Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אבל אל תשכח שיש ביקוש. "מה אתם רוצים, חליפי או מקורי"? לא שולחים על דעת עצמם זבל, בדרך כלל שואלים למוסכים והם מחליטים.

אני אישית לוקח כל הזמן למשלוחים ברקסים תוצרת TIGER, מעניין אותי מי מכיר אותם.

הצחיק אותי לראות שכתוב באנגלית שזה יוצר בתנאים התואמים לגרמניה, או משהו כזה. (כמובן שזה סיני).

בנוסף, החלקים באמת מחזיקים מעט זמן, או שמחזיקים מעמד אבל לא עושים את העבודה. החלפתי בעזרת חבר הפורום כאן תושבת מנוע מסינית בת כשנה בערך למקורית חדש-דנדש ומה אומר, מרגיש כאילו קיבלתי אוטו חדש, וזה עוד ששאר התושבות גם לא במצב הכי נורמלי. הסינית, הרטיטה לי את המכסה מנוע, רעשי דפיקות ומה לא.

אבל מה ? המחיר זול! אז לא פלא שאנשים מתפתים.

למה לעזאזל חלקים מקוריים עולים כל כך יקר לא כולל עבודה?

לדוגמה, תושבת מנוע קיבלתי הצעה ממוסך מורשה בעבר, -1000-900 שקל לחלק מקורי כולל עבודה, שזאת העבודה הכי קלה שיש בעולם, מחליפים את זה תוך 5 דקות ויעיד כאן חבר הפורום מאור30.

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

הדבר שהכי הרבה יכול לשגע בעל מקצוע זה חלק מזוייף

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?555478

קחו למשל את המקרה הזה שאני בעבר בזבזתי כמה ימים על רכב עם תקלה כזאת

עד שהבנתי שהסליל הצתה מקצר את מחשב המנוע .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני חושב שחלק ניכר מהאשמה בכך היא דווקא של המוסכים.

כמו שהרבה צמיגאים בוחרים לדחוף ללקוחות צמיגים סיניים כי "הם אותו הדבר" רק זולים יותר, כך גם

מוסכים שחלקם אומרים חד משמעית "רוצה חלפים מקוריים? לך למוסך היבואן" או לחילופין בדומה לצמיגאים, "זה אותו הדבר רק יותר זול".

בפועל, שולי הרווח מחלק חליפי מאיכות ירודה גבוה משמעותית מאשר מחלק מקורי או חליפי איכותי.

את רוב הלקוחות תעניין השורה התחתונה - כמה הם היו צריכים לשלם בשביל לפתור את התקלה או עבור הטיפול השגרתי.

פורסם

שערוריית החלפים הזבל שממלאים את השוק היא מדהימה והיא פוגעת בבטיחות הרכב ובאיכותו

כשאני רואה מוצר מזעזע אז ברור לי שהמוצר הזה לא עבר במכון התקנים ,אין מצב .

חבר שלי טוב שהוא יבואן OEM אמר לי שהשיטה עובדת כך ,שולחים למכון התקנים

חלק מקורי ,משולש למשל שמוחקים ממנו סימנים מזהים ואחרי שהמוצר קיבל תקינה

מיבאים מכולה של משולשים סיניים זבל .

והנה כל התורה על רגל אחת.

פיקוח, אכיפה וענישה מרתיעה היו מחסלים את התופעה הזו קליל.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

למה אתה זורק הכל על על השלטון ופוטר את העניין? כי אפשר גם להאשים את איראן ההתחממות הגלובלית במצב.

או . להבין שזה מצב נתון ושאנחנו לא נשנה את זה מחר ולכן נמליץ תמיד להדיוט המצוי לטפל במוסך מורשה יבואן שעובד בברירת מחדל עם חלקים מקוריים או מוסך מומחה שירחיק ידו מזבל סיני או שיעשה שיעורי בית איזה חחקים מציעים לו ולא יתפתה למחיר נמוך עד מצחיק ותיקון מדרכה על יד ביתו במחיר חינם עד דמעות.

השורה תחתונה שלי זה אם יש ביקוש לזול וחרא אז יהיה מי שינצל את ההזדמנות וידאג להיצע.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם (נערך)

כמה לא מפתיע אותי מה שרון כתב.

איתמר: "פיקוח, אכיפה וענישה". אני בטוח שגם אתה צחקת שכתבת את זה.

אז הכל חוזר לזה שיש יותר מדי מוסכים חפיפניקים - עובדים עם חנויות חלפים מסוימות ומקבלים את החלפים מהם בלי לחשוב הרבה על מה שלחו. לא?

אני אומר גם שלישראלי הכי גרוע זה להיות "פרייאר": הלקוח מחליף משולשים ב-1000 ש"ח למשולש איכותי ומקורי. אחר כך מספר לחברים ולמשפחה ומתחילים לרדת עליו: "פרייאר, אני החלפתי לסובארו DL (?!) לפני שנה ב-300 ש"ח לאחד" "דפקו אותך!".

בפעם הבאה הוא יזכור את זה ושיגידו לו בולמים ב-2000 ש"ח או "תחליפי" ב-300 אז הרוב לא יחשבו הרבה (ורובם בכלל לא נכנסים לפורום הזה).

להבין שזה מצב נתון ושאנחנו לא נשנה את זה מחר ולכן נמליץ תמיד להדיוט המצוי לטפל במוסך מורשה יבואן שעובד בברירת מחדל עם חלקים מקוריים

הייתי עושה את זה אבל חלק מהמורשים כבר מגרדים את ה- 400 ש"ח לשעת עבודה. ועל השמן גובים בדיוק פי 2 מחנות החלפים ממול. ככה שטיפול קטן יוצא 700/800 ש"ח שאפשר במוסך כללי עם אותם חלפים לעשות אותו בחצי מחיר.

אז היה מאוד עוזר לכולם אם גם חלק ממוסכי היבואן היו קצת יורדים מההר ולא מעלים כל כמה חודשים מחיר שעת העבודה.

ולא תמיד קל למצוא מוסך מומחה שגם יהיה ישר וגם ישתמש בחלקים איכותיים - זה מאוד תלוי איפה אתה גר.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
והנה כל התורה על רגל אחת.

פיקוח, אכיפה וענישה מרתיעה היו מחסלים את התופעה הזו קליל.

איתמר

לא קליל... הייתי אומר אפילו קשה.

אבל אם כבר - באחריות מי להתלונן ? (אז רון לא מקבל חלקים מזוייפים כי הוא יודע לזהותם, והבהיר לכל הספקים שלו - שאצלו זה לא יעבור.

אז מה עושה הספק עם החלקים המזוייפים ? מחזיר אותם ליבואן או מנסה לדחוף אותם למוסך אחר, או...? ומי אמור להתלונן לרשויות האכיפה ?)

מה יעשו עם התלונות - סיפור אחר.

alfa 156 2.5.

פורסם
למה אתה זורק הכל על על השלטון ופוטר את העניין? כי אפשר גם להאשים את איראן ההתחממות הגלובלית במצב.

או . להבין שזה מצב נתון ושאנחנו לא נשנה את זה מחר ולכן נמליץ תמיד להדיוט המצוי לטפל במוסך מורשה יבואן שעובד בברירת מחדל עם חלקים מקוריים או מוסך מומחה שירחיק ידו מזבל סיני או שיעשה שיעורי בית איזה חחקים מציעים לו ולא יתפתה למחיר נמוך עד מצחיק ותיקון מדרכה על יד ביתו במחיר חינם עד דמעות.

השורה תחתונה שלי זה אם יש ביקוש לזול וחרא אז יהיה מי שינצל את ההזדמנות וידאג להיצע.

האצבע ממש לא מופנית רק כלפי השלטון או המוסכים. הלקוח הישראלי שבוי, או שהוא משלם מחיר מופקע עבור חלפים מקוריים או שהוא משלם מחיר זול עבור חלפים זבל (ואז משלם פעם נוספת כי החלף היה זבל).

בוא נתחיל מהורדת דרסטית של מחירי החלפים. אם ניקח דוגמה אז לא הגיוני שחלף מקורי של טויוטה עולה בין פי 3 לפי 4 (ויותר) ממחיר אותו החלק בארצות הברית. כאן אגב האצבע לא מופנית כלפי המוסכים, הם האחרונים בשרשרת המזון ואחראיים "רק" ל 20-25% מהמחיר הסופי לצרכן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מזמין כל אחד מהפורום לבצע אצלי ביקור פתע במחסן ולראות שהדברים אכן כמו שאני אומר .

אני ביקרתי במחסן שלך כשהרכב היה על הליפט בקיץ ואני עד. אבל אתה זה משהו אחר, יש לך קהל לקוחות שמגיע אליך מרחוק כי הוא יודע שהמוסך שלך מקצוען והחלפים איכותיים ובניהם גם אני.

הבעיה מתחילה עם מוסך אחר, ולקוח עם רכב חבוט ולא מטופל שמגיע רק כדי לעבור טסט. ללקוח לא אכפת מהרכב העיקר שייסע ויעבור טסט, ובעל המוסך רוצה להרוויח - יוצא שהמוסכניק מרכיב לו חלקים זבל שעלו גרושים, מרוויח פי 2 והלקוח נוסע עם רכב לא בטיחותי (בלמים) או עם פוטנציאל לתקלות בגלל חלקים זבל.

כשמוסך מורשה סקודה מרכיב לי מסנן מזגן סיני מסריח שמתפורר מעצמו בפנים, וכשמוציאים אותו מתחת לדשבורד הוא יוצא כשהוא מתפורר - אז מבינים שהתופעה רחבה (אני לא אשכח איך נדהמת כשראית את זה). מה לעשות, אנחנו גרים בישראל.

פורסם

עוד יותר מקומם, הצד השני של המטבע: בעוד היבואנים ממלאים את שוק המיינסטרים בחלקים וצמיגים זבל ומסוכנים, חברי פורום שקונים ביבוא אישי חלקים מיוחדים ואיכותיים במיטב כספם עבור רכב בודד, עוברים שבעה מדורי גיהנום כשמבקשים מהם אישור משרד תחבורה, מכון תקנים או שולחים את החלקים בחזרה לחו"ל.

מדינת חלם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
איתמר,

הפורום לא מנותק מענף הרכב וגם כאן ניתנות המלצות לפתרונות זולים ובאיכות ירודה לא מעט.

יש כאן,לדעתי,שלוש בעיות:

1. חוסר אמון מובנה בבעלי המקצוע בתחום."הכנופיה" היא אחד הביטויים המוחשיים לכך.

2. חוסר בידע מקצועי,ניסיון וגישה מוגבלת למאגרי מידע של אנשים מחוץ לתחום באיתור ח"ח שהם גם מתאימים,גם איכותיים במידה מספקת ובמחירים סבירים.

3. בעיה בסיסית ומובנית בחברה הישראלית של שיטחיות וזלזול במיקצועיות וידע ורצון לקבל הכל בזול ללא הבנה אמיתית על המשמעויות הנובעות מכך.סגנון של "עזוב,אחי,הכל שטויות,הפרופסור הזה לא מבין כלום.אני יודע!"

לפורום,לדעתי, יש תפקיד בטיפול בשלושת הבעיות הללו.

*ליצור קאדר של בעלי מקצוע מומלצים. יש

*לתת ידע ומידע ע"מ לשפר את ההבנה והגישה של בעלי הרכבים. יש

*להחזיר את הגישה המקצועית יותר וההבנה שלא הכל פשוט,ושידע ומקצועיות הם חשובים,נרכשים לאורך זמן בלימודים ועבודה מעשית ואסור לזלזל בכך. מה הכוונה?

ADZ

זוהי המאה ה 21, האינטרנט שינה ומשנה את החיים שלנו כל כך הרבה שהפסקנו לשים לב.

-חוסר אמון מובנה בבעלי המקצוע קיים בכל תחום (למרבה הצער), הגעתי למצב בו אני מגגל את שם בעל המקצוע לפני פנייה אילוו.

-כמות אדירה של ידע מקצועי וניסיון בכל תחום ללא כל תשלום. כיום, לפני שאני פונה לבעל מקצוע (ולא משנה אם הוא רופא, טכנאי מדיח כלים או מוסכניק) אני בודק תחילה ברשת. כשאתה בא אל המוסכניק עם מק"ט מלא של מה שאתה רוצה שישים קצת קשה לו לדחוף לך זבל.

-קנייה ברשת מאפשרת רכישת חלקים מקוריים במחיר נמוך בהרבה ממחירם במוסך/חנות חלפים.

עוד דבר אחד חשוב, רצוי לא להגיע למוסך עם תקלה קריטית, תחזוקה מונעת מאפשרת להזמין את החלקים הרצויים בלי לחץ.

פורסם

האינטרס של מוסך הוא לא לדחוף לך זבל. הוא מרוויח פחות על חלקים זולים. מאוד פשוט.

זה מתחיל בדרישה של לקוח לעשות זול .

כמה שרשורים פה רטינו על מישהו שעשה טיפול במורשה ואמרו לו פרייר! אפשר לעשות את הטיפול ביותר זול מחצי מחיר עם תחליפים.

פורסם

כמה שרשורים פה רטינו על מישהו שעשה טיפול במורשה ואמרו לו פרייר! אפשר לעשות את הטיפול ביותר זול מחצי מחיר עם תחליפים.

להבדיל אלפי הבדלות - אף אחד מהתחליפים שאני ואחרים ממליצים ואליהם אתה מתייחס לא נופל מהמקורי! בין אם זה בשמן (במורשה טויוטה שמים חצי סינטטי של פז, ורק בהתעקשות אני מקבל סינטטי מלא של אנאוס), ובין אם זה בלמים של חברות מובילות, או פילטרים (שמן ואוויר) של מאן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...