Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי מושג. התמונה של FRAM שצירפתי מעלה הייתה כדי להראות שיש פילטרים שונים שמגיעים באותה האריזה (מבנה בית הפילטר, לא הצבע או הקרטון).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נו, אז אני לא מבין מדוע אתה מתעקש.

הרי זה בדיוק מה שמרק10 אמר בהודעה #111.

מוצר אחד עבור כל מק"ט של יצרן הרכב, כאשר לפעמים ישנם יותר מדגם אחד, כאשר האחר/ים מהווים שדרוג או הבדל אחר מ"המקור".

פורסם

התעייפתי.

מרק נתן דוגמה ספציפית לשני יצרנים גרמניים הידועים בסדר המופתי והמדוייק שלהם. על הכיפאק. זה לא המצב אצל כל היצרנים.

תחזור אל הודעה 119# שלי, שם נתתי דוגמה למה שאמור להיות 1:1 הפילטר המקורי והוא לא. יש הבדל וקיים שוני.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

או שערכת את ההודעה או שפיספסתי אותה.

אז נכון, הוא אולי נראה שונה, והפילטר מצד ימין גם נושא את אותו מק"ט רק שהוא מהמפעל ביפן.

אבל, דנסו עדין מתארים את הפילטר שנושא רק את שמם, כחלף שעומד בסטנדרטים של "ציוד מקורי".

האם אין די בכך?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שבטוח, זה עדיף על פילטר מחברה סינית עלומת שם ללא שסתום אל חזור ונייר סינון ממחברת חשבון משומשת. אם אין לך כסף לפילטר מקורי עם לוגו או שלא ניתן להשיג עדיף שתקנה את זה כפשרה מוצלחת ביותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היי חברים,

עברתי כבר כמה פעמים על השרשור ולא הבנתי כמה דברים אשמח אם תסבירו לי.

יצרן OEM (לא משנה לי מהו הראשי תיבות) הוא בעם חברה כל שהי שמייצרת ליצרן?, נניח כמו MAAN, DENSO?

במידה וכן, איתמר אתה פשוט אומר למה אם הוא אמור להיות 1:1 למקור למה הוא שונה?

(חוץ מהקרטון והצבע כמובן, אלא על הפילטר בפנוכו ).

רועי

פורסם

טום, הפילטר הימני לא נושא את אותו המק"ט, זה מק"ט אחר, הוא רק מתחיל ב 90915.

כמעט כל פילטר תחליפי יתפאר שהוא "עומד במפרט ה OEM ומעבר", אבל זה לא מה שאנחנו שואלים, כל השרשור הזה דן האם חלק OEM זהה לחלק המקורי מהיצרן והתשובה היא שלא. לא תמיד ולא בכל המקרים.

רועי, יצרן OEM רשאי להיקרא כך רק אם הוא מייצר החלק עבור חברת הרכב. DENSO היא יצרנית ה OEM של טויוטה, MANN היא של פולקסווגן וכו'.

אני טוען שאין לנו שום ערובה לכך שהחלק שמייצר יצרן ה OEM וממותג תחת שמו אכן זהה לחלק ה"מקורי" שממותג תחת יצרן הרכב, וזה מה שהראתי והדגמתי כאן.

איתמר

פורסם

קיבלתי.

אבל אני חושב שמהות השירשור מעבר לענין הזהות המוחלטת, נוגע להאם אני כצרכן יכול לסמוך על מוצר תחליפי מבית יצרן ה-OEM או שמא עלי לדרוש (ולשלם בדר"כ בהתאם) שימוש בחלק מקורי לחלוטין.

פורסם

שאלת מיליון הדולר 8)

אני מאמין שחלק OEM נמצא במקום השני בהיררכיית החלק המומלץ, אלא למעט במקרים שאנו יודעים בוודאות כי אין כל הבדל בין חלק ה OEM למקורי ואז פשוט מיותר לשלם את פרמיית "חלק מקורי".

עם זאת לעיתים יכול להיות מקרה הפוך, יכול להיות שיהיה חלק OEM או סתם חלק אפטרמרקט שיהיה טוב יותר מהחלק המקורי, נפוץ למשל במוצרי בלימה.

פורסם

נו. אז מישהו יכול לתת דוגמה לחלק שיוצר ע"י יצרן רציני - דנסו, אייסין, וכולי - שהוא גרוע? שאם ירכיבו אותו ברכב במקום חלק מקורי, יגרם נזק?

לא האם חסרים לו פסי כסף מזהב, אלא האם הוא באמת פחות טוב. יש למישהו דוגמה כזו?

אני חושד שלא תהיה.

דני

פורסם

אני לא מאמין שיצרן OEM שבדרך כלל יהיה יצרן גדול עם מוניטין טוב ייצר מוצר גרוע. השאלה היא האם הוא מייצר מוצר זהה, טוב מהמקורי או נחות ממנו (למעט מוצרי OEM שאנחנו יודעים שהם זהים למוצר מקורי לפי מק"ט), ואת זה אי אפשר לדעת ללא בדיקת מעבדה.

איתמר

פורסם

איתמר, אני עדיין לא ראיתי, ואולי לא שמתי לב, שיש שני

חלקים עם מק''ט זהה לחלוטין, והם שונים. אתה מסתמך

על תמונות מהרשת, ואתה לא יודע בוודאות מתי ואיפה הם

נקנו, ומה המק''ט המדוייק של כ"א מהם.

יש גם מצבים שעד תאריך מסוים החלק יוצר

בצורה מסוימת, ואח"כ שינו אותו. ואז המקורי

שאותו אדם קיבל את הרכב יהיה שונה מפילטר

OEM למרות שאם הוא יקנה באותה נקודת זמן

מקורי, הוא גם לא יהיה זהה.

פורסם

אושרי, נתתי דוגמה לפילטרים של טויוטה כי אותם אני מכיר מקרוב. רואים בבירור את ההבדלים בין הפילטרים, לא רק בתמונות שצירפתי אלא גם בכל התמונות שעולות בגוגל. יותר מזה, ככה הוא נראה באתר של דנסו, אז מה עוד?

על הפילטר המקורי אין מק"ט OEM, יש רק את המק"ט של טויוטה. במנוע החיפוש באתר של דנסו ובכל האתרים ברשת (להלן cross reference) רשום כי הפילטר המקביל מדנסו הוא 150-1000, אין עוד אפשרויות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...