Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עדיין קצת סקפטי...

זה רכב חדש מידי ועם קילומטרז' נמוך מידי כדי שהרדיאטור יסתם.

אם היה שימוש בנוזל קירור מקורי, גם אם לא החליפו אותו אף פעם במהלך 5 שנים - רדיאטור לא אמור להיסתם.

גם אם הוסיפו קצת מים - לא אמור להיסתם.

אם הוא ניסתם - סימן שמלאו איזה משהו לא מתאים בעליל למערכת, ובכמות גדולה. ולכן נשאלת השאלה מדוע עשו את זה.

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמובן כשאקבל את הרכב אשאל אותו מה היה מצבו של הרדיאטור, לגמרי נשמע לי הגיוני מה שאתה אומר BUKI

אצלי במשפחה יש רכבים כ"כ ישנים שהרדיאטור עבר את גיל י"ח, והוא עדיין מקורי.

אולי שמו יותר מדי נוזל קירור במקום מים, אולי להיפך, אולי נוזל לא מקורי של פראפלו (אם זה בכלל יכול לגרום לנזק?) התמונה שהעליתי של הלכלוך במיכל לא מוכיח שכן היה לכלוך פנימי ברדיאטור?

נאמר לי מחיים שמשאבת מים חלשה היא גם אופציה, אבל סיכוי נמוך שזה משאבה

סתם שאלה נוספת - איך יכול להיות סיכוי שיש ראש מנוע פגום בסימפטומים כאלה? כלומר התחממות בנסיעות ארוכות ומאמץ בלבד ולא בעיר.

מרק10 לגבי החזר כספי נאמר לי משמשון שהחלפת תרמוסטט הייתה נחוצה כך או כך לאחר החלפת רדיאטור, אבל אני אכן מתכוון לפנות למוסך בנוגע לכך, לא יודע עד כמה זה יעזור.

מומלץ לפנות לסמל"ת?

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

מרק10 לגבי החזר כספי נאמר לי משמשון שהחלפת תרמוסטט הייתה נחוצה כך או כך לאחר החלפת רדיאטור, אבל אני אכן מתכוון לפנות למוסך בנוגע לכך, לא יודע עד כמה זה יעזור.

מומלץ לפנות לסמל"ת?

נחוצה על סמך מה ? האם התרמוסטט נבדק אחרי הפירוק ?

חבל שלא ביקשת לקבל את התרמסטט ולבדוק בעזרתנו האם היה נחוץ להחליף את התרמוסטט.

תכין קרטון גדול בכדי לקחת את הרדיאטור 'התקול'. אל תשכח לרוקן אותו היטב מנוזל קירור לפני שאתה מעמיס אותו על הרכב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
אני עדיין קצת סקפטי...

זה רכב חדש מידי ועם קילומטרז' נמוך מידי כדי שהרדיאטור יסתם.

אם היה שימוש בנוזל קירור מקורי, גם אם לא החליפו אותו אף פעם במהלך 5 שנים - רדיאטור לא אמור להיסתם.

גם אם הוסיפו קצת מים - לא אמור להיסתם.

אם הוא ניסתם - סימן שמלאו איזה משהו לא מתאים בעליל למערכת, ובכמות גדולה. ולכן נשאלת השאלה מדוע עשו את זה.

אני מסכים איתך. הדבר היחיד שאותי קצת מבלבל זה הלכלוך/משקעים שנמצאו במיכל העיבוי. אולי המשקעים האלה נוצרו מהתפרקות של ציפוי פנימי של משאבת המים או חלק אחר וגרם גם לסתימה ברדיאטור ?!

פורסם

עכשיו נשב כל השבת במתח בתהיה אם הוא נהנה מהאוטו התקין וחורש את הכבישים או שהוא תקוע אי שם עם רכב רותח.:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני מסכים איתך. הדבר היחיד שאותי קצת מבלבל זה הלכלוך/משקעים שנמצאו במיכל העיבוי. אולי המשקעים האלה נוצרו מהתפרקות של ציפוי פנימי של משאבת המים או חלק אחר וגרם גם לסתימה ברדיאטור ?!

שום דבר לא התפרק רק שמו קצת נוזל קירור מסוג אחר וזה עושה משקעים כאלו וגם סותם רדיאטורים .

פורסם

לכן אני תמיד אומר - עדיף להשלים מפלס עם מים אם לא יודעים איזה נוזל צריך.

חצי ליטר וגם ליטר מים לא היו גורמים למצב הזה.

פורסם
שום דבר לא התפרק רק שמו קצת נוזל קירור מסוג אחר וזה עושה משקעים כאלו וגם סותם רדיאטורים .

תשמ'ע, בחיים לא ראיתי שנוזל קירור לא מתאים גורם למשקעים מוצקים כמו בתמונה המצורפת.

לנוחיותך הגדלתי את התמונה.

IMAG1317.jpg

פורסם (נערך)
עכשיו נשב כל השבת במתח בתהיה אם הוא נהנה מהאוטו התקין וחורש את הכבישים או שהוא תקוע אי שם עם רכב רותח.:lol:

:lol:

אתמול בלילה ביצעתי נסיעה לצפון לחברה, כמעט שעתיים, טפו טפו,

זה אמנם היה ב 23:00 אבל אני מתאר לעצמי שזה לא אמור למנוע את חימום המנוע בצורה דראסטית?

נסעתי רוב הדרך 90-110.

לגבי הלכלוך ברדיאטור לא הראיתי את המשקעים האלו לחיים, שכחתי מזה וחבל.

ואכן זה היה נראה מוזר ביותר כשהצצתי פנימה וצילמתי את זה, את המשקעים הראיתי במוסך ב.ט שם הם לא אמרו לי שום דבר מיוחד על זה, רק החליפו תרמוסטט

אגב - הוחלף רדיאטור + בוצעה בדיקה לראש מנוע לבדוק שהכל תקין והוחלפו כל שאר הבאנדים מסביב כולל נוזל קירור מקורי. התענוג לא זול בכלל, אבל מה יש לעשות.

דבר אחד שאני כן מצטער שלא ביקשתי זה להחליף את כל צינורות הגומי שמחוברים לרדיאטור, לדעתי עדיף?

מרק10 - לגבי נוזל קירור לא מתאים אני זוכר שבסופר לנסר הישנה שלי הוספתי והשלמתי נוזל קירור של פרסטון על נוזל קירור של VALEO וכעבור שבוע +- של נסיעות היתה התחממות מנוע והחלפתי ראש מנוע + ניקוי רדיאטור שניסתם. לא יודע אם יש קשר לזה.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם
כעבור כמה דק' העלו את הטורים לאיזור ה 4-5 ורק אז אחרי כמה דק' החום טיפס דיי מהר מעל ה 3/4 כמעט עד הסוף

אם הבדיקה הזו נעשתה במוסך זה לא נראה לי חריג. הרכב לא בתנועה אז מדוע שהטמפרטורה לא תעלה.

פורסם

למה שכן תעלה? עוד לא נתקלתי ברכב שכשאתה מעלה טורים החום עובר את החצי ומגיע למקסימום. זה לא היה תקין בעליל

Opel Adam S 2017

פורסם

כמו שכבר המליצו לך כאן, תרכוש מתאם OBD בכמה שקלים, סע תקופה שהטלפון מחובר להתקן ותעקוב אחרי הטמפרטורה וככה תדע אם זה תקין או לא.

אם המצב הזה שהמחוג שלך עולה קצת תקין, מחכה לך קיץ ארוך עם התופעה הזו אז לפחות שתהיה בראש שקט.

פורסם
למה שכן תעלה?

מכיוון שרכב אמור להיות במהירויות של X-Y קמ"ש בסל"ד של 4K-5K, מהירויות שעוזרות לקרר את הרכב כתוצאה מזרימה של אוויר. אם אתה אומר שהרכב עמד במקום בבדיקה הזו, אין זרימה של אוויר בתוספת למאוורר והוא לא מצליח לקרר את המנוע. לכן, אם אני לא טועה, הציעו לך לראות אם הטמפרטורה יציבה בנסיעה ולא בעמידה.

• תוכן חדש...