Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הדברים שהוא עשה מסוכנים יותר מרכיבה על אופנוע, אבל הוא עשה אותם כנראה כמה פעמים ספורות ובטח שלא על בסיס יומי.

לעומת זאת, על אופנוע אתה רוכב כל יום, כך שאתה חשוף לסכנה הרבה יותר (באופן יחסי, מנהג מכונית למשל).

אתה סתם מסתכל על מקרים בודדים כ"מה יותר מסוכן" ולא על התמונה הגדולה.

אתה לא צריך לשאול מה הסבירות שמטען ברזל ימחץ בן אדם באוטובוס, אלא מה היחס בין כמות אנשים שנמחצו ממטען ברזל בנסיעה באוטובוס לבין כמות האנשים שנהרגו/נפגעו קשה מתאונת רכיבה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אתה צוחק עליי נכון? מחד, אתה מפרט את כל הדברים המסוכנים שעשית כאשר אני מעולם לא העזתי לעשות אותם כי לטעמי הם מסוכנים יותר מרכיבה על אופנוע.

מאידך, אתה טוען שהשקפת העולם שלי היא ילדותית.

תסביר לי מה פיספסתי כאן?

זה לא מקרה בודד אחד, אני יכול להביא לך אין ספור דוגמאות על מקרי מוות שלא קשורים כלל וכלל לאופנועים. רק בכדי להוכיח לך שבסופו של דבר, מוות הוא כתוצאה של הימצאות במקום ובזמן הלא נכונים. זה דבר שאתה לא יכול למנוע לחלוטין אלא אם כן אתה גר בבונקר תת קרקעי מוגן בפני התקפה כימית, ביולוגית, גרעינית ולא יוצא משם כל ימי חייך.

מה הסבירות שמטען עשוי ברזל ייפול ממשאית וימחץ אדם באוטובוס?

http://www.hnn.co.il/rss_news_article96729.html

וואו... פשוט, וואו.

או שאתה לא קורא את מה שכותבים לך מס' אנשים כבר 4~ עמודים, או שאתה לא מסוגל/מעוניין להבין אלמנטים בסיסיים של סטטיסטיקה. אף אחד לא התווכח איתך שאפשר למות מכל מיני דברים, אבל אתה תקוע בלולאה אינסופית על הטיעון הזה שיש כל מיני דרכים למות, כאילו זה לא ברור מאליו.

במהלך כל הדיון הזה לא טרחת פעם אחת להתייחס למה שרושמים לך, אלא רק היית עסוק בלספר על מקרי מוות מוזרים למרות שגם אם תחבר את ההסתברות למות/להפצע בכולם עדיין לא תגיע להתסברות שזה יקרה לך ברכיבה יומיומית.

בכל מקרה אני ממליץ לך בחום לצפות בסרט Final Destination, ייתן לך 'תחמושת' לפעם הבאה שאתה צריך לשלוף מקרי מוות מוזרים, ובלי קשר אולי תאהב אותו (אחלה סרט, לא צוחק).

נ.ב. רובן המוחלט של הפעילויות שציטטת כ"מסוכנות יותר מאופנוע" הן פחות מסוכנות מאופנוע (למרות שהן נשמעות מסוכנות יותר בתיאוריה), וכשלוקחים בחשבון את העובדה שרכיבה זה דבר יומיומי ובאנג'י/צניחה זה דבר חד פעמי, ההבדל בסכנה הוא עצום (לרעת האופנוע). זה לא עניין של מה אתה חושב נגד מה אני חושב אלא עניין של מספרים, שוב - סטטיסטיקה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
תגיד, אייל05, במסגרת העבודה שלך אתה לא נדרש לרכב על אופנוע?

היה לי את הרושם שאתה עובד כשוטר תנועה על אופנוע

לא. האופנוע הוא כלי התחבורה הפרטי שלי.

פורסם
וואו... פשוט, וואו.

או שאתה לא קורא את מה שכותבים לך מס' אנשים כבר 4~ עמודים, או שאתה לא מסוגל/מעוניין להבין אלמנטים בסיסיים של סטטיסטיקה. אף אחד לא התווכח איתך שאפשר למות מכל מיני דברים, אבל אתה תקוע בלולאה אינסופית על הטיעון הזה שיש כל מיני דרכים למות, כאילו זה לא ברור מאליו.

במהלך כל הדיון הזה לא טרחת פעם אחת להתייחס למה שרושמים לך, אלא רק היית עסוק בלספר על מקרי מוות מוזרים למרות שגם אם תחבר את ההסתברות למות/להפצע בכולם עדיין לא תגיע להתסברות שזה יקרה לך ברכיבה יומיומית.

בכל מקרה אני ממליץ לך בחום לצפות בסרט Final Destination, ייתן לך 'תחמושת' לפעם הבאה שאתה צריך לשלוף מקרי מוות מוזרים, ובלי קשר אולי תאהב אותו (אחלה סרט, לא צוחק).

נ.ב. רובן המוחלט של הפעילויות שציטטת כ"מסוכנות יותר מאופנוע" הן פחות מסוכנות מאופנוע (למרות שהן נשמעות מסוכנות יותר בתיאוריה), וכשלוקחים בחשבון את העובדה שרכיבה זה דבר יומיומי ובאנג'י/צניחה זה דבר חד פעמי, ההבדל בסכנה הוא עצום (לרעת האופנוע). זה לא עניין של מה אתה חושב נגד מה אני חושב אלא עניין של מספרים, שוב - סטטיסטיקה.

לא וואו ולא נעליים. מכיר את חוק מרפי? יפה. אז אני אומר לך שרוב המקרים בהם אנשים שאני היכרתי קיפחו את חייהם היו דווקא לא קשורים לאופנועים ואו דווקא שהם ירדו מאופנועים בכדי להימנע מפציעה כל שהיא ולמרות כל זאת חייהם נקטעו בשיא.

האם אופנועים זה דבר מסוכן? בטח, במיוחד שיש לך רישיון חדש ואין לך רישיון של שנים.

האם הימנעות מרכיבה על אופנוע מבטיחה המשך חיים בריא והגעה לגיל מופלג? כלל וכלל לא.

תודה רבה לכולם על מסע השיכנועים וההסברה. זוהי השקפת עולמי שהתגבשה בעקבות ניסיון מר רב שנים ואיתה אני אמשיך.

בינתיים, אני מציע לכל הנהגים הישראלים, לשנות את תרבות הנהיגה שלהם ולגלות התחשבות וזהירות בייתר הנהגים על הכביש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שום דבר בעולם לא מבטיח המשך חיים בריא והגעה לגיל מופלג. יש כל מיני דברים שמגדילים או מקטינים את הסיכוי להגיע לזה, בהתאם למינון.

זה מה שאתה לא מסוגל להבין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

טוב, אז תודה על כל התובנות שעזרו לי להגיע להחלטה הנכונה מבחינתי ותודה לכל מי שייעץ על הרכב לעתיד (תודה מיוחדת לאור, לנה וגיא).

לאחר שנסגרתי כמעט סופית על הפונטו ואפילו הייתי קרוב לקניה של אחת אך המוכר לא היה מוכן להוריד שקל מהמחיר המבוקש אפילו שקבע מחיר מעל המחירון התחלתי לפזול לכיוון הפולו אך התאכזבתי מחוסר האבזור ובעיקר מעניין הבטיחות (4 כריות אויר בלבד לעומת 7 בפונטו) ובסוף קיבלתי רגליים קרות בעקבות כך שלפונטו אין שוק בכלל וקשה למכור אחת כזו, התחלתי לעבור על יד 2 ולראות איזה סופר מיני תיכנס לי לתקציב כשהיעד הוא מקסימום שנתון גבוה, בטיחות גבוהה ואבזור נורמלי.

בסופו של יום צדה את עיני יונדאי I20 שנת 2013 ידנית (שמסתבר שעלתה לכביש ביום הנישואין שלי) עם 39,000 ק"מ מבחורה שטיפלה במוסך המרכזי באופן הדוק, ללא תאונות. החסרון היחיד מבחינתי היה שהיא קצת עישנה ברכב (שום דבר שהחלפת פילטר המזגן וריסוס של בדין על המושבים לא פתר).

בדיקה במכון העלתה שהדבר היחיד שיש לסדר זה כיוון פרונט ולכן הוכן שיק בנקאי ע"ס 52K והבעלות הועברה.

כיוון פרונט אחד, שטיפה יסודית במכון שטיפה ליישור קו קוסמטי וארבע שעות עבודה עצמית של פלסטלינה, פוליש ווקס וככה היא נראית היום:

WP_20150620_003.jpgWP_20150620_004.jpgWP_20150620_005.jpgWP_20150620_006.jpg

עכשיו רק נותר להוסיף את מדבקת הפורום שידוע שהיא מוסיפה עוד 15 כ"ס למנוע.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אז קנית אותה בסוף :)

תתחדש! עשית בחירה פשוט מצוינת, זה סוס עבודה. הצבע יפה, תלמד אותי בהזדמנות איך עובדים עם פלסטלינה...

איפה עשית כיוון פרונט ואיפה בדקת את הרכב בסוף?

ובקשר למדבקת הפורום - אל תדביק על פסי הפשרת האדים, זה עשה לי בלאגן פעמיים ובפעם האחרונה נאלצתי להסיר אותה לגמרי. צריך להשיג מדבקה חיצונית איכשהו.

פורסם

בדקתי את הרכב בטסטקאר בנשר לשם שלחת אותי ואת כיוון הפרונט עשיתי בדאלית אל כרמל בפרונט העוקף. המקום נראה זוועה אבל עושים עבודה טובה ובזול והעיקר אנשים טובים.

פורסם

אחלה בחירה, תתחדש!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
שום דבר בעולם לא מבטיח המשך חיים בריא והגעה לגיל מופלג. יש כל מיני דברים שמגדילים או מקטינים את הסיכוי להגיע לזה, בהתאם למינון.

זה מה שאתה לא מסוגל להבין.

בהתחשב בצטוט הזה שאני מסכים איתו לגמריי - הבחירה ברכב והעדפתו על אופנוע - מוצדקת (גם לדעתי).

אני יותר ממאמין שתוכל בעתיד גם לפצות את עצמך בנושא הדו גלגלי.

תתחדש ותהנה מהרכב !

alfa 156 2.5.

פורסם

בפונטו המדבקה הייתה על המפשיר אדים והכל היה בסדר גמור.

יכול להיות, אבל אני יכול להעיד שהפס התחתון עליו הדבקתי את המדבקה לא עובד יותר. הסרתי אותה מתוך כוונה שאולי הוא יחזור לעבוד, לא בדקתי מאז.

חבר טוב שקנה יונדאי i25 מליסינג, מדווח שאצלו 2 פסים לא עובדים בגלל מדבקת הליסינג של ניו קופל ובמוסך אמרו לו שאי אפשר לתקן את זה.

באופן אישי החלטתי לא להתעסק עם הפסים האלה יותר, אבל כמובן שכל אחד יעשה ברכבו כרצונו. למדבקה כבר אמצא מקום אחר.

• תוכן חדש...