Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטירף למגמה הכללית בשרשור הזה - הרבה מאוד כסף על רכב שלא שווה את זה.

סה"כ הרכב לכשעצמו נשמע בסדר, אבל מחירון משלמים רק על רכב מושלם, וזה לא המצב כאן. יש כאן צורך בהחלפת רבייעיית צמיגים וכיוון פרונט (סדר גודל של 1,500 ש"ח), החלפת חיישן חמצן (שכנראה זו התקלה שבגינה הנורה דולקת ולא הייתי דוחה את זה, עניין של עוד 700-800 ש"ח), מיסבי גלגלים רועשים (שאת זה צריך לבדוק, במידה וצריך להחליף מיסבים אז לברר איזה, יכול להיות שאי אפשר וצריך להחליף נאבה "קומפלט", עלות לא מבוטלת כלל) ובכלל לא יזיק טיפול כללי (עוד סכום ארבע ספרתי).

כן, היאריס אמינה מאוד ושומרת על סחירות מצויינת כמו שהשרשור הזה מוכיח.

לא, היא לא קנייה חכמה. בחצי מהתקציב ניתן לרכוש גטס 2007 וב 30K ש"ח נכנסות גרנדה פונטו 2008-2009, סיריון 2007-2008 או סוזוקי אלטו 2010-2011.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב, היום באופן כללי אנשים מעדיפים לקחת הלוואה חוץ בנקאית, בסכום של נניח 50K, ולנסוע על רכב בן 3.

רכב כזה יכול לשמש אתכם במשך 5 שנים בכיף, בלי תקלות רציניות ובלי סכומים גבוהים על אחזקה.

לא שמתי לב גם שיש צורך להחליף בלמים + מיסבי גלגלים + חיישן כלשהוא, ככה שאפשר בהחלט שהעלות הסופית תגיע ל-35K, וזה בלי לקחת בחשבון בעיות נוספות שבהחלט יופיעו במהלך השנים הבאות. אז סה"כ, מדובר בהשקעה של 300 ש"ח נוספים בחודש, בערך, כדי לנסוע ברכב צעיר ב-9 שנים ולחסוך מהצד השני בהוצאות אחזקה ובלאי. לטעמי, היתרונות עולים על החסרונות.

פורסם

לשלם קרוב ל 30 על רכב כזה זה פשוט ביזבוז כסף משווע, ממליץ בהחלט ללכת לכיוון הגטס \ סיריון במודל מתקדם יותר ואו אלטו אם מוכנים לפשרה על רכב קטן יותר אך חדש הרבה יותר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני מבין ומכיר את העדפה ה"עיוורת" ליאריס בפרט ולטויוטה בכלל.

גם אם יש מן האמת בסטיגמה, אולי ורק אולי שווה לך להשקיע הפרש כלשהו בקניית הרכב כחדש, אך בטח ובטח

לא הפרשים כאלו בקנייתו כיד שנייה.

כפי שהמליצו לך גם לפני, קחי את הסכום המכובד שיש לך ותרכשי רכב צעיר ורענן בהרבה.

גם אם את מתעקשת על יפני, יש חלופות עדיפות (כמו המיקרה למשל).

פורסם

לפי דעתי:

בנוגע לנורה הסוררת, ללכת למורשה, להתחבר ולעשות סריקה, תדעי בדיוק למה היא דלוקה, לגבי הרכב עצמו, רכב מצויין. כל שאר הדברים שמסביב זה דברים קטנים.....

תתחדשי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תודה על ההתייחסות הענפה כאן!

כפי שכבר אמר אחד מחברי הפורום, אני ביקשתי את עצתכם ואותה אני מקבלת.

לאור הדברים שהעליתם, ולאור העובדה ( שאותה לא ציינתי), ששמתי כבר מקדמה על הרכב ( ברשותכם לא נפתח כאן שרשור על טיבה של פעולה זו לאור העובדה שזה כבר נגון ברשור אחר שלי) , רעיון ההתרחקות הטוטאלית מהרכב לא עומדת על הפרק.

לפחות לא עד שאני אקח את הממצאים של הבדיקה למוסך ואקבל הצעת מחיר ל"יישור קו". כרגע אני ממתינה להצעה כזו ממוסך מורשה שבו טופל הרכב.

עוד כמה נתונים שחסרים להשלמת התמונה: הרכב יד 1 מאנשים סבירים ודי אמינים. בעיניי זה שיקול. אני לא "נעולה" על טויוטה, אבל מבדיקה של הרכב, סה"כ מדובר ברכב די טוב ( במצב טוב) עם היסטוריית טיפולים מלאה ותמיד טופל בזמן.

אני מבינה שאפשר אחרת בסכום הנ"ל, אבל בחרתי אחרת.

הבנתי גם מסך התשובות שכדאי לי לבדוק מהיכן באמת דולקת הנורה ( חיישן חמצן או לא), ובדיקה יסודית יותר של הגיר.

לגבי השאר, הוסבר לי בע"פ, שלא מדובר בתקלות "רציניות" ( הכל יחסי כמובן).

שוב תודה

פורסם

מניסיון אישי שלי. גם כשמדובר במוסך מורשה. עדיף היה לו היית פונה למורשה אחר ולא איפה שטופל הרכב. שוב מניסיון אישי. ישנו סיכוי שבמוסך אחד יאמרו לך משהו ובמוסך השני יאמרו אחרת. זה קרה לי כבר.

לא משנה מה. את תבקשי הצעת מחיר למשהו שיגרום לכיבוי הנורה. גם אם אין לה חשיבות ממשית, כדאי לך לדעת למה היא כן דולקת.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מה המקדמה שנתת על הרכב?

אם לא מדובר על סכום גדול אני הייתי שוקל את ביטול העסקה. יש רכישות יותר הגיוניות ומשתלמות תמורת 30 אלף ש"ח, שיציגו אמינות לא פחות טובה מהיאריס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...