Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי אמר שאני לא ערס? ;)

אבל כן אין סיכוי שאני מתקרב לדרג א'. יש רק שני קורסים שמעניינים אותי כרגע ויש חבר'ה שעוזרים לי בפרטי.

אם בכל זאת שום דבר לא ימצא חן בעיני אני פשוט הולך לקורס מפקדי קורס בטכני וזהו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באמת, תתרחק מכול דרג א' ועדיפות גם מכול האוויוניקה.

סתם מקצועות חרטא שבמקרה הטוב יטחנו לך את הצורה ויתיחסו אלייך כמו זבל, ובמקרה הרע תטחן תורנויות כמו עובד מטבח או מאבטח מתקנים.

ועוד לא דיברתי על זה ש-90 אחוז מהאנשים שם זה ערסים.

אני הייתי הייתי בגף נש"מ(נשק מונחה),סתם לצורך העניין.

תשתדל להמנע מכול דרך א' ו-90 אחוז מדרג ב' , או במקרה של אוויוניקה, זה חצי חצי.

גף נשמ זה ברמת דרג א?

והשרשור הזה בא בול בזמן בשבילי. מתגייס לטכני עוד פחות משבועיים.

קקטוסולר ידנית

פורסם
תשתדל להמנע מכול דרג א' ו-90 אחוז מדרג ב' , או במקרה של אוויוניקה, זה חצי חצי.

למה לעצור פה? פשוט תשתדל להמנע מכל העסק הזה של שירות צבאי וזהו. הכל חרא.

פורסם

גף נש"מ זה בעיקרון דרג ב'. אבל עם לא מעט גיחות לדרג א', אבל זה תלוי באיזה בסיס אתה משרת ואיזה סוגי נשק יש בו(ופה נעצור עם הפירוט)

ו-ואדים, לא יודע מה היה אצלך בתובלה(טייסת שאין לי שמץ לגביה), אבל תאמין לי, שאיפה ששירתתי, אם לא ניחנת ביכולת להוציא פטורים מתורנויות, ולדעת ליצור קומבינות עם מגוון הערסים, היה מצפה לך שירות לא מהנה ולא תורם במיוחד.

אלא אם אתה רואה אחלה שליחות בלעשות שמירות ומטבחים. אני אישית , לא.

פורסם

~

זה עניין של פרספקטיבה היסטורית. כשהייתי בתוך זה וגם זמן קצר אחרי, גם אני הייתי מוכן לחתום תחת כל מילה שכתבת פה למעלה. אבל זה משתנה עם השנים.

אתה חושב שלביית ערסים זה בעייתי? נסה לנהל צוות של איטלקים או ספרדים... וגם אצלנו היה לא מעט דרג א', אז מה? אחרי שלמדתי לעבוד על המטוסים הישנים האלה ושרדתי את התנאים שהיו שם, כיום קשה מאד לאתגר אותי בנושאים כמו "גישה בעייתית", "בטיחות בעבודה" או "שעות לא שגרתיות". השירות בטייסות של חיל האוויר הוא טירונות לשאר הקריירה בכל תחום טכני שתרצה להיכנס אליו בהמשך, ואוויוניקה במיוחד היא הגרסה הקרבית של הטירונות הזאת. לא קל אבל מכין אותך לדברים שאנשים נורמליים לא היו מעלים על דעתם, ונותן לך יתרון ממשי בתעשיה.

זה לא שכל השירות שלי היה פרודוקטיבי, אין דרך יפה לומר את זה - שרפנו יותר מדי זמן על מטבחים, שמירות ועבודות רס"ר, אבל בכל שירות יש את ההיבטים השליליים שלו. זה מה שקורה כשיש לך צבא דומיננטי עם תקציב שמן שאינו חש צורך להתנהל ביעילות. לגבי הערסים - זה עניין תקופתי/עונתי, בשלוש השנים שלי היו לנו גיוסים מוצלחים מאד וגרועים מאד, שום דבר קבוע וכנ"ל לגבי מפקדי הגף/טייסת שהכתיבו את המדיניות. אלו לא דברים שאפשר לומר באופן גורף על יחידה או טייסת או מקצוע.

בקיצור - שירות בחיל האוויר זה עסק לא פשוט, ובדיוק מהסיבה הזאת עדיף להפיק ממנו את המיטב ($$). דרג א', אוויוניקה וכל מה שנוגע למטוסים מכין אותך לזה הרבה יותר טוב מישיבה במעבדה או בתפקיד משרדי. אני לא מדבר על מהנדסים וכד' (שמור בד"כ לאנשי קבע) או מפעילי ציוד מתוחכם (שמור בד"כ למקומבנים או נופלי קורס טיס), אלא על התפקידים הפשוטים יחסית שזמינים לבני תמותה רגילים כמונו.

פורסם
גף נש"מ זה בעיקרון דרג ב'. אבל עם לא מעט גיחות לדרג א', אבל זה תלוי באיזה בסיס אתה משרת ואיזה סוגי נשק יש בו(ופה נעצור עם הפירוט)

ו-ואדים, לא יודע מה היה אצלך בתובלה(טייסת שאין לי שמץ לגביה), אבל תאמין לי, שאיפה ששירתתי, אם לא ניחנת ביכולת להוציא פטורים מתורנויות, ולדעת ליצור קומבינות עם מגוון הערסים, היה מצפה לך שירות לא מהנה ולא תורם במיוחד.

אלא אם אתה רואה אחלה שליחות בלעשות שמירות ומטבחים. אני אישית , לא.

בתור ט.נש"מ אתה יכול לפרט כמעט את כל הפצצות האפשריות, כמעט הכל קיים בגוגל .

Miata ND2

פורסם

אני למדתי הנדסאי מכטרוניקה, התגייסתי שנתיים אחרי כל החברים שלי ובגיל 23 אני עדיין בצבא, כיף זה לא במיוחד שאני חתום כבר קבע(מלגה שחיל האוויר נתן לי בתמורה שאחתום קבע).

חיל האוויר הוא חיל קשה, תורניות בכמויות, עבודה פיזית לרוב ומסביב לשעון.

אני כרגע טכנאי מנועים של f16i.

מכיר המון כאלה שלמדו הנדסאי ומתחרטים על זה וכשהם משתחררים הם הולכים ללמוד תואר ראשון.

עבודה בחוץ עם תועדת הנדסאי זה לא הרבה בכלל.

פורסם (נערך)

אם לא הייתה דרישה להנדסאים באזרחות אנשים לא היו לומדים לתעודה הזאת.

מספיק לפתוח את אתרי הדרושים לראות שיש מספיק משרות להנדסאים.

אני עברתי מסלול זהה ומתהליך בחירת הקורסים ידעתי שאני לא מעוניין בקבע ושאני יבחר קורס שיקנה לי כמה שיותר ניסיון לקורות חיים אחרי הצבא.

הייתי טכנאי קשר בחיל האוויר,לא נהייתי מומחה במערכות קשר אך לפחות קיבלתי קצת ניסיון בעבודה עם ציוד בדיקה,חיווטים,ראיה מערכתית לפתרון תקלות וכו.

יש כאלה שאחרי השירות משנים תחום עניין והולכים ללמוד משהו אחר,ויש כאלה שלא רוצים לעסוק בזה,ויש כאלה שגירבצו כל השירות ולא למדו כלום והופתעו לגלות שאף אחד לא מעוניין בהם.

עבודה בחוץ עם תעודת הנדסאי עדיפה לדעתי מעבודה במלצרות אחרי הצבא.

עריכה אחרונה על ידי dany

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

הקטע של התורנויות באמת מבאס.

אין לזה שום קשר למקצוע שלך, כל החיילים באותו בסיס עושים את אותה כמות תורנויות (טוב, ברור שבמציאות זה לא בדיוק כך, אבל זה מה שאמור להיות).

את רוב התורנויות הקשות והמגעילות עושים בשנה וחצי הראשונים, עד לקבלת דרגת סמל.

מדרגת סמל יש הקלה משמעותית, ומסמל ראשון עוד הקלה.

בתקופה שלי הנדסאי מדופלם היה מקבל סמל אחרי כשנה וחמש - שנה וחצי בשרות, לא הנדסאי היה מקבל אחרי כשנה ועשר - שנה ואחד עשרה.

תורנות מטבח בבסיסים גדולים של חייל האוויר היא ללא ספק דבר קשה ולא נעים, אבל זה לא משהו שעושים כל יום. אצלנו כל חייל היה מבצע כ 12-15 ימי תורנות מטבח בכל השרות שלו. כלומר פעמיים שבוע שלם ועוד כמה ימים פה ושם לפעמים. אותו דבר עבודות רס"ר (ניקיון בסיס) - שתיים עד שלוש תורנויות של שבוע בכל השרות.

שאר התורנויות הן תורנויות שמירה בצורה כזאות או אחרת.

בהערכה גסה שלי חייל בבסיסים האלו נמצא בתורנויות שונות כ 15% מהזמן, כאמור בשנה הראשונה יותר, בשנה שניה פחות, 6-8 חודשים לפני השחרור יכולים להיות בלי תורנויות בכלל או עם תורנת שמירה אחת.

ועוד - אצלנו מי שהיה אחראי על חלוקת תרנויות בין החיילים היה מנהל מעקב מדוקדק עד לרמה של חצאי ימים, ידע בדיוק כמה ביצע כל אחד ומתי. מי שהיה מוציא פטור, היה בסופו של דבר מחזיר את כל הימים שלו. הוצאת פטור החודש - חודש הבא תעשה פעמיים כמעט ברצף. ולכן אנשים לא כ"כ רצו להוציא פטורים אלא אם כן באמת הייתה סיבה.

בזכות הבן אדם הזה הייתה הרגשה שכולם משתתפים באופן שווה בנטל וזה עזר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

התגייסתי לטכני והשגתי את רשימת הקורסים שכנראה ייפתחו. אני לא יכול לפרסם כאן עדיין, מישהו יכול לכוון אותי בפרטי?

קקטוסולר ידנית

פורסם (נערך)

פותח השרשור, בתור הנדסאי (תוכנה) שהיה בחיל האוויר והשתחרר לפני כמה חודשים - דרג ד' באלקטרוניקה שהיו איתי בבסיס ממש לא מרוצים. חוץ מהאלו שבאו מרקע פשוט יותר ששואפים נמוך ומאושרים שמציעים להם להיות בקבע ולקבל 4500 שקל בחודש כמו מלצר במקדונלדס.

הקטע של לתרום למדינה ושירות משמעותי - יפה מאוד אבל תחשוב כמה מזה זה באמת הדיעה שלך וכמה מזה זה דברים שאתה מכניס לעצמך לראש כי זה מה שאתה שומע. תן לאחרים ליפול למלכודת הזאת, אתה תחשוב על מה שמעניין אותך ולא על האינטרסים של ביבי.

אני אמרתי דברים דומים, גם בלי להבין אותם, הגעתי לתפקיד הכי טוב והכי ממוקד שהיה לחייל האוויר בשבילי, וברגע שהשתחררתי ועברתי הכשרה של 10 ימים בעבודה החדשה הבנתי כמה לא למדתי כלום בצבא. הייתי במקום שנחשב הכי חדשני וזורם שיש, וזה פשוט לא היה שווה הרבה כי מה אתה יכול לצפות ממקום שמנוהל ע"י ילדים חסרי נסיון אמיתי או ע"י נגדים עייפים או ע"י קצינים שלא באמת יודעים על מה הם מדברים?

ועכשיו לשוס הגדול, כל הלא מרוצים האלו שאני מכיר, כולל את עצמי, נתקעו בקבע בניגוד לרצוננו! בהתחלה לפני הגיוס אומרים לך שמי שלא רוצה קבע לא נשאר, אני האמנתי לזה, וזה ממש ממש לא ככה, 3 חודשים לפני השחרור כשאתה כבר מחפש עבודה ומתכנן טיול, פתאום עושה לך המפקד יחידה שיחה ואומר לך שאתה בקבע, לא שואל או משהו כזה.

אני עשיתי מהפכות והצלחתי לברוח אחרי 7 חודשים, אחרים נתקעים שמה לשנה לפחות או שנתיים בחלק מהמקרים, וכל זה בזמן שהחייל שונא את התפקיד ונלחם כדי לעוף משם, ולמרות שהתפקיד של אותו חייל בכלל לא חשוב, רק כי יש תקן וצריך לשמור אותו (זה אמרו לי המפקדים שלי). תחשוב על זה ש3 שנים זה המון זמן מבוזבז מהחיים שלך, אבל זה חובה ומילא וכו'. ואז תוסיף לזה עוד שנתיים! זה כאילו עוד שירות. תוסיף לזה את הזמן של הלימודים של ההנדסאי ואתה יוצא חסר כל נסיון וממורמר בגיל 26-27 מהצבא, ובשביל מה?

בקיצור לפי דעתי, בגלל שמשאירים כל כך הרבה אנשים בקבע בניגוד לרצונם, תלך לזה רק אם אתה בטוח ב1000% שאתה הולך למקום שבו תצבור נסיון באותו מקצוע. לא נראה לי שיש הרבה כאלה לאלקטרוניקה, אולי מקומות מעטים בדרג ד'. אל תחשוב על ה"עכשיו" ועל ה"אני רוצה לתרום" ותחשוב על עצמך בעוד 3 שנים, אחרי שסבלת מצה"ל וממפקדיו הנוראיים בבסיסים הטכניים, שמירות, תורנויות, אבטשים, חוסר משכורת... תחשוב אם אחרי 3 שנים כאלה אתה רוצה עוד שנתיים עם שכר מעליב ואותם תנאים.

אני עוד עכשיו חושב על זה שאם אתה לא תהיה דרג ד' אז אתה תצטרך לישון בבסיס, אז במקום להיות בנאדם שהיה יכול להיות חופשי ומאושר ומטייל בעולם בגיל 21, אתה בגיל 26 תישן בבסיס במיטת יחיד צרה עם עוד 4 אנשים בחדר, משכורת רעב ומפקדים מפגרים.

תימנע מזה.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תודה לקחתי את מה שכתבת ללב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

liorwohl,פוסט בכייני וממורמר, ידעת למה אתה נכנס כשעשית הנדסאי לפני הצבא,

הגעת לתפקיד קל יחסית גם אם לא בתחום, אם לא יומיות אז 5 בערב הבאסטה נסגרת לפי מה שקורה בח"א,

יכלת בתחום הלימודים שלך להתקדם עצמאית, אתה לא צריך להיות תלוי באף אחד כשזה נוגע ללימוד שפת תוכנה או איזה פרוייקט אישי,

או בקבע לקחת במקביל קורסים בפתוחה אם הכיוון היה להמשיך לתואר ראשון.

לגבי ההתנהלות בצבא זה לגמרי נכון ואין מה לעשות גם אם יגיע הבחור לתיקון כרטיסים בדרג ד' סביר להניח שאת העבודה יעשו נגדים ולא ייתנו לחיל לגעת בזה בכלל.

לגבי קבע תלוי בתקנים וגם קצת ברצון האישי,אישית לא השאירו אותי וכמה חברים מהמחזור שלי , אומנם ממחזור מעליי השאירו את הרוב.

אני חושב שהדבר הכי חשוב לא נאמר פה, אתה מחפש נסיון תעסוקתי שריאלית סיקוי קלוש שתקבל,

אתה הולך להיות תקוע במערכת 3 שנים לפחות,מה שעושה את השירות אלו האנשים שמשרתים איתך ולא שום דבר אחר,

הייתי בתפקיד מאתגר ולא פשוט בקצה השני של הארץ (רכבת מהתחנה הכי צפונית להכי דרומית + שעה), אכלתי לא מעט חרא והיו רגעי שבירה במהלך השירות, אבל בדיעבד תחזיר אותי אחורה ואני לא אחשוב פעמיים.

פורסם (נערך)

ניוקר כל מה שהנחת עליי לא נכון, קיבלתי תפקיד שהוא בדיוק אבל בדיוק המקצוע שלי, הוא היה יומיות, למדתי עצמאית הרבה והתקבלתי לעבודה מעולה עוד לפני שהשתחררתי.

אבל הצבא הוא לא מה שעזר לי בזה, בכל ראיון עבודה זלזלו לחלוטין בנסיון הצבאי שלי, הצלחתי כי עבדתי כפרילאנסר לפני ובמהלך הצבא. הצבא לא נתן לי כלום כמעט, חוץ מהמון המון עצבים, ותחושה שכל הלימודים והקבע היו בזבוז זמן מוחלט.

ואיזה מן משפט זה "ידעת למה אתה נכנס" ?? כמו שרשמתי נאמר לפני הגיוס שמי שלא ירצה קבע לא יהיה, על זה בניתי, מי המפגר שילמד שנתיים נוספות בשביל לשרת כמו חייל ב4500 שקל? וגם אם בהתחלה מישהו חושב שהמסלול בשבילו ובמהלך ה3 שנים מתחרט עד עמקי נשמתו, זה אומר שהצבא יכול לעשות בו מה שהוא רוצה כאילו החייל זה רכושו? לא, זה נוראי וזה לא מוסרי ואני בשוק שהדבר הזה קיים ושאני נפלתי למלכודת הזאת, הייתי יכול להיות אזרח עובד הייקט לפני 3 שנים, לא להתחיל רק עכשיו ומאותה נקודת התחלה.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...