Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אתה חושב שהעבודה מקצועית אם בעצם הם מנחשים? זה נשמע כמו "טוב תשלם כמה מאות שקלים, אולי זה יעזור, יש מצב..." גם הלכלוך לא נוצר ברדיאטור כנראה, הוא הגיע ממשהו.

אני מעלה השערה - לא יכול להיות שהמשאבת מים מפלסטיק (?) התפרקה שמה, או שהטרמוסטט התפרק וזה גם הלכלוך וגם הסיבה לחוסר קירור? נשמע לי הרבה יותר חכם לבדוק את שני אלו לפני שסתם מנקים את הרדיאטור...

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני אמרתי שאולי הבעייה בתרמוסטט שלא נפתח 100%, מבחינת מקצועיות הם בדקו בדקדוק כל דבר כיוון שהייתי לידם, לטענתם גם את התרמוסטט, אני לא איש מקצוע בגלל זה אמרתי שזה נראה שהם עבדו מקצועית, אבל אני חלילה משמיץ או מלכלך על מקום עבודה לפני שהרכב הגיע אלי עם או בלי טיפול. את זה אני אדע רק מחר ואחזור לעדכן כמובן

Opel Adam S 2017

פורסם

אני בכלל לא הייתי מפרק את הרדיאטור ושולח לניקוי אלא פותח צינור ניקוז תחתון מנקז את תכולת המערכת לתוך כלי קיבול ובודק את תכולת הלכלוך. בהתאם לממצאים הייתי ממשיך הלאה.

אני מתפלא שבמוסך לא רוקנו תחילה את מיכל העיבוי בכדי להבין האם הלכלוך שהצטבר בתחתית המיכל הוא כתוצאה משימוש במי ברז או חלקי מתכת או ציפוי של חלקי מתכת בכדי לנסות להבין מאיפה הלכלוך הגיע.

ייתכן שהבעיה בכלל ברכיב אחר כגון" תרמוסטט/משאבת מים/חיישן טמפ'

איזה כייף לי :)

פורסם

דוקא בנושא הריאטור זה לא פשוט כמו למשל פרוק והרכבת אלטרנטור (2 ברגים, עשר דקות עבודה ואתה יודע אם פתרת את הבעיה).

צריך לפרק את הרדיאטור מהרכב, לא מכיר ב 500 אבל לפעמים זו לא עבודה קלה.

אח"כ צריך פרוק משני לרדיאטור ורק אז בעל המקצוע בכלל יודע אם הרדיאטור נזקק לניקוי.

בקיצור, תשלום יוגש כעל עבודה שכזו בכל מקרה, גם אם הבעיה לא נפטרה "במלואה".

לפחות פות"ש ידע שיש לו רדיאטור נקי :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, אכן אתה צודק. אני קצת ספקטי לגבי נחיצות העבודה בגלל שהרכב יחסית מטופל וסה"כ עברו כ-80K קילומטרים וגם בתמונה שצירף פותח האשכול נראה שדפנות המיכל יחסית מאוד נקיות ושקופות. ברכבים שהוזנחו והיה שימוש אך ורק במי ברז לאורך זמן מתפתחת קורוזיה במערכת ומהר מאוד מיכל העיבוי מקבל צבע כהה.

לפותח האשכול, אם יש לך זמן וסבלנות נסה לבקר במוסך פעם או פעמים ביום בכדי לראות האם באמת הרדיאטור פורק מהרכב ונשלח לניקוי והעבודה נעשית לשביעות רצונך או במילים פשוטות כבדהו וחשדהו.

בכול זאת אני לא ליד הרכב ומבצע את הבדיקה לכן צריך לקחת בערבון מוגבל את ההמלצות שלי.

פורסם

שיטות האולד סקול של לנתק צינור כניסה ויציאה ולהזרים לו מים עם צינור ולראות את זרם היציאה כבר לא תופשות היום?

יעני היי טק? :lol:

פורסם

זהו, שהמוסך בבאר שבע ואני גר ועובד בראשל"צ (ביקרתי את ההורים בדימונה, ושם אף אחד לא יודע מה זה פיאט 500), הסיבה היחידה שהרכב שם כיוון שמהגרירה התכוונו להשאיר את הרכב יום או יומיים באכסנה לפני שמעבירים למוסך כי ככה יצא, ועד שזה יגיע למוסך כבר יעבור כל השבוע.

היום הם אמורים להתקשר אלי ולעדכן במתקדם, אני ממתין לטלפון.

בנוגע לשיטות זה כבר דברים שאני לא מכיר בתור איש "לא מקצוע" :p אבל ממה שהבנתי כדי להוציא את הרדיאטור מהרכב הזה צריך לפרק את כל החלק הקדמי.

Opel Adam S 2017

פורסם
יש לזה אפליקציה :?

יש לזה אובלפיחה.

לא יודע מה הקשר אבל אישתי הביאה הבייתה שמפו אובליפיחה ומאז המילה תקועה לי בראש כל הזמן!

אובליפיחה!

פורסם
י ומאז המילה תקועה לי בראש כל הזמן!

אובליפיחה!

כי זה ברוסית.

אני מניח שהמונח המקומי היפופיאה (Hippophae) יקסם לך יותר. במיוחד לאחר שתגלה שהצמח שייך למשפחת היצהרוניים..

יום טוב גם לך

פורסם
זהו, שהמוסך בבאר שבע ואני גר ועובד בראשל"צ (ביקרתי את ההורים בדימונה, ושם אף אחד לא יודע מה זה פיאט 500), הסיבה היחידה שהרכב שם כיוון שמהגרירה התכוונו להשאיר את הרכב יום או יומיים באכסנה לפני שמעבירים למוסך כי ככה יצא, ועד שזה יגיע למוסך כבר יעבור כל השבוע.

היום הם אמורים להתקשר אלי ולעדכן במתקדם, אני ממתין לטלפון.

בנוגע לשיטות זה כבר דברים שאני לא מכיר בתור איש "לא מקצוע" :p אבל ממה שהבנתי כדי להוציא את הרדיאטור מהרכב הזה צריך לפרק את כל החלק הקדמי.

אני מציע לאחר שתקבל את הרכב תצלם את הרדיאטור והצנרת שמתחברת אליו וגם את הברגים שמחזיקים את הרדיאטור בכדי שנוכל להבין האם

הרדיאטור פורק מהרכב.

כאשר מפרקים בפעם הראשונה צנרת, ברגים ובאנדים תמיד נשארים סימני חיכוך ושריטות ואף פעם הבאנדים לא יושבים מדוייק כמו שהורכבו במפעל.

פורסם

אז לאחר שלקחתי את הרכב, לא ביצעו לבסוף ניקוי רדיאטור אלא החלפת תרמוסטט ולאחר נסיעת מבחן שלהם הכל תקין. לקחתי את הרכב ונסעתי במשך שעה מבאר שבע לראשלצ והגעתי לפני חצי שעה, במשך שעה של נהיגה היה בסדר ולפתע שוב קפצה קוביה אחת מעל החצי (כלומר 5 מתוך 8) 5 דק' לפני שהגעתי ליעד, לא לקחתי סיכון מיותר ועצרתי בצד, השארתי על ניוטרל שוב והרכב התקרר, המשכתי בנסיעה עד שהגעתי לבית.

אז יוצא בדבר ששילמתי 600 ש"ח בקירוב על החלפת תרמוסטט והשלמת נוזל קירור, הרכב שוב התחמם מעט מעל הרגיל (לא נשמע תקין באף רכב מודרני לדעתי), ואני שוב בעצבים, הפסדתי חצי יום עבודה על נסיעה לבאר שבע ואני מצטער שלא גררתי את זה למוסך הרגיל שאני מטפל בו כיוון שרצו להשאיר את הרכב ליום יומיים אכסון לפני העברה למרכז.

מחר בבוקר אקח את הרכב לשמשון לבדיקה, אני מוותר על ההתעסקויות עם המוסך המורשה בב"ש, רק הנסיעות והפסד יום עבודה נוסף יעלו לי כמו הטיפול ויותר.

אז אני מכניס עצמי לרשימת הפראיירים שמשלמים למורשה ויוצאים מאוכזבים?

Opel Adam S 2017

פורסם
קח בחשבון שהיום היה יום חם במיוחד

היום היה 42 מעלות, לי יש יונדאי אקסנט 2005 ולראשונה מזה שנתיים המד חום עלה לי בקובייה מעל החצי. לא יודע אם לקחת את זה ברצינות ולרוץ למוסך. נחכה נראה אם חוזרת הבעיה.

פורסם

אני לא מכיר ספציפית את הרכב הזה אבל ברכבים אירופאים רבים עליה של מחוג החום מעט מעל החצי במזג אויר חם מאוד או תחת מאמץ במהירות לא גבוהה זה נורמאלי לחלוטין..

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...