Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דנידין זו לא המלצה, זה מישהו שחשב שהוא חוסך ועוד מעט הוא יבין שהוא למעשה שילם פעמיים.

רוב ההמלצות בפורום הן ללכת על חלק מקורי או חלק מחברה טובה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום רב

ממש תפוח אדמה לוהט .אני רק אומר שהיום לצערי המחיר הוא כמעט חזות הכל ,הענף הולך ויורד במקצועיות ,באיכות חלפים ותדמית .

דרך אגב חבל שהנושא לא עלה גם בפורום TT .

בברכה יובל

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם (נערך)
דוגמא משלשום על משולש של מזדה ב 180 ש"ח (רביעית תחתונים של דלתא עולים ככה).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?533015-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-2008&p=4640626#post4640626

הייתה עוד הודעה של אותו בחור אי חושב אבל מחקו אותה.

תרצה נעשה חיפוש ואמצא לך עוד המלצות של טיפול במחיר ארוחת בוקר זוגית של ארומה.

הנה דוגמא טרייה יחסית

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

adz איפה אתה רואה המלצה למשהו זול במחיר של עוף? אתה מתכוון לקופון?

באמת בעיה קשה כל החלים הסינים המגעילים אבל גם בחנויות לחלקי חילוף מנסים למכור את זה, נניח באמתי לחנות חלפים (בלי שמות עכשיו)

ביקשתי ממנו פילטר מזגן ל 206, הביא לי סיני ב- 35+- ואמר שזה טוב כי כולם לוקחים את זה.

אמרתי לו שכולם מעשנים אז זה טוב לעשן?

הלכתי לחנות אחרת וקניתי מקורי ב- 75 שקל.

ומעניין למה אין תקינה?, והזול הוא היקר.

רועי

פורסם

רועי,הכוונה כאן היתה לטיפולים במחירי זנות.

ברור שבמקרה כזה לא רק מחיר שעת העבודה נמוך אלא גם איכות החלפים.

רועי,

אין ארוחות חינם.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
רועי,הכוונה כאן היתה לטיפולים במחירי זנות.

ברור שבמקרה כזה לא רק מחיר שעת העבודה נמוך אלא גם איכות החלפים.

רועי,

אין ארוחות חינם.

אתה מדבר ונותן דוגמה על מה שקורה בענף הרכב, אני מדבר על ההמלצות הניתנות כאן בפורום.

בפעם השלישית ובאופן גורף, ההמלצות הניתנות כאן בפורום הן לא להתפתות לזול ביותר. שים לב שאפילו בשרשור שנתת נכנס מישהו (מישהו = לא חבר פורום פעיל במיוחד) ושאל המלצה לכמה שווה קופון. ההמלצה הראשונה שניתנה לו הייתה שיוותר על הקופון ויעשה טיפול עם חלפים איכותיים ומקוריים. לזה אני מתכוון.

אם נושא החלפים כל כך מפריע אז איגוד המוסכים (או כל גוף אחר שמייצג את בעלי המקצוע מול הרשויות) צריך להפעיל את השרירים שלו מול משרדי הממשלה ולפעול להורדת מחירי הטיפולים. חייבים להקשיח את התקינה, הפיקוח והאכיפה ולהפסיק לייבא זבל לארץ.

בחו"ל ההפרשים בין חלק מקורי לחלק תחליפי הרבה יותר קטנים ולא ברור לי מי אחראי להפרשים של אלפי אחוזים במחירי הארץ.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,

הפורום לא מנותק מענף הרכב וגם כאן ניתנות המלצות לפתרונות זולים ובאיכות ירודה לא מעט.

יש כאן,לדעתי,שלוש בעיות:

1. חוסר אמון מובנה בבעלי המקצוע בתחום."הכנופיה" היא אחד הביטויים המוחשיים לכך.

2. חוסר בידע מקצועי,ניסיון וגישה מוגבלת למאגרי מידע של אנשים מחוץ לתחום באיתור ח"ח שהם גם מתאימים,גם איכותיים במידה מספקת ובמחירים סבירים.

3. בעיה בסיסית ומובנית בחברה הישראלית של שיטחיות וזלזול במיקצועיות וידע ורצון לקבל הכל בזול ללא הבנה אמיתית על המשמעויות הנובעות מכך.סגנון של "עזוב,אחי,הכל שטויות,הפרופסור הזה לא מבין כלום.אני יודע!"

לפורום,לדעתי, יש תפקיד בטיפול בשלושת הבעיות הללו.

*ליצור קאדר של בעלי מקצוע מומלצים.

*לתת ידע ומידע ע"מ לשפר את ההבנה והגישה של בעלי הרכבים.

*להחזיר את הגישה המקצועית יותר וההבנה שלא הכל פשוט,ושידע ומקצועיות הם חשובים,נרכשים לאורך זמן בלימודים ועבודה מעשית ואסור לזלזל בכך.

ADZ

פורסם

אני נתקלתי בתופעה דווקא מהצד ההפוך.

אני מייצר מוצרי גומי, ואחד המוצרים הנמכרים ביותר שלי הוא גומיות לתפוחים.

בתקופה האחרונה החלו להגיע אלי תלונות על גומיות שנקרעות כבר בהרכבה, והתקשרו אלי לקוחות וביקשו להחזיר את הסחורה.

כשהגיעו השקים, התברר שהגומיות הם לא מייצור שלי, אלא מיובאות, ועובי המוצר אפילו לא חצי מ"מ, ממש שקופות, ונקרעות ביד.

העיקר שהן עלו 20 אג' פחות.

בבוקסות שבהן המתכת נפרדת מהגומי, זה לרוב נובע משימוש בדבק מאיכות נמוכה (הדבק שמקשר בין גומי למתכת יקר מאד) והכנה גרועה של המתכת להדבקה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, למה הגיעו אליך?

אלו גומיות שאתה שווקת אבל לא ייצרת?

פורסם

תחילה אומר שאני מקפיד להשתמש בחלפים מקוריים.

אני גם מטפל במוסכים מורשים ברוב הרכבים, אלא אם כן יש מוסך מומחה שעושה את העבודה טוב יותר.

אבל - דווקא במוסך המורשה - לא פעם נציג השירות מאוד דוחף לכיוון של חלק תחליפי.

אחרי שכבר אכלתי לקרדה עם כמה כאלה (שהורכבו במוסכים מורשים) - אני אפילו לא מעוניין לשמוע.

כמובן שיש חריגים.

בטיפול שביצעתי אצל רון - הוא החליף רפידות לרפידות חליפיות OEM. של בוש. הראה לי את האריזה. לזה אני מסכים.

פורסם
חן, למה הגיעו אליך?

אלו גומיות שאתה שווקת אבל לא ייצרת?

אני לא משווק מוצרים של אף אחד, רק תוצרת עצמית שלי.

לפני שנים עיקר הייבוא היה מאיטליה וצרפת, והאיכות היתה בהתאם, וכך גם המחיר.

היום רק בודדים מסכימים לשלם עבור מוצרים איכותיים, ולכן השוק מוצף בסחורה מאיכות ירודה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שאלה לרון - מה לגבי חובתו של בעל המוסך שלא להכניס למוסך חלקים זבל ?

כלומר אם אני לקוח ואומרים לי נניח שצריך להחליף משולש שעולה מקורי 1000 ויותר ש"ח אבל יש לנו תחליפי ב-300 ש"ח - אני סומך על המוסך שזה חלק באיכות סבירה ולא יתפרק ויחזיק מעמד יותר משליש זמן לעומת מקורי (כי אחרת לא בהכרח משתלם).

וגם אופצייה אחרת - לרכב לא בהכרח חדש אז גם אם תרצה מקורי אז אין החלק במלאי בארץ או שצריך להביא אותו ממחסן היבואן ואז האוטו שלך נתקע במוסך לעוד חצי יום או יום לעומת החלק התחליפי שמגיע תוך כמה דקות עם האופנוע מחנות החלפים.

אשמה גדולה בהכנסת חלקים חליפיים למוסכים נעוצה בחברות הביטוח שלא מוכנות לשלם מחיר לחלף מקורי ויתרה מכך מחייבת את מוסכי ההסדר שלה בשימוש בחלקים מפרוק גם ברכיבי בטיחות שהיצרן חייב להחליף לחדש.

• ספונסר פורום
פורסם
אני עובד בחנות לחלפים, 90 אחוז מכל ההזמנות הם MADE IN CHINA. בלמים במיוחד.

חניות שעובדות איתי לעולם לא ישלחו לי מוצר לא איכותי ,הם יודעים שהשליח סתם יסע פעמיים

ולכן הם לא יגידו לי "כולם לוקחים את זה"כי הם יודעים שאני זה לא כולם .

אני מכבד את המקצוע שלי ושואף שכל תיקון יצא מושלם ולכן אני משתמש אך ורק בחלפים OEM

או אם אין ברירה אז בחלק מקורי .

אני מזמין כל אחד מהפורום לבצע אצלי ביקור פתע במחסן ולראות שהדברים אכן כמו שאני אומר .

שערוריית החלפים הזבל שממלאים את השוק היא מדהימה והיא פוגעת בבטיחות הרכב ובאיכותו

כשאני רואה מוצר מזעזע אז ברור לי שהמוצר הזה לא עבר במכון התקנים ,אין מצב .

חבר שלי טוב שהוא יבואן OEM אמר לי שהשיטה עובדת כך ,שולחים למכון התקנים

חלק מקורי ,משולש למשל שמוחקים ממנו סימנים מזהים ואחרי שהמוצר קיבל תקינה

מיבאים מכולה של משולשים סיניים זבל .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...