Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל זה בדיוק העניין, זה מה שעולה בגוגל, וזה לא בהכרח

נכון. גם כמו שציינתי, אתה לא יודע מתי יוצר כל פילטר שצולם

ומה המק''ט המדוייק שלו. זה הכל משחק של אולי,

ונדמה לי, זו לא הוכחה לכלום.

אני חושב שכמו שציינו, לעשות הסבה לפס ייצור, לחומר

או לצורה אחרת, זה יעלה ליצרן הרבה יותר, וזה לא שווה

את מה שהוא חוסך.

בכל מקרה, אם יצרן oem יכתוב לך על חלק

מסוים שהוא תואם, אני לפחות חושב שאין לך מה לחשוש

שזה לא יהיה טוב לפחות כמו המקורי.

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

teyal, אם היה מק"ט OEM על החלק המקורי לא הייתה שאלה וכל השרשור הזה היה נחסך. בגלל זה "יצאתי" נגד מרק10 ונגד הקבעון שלו, כי זה מה שהוא מכיר. הסברתי והראתי שזה לא המצב אצל כל היצרנים ונתתי את טויוטה כדוגמה, דוגמה שאני מכיר אישית.

אושרי, את החלקים המקוריים של טויוטה אני קונה במשך שנים, למעלה מעשור. קניתי חלקים בתאילנד, בארצות הברית, באנגליה ובישראל, בידיים שלי החזקתי פילטרים שיוצרו בתאילנד, סין, מלזיה ויפן. אף אחד מהם לא היה נראה כמו הדנסו הנ"ל.

ולמה אנחנו שוב חוזרים לעניין של פס הייצור? הראתי למה זה לא נכון, פעמיים, גם עם הדוגמה של דנסו וגם של FRAM.

ואני מסכים שאין ממה לחשוש מחלק התואם לחלק המקורי, בטח אם הוא יצא מאותו היצרן. אני מדבר על האם הוא זהה או לא, וכאן התשובה היא לא חד משמעית.

טוב, נמאס לי לטחון מים ולחזור על עצמי. כל אחד יכול להאמין במה שהוא רוצה ולקנות מה שהוא רוצה. אני את המסקנות שלי הסקתי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב התמונות שנתתי בפוסט #119 פורסמו בפורום רכב בשנת 2010.

הנה דוגמה נוספת (פילטר מדגם שונה אומנם, אבל אותו הרעיון), הפעם מ 2013:

Toyota-Denso-Fram 4x6LO.jpg

בשרשור הזה גם ניתחו את הרכב ומבנה הפילטרים.

הדנסו:

Pleated filter, 0.033” thick, resin-impregnated synthetic and natural fibers. 46 pleats, 13.5mm deep, with 66mm height. Seam is sealed with crimped metal, and ends of pleats are sunk in hard sealant, enclosed in metal caps.

Total area = 0.081 sq. meter.

Eight entry holes, showing red silicone rubber ADB valve. Looking thru the outlet, the bypass valve’s metal cap can be seen at the far end. Bypass valve seat is a hard synthetic material.

Seating gasket is round O-ring, not crimped, 71mm O.D. and 64mm I.D.

The steel housing is very strong, 0.018” thick.

Filter has “torque-stopper” flange that seats hard against the engine’s mounting flange.

הטויוטה המקורי:

Pleated filter, resin-impregnated synthetic and natural fibers, 0.033” thick. 43 pleats, 19mm deep, with 80mm height. Seam is cemented on the inside. Ends of pleats are cemented shut but not enclosed in metal caps.

Total area = 0.131 sq. meter.

Eight entry holes in base, thru which black antidrainback (ADB) valve can be seen. Looking thru the outlet, the hard plastic bypass valve can be seen at the far end.

Seating gasket is round O-ring with 70mm O.D., 64mm I.D., not crimped.

The steel housing is fairly strong, 0.016” thick.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
עוד יותר מקומם, הצד השני של המטבע: בעוד היבואנים ממלאים את שוק המיינסטרים בחלקים וצמיגים זבל ומסוכנים, חברי פורום שקונים ביבוא אישי חלקים מיוחדים ואיכותיים במיטב כספם עבור רכב בודד, עוברים שבעה מדורי גיהנום כשמבקשים מהם אישור משרד תחבורה, מכון תקנים או שולחים את החלקים בחזרה לחו"ל.

מדינת חלם.

+1' הדבר הכי מרגיז ומקומם, אני רוצה להזמין חלפים מקוריים לרכב שלי ומפחד מהתהליך כאילו אני מייבא ציוד לכור אטומי!.

ולמה אנשים מתפתים ליקנות חלק סיני? רק להיתרשם ממחירים של חיישנים וחלפים לגיר הרובוטי של פיאט בארץ יספיקו, פוטנציומטר מסכן שהיה קיים עוד בפ'יג'ו 106 ראלי שועלה סביב ה60 סטרלינג בארץ רצו מעל 2000 שקל לפני הכל, וגם צובר לחץ שמן שעולה פחות כ50 לירות סטרלינג כ1800 שקל... המציאות שלנו עצובה.

ולגבי מוסכים- אני בדעה שהיום בימקום לחפש מכוניות לפי יצרן -צריך ליקנות מכוניות לפי הדגמים שהמוסך המקצועי שאתם מכירים מטפל, ככה יודעים שלאורך כל האחזקה אתם והרכב שלכם בידיים טובות ובטוחות.

כיום אני עם פיאט ביזכות המוסך, ושאני אכיר מקרוב עוד מוסך כזה המתמחה ביצרנים אחרים רק אז אשקול לירכוש רכב מאותו היצרן :-).

מגיע ח"ח לכל אותם המוסכים שאוהבים לעבוד בצורה מקצועית כמו שצריך- תודה רבה על הדיון החשוב הזה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

איתמר, בגלל זה יש דיון. אני לא אומר שאתה בוודאות טועה, אלא מציג לך אפשרויות למה מה שיש ברשת לא תמיד מדוייק.

חבל שבתמונות אין מקטים של שני התחליפים. שים לב ששני הפילטרים המקוריים בעלי סיומת שונה במקטים.

פורסם

נכון.

הפילטרים של טויוטה מלווים אותה כבר עשרות שנים, אני משער כמו כל יצרנית רכב אחרת. הם עברו הרבה גלגולים ולטויוטה יש נטייה למתג את אותו החלק במק"ט שונה בגלל שוני במפעל הייצור או השוק אליה החלק מיועד. פילטר באנגליה ופילטר בארה"ב שמיועד לאותו הרכב עם אותו המנוע עלול להיות עם מק"ט שונה למרות ששניהם יוצרו באותו המפעל בתאילנד.

מה שיש ברשת זה אין סוף דוגמאות real life שרק מחזקות את טענתי, לא מחלישות אותה. אני בטוח שאם נעשה חיפוש על פילטרים של יצרנים נוספים נקבל את אותם הממצאים.

פורסם

אני עובד בחנות לחלפים כבר כמה חודשים לאחר שעבדתי גם במוסכים ובאמת רוב החלקים שמגיעים הם ממש לא מקוריים אלא תחליפיים וזה מדהים, האם המוסכים מנסים לחסוך בעלויות על חשבון תקלות עתידיות כתוצואות מהחלקים או שבאמת החלקים האלו מחזיקים לא רע ויש פה סתם עליהום?

כמובן שאני לא מדבר על חלקים בטיחותיים ממש שנועלים חלקים סיניים אלא דברים קצת פחות בטיחותיים.

פורסם
יכול להיות, ואז באמת יש שאלה האם oem זהה באיכותו למקורי או לא, ואם זה באמת אותו חלק או לא.

מצד שני יש הרבה מאוד מקרים שזה חלק זהה אחד לאחד.

That's exactly what i'm saying 8)

סיכמת את השרשור הזה בשתי שוורת.

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

וואלה איתמר סתם ברדקת כאן את השרשור ,גם לי כבר אין כח להוכיח אותך אבל אתה טועה .

אני מקווה שאנשים יבינו שמה שאני כותב כאן בכל זאת מבוסס על ניסיון רב שנים ובבואם לרכוש מוצר תעבורה איכותי

הם יזכרו את החומר שהעלתי כאן ויוכלו לבצע עסקה משתלמת יותר מבלי להתפשר על איכות המוצר שאותו הם קונים .

בימים אלו שבכל חנות חלפים מצוייה אתה תמצא 90 אחוז מוצרים "חליפיים "באיכות מזעזעת כגון חוטי הצתה ,משאבות דלק,

חיישנים,סלילי הצתה,תושבות,מייסבים,מסננים ,בלמים,בולמים,אטמים,פלנשים,ציריות,משאבות מים,חלקי מתלה ,וכל חלק וחלק

שאתם יכולים לחשוב עליו ,כל אלו מיובאים מכל מיני חורים בעולם ,נארזים באריזות לפי בקשת היבואן ומשווקים בארץ ללא כל

הגבלה .

עד שכאשר לקוח שמעוניין בחלק איכותי ,למשל חוטי הצתה של ברו ,או סליל הצתה של דנסו ,או חיישן חמצן של בוש ,אז מסתכלים

עליו כעל משוגע וצריכים לבצע לו הזמנה מיוחדת .

גם במוסכים מכובדים כגון ברשת צמפיון משתמשים במסננים חליפיים שהם אינם OEM כל מיניי טורקים וסינים למיניהם

כאשר בפעם הראשונה שראיתי מסנן שמן טורקי של חברה עלומה על גולף TSI חדשה לא האמנתי ללקוח שהוא טיפל

כל ימיו במוסך המרכזי של רשת צמפיון .

או מסנן מזגן זבל סיני שנשאב לתוך מפוח המזגן כמו שקרה כאן לאחד מחברי הפורום וזה חלק שהותקן

במוסך של צמפיון בלי שום בושה .

עריכה אחרונה על ידי מוסך רון

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון עניתי לך גם לפרטי ששלחת. אני לא טועה ולא מטעה, ככה זה כשרשור הופך להיות עמוס מדי, מפספסים הרבה פרטים.

תקרא את התשובה שלי שציטטתי את אושרי, זה באמת משפט סיכום קצר וקולע לכל ההתברברות שהייתה כאן בשרשור.

איתמר

• ספונסר פורום
פורסם

אני מנסה להעלות כאן הודעה ואני לא יודע למה היא לא מצליחה לעלות .

אני פתחתי כאן את השרשור כדי שאנשים ידעו ויבינו שבניגוד לעבר שרוב חלקי החילוף בשוק היו חלפים איכותיים

והסיני של פעם היה האיטלקי ,היום המצב שונה וגרוע בהרבה .

אם תיכנס לכל חנות חלפים מצויה אתה תראה ש90 אחוז מהסחורה שבמלאי זוהי סחורה "חליפית"זבל סיני וטורקי

מה שאני מכנה בשם הכללי "אנדיאני" החל מחוטי הצתה ,מסננים חיישנים ,תושבות ,בלמים,פלנשים וכל חלק וחלק

ואם אתה במקרה מעוניין בחלק איכותי למשל חוטי הצתה של ברו ,או סליל הצתה של NGK או דנסו או חיישן חמצן של בוש ,

או אז יסתכלו עליך כמו על משוגע ויצטרכו להזמין לך במיוחד ויתכן שיגדילו ויבקשו שתיתן משהו על החשבון כי

אחרת הם יתקעו עם החלק עד סוף הדורות כי אף אחד לא קונה סליל הצתה ב 600 שקל כאשר יש את "אותו הדבר "

ב250 שקל בלבד .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני חושב שזו תקלה אצלך, שיחזרתי לך הודעה שאני רואה שמחקת.

נכון, תופעת החלקים הסיניים הזולים זו תופעה נפוצה ועצובה. היא אולי נעימה לכיסו של בעל הרכב, אבל הוא משלם עליה בגדול בתקלות עתידיות ושאר תקלות שרשרת. אני גם מזדהה עם מה שכתבת לגבי התגובה שמקבלים שמבקשים חלק איכותי, מסתכלים עליך כאילו נפלת מהירח.

חלק OEM הוא בחירה מצויינת, הוא יכול להיות זהה 1:1 לחלק המקורי (כמו בדוגמאות שצירפת) וגם אם הוא לא זהה 1:1 (כמו בדוגמאות שאני צרפתי) אפשר להיות בטוחים שהוא יעשה את העבודה ולו בגלל מוניטין היצרן שעומד מאחוריו.

איתמר

פורסם

גם להזמין הם לא מוכנים,

שולחים אותי ליבואן במקרה הכי גרוע,

וגם הוא לפעמים משתמש בחליפי,

פילטר דלק לדוגמא - אין מי שמייבא אותו לארץ,

מביאים רק סיני מעפן

פורסם

אמנם זה נכון שמסתכלים מוזר על מי שמבקש חלפים "איכותיים" אבל אני אישית קונה פילטרים של MANN או MAHLE, מתוצרת גרמניה/אוסטריה ובהחלט בחנות החלפים יודעים לכבד את הבקשה. אותו דבר לגבי שמן למשל : יש שמן של גזפרום נפט (בלי לזלזל בהם) שעולה חצי מAC DELCO תוצרת בלגיה ורבע ממוביל1, שכל אחד יקח מה שמתאים לו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...