Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בכל רכב "מודרני" מה-10-20 שנה האחרונות ישנו חיישן רפידות שכל תפקידו בחיים להדליק נורה בלוח השעונים שמבשרת שהגיע הזמן להחליף רפידות וכמובן לבדוק את מערכת הבלימה.

לא צריך לספר סיפורים מפחידים על ברזל בברזל, זה לא שפתאום הנהג ימצא את עצמו מנסה לבלום עם תושבת המתכת של הרפידה כנגד צלחת הבילום.

המצב הכי קיצוני שיכול להיות זה שעובי הדיסק ירד קצת מתחת למינימום והרפידות יגיעו למינימום עובי שלהם- זה עדיין מצב שהבלמים יתפקדו, גם בבלימת חירום בודדת.

אני נוטה להאמין שרוב מקרי איבוד הבלמים קורים לנהגים שפשוט לא יודעים לבלום ומטגנים את הבלמים ופחות לנהגים שאיבדו בלמים כי בלמו "ברזל בברזל".

נכון, דיסק דק מהעובי המינימלי המומלץ עשוי להתחמם מוקדם מדיסק בעובי הנדרש אך בוא ניהיה כנים ונאמר שגם בעובי המינימלי שהיצרן ממליץ ישנם שולי בטחון, זה לא שחצי מילימטר פחות מהעובי המומלץ אין לך בלמים.

אממה, אמר איתמר דבר נכון, משימת החלפת הבלמים אינה מורכבת במיוחד ובוא תמצא את הנהג שיגיד לך "אל תחליף" כשתגיד לו שהוא עלול לאבד את יכולת הבלימה בקרוב.

למען הסר ספק אל תראה את זה כ"התקפה אישית" עלייך, זה באופן כללי נגד כל מיני הפחדות נפוצות בתחזוקת רכב.

אתה (ועוד כמה כאלו שמגיבים דומה לך) חי בלהלהלנד! אחד לשבוע שבועיים מגיע רכב עם מצב בלמים ברזל על ברזל ולפעמים הרפידות עפו מהמקום וזה למרות הרעשים שיש כאשר שיש בלמים גמורים את הלקוח לא מעניין כלום והוא מגיע רק כאשר הדוושה צונחת או הנורת טיפול דולקת לו וגם זה לפעמים.

ההפחדות הם במקום וההמלצה להחליף בלמים כאשר הצפי הוא שהבלמים לא יחזיקו עד לטיפול הבא זה פשוט מקיצועיות וניסיון אם הלקוחות ושום מוסך בר דעת לא לוקח סיכוניים בנושאים כאלו ומשאיר את עצמו ואת לקוחותיו על הצד הבטוח של המשוואה.

איתמר יקירי, שום רישום על החשבונית לא מחזיקה מים משפטית במקרה שלקוח לא מגיע בזמן לבדוק בלמים וקורה משהו, המוסך יהיה אשם חד וחלק.

אורן ידידי, הסבר יפה פשטני וממצה!

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
  • תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דן, הגישה שלך מביאה את הדברים לידי אבסורד.

הרי תיאורטית כל נהג יכול לגמור סט בלמים חדש עוד לפני מועד הטיפול, לכן לפי ההיגיון שלך יש להחליף תמיד סט רפידות לחדש כדי לא לקחת סיכון שמא הלקוח יגמור בלמים לפני הטיפול העתידי.

פורסם

לא, כל נהג לא יכול לגמור סט בלמים חדש לפני מועד הטיפול בשימוש סביר.

יוצאים מנקודת הנחה שנעשה ברכב שימוש סביר. אם זה רכב יחסית "וותיק" עם הסטוריה של מספר החלפות בעבר, אז רואים בהסטוירה כל כמה זמן הוא מחילף בלמים וממליצים לפי זה.

פורסם

למה להסתפק רק בבלמים?

כדאי להחליף את הצמיגים כי הם נשחקים ועלולים להיגמר עד הטיפול הבא.

כדאי גם להחליף את פילטר האוויר שכן הוא יכול להיסתם לפני הטיפול הבא.

גם האלקטרודה של הפלאג עלולה להיאכל לפני הטיפול הבא.

גם חגורת הבטיחות עלולה להיפרם לפי הטיפול הבא.

אני מבין את חשיבות הבלמים, אבל אי אפשר לתהות באשר לקצב ההחלפה שלהם.

להחליף רפידה כי נשארו בה 6 מ"מ בעוד היצרן מאשר לשימוש רפידה עד 2 מ"מ אומר שרפידה מושלכת לפח באמצע מהלך חייה התקין והמאושר על ידי היצרן.

להחליף דיסקים על סמך העין ולא על סמך בדיקה במיקרומטר זו חובבנות.

דנידין, אם חשבונית "לא מחזיקה מים" ברגע של תאונה ותביעה משפטית למרות שמצויינים עליה אבחוני והערות המוסכניק ויש חתימת לקוח אז כנראה שאיגוד המוסכים לא עושה את העבודה שלו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

ראשית זה גישה כוללת של המוסך המקצועי באשר הוא ושנית אין פה אבסרוד, יש רפידות ויש להם עובי והשחיקה היא דיי ליניארית יחסית (יחסית למה כי ככול שהרפידה והצלחת דקה יותר או מחורצת יותר השחיקה גוברת מעט) אל מול השימוש והמרחק שעבר הרכב עם הרפידות מאז שהם חדשות או מההחלפה הקודמת ולכן אפשר להעריך דיי במדוייק אם יחזיק או לא יחזיק.

תאורטית ברור בגלל תקלה או שימוש חריג מאוד שאינו צפוי (נניח הבן הגיע לרגילה ולקחת את הרכב לרייס מטורף של כמה ימים) יכול להיות מצב שגמורים ברקסים לפני הזמן אפילו הרבה לפני הזמן אבל אין כיסוי לכל מקרה כמו שבגלל דפקת יצור צינור בלם עלול להתפוצץ ולהשאיר רכב עם מעגל בלמים בודד.

אני מבטיח לך שגם אתה ללא שום נסיון מקצועי במוסך (אני מניח) אחרי חודש של עבודות טיפולים ובדיקות בלמים בכל מוסך תגיע למסקנות דומות.

פורסם

להחליף רפידה כי נשארו בה 6 מ"מ בעוד היצרן מאשר לשימוש רפידה עד 2 מ"מ אומר שרפידה מושלכת לפח באמצע מהלך חייה התקין והמאושר על ידי היצרן.

בוא נדבר על בן אדם מן השורה, שלא מטפל ברכב לבד אלא מבצע טיפולים במוסך.

נניח בטיפול שנתי נשאר 5 מ"מ ברפידות, העריכות את זה כ"עוד 5000 או 10.000 ק"מ תחזור להחליף"

ז"א בעוד שלושה חודשים או חצי שנה הוא צריך שוב לחקת חצי יום חופש ולהתייצב במוסך. לקחת מונית לעבודה. לחזור במונית.

לבזבז זמן. לתכנן סידורים.

בשביל מה?

בשביל לחסוך עוד 50 ש"ח על זה הוא ניצל את הרפידה עד הסוף?

אני למשל נוסע 50.000 ק"מ בשנה ולא מתאים לי לחזור בין הטיפולים להחלפות בלמים כל חודשיים רק בשביל לגמור את הרפידות עד הסוף ולא לזרוק אותן לפח כשהן עוד בעובי מעל המותר.

פעם החלפתי לבד בין הטיפולים אבל מסתבר שגם לזה אין לי כ"כ זמן. מעדיף לעשות טיפול "כולל" ולא להתעסק בזה בין לבין.

פורסם (נערך)

למה להסתפק רק בבלמים?

כדאי להחליף את הצמיגים כי הם נשחקים ועלולים להיגמר עד הטיפול הבא.

כדאי גם להחליף את פילטר האוויר שכן הוא יכול להיסתם לפני הטיפול הבא.

גם האלקטרודה של הפלאג עלולה להיאכל לפני הטיפול הבא.

גם חגורת הבטיחות עלולה להיפרם לפי הטיפול הבא.

אני מבין את חשיבות הבלמים, אבל אי אפשר לתהות באשר לקצב ההחלפה שלהם.

להחליף דיסקים על סמך העין ולא על סמך בדיקה במיקרומטר זו חובבנות.

דנידין, אם חשבונית "לא מחזיקה מים" ברגע של תאונה ותביעה משפטית למרות שמצויינים עליה אבחוני והערות המוסכניק ויש חתימת לקוח אז כנראה שאיגוד המוסכים לא עושה את העבודה שלו.

איתמר

לא תוהים את קצב הששחיקה אלא מחשבים

צמיגים אותו כנ"ל אבל קצב השחיקה שלהם נמוך משל בלמים, שאר הרכיבים שפרטת לא בודקים אלא מחליפים לפי מפרט יצרן ונניח שבודקים אז מקסימום הנזק שיגרם בגלל שמכונאי החליט שזה יחזיק ולא החזיק הוא נקודתי ולא בטיחותי.

לשיטתך אם רכב מגיע לטיפול 30 אלף עם רפידה של 3 ממ והמינימום זה 2 ממ אתה אומר לו סע חביבי וכנס אלי עוד יום? שבוע? חודש? בטיפול הבא? איפה ההאחריות שלך ללקוח לשמור את רכבו תקין באופן מתמשך ולא רק עכשיו או דקה אחרי שיוצא מהמוסך?

היו זמנים בהם היית צעיר ואמרתי ללקוחות קרובים וקבועים שלי "עזוב ברקסים עכשיו, תבוא עוד 5 אלף להחלפת בלמים" אתה יודע מה אמרו לי ? "למה, כל שוב לבוא עוד חודשיים? זה זמן וזמן שווה כסף! תחליך עכשיו ואל תבלבל את המוח"

פורסם

דן, אבל זו עדיין החלטה של הלקוח, נניח ותגיד לו "הרפידה בעובי 3 מ"מ והמינימום הוא 2 מ"מ, עוד אלפיים ק"מ תכנס אלי להחלפה", אם אחרי קבלת המידע הוא יחליט להחליף כי הזמנו יקר - זה דבר אחד.

אם תחליף ללקוח רפידה בעובי 7 מ"מ מתוך חשש שלא תשרוד לטיפול הבא ועוד תתבל את זה באיומים מרומזים ש"עם בלמים לא משחקים" - זה משהו אחר לגמרי.

פורסם

לא משאירים החלטות בעינייני בטיחות ללקוח וזה גם מה שמצפה ממך הלקוח, לקחת החלטות מקצועיות בנושאי בטיחות, הרי לזה הוא בא אליך. ולזה אתה מחוייב מקצועית. אתה מודיע ונותן הצעה, הלקוח כמובן יכול לבחור מטעמים שלו לא לעשות וזאת זכותו ורכושו.

כל מה שלא בטיחותי התמונה מעט שונה אבל גם כאן מצפים מהמכונאי המקצוען והמנוסה שיהיה החלטי תמיד ויקבע תקין או לא תקין. כל הססנות ושיתוף לקוח בלבטים והתפשרויות מקצועיות נגמרות בדרך כלל לא טוב למוסך.

פורסם
דן, אבל זו עדיין החלטה של הלקוח, נניח ותגיד לו "הרפידה בעובי 3 מ"מ והמינימום הוא 2 מ"מ, עוד אלפיים ק"מ תכנס אלי להחלפה", אם אחרי קבלת המידע הוא יחליט להחליף כי הזמנו יקר - זה דבר אחד.

מניסיון ארוך שנים בתחום שרות טכני ללקוחות אני מצטרף לדן בנקודה הזו ואומר שמה שיקרה זה הדבר הבא:

לקוח יגיד לך שהוא רוצה לבוא עוד 2000 ק"מ במקום לשלם עכשיו, ויבוא בפועל רק בעוד שנה לטיפול הבא.

פורסם
בוא נדבר על בן אדם מן השורה, שלא מטפל ברכב לבד אלא מבצע טיפולים במוסך.

נניח בטיפול שנתי נשאר 5 מ"מ ברפידות, העריכות את זה כ"עוד 5000 או 10.000 ק"מ תחזור להחליף"

ז"א בעוד שלושה חודשים או חצי שנה הוא צריך שוב לחקת חצי יום חופש ולהתייצב במוסך. לקחת מונית לעבודה. לחזור במונית.

לבזבז זמן. לתכנן סידורים.

בשביל מה?

בשביל לחסוך עוד 50 ש"ח על זה הוא ניצל את הרפידה עד הסוף?

אני למשל נוסע 50.000 ק"מ בשנה ולא מתאים לי לחזור בין הטיפולים להחלפות בלמים כל חודשיים רק בשביל לגמור את הרפידות עד הסוף ולא לזרוק אותן לפח כשהן עוד בעובי מעל המותר.

פעם החלפתי לבד בין הטיפולים אבל מסתבר שגם לזה אין לי כ"כ זמן. מעדיף לעשות טיפול "כולל" ולא להתעסק בזה בין לבין.

הנה כאן אתה מציג את התמונה מצד הלקוח טיפוסי, זה שרוצה לראות את המוסך כמה שפחות, גם לטיפולים וגם לתיקונים ומצפה מהמוסך לתחזק את רכבו על הצד הטוב ביותר כאשר הוא כבר נמצא במוסך ובלי פשרות על מנת להמנע מתקלות והבעיות עד הטיפול הבא.

פורסם

גם אתה וגם דנידין מפספסים את הנקודה.

אם יבוא המוסכניק ויגיד ללקוח "תשמע, בדקתי לך את הבלמים. הם עוד לא צריכים החלפה, נשארו 6 מ"מ של בשר על הרפידה. אני מבקש לממך לבוא לבדיקה חוזרת (חינם!) בעוד X חודשים" וידאג לציין את הממצאים על הקבלה - האחריות עוברת במלואה ללקוח. לא יבוא? זבשלו.

כאשר מוסכניק "מגדיל ראש" (ונניח שזה בשם הבטיחות וכסת"ח ולא השחלה) ומחליף רפידות תקינות - זו גניבה, שקר, עבודה בעיניים - יו ניים איט. עם זה אני רואה בעייה.

איך האשמה תיפול על בעל המוסך לאחר שזה אבחן את מצב הבלמים, תיעד, הודיע על כך ללקוח והחתים אותו על ממצאי הבדיקה? אני רוצה לראות איך אותו מוסכניק ימצא עצמו בבית סוהר. כל עורך דין מתחיל יעשה מהקייס הזה קציצות.

אני מציע לכם כבעלי המוסכים להרים את הכפפה ולבסס נוהל ברור בנושא, אם אינו קיים. לא יתכן שמוסכניק יחליף חלק תקין לחלוטין ועל דעתו מתוך מחשבה של "מה יקרה אם".

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם יבוא המוסכניק ויגיד ללקוח "תשמע, בדקתי לך את הבלמים. הם עוד לא צריכים החלפה, נשארו 6 מ"מ של בשר על הרפידה. אני מבקש לממך לבוא לבדיקה חוזרת (חינם!) בעוד X חודשים" וידאג לציין את הממצאים על הקבלה - האחריות עוברת במלואה ללקוח. לא יבוא? זבשלו.

כאשר מוסכניק "מגדיל ראש" (ונניח שזה בשם הבטיחות וכסת"ח ולא השחלה) ומחליף רפידות תקינות - זו גניבה, שקר, עבודה בעיניים - יו ניים איט. עם זה אני רואה בעייה.

זה אולי נכון, אבל השאלה האם אתה רוצה להיות צדיק ולדאוג להעיבר אחריות ממך למישהו אחר או שאתה רוצה להיות אולי פחות צדיק ושהרכב של הלקוח יהיה תקין לאורך זמן בלי לחזור אליך בעוד חודשיים ובלי בלבולי מוח מיותרים.

פורסם (נערך)

איך האשמה תיפול על בעל המוסך לאחר שזה אבחן את מצב הבלמים, תיעד, הודיע על כך ללקוח והחתים אותו על ממצאי הבדיקה? אני רוצה לראות איך אותו מוסכניק ימצא עצמו בבית סוהר. כל עורך דין מתחיל יעשה מהקייס הזה קציצות.

אני מציע לכם כבעלי המוסכים להרים את הכפפה ולבסס נוהל ברור בנושא, אם אינו קיים. לא יתכן שמוסכניק יחליף חלק תקין לחלוטין ועל דעתו מתוך מחשבה של "מה יקרה אם".

איתמר

בשר...מילימטרים...הרוב לא מבין ולא מעניין אותם הדברים האלו ורוצים ממצאים ברורים ולא שתכניס אותם למכלול השיקולים האלו.

אתה קצת יותר מבין או מבין הרבה יותר מהלקוחות הרגילים ולכן קשה לך לראות את נקודת מבטם אבל אני מבטיח לך שאחרי שתעבוד כמה ימים במוסך ותראה איך הלקוחות האלו מתנהגים ולאיזה מצבים הם מגיעים עם בלמים גם אתה לא תיקח עם אף אחר סיכונים ולא תשתף שום לקוח בלבטים מקצועיים שאתה אמון עליהם.

שלא תחשוב לרגע שכל פירוק גלגלים גורר החלפה אוטומטית להחליף בלמים אלא עושים חישוב מהיר של מד אוץ מול מצב הבלמים הכללי כולל מדידות עם כלי מדידה ומקבלים החלטה.

אגב החלפה של רפידות עם עובי של 2.5 ממ זה גם פשע לפי הגישה שלך כי הרי יש עוד חצי ממ עד למינימום:cry:

פורסם (נערך)

לגבי תגובה #42 של איתמר:

לא נכון.

רוב האנשים ישכחו את ההנחיה לחזור בעוד מס' חודשים לבדיקה ברגע שיצאו מהמוסך.

הם הכניסו את הרכב לטיפול,סיימו איתו עד לטיפול הבא,בערך שנה קדימה.

הם לא רוצים שישאירו להם שיעורי בית.הם רוצים ראש שקט עד לטיפול הבא,וידאגו לסדר לעצמם ראש שקט בזה שימחקו מסדר יומם לעקוב אחרי בעיות מכאניות.בשביל זה עשו טיפול.

הם יזכרו בהנחיה או כאשר הברקסים ירעישו קצת או יותר או יתחילו לרעוד בבלימה ואז יקללו את המוסכניק שחיפף עליהם ויספרו לחברה איזו חפיפניק הוא,

או שיצעקו "שמע ישראל" בירידות לטבריה ואחרי זה כבר לא יוכלו לספר כלום לאף אחד.

מוסכניק טוב יודע להאריך כמה זמן נשאר בקירוב לרפידות,ידע להאריך לפי סוג הרכב,האינטרוולים שלו (ואם זה לקוח חוזר אז בכלל יותר בקלות) מתי צפוי הטיפול הבא ולפי ניסיונו יחליט האם להחליף או לא.

בשביל זה הוא בעל מקצוע.

כמובן שהוא מעדכן ומסביר ללקוח למה הוחלפו החלקים הנ"ל.

במקרה שבעל הרכב מעורב יותר מהרגיל בתחזוקה אז יהיה דיאלוג יותר מעמיק בינו למכונאי.

רוב הנהגים אינם חובבי רכב ולכן לא יתעניינו יותר מדי בהיבטים הטכניים אלא בעיקר במחיר וכאן שיקול הדעת והמקצועיות של המכונאי חשוב.

כמובן שאני לוקח כהנחת יסוד שהמכונאי הגון ולא "מעבר" בכוונה.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תוכן חדש...