Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע לי כמו דיון פילוסופי יותר מענייני.

כל בר דעת יודע שחברה שמייצרת חלק מסויים לא תקים פס ייצור אחד מאיכות א' ופס ייצור אחר לאותו חלק באיכות ב'.

כל מי שמבין משהו ב-mass production יודע שעלויוית הקמה ואחזקה של פס ייצור לא יאפשרו זאת.

אם יש הבדלים הם יכולים לנבוע לדעתי ממלאים ישנים של חלק ששופר או משהו בסגנון. לא מעבר לזה.

אם לשפוט על פי כדאיות כוללת אין ספק ש- oem משתלם יותר בשקלול איכות-מחיר.

מה גם שלפעמים דוחפים ללקוח (או למכונאי) חלף בטענה שזה ״מאותו יצרן שמייצר את המקורי״ כשבפועל זה לא המצב...

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אביב אני לא מסכים עם זה, תראה את דוגמת הנקניקיות שנתתי לפני כמה הודעות.

ניקח לדוגמה פילטרי אוויר ושמן. ניתן בקלות להחליף את גומיות האטימה או את חומר הסנן לחומר זול יותר. לא נדרש כל שינוי בפס הייצור, מחליפים רק את חומר הגלם. למפעל שמייצר מאות אלפי יחידות בשנה של אותו המוצר זה יכול להביא לחסכון כספי ניכר.

יהיה מעניין לעשות השוואה בין פילטר אוויר (או שמן) מקורי של Mann לכזה הממותג תחת פולקסווגן (או כל יצרן OEM אחר, דנסו וטויוטה או ולאו ופג'ו) ולראות מה ההבדלים ביניהם. לא חייבים בדיקת מעבדה (אבל יהיה נחמד לערב אחת כזו), מספיק לראות בעיניים ולהרגיש בידיים אם מדובר באותו עובי של פח, אותה הכמות, שטח ומשקל של נייר הסינון וגומיות מאותו החומר. מישהו מבעלי המקצוע / חנויות חלפים מוכן לתרום פילטרים למען המדע?

http://www.evolutionm.net/forums/evo-engine-turbo-drivetrain/637158-official-oil-filter-testing-results-thread-4g63t-4b11t.html

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
אביב אני לא מסכים עם זה, תראה את דוגמת הנקניקיות שנתתי לפני כמה הודעות.

ניקח לדוגמה פילטרי אוויר ושמן. ניתן בקלות להחליף את גומיות האטימה או את חומר הסנן לחומר זול יותר. לא נדרש כל שינוי בפס הייצור, מחליפים רק את חומר הגלם. למפעל שמייצר מאות אלפי יחידות בשנה של אותו המוצר זה יכול להביא לחסכון כספי ניכר.

יהיה מעניין לעשות השוואה בין פילטר אוויר (או שמן) מקורי של Mann לכזה הממותג תחת פולקסווגן (או כל יצרן OEM אחר, דנסו וטויוטה או ולאו ופג'ו) ולראות מה ההבדלים ביניהם. לא חייבים בדיקת מעבדה (אבל יהיה נחמד לערב אחת כזו), מספיק לראות בעיניים ולהרגיש בידיים אם מדובר באותו עובי של פח, אותה הכמות, שטח ומשקל של נייר הסינון וגומיות מאותו החומר. מישהו מבעלי המקצוע / חנויות חלפים מוכן לתרום פילטרים למען המדע?

http://www.evolutionm.net/forums/evo-engine-turbo-drivetrain/637158-official-oil-filter-testing-results-thread-4g63t-4b11t.html

איתמר

זו אכן תהייה בדיקה מעניינת :)

וכן אתה צודק, ביצור חלפים שהם לא OEM שמחוייבים לרמה אותה דורש היצרן החומרים בחלקם סביר להניח זולים יותר,

וניתן להניח שהאיכות שלהם פחותה (לפעמים יש הפתעות לטובה).

כאן מצאתי בדיוק את מה ששאלת :)

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=119860 כולם מתלבטים בנושא :)

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

להחליף חומר גלם בפס ייצור אומר השבתה מלאה של הפס, התאמת המכונות, ביצוע תיקוף (validation), הרצת batch ניסיוני, ביצוע אימות (verification) ותוך כדי כל הסיפור הזה התאמות שוטפות למכונות כדי לייצב את התהליך עם החומר גלם החדש (אם מישהו חושב שזה אומר ללחוץ על כפתור אחד על מכונה ולא תהליך שלוקח כמה שבועות טובים, טועה).

רוב הסיכויים שמשחק שכזה של החלפת חומרי גלם יעלה ליצרן יותר מהחיסכון על חומר הגלם (הפערים במחירי חומרי הגלם הם אפסיים) ועלול לפגוע בשמו.

פורסם

הלו, פרופורציות, לא בונים כאן מטוס.

עבדתי בכמה מפעלי ייצור בחיים שלי וראיתי תהליכים. פילטר אוויר או שמן זה פילטר זול ופשוט לייצור, לא מייצרים כאן מעבדי אינטל. וחוץ מזה אל תשכח שגם אם יש עלויות נוספות בעת הסבת פס ייצור - עם הכמויות שיצרני החלפים מייצרים (ואני מדבר על אלמנטים מתכלים, לא חלקים יקרים ומורכבים כמו בדוגמאות של רון) זה משתלם מאוד.

אני גם לא מסכים לגבי הבדלי המחירים בחומרי הגלם, ההבדלים יכולים להיות גדולים מאוד, בטח אם מסתכלים על פילטרי שמן ששם מדיית הסינון יכולה להיות עשוייה מכל מיני חומרים, ספוג, קרטון, צלולוז ועד לחומר סיננטי ויקר משמעותית.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

הפילטר פשוט, הרגולציה לא. רוב העלות ברוב המוצרים היום היא כיסוי עליות הפיתוח, הרגולציה וההוצאות האנרגטיות. חומרי גלם עולים כלום.

מה גם שמכונה לעיבוד קרטון לחלוטין לא מתאימה לעיבוד ספוג פוליאורית'אן, מכונה לעיבוד פוליאורית'אן לא מתאימה בכלל לעיבוד ספוג SK, צלולוז זה סרט אחר לחלוטין. אתה כבר מדבר כאן לא על החלפת חומר גלם אלא על הסבת קו בקנה מידה נרחב מאד, ברמת החלפת מכונות ייצור. כל זה כדי לחסוך כמה עשרות דולר לטון חומר גלם (במקרה הממש ממש טוב).

עריכה אחרונה על ידי Igrosh
פורסם
-שימוש באותו קו יצור ליצור מוצרים מאותו סוג אך באיכויות שונות אפשרי בעזרת שימוש בחמרי גלם שונים (צמיגים לדוגמה). לדעתי, יצרני OEM לא יבצעו זאת כי משמעו היא תחרות במוצרים סיניים באיכות דומה. במקרה זה לא צפוייה להם הצלחה רבה כי המוצרים שלהם ימכרו בבמחיר גבוה יותר.
ואני מצטט את עצמי.

שאלה שעלתה לי, כיצד מוגדר/נקרא חלף OEM? בעוד ובחלקים רגילים יש הגדרות ידועות ותואמות ("בורג פיליפס קוני 3M 20 מ"מ") בפילטרים למשל אין הגדרה כזו. אם אני רוכש פילטר MANN לרכב שלי האם כתוב עליו "תואם/זהה מק"ט מרצדס 123..." או שם ג'ננרי "פילטר אבג"? האם יצרני הOEM מציינים פרמטרים ספציפיים? כלומר, אם אני עובר בחנות חלפים אז לפי מה אני בוחר את החלף המבוקש?

פורסם

לפי המקט של היצרן.

ניקח לדוגמא את פילטר האוויר הנ"ל

http://catalog.mann-filter.com/EU/eng/catalog/MANN-FILTER%20Katalog%20Europa/Vehicles/CARS%20+%20TRANSPORTERS/SEAT/Leon%20II/1.4%20TSI%20CAXC%20%28T83540%29/Air%20Filter/C%2014%20130

אם תלחץ מימין על CROSS REFERENCES, תראה את מק"טי ואג אשר הפילטר הזה תואם להם.

פורסם

איתמר צר לי לאכזב אותך אבל אתה טועה וההסבר ניתן כמה הודעות אחרי. לא מדובר באיזה פס ייצור של איזה עסק קטן-בינוני בישראל. מדובר בפסי ייצור מאסיביים. אף אחד לא עוצר ולא מחליף חומרי גלם. מעבר לזה אם תעשה קצת שיעורי בית בכלכלה תגלה כמה מתוך הייצור של יצרני OEM הולך ליצרניות הרכב וכמה מיועד ל- After market. כשתגלה מה היחס בין השניים תגיד לי אם לדעתך היצרן יעשה איזשהו שינוי בפס חוץ מלמחוק את הלוגו או לא להטביע אותו בסוף...

פורסם

אני במקומך לא הייתי כל כך נחרץ.

אתה מוזמן לעשות חיפוש על פילטרים של יצרנים כמו FRAM או Purolator ולראות בעצמך שיש להם פילטרים שחיצונית נראים אותו הדבר אך מבפנים חומר הסנן שונה.

כשמדובר על מאסות (ופילטרים מייצרים במאסות, זה לא כמו הדוגמה של בית מצערת שזה חלק שמיוצר במספרים הרבה יותר קטנים ואז משתלם למחוק את הלוגו) אז לכל סנט חסכון יש משמעות.

כמה משמעות? המדף האחורי של ה C1 / 107 / אייגו הוא דוגמה מצויינת לכך, הוא מתרומם ומוחזק על ידי חוט בודד. כ-מ-ה כבר עולה עוד 20 ס"מ חוט עלוב? עובדה שאפילו בזה מצאו לחסוך.

איתמר

פורסם
אני במקומך לא הייתי כל כך נחרץ.

אתה מוזמן לעשות חיפוש על פילטרים של יצרנים כמו FRAM או Purolator ולראות בעצמך שיש להם פילטרים שחיצונית נראים אותו הדבר אך מבפנים חומר הסנן שונה.

חסכתי לך את החיפוש.

להלן שלושה פילטרים של FRAM, שלושתם מתאימים לאותו הרכב (דגם הפילטר 7317) אך הם כביכול מסדרות שונות.

1949521870_dd02b60e9a_o.jpg

אם נעזוב את עניין הצביעה החיצונית נוכל לראות בבירור כי יש הבדל בחומר ממנו עשוי שסתום האל-חזור וחשוב מכך יש הבדל בחומר הסנן ושטח הפנים שלו.

עכשיו, נניח שאני פולקסווגן ואני בוחר את FRAM להיות ספק ה OEM שלי, יש לי דרך לדעת באיזה פילטר בדיוק מהשלושה בחרה פולקסווגן? האם רכישת פילטר של FRAM מבטיח לי את אותו הפילטר בדיוק? התשובה ברורה.

איתמר

פורסם

איתמר , לכל פילטר מהשלושה שבהודעה שלך יש מק"ט שונה .

כאשר אתה מסתכל בפילטר של פולקסווגן - תיראה מה מק"ט ה OEM וזה המקט שאתה צריך .

היצרן יכול להציע 3 דרגות שונות של איכות פילטר - אבל כל אחד מהם בעל מק"ט שונה .

אם יצרן OEM מציע לך 3 מק"טים שונים לאותו חלק של VW , אתה צריך לבדוק היטב איזה מהמ"קטים אכן תואם למקורי .

פורסם

מה שאתה אומר יהיה נכון אם ליצרן ה OEM יש רק פילטר אחד שמתאים לדגם X (וגם זה רק השערה).

במקרה הנ"ל מק"ט ה OEM יהיה 7317 (כי זה הפילטר שמתאים לדגם X) ולי כלקוח אין כל דרך לדעת איזה מהם הוא "המקורי" (אם בכלל, יכול להיות שזה דגם ספציפי המיוצר רק ליצרנית הרכב).

הדוגמה שנתתי באה להראות את מה שטענתי ושאיגור ואביב ניסו לסתור, זה לא סיפור מההפטרה להחליף את חומר הסנן ושאר חלקים פנימיים. מבלי לפתוח את הפילטר לנו כלקוחות אין שום דרך לדעת האם פילטר ה OEM אכן זהה 1:1 לחלק המקורי.

איתמר

פורסם

בעקבות הנושא הזה, יהיה טוב אם נרכז בשרשור חדש עמוד שיהיה מרוכז בו יצרנים שמיצרים חלפי OEM לפי סוג אלמנט \ רכב, ככה לפחות חברי הפורום יוכלו להעזר בזה.

למי יש מספיק ידע להרים את הכפפה?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...