Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני צריך הכוונה ברכישת רכב משפחתי.

אנחנו זוג עם ילדה בת שנה וחצי והבן השני בדרך (עוד 4 חודשים). היום יש לנו הונדה ג'אז 2008 (אנחנו יד 2. יד 1 הייתה השכרה של הרץ) שמשמשת את אישתי לנסיעה לעבודה בתוך העיר (20 דקות כולל פקקים ורמזורים לכל כיוון). אני לוקח מאבא שלי את הפורד פוקוס 2007 (גם יד 2. יד 1 ליסינג של שלמה סיסקט) במהלך השבוע ונוסע לתחנת רכבת וחזור.

בסופי שבוע אנחנו נוסעים בהונדה לטיולים/אטרקציות.

אנחנו אוהבים את הג'אז. היא זריזה, היא נוחה, היא אמינה ואני מטפל בה במוסך של הונדה באשדוד. אני במיוחד אוהב את הגיר הרציף. שני דברים שאני לא אוהב זה שיש לה רק שתי כריות אוויר ובנסיעות בין עירוניות הרעש בסלון מורגש מאוד.

אני לא חושב שהרכב ייספק את הצרכים שלנו כשיגיע הילד השני. העגלה שלנו די גדולה ותופסת את רוב הבגאז'. הילדה היום יושבת בכסא בטיחות באמצע המושב האחורי. ברגע שאני אזיז אותה לאחד הצדדים, בכדי לפנות מקום לסל-קל, לא יהיה לה מקום לרגליים (היא יחסית גבוה לגילה). מה גם שאני רוצה להתקדם לרכב בטיחותי יותר ורצוי גם מאובזר יותר.

אני מעוניין להחליף את הג'אז ברכב משפחתי. הייתי מתחלף עם אבא שלי אבל בפוקוס שלו אין ISOFIX. וגם הוא מרגיש לי קצת מגושם.

התקציב שלנו הוא בערך 50 אלף פלוס מה שנוכל לקבל על ההונדה. אז אני מניח שנוכל לגרד מלמטה את ה80 אלף.

עבור התקציב הזה חיפשתי משפחתיות משנת 2012. ופה אני מגיע לבעיה. ההגדרה של רכב משפחתי היא מאוד לא מובנת. טויוטה קורולה נקרא רכב משפחתי. גם מיצובישי אטראז' נקרא כך. המימדים של שני הרכבים האלה לא ממש דומים. אז איך הם באותה קטגוריה?

אשמח לעזרתכם בהכוונה למציאת הרכב הנכון. הקריטריונים שלי הם:

1. בגאז' שיוכל להכיל דברים של משפחה עם שני ילדים קטנים שיוצאים לטיול: שלדת עגלה גדולה (מקופלת) פלוס אמבטיה של העגלה פלוס מזוודה פלוס טיולון פלוס תיקים פלוס שמשיה גדולה ועוד מלא צעצועים. (למשל, השבוע נסענו לטיול בצפון עם הג'אז והבגאז' לא הספיק לעגלה פלוס מזוודה והייתי צריך לפזר תיקים במושב האחורי).
  2. בטיחות ברמה גבוה מאוד.
  3. חסכון בדלק בנסיעות עירוניות ובין עירוניות.
  4. ביטוח לא בשמיים (למשל לפי wobi הביטוח של סקודה אוקטביה הוא ב 2000 שח יקר יותר מקיה סיד).
  5. טיפולים שנתיים לא יקרים ושיהיה רכב אמין.
  6. מרווח מספק בין המושבים הקדמיים לאחוריים כדי שאוכל לשים את הילדה בכסא בטיחות בקלות וכדי שיהיה לה מקום לרגליים.
  7. בידוד רעשים מצויין.
  8. הייתי רוצה גם לפנק את הנהג באבזור כמו דיבורית בלוטות' מובנה ומערכת מולטימדיה טובה אבל לא נראה לי שבתקציב שלי אפשר לקבל את זה.
  9. מיזוג למושבים אחוריים. הייתי מאוד שמח לזה כי בטיולים בימים חמים אני רואה איך הבת שלי נהיית אדומה מרוב חום ואני תמיד חושש שהמיזוג לא מגיע אליה בתחילת הנסיעה - לא בטוח שזה ריאלי בתקציב שלי.

אני חשבתי על יונדאי i30cw וקיה סיד סטיישן. אבל היום ראיתי שאולי גם סקודה פביה ספייס וסיאט איביזה פלואו יכולות להתאים.

כמו שאתם רואים אני אבוד בין שלל הדגמים והאפשרויות. אשמח לעצה מבעלי נסיון לגבי דגמים שמתאימים לצרכים שלי ולגבי טיב אותם דגמים.

תודה.

פורסם

לפי מה שכתבת אתה צריך בעיקר רכב עם בגאז' גדול, היונדאי והקיה אופציות מצוינות

כל אחת עם נפח תא מטען של 530 ליטר. אני הייתי מוסיף גם את אוקטביה כאופציה,

לה יש בגאז' מטורף עם נפח תא מטען של 580 ליטר.

לגבי האבזור פה תצטרך לראות איזה רמת גימור נכנסת לך בתקציב.

פורסם (נערך)

אני קצת בורח לקטגוריה גדולה יותר, מה לגבי סיטרואן c5? בדגמים של 2010 הרכב הגיע עם 7-9 כריות אוויר, מרווח מאוד ועם המתלים המדהימים של סיטרואן שגורמים לרכב לשייט כמו ספינה גם על חצץ, עם איזופיקס ואני מאמין שהמחירים לא בשמיים בגלל שוק מת, אם כי כנראה הרכב לא כלכך חסכוני בדלק...

עריכה אחרונה על ידי sjerby

עברתי לסקייטבורד

פורסם

מחוץ לעיר היא תניב צריכת דלק דומה למשפחתית ואולי אף זהה, בתוך העיר לא חסכונית במיוחד מן הסתם,

אבל זה רכב שרגיש להזנחות ודורש אחזקה ברמה גבוהה במוסך מורשה או במוסכים שמתמחים בצרפתיות כמו גבע/שאפט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ב-80K אפשר לקנות יונדאי I30CW מהדגם הנוכחי מודל 2012 או 2013, היא כמעט ועונה על כל הדרישות שלך.

רכב מרווח עם תא מטען שיספק בהחלט זוג+2, 5 כוכבים במבחן ריסוק + אבזור בטיחותי מלא, צריכת דלק סבירה וממוצעת לקטגוריה ומחירי ביטוח סבירים.

מיזוג למושב האחורי ומערכת מולטימדיה אין אבל יש דיבורית בלוטוס מקורית.

לגבי החום במושב האחורי - אם אני זוכר נכון הרכב מגיע עם חלונות אחוריים כהים מקוריים שמפחיתים משמעותית את החום שסופגים הילדים מאחור.

ה-I30 נוחה והתנהגות הכביש שלה מרוסנת ומהודקת ועדיין נוחה. בידוד הרעשים טוב מאוד בדגם הזה.

בגלל שהג'אז זוכה לביקוש לא רע אני מציע לנסות למכור אותה לבד, למרות שהיא עם עבר בהשכרה, במקרה הכי גרוע בכל חברת ליסינג תוכל למצוא יונדאי I30 ולעשות טרייד אין. אולי אפילו שווה ללכת לקבל הצעה לטרייד אין לפני שאתה מתחיל לפרסם את ההונדה כדי לראות אם שווה לך להתאמץ למכור לבד או שמוצע לך טרייד אין במחיר משתלם.

פורסם

האמת שמהחיפוש שעשיתי בחברות הליסינג וטרייד מוביל ויד 2 אני לא מוצא יותר מדי יונדאי i30cw משנת 2012 עם קילומטרז' סביר. קיה סיד בכלל קשה למצוא.

בגלל זה פזלתי לכיוון הפביה ספייס וסיאט FLOW. המימדים שלהם ממש לא יתאימו לצרכים שלי? (למה הם כן יתאימו?)

האם לעלות לקטגוריה של משפחתיות גדולות ולרדת בשנתון זה פתרון קביל שייתן לי מענה לצרכים? (בדומה למה שהוצע פה כבר עם ה C5)

יש עוד אלטרנטיבות?

פורסם

בנוגע לבגאז',

תגיע לחברת הליסינג אם אתה קונה ממנה או לסוכנות של היבואן עם הדברים ותעשה "ניסוי כלים" יש מצב שתגלה שלהכניס את כל הדברים לאיביזה יספיק לך ותשב בה ותרגיש שהיא נוחה לך מספיק(כמובן נדרש גם נסיעת מבחן בנפרד) ואז אין טעם לקנות קטגוריה למעלה.

בנוגע לI30 החדשה הגיר שלה מרגיש קצת עצל, ממליץ נסיעת מבחן לראות אם זה לא מפריע לך בישנה באופן מצחיק(כי הוא פחות 2 הילוכים) הוא מרגיש זריז יותר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נסה את טויוטה קאמרי של 2007-2012 אחלה רכב , תא מטען ענקקק וחסכונית , מנוע 2400 עם 6 הילוכים

camry.jpg

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

לדעתי המושב האחורי של הפביה והאיביזה פחות מתאים למשפחה עם 2 אבל מציע לך לבדוק בעצמך, מה שמבחינתי צפוף יכול להיות מרווח בשבילך.

לגבי ה-I30CW, מציע לך לבדוק בכלמוביל טרייד אם יש להם כאלה במלאי, הם הטרייד אין הרשמי של יונדאי ומחזיקים רכבים פרטיים שחזרו אליהם בעיסקאות טרייד אין.

פורסם (נערך)
בגאז' שיוכל להכיל דברים של משפחה עם שני ילדים קטנים שיוצאים לטיול: שלדת עגלה גדולה (מקופלת) פלוס אמבטיה של העגלה פלוס מזוודה פלוס טיולון פלוס תיקים פלוס שמשיה גדולה ועוד מלא צעצועים. (למשל, השבוע נסענו לטיול בצפון עם הג'אז והבגאז' לא הספיק לעגלה פלוס מזוודה והייתי צריך לפזר תיקים במושב האחורי).

אתם נוסעים מאוד מאוד "כבד". במצב העניינים הזה אין לך ברירה אלא לרכוש מכונית תת-קומפקטית ("משפחתית" רגילה) בתצורת סטיישן לכל הפחות. יתכן וגם הפלואנס עצומת הישבן תתאים לכם, אם כי תצורת סדאן פחות נוחה להעמסה מאשר סטיישן. לפלואנס יש תא מטען גדול יותר משל הקאמרי ד"א. גרסת הדיזל הינה חסכנית מופלגת. המושב האחורי של הפלואנס נדיב למדי ויאפשר לאשתך לשבת מאחור עם שני הילדים (מה שלא בטוח יתאפשר בסיאט/סקודה).

במקביל תחשוב אם אפשר אולי לצמצם את כמות הציוד שאתה לוקח איתך. פחות צעצועים (גם ככה הם לא משחקים ברובם), להעביר את הילד הגדול למנשא גב במקום עגלה, להחליף מזוודה עם צ'ימידן (יותר גמישות בדחיסה לתא המטען), קצת פחות בגדים (במיוחד עם קטנטנים יש נטיה לשים יותר מדי כולל בגדים ממש מיותרים - ז"א, יכול להיות שפתאום ירד שלג באמצע יולי בבאר שבע, אבל הסיכוי קטן). להחליף את השמשיה (שתופסת המון-המון מקום) עם יריעת אוהל ומוטות (ששוקלים 2-3 קילו ותופסים נפח אפסי). לשכנע את האשה שלא חייבים 3 זוגות נעליים, את הפן התעשייתי שלה ושמלת ערב לטיול בנחל עמוד.

אני לא סתם כותב את כל זה - במהלך טיול בקנדה עם שני ילדים (היום יש כבר שלושה) היינו במצב של אינפלצית ציוד - 460 הליטרים של תא המטען התמלאו לחלוטין וציוד גלש אל בין הילדים ומתחת לרגליים שלהם ושל אשתי. זה לא כיף (וגם לא בטיחותי) בשום מצב וזה הרבה פחות כיף שיש לך 650 קילומטרים לכסות ביום אחד. הפקתי לקחים רבים בזכות אותה נסיעה וחלק מזה אני רשמתי לך כאן.

מיזוג למושבים אחוריים. הייתי מאוד שמח לזה כי בטיולים בימים חמים אני רואה איך הבת שלי נהיית אדומה מרוב חום ואני תמיד חושש שהמיזוג לא מגיע אליה בתחילת הנסיעה - לא בטוח שזה ריאלי בתקציב שלי.

השחמה של חלונות אחוריים עושה פלאים.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם (נערך)

כמו שכתבת משפחתית סטיישן זה הכיוון שלך. קל גם לדחוף עגלה. להתרחק מהפאביה והאיביזה עקב אמינות ומרחב פנים קטן . יקר מאד לתקן אותן וגם הביטוח יקר על פני המתחרות. תתרחק גם מהפוקוס סטיישן שסובל גם מבעיית גיר קשה בשנים הללו. הרנו שהציעו לך אופציה לא רעה בכלל.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מבחינת הסטיישנים הייתי ממליץ. לך לבדוק את הרנו מגאן סטיישן בגרסת הדיזל או את האוריס סטיישן היברידית.

שניהם יניבו לך צריכת דלק מצויינת לדעתי הדיזל יניב יותר אבל זה תלוי בנסיעה שלך

לגבי האוריס אני לא מומחה בכל הקשור לסדרה ההיברידית,המומחים פה יכולים לחוות דעה.

לגבי הדיזל אני יכול לתת רק שבחים,אני נוסע על רנו מגאן 2007 דיזל ידני,והצריכת דלק שלי נעה תמיד בין 4.9-5.1 ל 100 ק"מ בנסיעות מעורבות

והרגל שלי קצת כבדה על הגז בכבישים מהירים.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

חיפשתי ביד 2:

• אין למצוא אוריס מתחת לשנת 2014 - לא בתקציב. גם אני קצת חושש מהקרינה בהיברידיות.
  • רנו מגאן סטיישן דיזל 2012 ניתן למצוא ב85K ש"ח אבל עם קילומטרז' שהוא באזור ה 70 אלף - אין לי נסיון עם רכבי דיזל ולא קראתי עליהם הרבה. האם גם עבור מנועי דיזל כלל האצבע עבור קילומטרז' שנתי הוא 20K?

אני לא מוצא הרבה מידע על קיה סיד SW ויונדאי CWi30 משנת 2012. ונראה לי שכבר עדיף להשקיע בדגם מהצורה האחרונה. לפי הכתבות הבאות, הסיד עדיפה של היונדאי:

http://www.themarker.com/dynamo/1.2440053

http://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-e9e53600d844f31006.htm

אבל גם את הסיד אני מתקשה למצוא. (היונדאי נמכרת כמו פיצוחים).

בכללי, אתם מסכימים עם הכיוון אליו אני הולך?

למה כל כך קשה למצוא מתחרות יד שניה מ2012 לקוריאניות? (סקודה אוקטביה ספייס, טויוטה אוריס סטיישן, אופל אסטרה סטיישן, שברולט קרוז סטיישן, סיאט ליאון סטיישן 1.2)

פורסם

לרוב מי שקונה רכבי דיזל הם אנשים שמתכוונים לנסוע הרבה עם הרכב, גם כי דיזל הרבה יותר חסכוני מבנזין וגם למנועי דיזל אורך חיים ארוך יותר מבנזין, נתון של 70 אלף ק"מ למגאן המדוברת לא היה מרתיע אותי,

כל שאר הסטיישנים שרשמת, השערה שלי היא פשוט שאין הרבה כאלה, בקושי רואים אותם על הכביש, אז סביר גם שלמכירה אין כאלה זמינות יותר מדי

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...