה כך שכקבוצה דיי הומוגנית (נגיד גברים בין גיל 40 ל 45 מעשנים כקובצה לביטוח בריאות) ורווחית לחברת הביטוח. אחרת היא לא מבטחת אותם.

פורסם (נערך)
המטרונית לא קצרה את זמן הנסיעה.

במקרה הטוב, היא האריכה את המסלול של נהג הרכב הפרטי בגלל סרבול הכבישים.

במקרה הרע, היא גם האריכה את זמן הנסיעה לעומת האוטובוסים שהיו לפניה.

אם תסתכל על המטרונית מנקודת מבט של הולך רגל כמוני ( עזוב רגע שכל המטרונית זה קומבינה אחת גדולה ששמה הרבה כסף מיותר בכיסים רקובים).

היא כן קיצרה לי את זמן הנסיעה, מדובר באוטובוס הרבה יותר מודרני ונעים לנסיעה מהאוטובוסים האקורדיאונים שהיו פה (האדומים שנסעו בחיפה), הכיף היחיד באקורדיאונים היה להיות בקרוסלה באמצע כשהיא הסתובבה (זכרונות בית ספר) אבל אני זוכר אוטובוסים מגושמים ורועשים.

למטרונית יש תיעדוף במרזורים, ובתור הולך רגל אני מוצא אותה שימושית מאוד, הפלוס הכי גדול שלה הוא שהיא פעילה בשבת.

גילוי נאות, כשבנו את מסלולי המטרונית לפני שמכרתי את האוטו והייתי נהג, קיללתי את הדבר השטני הזה כל רגע.

עריכה אחרונה על ידי RKphoto

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

פורסם

האמת? אין לי שום מושג על מה את מדבר.

המטרונית היה הדבר שבגללו החלטתי שאני מגיע עם רכב לעבודה, היא עושה את כל מה שירוקים עשו לפניה, רק גרוע יותר.

היא גם לא מודרנית יותר, כולה מפרקית של מאן בהסוואה, ועוד הסוואה כזו שהכל בפנים מתפרק.

פורסם (נערך)

הביטוח המאוד יקר הוא עדיין מסובסד - חברי לעולם הדו"ג לא אוהבים לשמוע את זה אבל חברות הביטוח מסבסדות אותי ואותם ע"ח נהגים אחרים. לא יודע עם צריך או לא צריך, אבל העובדות הן שחברות הביטוח מפסידות מליונים בכל שנה על ביטוחי אופנועים. הסיבה המרכזית לכך היא הכיסוי הסופר רחב של הביטוח. הביטוח עם ההשתתפות העצמית טוב יותר כי הוא כפי הנראה לא זקוק לסבסוד מטעם חברות הביטוח (חסרים נתונים על נושא זה) אבל בגלל שהביטוח המלא מסובסד הוא כפי הנראה משתלם יותר לרוכב הממוצע לאורך טווח זמן ארוך

זה מעניין שאפשר לכתוב דברים כל כך נכונים ועדיין לטעות, אבל חכה אני יסביר:

1) כפי שציטטתי את תגובה 46# אז בשורה התחתונה חברות הביטוח מרוויחות, הן פשוט רוצות להרוויח יותר.

הבעיה שלנו היא שעד סביבות תחילת ה-2000 (2001 אם אני לא טועה) היה תאגיד אבנר של המדינה שריכז את ביטוחי החובה. המדינה במדיניות ההפרטה סגרה את התאגיד והעניקה מתנה בחינם לחברות הביטוח, את ביטוח החובה, כשמם הם חובה, מכאן יוצא שהן מס. זהו מס שפטור ממע"מ וכל הכנסותיו ורווחיו הולכות לחברות הביטוח.

כדי לסבר עד כמה זו מתנה בחינם, טל שביט ז"ל עשה תחשיב ב-2009 שאם נניח כל רוכבי הדו-גלגלי הקיימים תיאורתית לא היו משלמים ביטוח חובה והגביה עקב פציעות הייתה כפי שהייתה, הרווחים מביטוח החובה בלבד (לא כולל מקיף, לא כולל ג') היה מגיע ל-450 מיליון ש"ח בשנה.

הבעיה היא שזה לא מספיק להן, אז הן זרקו אותנו לפול ושואפות ליום בהיר אחד שבו נשלם את הסיכון הטהור שלנו.

תזכור, הן קיבלו מאות מיליוני שקלים במתנה, כל שנה.

2) ביטוח חובה עם השתתפות עצמית הוא בבחינת זריקת חול בעיני הרוכבים שלא עוצרים לחשוב על ההשלכה.

תמורת 1000 ש"ח, אתה מוותר על פיצוי של 25,000 ש"ח ושבעה ימי עבודה, מה שאומר שצריך 27-28 שנים נקיות מתאונות בכדי להחזיר את כדאיות ההשתתפות עצמית הזו.

עכשיו, אני לא אומר להביט בזה רק מהצד של הכסף, אין לי בעיה שאשם בנזקיו יספוג את חלקו היחסי, הבעיה היא שביטוח חובה לא מכיל מרכיב אשמה, כך שאם מישהו אחר אשם בנזק שנגרם לי (75% מהמקרים) אז אני מפסיק 25,000 ש"ח מגובה הפיצויים ומפסיד 7 ימי העבודה על חופשת המחלה. ואין לי את האשם לתבוע, הוא אשם רק בנזק לדו-גלגלי שלי (צד ג'), הוא לא אשם בנזק הגופני שלי, כי ביטוח החובה פועל ללא מרכיב האשמה.

הנה תגובה 46# שגם רלוונטית, שוב פעם.

הביטוח אכן מסובסד, הבעיה היא שהוא מסובסד ע"ח נהגי הרכבים, בשל החלוקה בין ביטוח החובה לרכב ולאופנוע.

חברות הביטוח אמנם מפסידות כסף על ביטוחי החובה לאופנועים, אך מרוויחות מאות מיליונים בשנה מביטוחי החובה למכוניות. במקום להתייחס לשורת הרווח הסופית שלהן, חילקו חברות הביטוח בין הביטוחים, והפלא ופלא - הן מפסידות כסף! בא האוצר לעזרתן והחליט שביטוח החובה לרכבים יעלה כדי לממן את ביטוח החובה לדו"ג, תוך התעלמות מהעובדה שחברות הביטוח כבר מרוויחות הון מביטוח החובה ולא ממש פועלות בהתנדבות או זקוקות לכיסוי הפסדים.

בינתיים אני ממשיך לתזמן פקקים עם קטנוע, כל יום פ"ת - צומת החשמונאים וחזרה.

scooter.gif

עריכה אחרונה על ידי Giladben.zaken

אופנוען

פורסם

לי זה נשמע כאילו שתהיה קריסה מוחלטת של תשתית התחבורה באיזור גוש דן, ועד מרחק ניכר ממנו (לכל הכיוונים - מזרח, דרום וצפון). אי אפשר לסגור את צירי התנועה המרכזיים של תל אביב ולצפות שזה לא יקרין למעגלים חיצוניים. דו גלגלי נשמע כמו האופציה היחידה להתנייע לאנשהו בשש שנים הקרובות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לדעתי יהיו פקקים נוראיים בתוך תל אביב ובסביבת איזורי העבודה אבל לא רואה איך זה משפיע על הפקים מחוץ לגוש דן שנוצרים בגלל צואר הבקבוק בכניסה לגוש דן ולא בתוכו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפי תחזיות המשטרה,הפקקים יהיו בכל האזור,נתניה,431,עד הלום.

פקקים ב431? סוף העולם הגיע

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מה היה כל כך דחוף למדינה הזאת לעשות את הרכבת הזאת ?

ועוד בעיר שהיא המדינה בסופו של דבר.

הולך להיות בלאגן אחד גדול.

אגב, לא מספיק לנו האויבים מסביבנו שמפציצים אותנו, תתכוננו לאויבים חדשים שהן החולדות והעכברים הנושאים חיידקים מפה ועד אילת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה דחוף? דברים כאלה היה צריך לעשות לפני 20 שנה, לא עכשיו שהעיר כבר מפוצצת במכוניות על ימין ועל שמאל. מרוב כלי רכב לא רואים את העיר.

עדיף עכשיו מאשר בעוד 10 שנים שהמצב יחמיר בצורה מטורפת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם לא יעשו את הפרוייקט עד 2020 המדינה משותקת במגה פקקים. מדובר בתהליך שהיה צריך להתרחש לפני הרבה מאוד שנים - סגירת מרכז העיר למכוניות, מתן עדיפות לתחבורה ציבורית, אכיפה נוקשה, קנסות כבדים לנהגים שנוסעים בנתיב תחבורה ציבורית ועוד.

האמת? אין לי שום מושג על מה את מדבר.

המטרונית היה הדבר שבגללו החלטתי שאני מגיע עם רכב לעבודה, היא עושה את כל מה שירוקים עשו לפניה, רק גרוע יותר.

היא גם לא מודרנית יותר, כולה מפרקית של מאן בהסוואה, ועוד הסוואה כזו שהכל בפנים מתפרק.

אם חסכון של חצי שעה ביום שווה 2,000 ש"ח בחודש תהנה. אני מהסיבה הזאת זרקתי את הרכב לכל הרוחות.

פורסם

אסכים ואוסיף לתגובה מעלי שכל יוזמה לפיתוח תחבורה ציבורת בערים גדולות (גם אם היא מושחתת) היא ברוכה, מרכזי הערים הגדולות נהיים כבר עמוסים במכוניות עד המקסימום שכבר לא ניתן לזוז, בתור תושב חיפה קרוב ל 30 שנה, אני רואה כיצד העיר נהיית דחוסה כל שנה ביותר ויותר מכוניות שאין באפשרותה להכיל.

מטרונית אחת מכילה כמות אנשים כמו 10+ מכוניות ולכן מקבלת תיעדופים ברמזורים ולדעתי על אף כל הגחמות והתקלות היא בסופו של דבר יעילה ופרוייקט טוב שקרה לעיר.

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

• תוכן חדש...