Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היה חם זה גם מה שאני אומר אבל לא זכור לי שהסופר לנסר שלי השתגעה מעבר למד החצי, אבל מצד שני תפסתי את זה בזמן ולא נתתי לרכב "לבדוק" עד כמה המנוע יכול להיות מטוגן, אגב גם המזגן על קור עבד בסדר גמור כל הנסיעה.

נ.ב יגאל אני מציק לך גם בוואצאפ? :)

עריכה: טלפון מהמוסך התקבל הרגע, נאמר לי שזה תקין לחלוטין בימים חמים שכאלה, לא יודע, קצת מלחיץ לדעת את זה אבל אמשיך לעקוב ובכל זאת אכנס למוסך אחר לבדיקה באיזור שלי.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכוונה כתבתי רכבים אירופאים. ברכבים יפניים דוגמת הסופר לנסר שלך מחוג החום "מיוצב" כך שהוא לא עובר את האמצע אלא אם באמת יש בעיה.

ברכבים אירופאים לרוב המחוג מציג את החום האמיתי של נוזל הקירור ללא "ייצוב".

נ.ב.

אתה מוזמן

יום טוב גם לך

פורסם

זרקת כך כך הרבה כסף על בעיה שככל הניראה לא ניפתרה ולא מדובר בטרמוסטט תקול. ממליץ לך להסב את תשומת ליבו של המוסך על מנת לקבל החזר כספי או לפחות זיכוי כלשהו.

פורסם
בכוונה כתבתי רכבים אירופאים. ברכבים יפניים דוגמת הסופר לנסר שלך מחוג החום "מיוצב" כך שהוא לא עובר את האמצע אלא אם באמת יש בעיה.

ברכבים אירופאים לרוב המחוג מציג את החום האמיתי של נוזל הקירור ללא "ייצוב".

נ.ב.

אתה מוזמן

לידיעה

בכול רכבי VAG קרי סקודה/VW/אודי מד החום נמצא תמיד על 90 מעלות צלזיוס כול עוד הטמ"פ בתחום מסויים.

איזה כייף לי :)

פורסם
לידיעה

בכול רכבי VAG קרי סקודה/VW/אודי מד החום נמצא תמיד על 90 מעלות צלזיוס כול עוד הטמ"פ בתחום מסויים.

תודה :mm_yeah:

יום טוב גם לך

פורסם
לידיעה

נכון. וצריך לדעת וגם נכתב גם כאן לא פעם שישנם שעוני חום לינאריים בהם המחוג יראה שינויי טמפרטורה אמיתיים וישנם כאלו כמו במצוטט שאינם יותר מנורית התראה בצורת שעון. באלו במחוג יתייצב בקו האמצע ויזוז משם רק בשעת תקלה במערכת הקירור, מה שלעיתים עלול להיות מאוחר מדי. אין לי מושג איך זה ב 500, אבל כדאי לברר.

פורסם (נערך)
אז לאחר שלקחתי את הרכב, לא ביצעו לבסוף ניקוי רדיאטור אלא החלפת תרמוסטט ולאחר נסיעת מבחן שלהם הכל תקין. לקחתי את הרכב ונסעתי במשך שעה מבאר שבע לראשלצ והגעתי לפני חצי שעה, במשך שעה של נהיגה היה בסדר ולפתע שוב קפצה קוביה אחת מעל החצי (כלומר 5 מתוך 8) 5 דק' לפני שהגעתי ליעד, לא לקחתי סיכון מיותר ועצרתי בצד, השארתי על ניוטרל שוב והרכב התקרר, המשכתי בנסיעה עד שהגעתי לבית.

אז יוצא בדבר ששילמתי 600 ש"ח בקירוב על החלפת תרמוסטט והשלמת נוזל קירור, הרכב שוב התחמם מעט מעל הרגיל (לא נשמע תקין באף רכב מודרני לדעתי), ואני שוב בעצבים, הפסדתי חצי יום עבודה על נסיעה לבאר שבע ואני מצטער שלא גררתי את זה למוסך הרגיל שאני מטפל בו כיוון שרצו להשאיר את הרכב ליום יומיים אכסון לפני העברה למרכז.

מחר בבוקר אקח את הרכב לשמשון לבדיקה, אני מוותר על ההתעסקויות עם המוסך המורשה בב"ש, רק הנסיעות והפסד יום עבודה נוסף יעלו לי כמו הטיפול ויותר.

אז אני מכניס עצמי לרשימת הפראיירים שמשלמים למורשה ויוצאים מאוכזבים?

למה לא ביצעו ניקוי רדיאטור ? האם ניקו את הלכלוך במיכל העיבוי ?

בהרבה רכבים שעון החום מציג טמפ' של 90 מעלות צלזיוס בטווח טמפ' של 87-107 מעלות צלזיוס. במידה והטמפ' עולה מעבר ל-107 מעלות צלזיוס המחוג מתחיל לזוז ומראה את הטמפ' האמיתיית אשר בהחלט עשוייה לעלות בתנאים מסויימים כגון: טמפ' חיצונית גבוהה, נסיעה עם גרר בעליות בסל"ד גבוה לכן לדעתי תמשיך לנסוע עם הרכב ולעקוב אחר הטמפ'. במידה ורוב הזמן הטמפ' נמצאת בתחום הנמוך אני לא רואה סיבה לעצור ולחכות שנוזל הקירור התקרר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

נאמר לי מהמוסכניק שלא היה צורך לנקות רדיאטור כיוון והוא תקין ונקי, זאת אחרי ששאלתי אותם היום בטלפון.

אני כרגע בראשלצ ולא צפויות לי נסיעות ארוכות, כנראה שבשישי בבוקר אקח את הרכב למוסך שעליו אני סומך קצת יותר למתן חוות דעת שניה.

עשיתי המון חיפושים בגוגל על הנושא, לא נתקלתי במשהו דומה רק באברת' שם חלק מהאנשים פשוט מסירים בקיץ את הגומי שמונע ממים להכנס לאיזור המנוע, שנמצא בין מכסה המנוע לשמשה.

Opel Adam S 2017

פורסם
לקחתי את הרכב ונסעתי במשך שעה מבאר שבע לראשלצ והגעתי לפני חצי שעה, במשך שעה של נהיגה היה בסדר ולפתע שוב קפצה קוביה אחת מעל החצי (כלומר 5 מתוך 8 ) 5 דק' לפני שהגעתי ליעד, לא לקחתי סיכון מיותר ועצרתי בצד, השארתי על ניוטרל שוב והרכב התקרר, המשכתי בנסיעה עד שהגעתי לבית.

בתצוגה גרפית עם קוביות כל קוביה מציגה תחום מסויים, נניח קוביה רביעית מ 80 עד 90 מעלות, קוביה חמישית מ 90 עד 100.

יכול להיות שכשראית 4 קובמיות טמפ' מנוע הייתה 90 מעלות וכשהיא עלתה ל 91 מעלות הופיעה קוביה חמישית.

זה לא מעיד על בעיה ביום חם כמו שהיה היום, במיוחד אם נסעת במהירות גבוהה.

פורסם

אז יוצא בדבר ששילמתי 600 ש"ח בקירוב על החלפת תרמוסטט והשלמת נוזל קירור.

כאשר מחליפים תרמוסטט מרוקנים את מערכת הקירור וממלאים נוזל חדש. להערכתי היה צריך להוסיף לפחות 3 ליטר של נוזל קירור.

על סמך איזה בדיקה המוסך החליט להחליף את התרמוסטט ?

מהי כמות נוזל הקירור שהוסיפו ?

פורסם

בוקר טוב אנשים יקרים,

מרק10- לא החליפו את כל נוזל הקירור לפי מה שאני רואה בקבלה, אלא השלימו לפי מה שכתוב הוסיפו "כמות 1" במחיר של 57 ש"ח, אעלה תצלום עוד מעט של הקבלה.

BUKI הפעם לא נתתי לזה לעלות ברגע שראיתי קוביה אחת מעל החצי עצרתי, במקרה הראשון ביום שישי שהסתכלתי זה היה על 6 מתוך 8 קוביות כלומר אם לפי מה שכתבת, 110 מעלות ומעלה? חום כזה יכול לגרום למים לבעבע במיכל מילוי?

Opel Adam S 2017

פורסם

מוסיף לכאן את הקבלה עבור התשלום ומה שהוחלף.

אני מרגיש דיי מרומה אחרי ששילמתי סכום שכזה ולא קיבלתי פיתרון לבעיה מעבר לתשובה מהמוסך ש "ביום חם שכזה זה לגיטימי מאוד שהרכב יעבור את החצי במד הטמפרטורה".

השבוע אני אהיה במוסך אחר לחוו"ד נוסף ואעדכן אם יש שינוי מהותי.

תודה לכם על התגובות והעזרה חברים, אין על הפורום הזה.

IMAG1326.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם

מסקרן אותי איך עשו את הוספת נוזל הקירור - לקחו בקבוק ליטר פארפלו אדום, הוסיפו לו ליטר מים ואת זה מילאו במיכל העיבוי עד שהוא התמלא ? או שזרקו למיכל העיבוי 1 ליטר פארפלו אדום ועוד מים כמה שהיה צריך ?!. אופציה 2 רעה מאוד.

אם כבר פותחים את צינור הטרמוסטט אז למה לא לבצע החלפה מלאה של כל נוזל הקירור וזהו?!.

האם הרכב מאבד מים ?

האם יתכן ויש בעיה בראש מנוע - העובדה שאתה מתאר שרמת נוזל הקירור במיכל העיבוי עולה משמעותית שהרכב מונע ?

בלי קשר, שהרכב כבוי וקר אין שום מניעה שרמת נוזל הקירור לא תהיה ב-max.

הפקק של מיכל העיבוי הוא המקורי או תחליפי ?

לכולם - פעם שמעתי מישהו אומר שבפיאט המעברים ברדיאטור צרים יחסית ובפועל הרדיאטור קשה מאוד לנקות אותו ושהניקוי הזה בכלל לא יעיל. ככה שלמעשה עדיף להחליף הרדיאטור בשביל עוד כמה מאות שקלים בודדים (העבודה זהה) - ההפרש בין ניקוי לבין חלק חדש. יש אמת בזה?:conf:

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני רק יכול להגיד שעשיתי גם החלפת טרמוסטט דולף בגרנדה 2007 עם אותו המנוע בשמשון לפני חודשיים ואפילו עם 2 בקבוקי פאראפלו(החלפה מלאה) המחיר הסופי היה זול יותר.

אותה העבודה, אותם החלקים.

באמת הכי טוב לקבל חוות דעת של חיים ואם באמת לא עשו לך עבודה מקצועית תדאג לקבל הסברים מהמוסך בב"ש.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

STUDENT - אין לי מושג מדוע לא עשו זאת, לא נכחתי בתיקון כיוון והייתי בעבודה בלית ברירה בראשלצ בעוד שהרכב היה בב"ש.

הם שללו בעיית ראש מנוע ואני מקווה שזה לא באמת בעיה כזו. אין איבוד של נוזל וכשהרכב מונע היא לא עולה משמעותית אלה באולי 1 ס"מ כשהרכב חם ולאחר נסיעה, רק ההתחממות המוזרה הנ"ל מגיעה בנסיעות ארוכות של בערך שעה+-, בעיר זה לא קורה.

הפקק הוא מקורי ממה שאני רואה עליו.

לגבי המחירים אני יודע שזה יקר, ועוד יותר מעצבן שהבעיה לא נפתרה.

דיברתי עם חיים היום, השבוע אני אהיה אצלו לבדיקה וחוות דעת נוספת.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...