Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניסיון,

אין כמו חלק מקורי של חברה.

למשל יש לי תושבות מנוע חלופיות,

הם ממש על הפנים - החלפתי אחת מחדש לא מזמן

ברקסים ורפידות לקחתי רק חברות טובות

תרמוסטט - רק מקורי של סוזוקי

אבל יש חלקים שלא משתלם לי לקנות מקורי מחברה

רדיאטור, תושבות מנוע ועוד הרבה דברים - זה לפשוט רגל

אני בינתיים עם רדיאטור סיני שעלה לי גרושים,

והוא עובד פיקס אין נזילות ואין שברים.

מתפקד ממש כמו מקורי ועולה שליש פחות !

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
להבדיל אלפי הבדלות - אף אחד מהתחליפים שאני ואחרים ממליצים ואליהם אתה מתייחס לא נופל מהמקורי! בין אם זה בשמן (במורשה טויוטה שמים חצי סינטטי של פז' date=' ורק בהתעקשות אני מקבל סינטטי מלא של אנאוס), ובין אם זה בלמים של חברות מובילות, או פילטרים (שמן ואוויר) של מאן.[/quote']

ראשית לשמן אין מקורי או תחליפי .

שנית לחלקים תחלייפיים שאתה מדבר עליהם לטענת לא נופלים ממקורי אנא הצג את הבדיקות מעבדה שעשית להוכיח זאת.

פורסם

אין חיה כזו תושבת מנוע טובה וזולה מאד.

האיכות ירודה כי חוסכים בגומי טבעי שהוא יקר יחסית, ממלאים את התערובת בגיר שעולה פרוטות, מורידים מעובי הפחיות, קונים דבק באיכות ירודה כי הוא עולה עשירית (פח דבק איכותי עולה 1,000$) ואפילו בברגים חוסכים.

לקוחות רוצים רק זול, וזו התוצאה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלאה קצת פחות קשורה:

איך ליונדאי מחירים עבור חלפים וחלקי חילוף מקוררים זולים.

אני נוסע ביונדאי קרוב לשנתיים והופתעתי מהמחירים הזולים.

במקרה של בולמי זעזועים מקורי יצא לי יותר זול מתחליפי.

כמה דוגמאות:

מסנן שמן עולה לי 40 מסנן אוויר כ80.

מנגנון וישרים 140, 4 תושבות מנוע מקוריות ב586, 4 בולמי זעזועים מקוריים ב900.

מוטות הגה + תפוחי הגה ימין ושמאל עלו 650 בערך.

כל המחירים כולל מעמ.

אני כמעט תמיד קונה מקורי כי ההפרש בינו לתחליפי זניח מאוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
עוד יותר מקומם, הצד השני של המטבע: בעוד היבואנים ממלאים את שוק המיינסטרים בחלקים וצמיגים זבל ומסוכנים, חברי פורום שקונים ביבוא אישי חלקים מיוחדים ואיכותיים במיטב כספם עבור רכב בודד, עוברים שבעה מדורי גיהנום כשמבקשים מהם אישור משרד תחבורה, מכון תקנים או שולחים את החלקים בחזרה לחו"ל.

מדינת חלם.

+100

נסו להזמין מסרק הגה חדש מקורי כשבארץ ניתן להשיג רק תחליפי או לשפץ. זה פשוט טמטום.

מה שעוד מוסיף לחלטסרה זה שהמחיר של התחליפי בארץ לפעמים שווה ערך או יקר יותר מלהזמין חלק מקורי מחו"ל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מניסיון,

אין כמו חלק מקורי של חברה.

למשל יש לי תושבות מנוע חלופיות,

הם ממש על הפנים - החלפתי אחת מחדש לא מזמן

ברקסים ורפידות לקחתי רק חברות טובות

תרמוסטט - רק מקורי של סוזוקי

אבל יש חלקים שלא משתלם לי לקנות מקורי מחברה

רדיאטור, תושבות מנוע ועוד הרבה דברים - זה לפשוט רגל

אני בינתיים עם רדיאטור סיני שעלה לי גרושים,

והוא עובד פיקס אין נזילות ואין שברים.

מתפקד ממש כמו מקורי ועולה שליש פחות !

מעניין מאוד מה שאתה אומר.

רק לא לגמרי הבנתי אותך, שווה המקורי הזה או שעדיף סיני בשליש מחיר כשהוא גם ככה ממש כמו המקורי?

פורסם

למה להתחכם?

הוא בפירוש רשם שיש חלקים שלא כדאי לרכוש חליפי ויש כאלו שכן.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

דן

חברות שמייצרות בלמים לפרארי (ברמבו) ופילטרים לאודי (מאן/בוש) בתור יצרניות OEM מספיק טובות לכל רכב שיש למי מאיתנו בפורום. לא צריך מעבדה בשביל זה.

לגבי שמן - קרא מה שכתבתי. דווקא במורשה מתעקשים לתת לי שמן נחות ואני זה שצריך להתעקש על האיכותי יותר. כשכתבתי תחליפים - התכוונתי כמובן לתחליפים של מה שימכרו במוסך המורשה. וכן, שמן של סינטטי של יורול לא נופל משמן חצי סינטטי של פז, אלא אם אתה טוען אחרת?

בכלל לא נכנסתי לפלאגים, שמשום מה עולים בארץ פי 5 ממחירם בחו"ל. אני דווקא שם בזה מקורי כי למזלי בשני הרכבים שלנו סט פלאגים מקורי או תחליפי טוב עולה בערך מאה, לא אלף כמו פלאגים אירידיום מקוריים למינהם, ובשביל לחסוך 50 שקל ב-60 אלף ק"מ אין לי אינטרס ללכת לאיביי.

דן, אין לי עוד מה להוסיף חוץ מזה שאתה כמו שאומרים "נובח על העץ הלא נכון"... אני הרי לא מתפשר בחלפים. שם רק מה שטוב. לא צמיג סיני ולא בלמים של חברה לא מוכרת. מה שצריך להחליף מוחלף. אבל במחירי העושק של המורשה (ברקסים היו עולים כפול ויותר, למשל!) אני לא מוכן לממן חדרי המתנה ועמדות קפה מפוארות. מעדיף לפרנס חנות הוגנת ומוסך טוב עם מחיר שפוי לשעת עבודה בעבודות כאלה, כי באמת שלשלם למורשה כ"כ הרבה כסף אין שום הצדקה.

• ספונסר פורום
פורסם

מדוע חלק OEM הוא הכי משתלם ?

הסיבה פשוטה ,יצרן הOEM שנבחר עיי יצרן הרכב כבר השקיע במחקר ופיתוח ויש לו כבר פס ייצור מוכן שעומד בדרישות המדוייקות של היצרן

אם יצרן חליפי אחר רוצה לייצר באיכויות האלו זה יעלה לו הרבה יותר כסף מיצרן ה OEM והוא לא יוכל להתחרות בו כי הוא יצטרך

להקים פס ייצור מיוחד לטובת העניין ,ולהשקיע במחקר (גם להעתיק טוב נחוצים משאבים)להשתמש בחומרי

גלם ומכונות שמתאימים בדיוק לייצור של מוצר אחד .

ולכן המוצר שהוא מייצר הוא "כאילו ""נראה כמו "והוא לא עומד בשום דרישות למעט אלו שלו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

השאלה היא האם באמת אין שום הבדל בין חלק OEM לחלק ה"מקורי" של היצרן. אני גם תוהה מי מכתיב למי את המפרט, האם יצרן הרכב ליצרן החלפים או להפך.

אני זוכר את השרשורים שלך ומה שראית בעיניים שלך בגרמניה, השאלה האם זה באמת המצב בכל המוצרים ובכל החברות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש גרוע מזה, ורואים זאת כבר זמן רב בכמה תחומים אחרים. בשלב מסוים לא משתלם יותר ליצרן של חלקי חילוף איכותיים להמשיך ליצרם מהיעדר ביקוש, ואז נותרים בשוק רק חלקים חליפיים ונחותים. והכי מעצבן זה שהתופעה מחלחלת עמוק לתחתית שרשרת הייצור, ליצרני חומרי הגלם. ואז גם יצרן סביר של חלקים נאלץ להתפשר על איכותם, כי חומרי גלם איכותיים הם נדירים ומופנים רק לתעשיות יקרות (צבא, תעופה).

פורסם
כי חומרי גלם איכותיים הם נדירים ומופנים רק לתעשיות יקרות (צבא, תעופה).

אני יכול להגיד לך שגם הצבא והתעופה סובלים מזה לא פחות. ואפילו יותר, כי הדרישות גבוהות יותר.

בתור קצין בחיל האויר בתקופת הגסיסה של מסוק צפע (כבר יצא משירות) אני יכול לספר לך שתקופה ארוכה חיל האויר היה קונה טרנזיסטורים למערכות ההנעה של התותח במסוק, בממוצע פחות מ40% מהטרנזיסטורים היו מגיעים שמישים. ואתה לא רוצה לדעת כמה עולה טרנזיסטור אחד כזה.

וזו כמובן רק דוגמא אחת מיני רבות מאוד. הסרטן הזה בכל מקום.

יום טוב גם לך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...