Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון אני מחפש רכב משומש. אני נדהם מרמת ההזנחה של רכבים בני שנתיים - שלוש. לסמאטרפון ב-2,000 שקל קונים נרתיק ומגן מסך אבל רכב ב-60,80,120 אלף צפונה מקבל יחס של שבוי מלחמה. למה לא לשמור על הרכב? למה לא לטפל כמו שצריך?

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תגדיר הזנחה?

לא ניקו אבק מהחמסין האחרון? לא עשו דיטיילינג? לא מירקו את הג'נטים? התייאשו מלנקות את הג'יפה שהילדים משאירים במושב האחורי?

פורסם

כנראה בגלל שאתה מחפש מכונית במחיר שהוא "מתחת למחירון".

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כל אוטו בן שנתיים מלא שריטות ומכות קטנות, הטיפול האחד שהיה צריך לעשות לא עשו כי לא עבר 30 אלף קמ, הכסאות מלוכלכים, הפלסטיקים בפנים שרוטים בצורה תמוהה, השטיחים מלוכלכים כאילו בחיים לא ניערו את השטיחון מחוץ לאוטו, הצמיגים מלאים ב19 psi בערך ולפחות ג'אנט או טסה אחת סרוטים. ככה נראות בהכללה רוב המכוניות בנות שנתיים בארץ.

(ואל תביאו לי דוגמה על כמה אנשים שאתם מכירים שזה לא ככה,אני יודע שקיימים כאלה, רק שהרוב מתייחסים לאוטו היקר כמו לזבל)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

כי לרוב האנשים האוטו זה פח על גלגלים שמזיז אותך ממקום למקום כנראה. כל עוד הוא עושה את העבודה התכליתית הזאת, אין להם בעיה. מעטים הם האנשים שמרגישים סנטמנטליות לחפץ שהם מחזיקים.

פורסם

עשית סקר והגעת למסקנה שזה הרוב? בדקת את צלילות השמן בעוקה ואת לחץ האוויר בגלגלים?

תראה - מדינה צפופה (שריטות וחבלות), מלאה ילדים (לכלוך במושב האחורי), עם אקלים חמסיני לעיתים (רכב מאובק).

אתה צריך להפריד בין המוץ והתבן ולבדוק את הדברים החשובים באמת - טיפולים, שמן, נוזל קירור, דגם ומצב הצמיגים (מעיד על מודעות הבעלים לסוגיות של תחזוקה ובטיחות), מערכות חשמל קריטיות.

פורסם
עשית סקר והגעת למסקנה שזה הרוב? בדקת את צלילות השמן בעוקה ואת לחץ האוויר בגלגלים?

תראה - מדינה צפופה (שריטות וחבלות), מלאה ילדים (לכלוך במושב האחורי), עם אקלים חמסיני לעיתים (רכב מאובק).

אתה צריך להפריד בין המוץ והתבן ולבדוק את הדברים החשובים באמת - טיפולים, שמן, נוזל קירור, דגם ומצב הצמיגים (מעיד על מודעות הבעלים לסוגיות של תחזוקה ובטיחות), מערכות חשמל קריטיות.

כשלי יצא לחפש רכב בן 3-4(מודה שזה לא היה לקסוס אלא יותר לכיוון פיזו 107 או סוזוקי אלטו), אז היו לא מעט רכבים ללא ספר טיפולים או תיעוד של טיפולים.

אני מניח שזה נובע מהמחשבה של "הוצאתי עכשיו 60-70 אלף על רכב, למה מי מת שאני אוציא עכשיו על טיפולים???"

פורסם

אכן תופעה מדהימה. גם לי זה צורם.

לא פשוט למצוא רכב במצב חיצונית ופנימית טוב אפילו סביר.

אוכלים באוטו כאילו זה מסעדת דרכים,חוטפים מכות (ברובם מחוסר זהירות) בטמבונים/דלתות

חישוקים מטונפות ועוד. לא יעזור כלום -תרבות.

פורסם
תגדיר הזנחה?

לא ניקו אבק מהחמסין האחרון? לא עשו דיטיילינג? לא מירקו את הג'נטים? התייאשו מלנקות את הג'יפה שהילדים משאירים במושב האחורי?

מכות ושפשופים מכל הכיוונים, סימנים של פתיחת דלתות על רכבים אחרים, רכב מטונף, חלקי פלסטיק סדוקים, קידוח בדשבורד בשביל להתקין דיבורית, קודנית מכוערת (אשמת החברה המוכרת). אני יכול להבין בלאי ברמה כזאת ברכב בן 6-7-8 שנים, אבל בלאי ברמה כל כך גבוהה ברכב שעוד נמצא באחריות חברה זה פשוט הזוי. מזל שאת הטיפולים עדיין עושים בחברה.

פורסם

שריטות/שיפשופים/סימני פתיחת דלתות זה די סטנדרט אצלינו הישראלים. קשה מאוד להימנע מזה אלא אם אתה שומר את האוטו בחניה פרטית סגורה.

כשאני מגיע לחניון בקניון/סופר אני מחנה רחוק, משתדל שיהיה עמוד או מדרכה לפחות מצד אחד (ככה אני מוגן מצד אחד לפחות) ועדיין משאירים לי מתנות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
למה ישראלים כל כך מזניחים את רכב?

מדוע אתה חושב שישראלים מזניחים יותר מעמים אחרים?

איזה נתוני הזנחה יש לך על הארץ?

איזה נתונים יש לך לגבי עמים אחרים?

אם אתה רוצה לעסוק בהזנחה ״של הישאלים״ בצורה רצינית צריך לראות את הנתונים שאספת מכל העולם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני מניח שאפשר לראות את זה במגרשי מכוניות, אפשר לראות את זה על מכוניות ישנות יותר שמגיעות לארץ. אין מה לעשות, הן נראות יותר טוב מהמקומיות. רכב איטלקי מרומא נראה פחות טוב מרכב גרמני. אין לי נתונים מבוססים אבל ההבדל מספיק בולט לדעתי. רכב ישראלי ממוצע נראה יותר מוזנח מאחרים.

פורסם

כי לישראלים אין חצי מודעות לטיפול הרכב.

כמו שציינו כאן עבור הרבה מאוד אנשים זה רק פח על גלגלים (עם מצבר כמובן) ואין להם מושג בכלל מה זה שמן מנוע שמן ברקסים או פילטרים ורצועות, זה משהו שמחליפים פעם בכמה זמן יזהו נגמר הסיפור .

סתם הזכיר לי שאתמול עשיתי הליכה ומאיזו חניה פרץ בחור בן 30 עם מזדה 3 והכלב פג שלו יושב לו על הברכיים בזמן שהוא נוהג וכמעט חרש אותי ביציאה מהחניה כי זה גם גרם לו לא להסתכל על הכביש (מיותר לציין ששני פנסים אצלו לא עבדו אבל זה לשרשור אחר.)

פורסם

כי יקר לתקן, אז האדם מן היישוב הולך למוסך רק כשהרכב עוצר ולא מתניע, או שנוסע בצורה בלתי מתקבלת על הדעת.

בדיוק כמו שהרוב הולכים לרופא שיניים רק אם כאב הופך לבלתי נסבל.

כי זה יקר, ובמקרה של רופא שיניים, כואב

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...