Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הרפידה דקה מאוד ומתחת למינימום וגם דיסק דק מאוד ומתחת למינימום, הרפידה יכולה פשוט לעוף ממסגרת הקליפר.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ככול שאני חושב יותר על הנקודה הזו אני מגיע למסקנה שהסכנה העיקרית לאבדן בלמים היא רתיחת הנוזל שבקליפר.

בכל מקרה אחר הרכב יבלום טוב יותר או טוב פחות - אבל יבלום.

כלומר - כל עוד עסקינן בירידת החיכוך שבין הדיסק לרפידה - הסוגיה הזו תיפתר בקלות דרך לחץ כבד יותר על הבלמים.

מתי הלחץ הזה לא יועיל? כשהנוזל בקליפר ירתח.

הנוזל ירתח כתוצאה מאחת מהסיבות הללו:

- נוזל בלמים שלא הוחלף במועדו.

- רפידות שירדו מהמינימום שהיצרן מרשה, דבר שהפחית את בידוד החום שלהם.

רתיחת נוזל בלמים נגרמת בעיקר בגלל שימוש יתר בבלמים הרבה יותר מאשר כל הסיבות האחרות שהזכרת.

זה יכל להיות בגלל שימוש ממש מופרז או תקלה שגורמת לבלמים להיות תפוסים.

איבוד בלמים גם נגרם בגלל רפידות שעפו ממקומם מכוון שניהיו דקות מידי.

אורן, שום פעם מוריד את הכובע על ההסבר המנומק והגישה הסבלנית.

אגב לשאלה המקורית של השרשור ליצרן רנו יש הנחיה הברורה של החלפת צלחות בכל מקרה של החלפת רפידות וגם הפוך כמובן.

פורסם

אגב לשאלה המקורית של השרשור ליצרן רנו יש הנחיה הברורה של החלפת צלחות בכל מקרה של החלפת רפידות וגם הפוך כמובן.

ממתי זה ועל איזה דגמים חל?

בעבר זה לא היה כך.

פורסם

1.רפידות בלם שנשאר להם בשר של פחות מ-40% עוצרות פחות טוב משמעותית! כן, עדיין הרכב בולם, אך מרחק הבלימה מתארך ככל שעובי הרפידה יורד, וזה יקיריי, ההבדל בבלימה לפני הילד שרץ לכביש לבין חיים של צער.

לא בדיוק הבנתי, האם בלחיצה חזקה מערכת ה ABS לא תופעל?

מה שנאמר תקף אכן בנהיגה ספורטיבית בה הבלימה פועלת בחלק הלינארי של התחום, שם חשובה עוצמת הבלימה/לינאריות הדוושה/"נשיכה". בבלימת חרום, כש"עומדים" על הברקס, עצמת הבלימה פחות חשובה (שוב, בהנחה כי ישנה מספיק עוצמת בלימה לנעול את הגלגלים)

• ספונסר פורום
פורסם

איתמר וdorki אתם צודקים שוב אבל מפספעם את הנקודה, הדיון הטכני האיכותי הוא נכון, אך בשורה התחתונה כולם מסכימים שהגעה למצב של ברזל בברזל הוא לא טוב? אני מניח שכן, כולם מסכימים שמרבית הנהגים לא יגיעו להחלפה יזומה גם אם המכונאי ימליץ?

אם התשובות הן כן, אזי אתם חייבים להמליץ שהשאלה "האם הרפידות והצלחות האלו יחזיקו מעמד עד הטיפול הבא?" היא השאלה שצריכה להנחות את המוסך.

ולגבי החלק הטכני, לא רק הדיסק צריך להתקרר אלא גם הרפידות, הדיסק מתקרר הרבה יותר מהר מהרפידות בגלל שטח הפנים הגדול יותר החשיפה לאוויר וצלעות הקירור שבתוכו הפועלות כמשאבת חום, הרפידות נמצאות בתוך הקליפר ואוגרות חום.

ככל שהטמפרטורה של הרפידה עולה כך יורד מקדם החיכוך שלה, וככל שמקדם החיכוך שלה יורד כך עוצמת הבלימה דועכת, זו בדיוק הסיבה לדעיכת הבלמים לאחר בלימות חירום.

ככל שעובי הרפידה דקה יותר כך הטמפרטורה שלה עולה מהר יותר בגלל שיש פחות חומר לספוג את החום.

ולא, לחיצה חזקה יותר על הבלמים לא תעצור את הרכב מהר יותר, במצב שהבלמים מגיעים לטמפרטורה גבוהה קשה מאוד לעצור, כל אחד מוזמן לנסות את זה ברכבו הפרטי בחניה גדולה ובסביבה מבוקרת, לאחר כמה בלימות חזקות הרכב מתקשה לעצור, כל נהג ג'ימקנה מכיר את התחושה.

dorki כתבת שחברך התלונן שהרכב לא עוצר טוב, ובאותו משפט כתבת שאין שום בעיה והרכב עצר, אז אם אין בעיה, מדוע חברך מתלונן?

זה שהרכב מגיע לעצירה בסוף זה לא אומר שזה תקין, מרחק הבלימה מכפיל את עצמו בבלימה במצב של ברזל בברזל.

בנוסף לגבי בלימה בכביש רטוב עם רפידות במצב של ברזל בברזל, גם אז, הרכב מסתחרר כי אין אפקטיביות בגלגל ללא רפידות תקינות ומערכת בקרת היציבות משתמשת בבלימה של כל גלגל בנפרד כדי להשאיר את הרכב בקו ישר,וגם אם מערכת בקרת היציבות תצליך להשאיר את הרכב בקו ישר, מרחק הבלימה יתארך משמעותית עד לעצירה מוחלטת.

בקיצור, אני בטוח שכל הכותבים כאן אחראים ואהבים את רכבם ולא ינהגו במצב כזה/

אורן

פורסם

אורן, כבר הסכמתי איתך שכשמדובר ב"נהג ממוצע" השאלה שצריכה להנחות את המוסך היא "האם הרפידות יחזיקו עד לטיפול הבא".

גם הסכמתי לגמרי שחובבי רכב מסוגם של איתמר ושלי הם מיעוט כי רוב הנהגים לא יודעים להתבונן על הרפידות ובטח שלא להחליף אותם.

מבחינתי אחרי שהסכמנו על הנקודה הזו הייתי שמח להישאר בתחום הדיון התיאורטי איכותי - האם ישנו הבדל מורגש ובר מדידה בין כושר הבילום של רפידה חדשה לאחת בסוף דרכה?

לצורך הדיון בואו ונתמקד בסיטואציה של שתי בלימות חירום רציפות - יהיה הבדל?

לדעתי לא.

פורסם

גם לדעתי לא.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אהלן, אולי לא דוגמא טובה אבל שווה לכתוב, באופניים כשהרפדיות גמורות המרחק בלימה מתארך אני לפחות מרגיש את זה.

ואני מסכים עם אורן וגם בתור אחד שחובב רכב ובמיוחד DIY שאנשים שהם לא כמונו אכן שוכחים להגיע ויתרה מזאת לא יודעים מה זה רפידה

אז אני לא מצפה מהם לדעת את החשיבות של ההגעה למוסך.

אכן צריך לקחת טווח בטחון, אבל לא מוגזם.

רועי

פורסם

כן, אבל כשאומרים "כמה שקלים" מתייחסים לחלק מהסכום שאתה חוסך בהחלפת רפידות שנוצלו ב 80% לעומת החלפת רפידות שנוצלו נגיד ב 60% ולא לסכום המלא אותו אתה כן תצטרך להוציא במוקדם או במאוחר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לקחתי פעם את הפולו שלי ז”ל למוסך מורשה לטיפול, שם המכונאי אמר לי שיש לי עוד כ-4000 ק”מ לרפידות ושאל אם אני רוצה שהוא יחליף אותם. אני אמרתי לו לא וחזרתי כעבור כמה אלפי ק”מ כדי להחליף...

זאת הדרך שצריך לעבוד , גם אם הלקוח הוא לא מומחה גדול הוא יודע שהוא צריך לבוא למוסך כל 10-20 ק”מ לטיפול והוא ילד מספיק גדול כדי לזכור לחזור לאותו מוסך כעבור X ק”מ כי המכונאי אמר לו שעד אז הוא יתקרב מאוד לסוף הבלמים שלו!

עריכה אחרונה על ידי alexmsi
  • 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

היום נפגשתי שוב עם הכנופייה ונסגר המעגל של הבלמים שהביא לפתיחת השירשור הזה.

העובדות בקצרה :

במאי 2013 הוחלפו הבלמים הקדמיים, צלחות + רפידות, בבלנו שלי במוסך אורן שירותי רכב.

בפברואר 2014 במוסך שיר מוטורס בגינתון במהלך בדיקה לאישור בלמים טען המכונאי שצריך לחדש את הבלמים האחוריים (בלמי תוף). הבלמים חודשו.

strip0.jpg

הסיפור התחיל בבדיקה לאישור בלמים לטסט בפברואר 2015 שבה טען המוסך שצריך להחליף גם את הבלמים הקדמיים צלחות + רפידות, וגם את הרפידות בבלמים האחוריים. זה כבר נראה לי יותר מידי מוזר, בלמי תוף הרי אמורים להחזיק הרבה יותר מבלמי דיסק, איך יכול להיות שהם דורשים החלפה ? וגם לגבי בלמי הדיסק, לא הבנתי למה צריך להחליף גם את הצלחות בנוסף לרפידות ?, מה לגבי בדיקה במיקרומטר, השוואה לנתונים שדורש היצרן ? שום דבר. כל הדיאגנוזה נעשתה במבט ובאצבע, גם אחרי שהיו ספקות בנוגע לצורך בהחלפה.

לא הסכמתי להחלפות הנ"ל, והרכב עבר טסט כמו שהוא. הרגשתי שאני לא יכול לסמוך על מוסכים אחרי החוויה הזו.

אחרי הטסט כדי להיות שקט ביקשתי עזרה מהכנופייה בבדיקת הבלמים, נפגשתי עם יגאל מהכנופייה, הוא בדק את הבלמים הקדמיים מכל הכיוונים, גם עם מיקרומטר, השווה לנתוני הייצרן, הכל טוב, המצב שלהם היה מצויין.

ביום שישי האחרון נפגשתי שוב עם הכנופייה ובעזרתם של דויד רועי ואסף, הסתכלנו על הבלמים האחוריים ואובחנה בעייה של מדרגות/חריצים בתוף (זה לא הוזכר כלל במוסך), הרפידות היו עוד במצב סביר. על הדרך אבחן דויד גם גומיית ציריה קרועה בגלגל הקדמי.

היום ניפגשתי עם אסף ושלומי מהכנופייה כדי לסדר את הבלמים האחוריים וגם את הגומיה. היה יום עמוס ומעניין במיוחד, שיעור מאלף בכל מה שקשור לבלמים ותקלות אחרות.

כבר בפירוק הגלגל השמאלי האחורי נתקלנו בבעיה, הברגים סירבו להפתח, אני באמת זוכר שכל מי שניסה לפרק את הגלגל התאמץ והשקיע כח רב כדי להוציא את הברגים, ההברגה כנראה נהרסה בביקורים בפנצריות ובמוסכים בעבר. עוד קצת כח, ונשבר הבורג. ואחר כך גם החבר שלו לידו נשבר.

פירקנו את התוף והסתכלנו על החריטות והמדרגות בתוף - די עמוקות – צריך חריטה. ברפידות עדיין המצב סביר אבל לא היה ברור מאיזה סוג הם, ובגלל מצב התוף העדפנו כבר להחליף את הכל.

נסענו לחרוט את התוף, לקנות רפידות, גומיות, ולקנות 4 ברגים חדשים לנאבה החלפנו את כולם.

פירוק הבלם תוך סידור החלקים.

20150907_115325.jpg

סגירה של הבלם אחרי החלפת הרפידות ועם הברגים החדשים נוצצים.

20150907_124540.jpg

הבלמים והגלגלים הורכבו, נסיעת מבחן קצרה עברה מצויין.

עכשיו הגיע תור הגומיות לציריה (השמאלית). הצירייה פורקה, הולבשו הגומיות החדשות, והכל הורכב חזרה.

פירוק הציריה והסרת הגומיות :

strip1.jpg

הרכבת הגומיות החדשות גירוז וסגירה :

זהו נראה שסיימנו, לקחתי את הרכב לנסיעת מבחן אחרונה,התחלתי לצאת מהחנייה ואז צעקו לי לעצור, שפריץ של נוזל בלמים נראה יוצא מהגלגל הקדמי ימני. במרכז צינור הבלם נוצרה מעיין בועה, ודרכה פרץ הנוזל. הצינור משנת 1997 מקורי של הרכב.רצנו לקנות 2 צינורות חדשים ונוזל DOT4, והחלפנו בשני הגלגלים הקדמיים, תוך שימוש במשאבה שהביא שלומי שמיועדת לניקוז הנוזל ללא הכנסת אויר לצנרת.

עוד נסיעת מבחן הפעם עברה מצויין, הבלמים מרגישים טוב בלחיצה, הרכב עוצר יפה.

סוף טוב הכל טוב. התרשמתי מאד מהיכולת של החברה האלה לפתור במקום במהירות ובמקצועיות כל בעיה שנוצרת בשטח. והאמת היה ממש כיף לראות ולהבין ממקור ראשון איך מאבחנים ומתקנים את המערכות האלה ברכב.

אני רוצה להודות שוב לכל החברה בכנופייה, ובמיוחד לאלה שנפגשתי איתם, אסף, יגאל, שלומי, רועי, ודויד. המון המון תודה.

20150907_120948.jpg

20150907_135135.jpg

עריכה אחרונה על ידי martines
אוף ניסיתי למחוק ולהתחיל מהתחלה, הסתבכתי
פורסם

אפשר הסבר,מי הם ה"כנופיה"?

שמח שהכול הסתדר והכי חשוב שהצינור התפוצץ בתחילת נסיעה ולא גרם לתאונה.

חבל שלא בדקו אותו לעומק בכול המקומות שבהם ביקרת..

עכשיו אתה יכול בהחלט להנות מהרכב .

פורסם
אפשר הסבר,מי הם ה"כנופיה"?

שמח שהכול הסתדר והכי חשוב שהצינור התפוצץ בתחילת נסיעה ולא גרם לתאונה.

חבל שלא בדקו אותו לעומק בכול המקומות שבהם ביקרת..

עכשיו אתה יכול בהחלט להנות מהרכב .

הכנופיה אלו הם כנופיית הטיפולים השוטפים

לגבי צינורות הבלמים, דווקא אני זוכר שבדקו אותם נדמה לי שבשני המוסכים שהזכרתי, כלפי חוץ הם נראים מצויין, נראים תקינים לגמרי ובמצב טוב מאד, לא רואים כלל שיש שם בעייה.

חסרות עדיין כמה תמונות בפוסט שלא הצלחתי להעלות כי הסתבכתי עם הממשק של הפורום, אני מקווה שיתנו לי להעלות אותם בהמשך.

• תוכן חדש...