Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

פותחת שרשור חדש לכבוד תוצאות הבדיקה שערכתי היום במבדק ( בהמלצת חבר הפורום ) בהרצליה.

אשמח לקבל עוד חוות דעת על תוצאות הבדיקה.

כמה הערות: בשיחה עם המוכרים ט-ר-ם וכמסוכם בזכרון דברים, הם הורידו ממחיר המחירון בגלל הקילומטרז' הגבוהה, ובגלל 2 צמיגים קדמיים שזקוקים להחלפה מיידית ( 700 ש"ח). כנ"ל לגבי נורית דולקת ( שמורה על בעיה של משאבת החמצן למרות שנמצא כי הפליטה תקינה ולדברי המוכרים, הרכב עבר טסט פעמיים עם הנורית הדולקת, ונאמר להם שזה לא פוגע ברמות הפליטה והחמצן).

חוץ מכל זה הבוחן הסביר שישנם עוד בעיות שדורשות מוסך. השאלה, אם מספיק לדבר עם המוסך המורשה שהעביר לי אגב ספר טיפולים מלא של הרכב, בטלפון, ולשאול מה עלות התיקונים? המוכרים אמרו שאני צריכה "לשאול את המוסך שלהם, מדוע לא בקשו מהם לתקן את כל הפגמים שנמצאו בבדיקה"... קצת תמוה בעיניי שבקשו כך ממני.. ? ( לדבריהם, הם עשו כ-ל מה שנאמר להם לעשות בטיפול התקופתי, שנעשה תמיד בזמן).

עוד נקודה שלא עלתה בבדיקה, במכון לא בדקו אם הנוזל קירור דולף...שווה לקחת למוסך רק בשביל הבדיקה הזאת?

תודה רבה העל הסבלנות. שמחה ללמוד מהניסיון של כולם כאן.

ערב טוב.

testresult.pdf

פורסם (נערך)

לפני שאת קונה צריך לסדר את נורית התקלה,לא בכול טסט זה עובר,אולי חיפפו בבדיקה,בכול מקרה זה משהו שצריך לבדוק,אם זה באמת חיישן חמצן או לא.

הרכב עצמו ממוצע לא שמור במיוחד אבל אין משהו חריג.

לגבי הגיר את גם הרגשת שהיה בעת מעבר להילוך?

כמו כן צריך לבדוק במוסך אם הנזילה היא באמת כזאת או הזעה קלה,כנל לגבי התושבות.

השאלה אם המוכר מוריד את העלות על זה.

מה מחיר הרכב מוצע?

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה המחיר הנדרש עבור הרכב?

אני משער בסביבות 25-30 אלף ש"ח אחרי ההפחתות?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היי ,

אז לגבי הנורית- זה אכן חיישן חמצן. גם הבודק אישר שמכאן נובעת התקלה שבגינה הנורית דולקת.

לא הרגשתי בעיה עם העברת הילוך. זה כנראה בלאי?

הבודק היום אישר שמדובר בהזעה ולא בנזילה. אבל אחי שהצטרף אליי, לא הבין מדוע הבודק לא בדק נזילה באותה הנשימה..

המחיר שסכימנו עליו -29500 , אחרי הפחתת עניין הצמיגים.

פורסם

ועכשיו תסבירי לי מה ההיגיון לרכוש רכב בן 11 עם ק"מ לא נמוך בכלל במצב לא וואו בכזה מחיר?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם הרכב הזה לא זורם לך בדם ותעשה הכל בשביל שיהיה לך אותו לא רואה סיבה לקנות.

נזילות , אוכל שמן, רפידות / צלחות גמורות (לא זוכר מה כתוב), צמיגים שצריך להחליף, נורה שדולקת, נקישות בגיר , מצבר גמור בן שנה , וכל זה ב 30 אלף שקל? זה פשוט אסון.

פורסם

תודה על העזרה.. אבל נראה לי שהייתה כאן אי הבנה...

המצבר לא גמור. לא הבנתי איפה ראית זאת? הוחלף לפני שנה , ואחרי 10 שנים זה רק הגיוני...לא?

מה הכוונה "אוכל שמן" ?

לא הייתי קוראת לזה אסון, הרי בדקתי את הרכב לפני.

נכון, מחיר מעט יקר. אני אנסה להתמקח על מעט פחות, אבל סה"כ, הטוטו נוסע ממש טוב ומצב מנוע מצוין.

זה לא יהיה הכי קל ( לא בלתי אפשרי) לצאת מהחוזה כעת, מה גם שלא ראיתי מציאות אחרות בתחום שאני מחפשת...

פורסם

מצבר בן שנה זה בסדר גמור.

שוב,אם את באת לקבל מידע ועזרה,אל תקני לפני שמסדרים את הנורה,בודקים את התושבות כמובן עם הבדיקה נוסעים למוסך לקבל הצעת מחיר לתיקון.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חברים לא להגזים, לא צריך לקרוא לזה "אסון".

מנילה,

הבדיקה העלתה שיש הרבה מה לסדר. אם המוכרים הם אנשים סבירים, הם יסכימו להתפשר מתוך הבנת העלות של יישור הקו. לצערי, האנשים האלה שאת קונה מהם נשמעים לי כמו סטיגמה של בעלי טויוטה (בלי להרחיב). את יכולה לקחת סיכון, ללכת למוסך עם טופס הבדיקה ולבקש הצעת מחיר לתיקון ליקויים ויישור קו. זה המוסך שלהם שלדבריהם הם מאמינים ועושים כל מה שמכתיבים להם שם.

אחרי שתקבלי הצעת מחיר, לכי אליהם עם הניירות ותגידי שכמו שהם הורידו על צמיגים שידעו שצריך להחליף, ככה גם על הליקויים האלה, שאי היה אפשר לראות, הם צריכים להוריד כי את חשבת שהרכב תקין לחלוטין. מקווה בשבילך שהם לא אנשים קשים ושמרניים.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

Stone ,

תודה. בדיוק מה שהייתי צריכה לשמוע. המוכרים נראים סבירים, אבל שוב, כבדהו וחשדהו. הם מעט להוטים למכור את הרכב, אז אני מקווה שזה ישחק לטובתי.

yulia, בהחלט ביקשתי עזרה ועצה, ואני מקבלת כל סוג של עזרה. אני פשוט באמת לא חושבת שנכנסתי לאיזושהי מלכודת מטורפת. בדיוק בשביל זה עושים בדיקות ומתייעצים נכון ? :-) אני אבדוק את עניין הנורה. אין סיבה שאשלם לא מעט על האוטו כשיש נורית אזהרה, לא משנה על מה שדולקת לי מול העיניים כל הזמן..

אני שוב מודה לכם. ותודה למי שערך את כותרת הפוסט הראשי שלי.. ;-) .

פורסם

שמי יוליאן.

אני לא אומר שזאת מלכודת,פשוט יש דברים שצריך לסדר.

פורסם

סליחה... לא הייתי בטוחה איפה לחתוך לפני ה- x.

רק אמרתי מלכודת לאור תגובות אחרות. אתה צודק. אני מקבלת את העצה. אני תוהה רק אם לבדוק במוסך ב הרכב מטופל כל השנים או במוסך אחר ( מקובל לבקש ממוסך שאיני מכירה הצעות מחיר, מבלי להביא בפניהם את הרכב, רק את תוצאות הבדיקה?).

ושוב, תודה רבה !!!

פורסם

אין בעיה ללכת למוסך שאת לא מכירה, הרי מוסכים לרוב מתמחים במכוניות מקונצרן מסויים.

אחרי שיש בדיקה ממכון מורשה, האתגר הוא ללכת לקבל הצעת מחיר לתיקון ממקום שיהיה מקובל על המוכרים. למה זה אתגר? כי צריך להסכים שהמוסך הוא אמין ולא מוטה, אבל גם לא יקר. במקרה הזה נשמע לי שהם בוטחים במוסך שיש להם. את צריכה ללכת איתם והם יבקשו הצעת מחיר על סמך בדיקה שלך.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

סליחה, אבל כמה כבר עולה לקנות רכב בן 3 מליסינג או השכרה?

הרי יש כאן רכב בן 11 (!!!) עם 175 אלף ק"מ. יש לו נזילות שמן, גיר עם השהייה בשילוב הילוכים (זה לא כסת"ח רגיל), תושבת גיר לסדר ועל זה צריך להוסיף דברים כמו ריפודים קרועים והמון פגמים בפח שאופייניים לרכב עתיק יומין.

אני מניח שלסדר את הרכב לרמה מניחה את הדעת במוסך מורשה טויוטה, יעלה סביבות 3-4 אלף ש"ח - אז כבר הגענו ל-33 אלף ש"ח לרכב מכוער עם מעיכות, כיפופים ודפיקות.

לא עדיף להוסיף עוד קצת כסף ופשוט לקנות ניסאן מיקרה בת 3? בדיקה זריזה בלוח יד2 מעלה שהרכב הזה נמכר סביבות 40K, ואני בטוח שאפשר להשיג מחיר כזה ממוכר פרטי.

גם יהיה כאן ק"מ נמוך יותר, גם שנתון צעיר יותר וגם יהיה יותר קל למכור - כי מי בדיוק יתן לך מחירון או משהו דומה לזה על רכב בן 14 עם 200 אלף ק"מ בעוד שנתיים...

• תוכן חדש...