Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב עלה על הכביש ב19/04/2013 , נרכש מהסוכנות בחיפה, מאז הוא ננהג בעיקר על ידי ועל ידי אבי, חמוש במנוע 1.4TSI עם 122 כ"ס ו20.4 קג"מ בעל גיר DSG7 ברמת אבזור Elegance

אתחיל בעלויות אחזקה:

הרכב עבר אצלנו טיפול כל 10,000 ושמן הוחלף כל 7,500 כי אבא שלי התעקש על כך, למי שלא יודע, ע"פ הנחיות יצרן יש לעשות טיפול אחת ל15,000

רכשתי תמיד פילטר MANN מאיביי ושמן Castrol Magnatec 5W-40 בעלות של 180 ש"ח

הרכב עבר שלושה טיפולים, בראשון הוחלף השמן ומסנן השמן, בשני הוחלף בנוסף גם מסנן אוויר, ובשלישי, כמו בראשון. שלושת הטיפולים יחד לא עברו את ה2000 ש"ח כולל כמובן עבודה והשמנים שאני רכשתי בעצמי, ז"א עלות של כ1000 ש"ח לשנה, לא יקר בכלל לדעתי.

ב1000-2000 ק"מ האחרונים התחילו רעידות בהעברת בין הילוך ראשון לשני, ואתמול הרכב נכנס למוסך להחלפת מצמדים במסגרת אחריות, נכון לעכשיו נוסע כמו חדש.

לרכב הוחלפו זוג צמיגים חדשים בעלות של 712 ש"ח, בגלל שבמכון רישוי אמרו שהקדמיים שחוקים מדי

נרכשו Falken ZE914

לגבי דלק, ממוצע של בין 13 ל - 14 ליטר לק"מ בנסיעה שרובה עירונית.

נהיגה, נוחות ואבזור:

נתחיל מהניהוג, הרכב אוחז עם צמיגים במידה 215/45/16 שהגיעו מהחברה עם Bridgestone ER300, מעבר לכך לא תרגישו שום דבר, הגה לא מתקשר בכלל, הכל מת, במיוחד בשבילי שאני נוהג לרוב בצרפתיה ישנה.

הכפתור לכיבוי ESP נמצא ליופי בלבד, בפועל הוא מנתק רק את בקרת המשיכה (ככה זה מרגיש לי לפחות) .

מבחינת נוחות - הרכב מרווח מאוד אבל יספק נוחות מינימלית, המושבים לא תומכים ולא תהנו לנסוע איתם בנסיעות ארוכות וגם לא בפניות.

מאחורה יש מרווח ברכיים עצום וגם לאנשים עד 1.85 לא יהיה בעיה עם התקרה, הרכב מאוד צר יחסית למשפחתית סטנדרתית (להזכירם הראפיד היא תת משפחתית) ולכן שלושה מבוגרים לא ישבו בנוח מאחור.

הרכב לא הכי רך, אבל לא ישבר לכם הגב בכבישים הפחות טובים בארצנו, נסבל בהחלט ולא משהו קיצוני, לא ציפינו לסיטרואין C5.

רעשי רוח נשמעים במהירויות גבוהות מ100 אבל זה לא משהו שלי אישית מפריע כי עם מוזיקה בווליום נמוך מעלימים אותם.

מבחינת אבזור - דל מאוד, הרכב כמו שציינתי בהתחלה עם רמת האבזור הגבוהה יותר "Elegance" - פה מקבלים מעבר לאבזור הבסיסי והדל תוספת של חישוקים בקוטר 16" , מערכת בקרת אקלים עם איזור אחד "Climatronic" בקרת שיוט בסיסית (מגביל מהירות) וזוג רמקולים נוסף .

בגרסאות שלפני מתיחת הפנים, כמו שלנו, לנהג יש שליטה על חלונות הנוסעים מקדימה בלבד, למרות שמאחורה החלונות חשמליים, בנוסף לאחר מתיחת הפנים נוסף מחשב דרך מפורט יותר, MAXIDOT , הגה 3 צלעות במקום 4, פס קישוט אלומיניום לדשבורד ומושבים איכותיים יותר, קראתי שגם המתלים מאחורה, שעליהם התלוננו הרבה, שופרו לריכוך מהמורות בכביש.

חוץ מיזה הרכב מגיע עם רדיו "Swing" עם חיבור AUX וזהו. יש לציין שהמערכת נשמעת לא רע בכלל יחסית למשהו פשוט.

לנהג שליטה על ווליום והעברת תחנות רדיו, יש גם כפתור לענות לטלפון, אבל בגלל שאין בלוטוס, הוא לא פעיל.

חייב לציין שהפלסטיקים בהחלט מרגישים זולים בדשבורד ומרגישים את החסכון ברכב, למשל, אין מראה בסוכך השמש של הנהג וזה שלנהג יש שליטה רק על חלונות החשמל מקדימה, בניגוד לכך, איכות הבניה לא רעה בכלל, הכל יושב טוב במקום ולא מקרקש.

עד כאן ניהוג/נוחות/אבזור.

מספרים נוספים:

מחיר ל"על הכביש" - 123 אלף ש"ח

ביטוח חובה + מקיף לנהג בן 50+ עם זוגתו ללא תביעות עם ותק וכו' - 3400 ש"ח

אגרת רישוי - 1500 ש"ח (קבוצה 2)

לסיכום אוסיף כי אנחנו מרוצים מהרכב, הוא נראה טוב בעיני, עושה את העבודה שלו, מהיר מרוב המשפחתיות שיש על הכביש היום, חסכוני כמוהם אם לא יותר, עלויות אחזקה וביטוח שפויות לגמרי.

הרכב עומד למכירה כעת משום שלאמא שלי קשה להסתדר עם משהו שגדול יותר מסופר מיני.

אם למישהו יש עוד שאלות אני אשמח לענות

אקנח במספר תמונות, ומקווה שהסיכום תרם לכם קצת לידע הכללי.

904906_4408788631535_601620983_o.jpg

475039_4408788231525_92306913_o.jpg

474624_4408785231450_1356658550_o.jpg

פורסם

תודה על הסיקור,

אני דווקא אהבתי את הנוחות נסיעה,עדיםה לדעתי על הריו,אסטרה.

הפלסטיקים אכן זולים אבל הרכב פרקטי עם מרווח ותא מטען טובים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סקירה טובה.

המחלה של צמיגים עם חתך כל כך נמוך במכונית ללא כל יומרה ספורטיבית, הגיעה לרמות מטומטמות לחלוטין.

נחות היא פאקטור הרבה יותר מוערך לרוכשי הסגמנט מאשר איכויות היגוי והתנהגות במגבלות. חבל.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אחלה סיקור, אני נוסע דיי הרבה בראפיד לנהג מונית שאוסף אותי לעבודה יש אחת כזו. הנסיעה מאוד קשה. היא אצלו כשנה עם 70 אלף ק"מ וללא שום בעיה.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם (נערך)

תודה על הסיקור המפורט.

לדעתי נוחות הנסיעה של הרכב הזה בעייתית ונמוכה משמעותית משאר רכבי הקונצרן (אבחנה זאת נכונה גם לאחותה התאומה סיאט טולדו). בעבר היו בבעלותי סקודה פביה סטיישן (דור II) וסקודה רומסטר, ולעומת הראפיד/טולדו נוחות הנסיעה (אני מתכוון ליכולת שיכוך המהמורות ולא נוחות הישיבה במושב שהיא אינדיבידואלית) בהן גבוהה משמעותית וטובה מאד באופן כללי.

הדבר נכון גם לגרסה הפשוטה שנועלת צמיגים בחתך שפוי יותר על ג'אנטים של 15". לא ברור לי למה מהנדסי סקודה החליטו לדפוק את כיול המתלים דווקא בדגם הזה, כנראה יש להם מסר סמוי לרוכשים הפוטנציאליים...

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אז כל שנתיים נדרש להחליף מצמדים? תענוג יקר.

הסיפור הזה של המצמדים לא "נפתר" לפני כמה שנים טובות?

מה יקרה כשתסתיים האחריות?

ע"פ לא מוצא איזה יתרון ברכב הזה מול המתחרים שלו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מעניין מתי יוצר הרכב הזה, כי צ'מפיון טוענים שהחל מ- 2013 הבעיה נפתרה. אולי הרכב הזה מבציר 2012 או שבתחילת 2013 עדיין השתמשו בגירי די.אס.ג'י הוותיקים יותר.

זה בהחלט לא נעים להחליף מצמדים. אני החלפתי פעמיים במסגרת אחריות באוקטביה 2010 מנוע 1.8 טי.אס.איי. הרכב נמכר עם 60 אלף ק"מ, כאשר לאחרונה קראתי כאן בפורום שגם יש כשל רציני במנועי 1.8 טי.אס.איי עקב כשל הנדסי.

פורסם

רגע, אז קנית רכב חדש ואחרי פחות משנה כבר נדרש טיפול לגיר? ואני שמעתי שבעיית המצמדים הסוררים תוקנה והכל הסתדר.. כנראה שלא, וממשיכים למכור את הגיר המבייש הזה ולדפוק לקוחות. ביזיון.

שלומי

פורסם

כאילו סיטרואן ופיגו לא עושים את זה...

בכל אופן לדעתי הבעיות האלו צריכות לגרום לירידת מחירון רצינית. כל מי שקונה רכב כזה בלי אחריות חי בפחד כל יום כשהוא משלב הילוך.

פורסם

קודם כל אני שמח בשבילך שנהניתם ממנו שנה ושאתם מוכרים אותו עכשיו כשהוא באחריות.

ואשמח להבין, אז בעיית המצמדים לא הסתדרה בדגמים ששווקו אחרי 2012? היא עדיין קיימת? ואם כן אז באיזה דגמים? 1.2, 1.4, 1.8? אשמח לדעת.

שלומי

פורסם

תודה רבה על ההשקעה בסיקור המצוין.

הדבר נכון גם לגרסה הפשוטה שנועלת צמיגים בחתך שפוי יותר על ג'אנטים של 15". לא ברור לי למה מהנדסי סקודה החליטו לדפוק את כיול המתלים דווקא בדגם הזה, כנראה יש להם מסר סמוי לרוכשים הפוטנציאליים...

המחלה של צמיגים עם חתך כל כך נמוך במכונית ללא כל יומרה ספורטיבית, הגיעה לרמות מטומטמות לחלוטין.

נחות היא פאקטור הרבה יותר מוערך לרוכשי הסגמנט מאשר איכויות היגוי והתנהגות במגבלות. חבל.

מחזק,באמת חבל

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...