Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה דרג א' זה קריעת תחת. במיוחד בטייסת מבצעית.

אני זוכר ששאלתי את חבר שלי והוא היה עובד 10 שעות בשוטף ובמבצעים מעל 24 שעות.

לא פשוט לא קל, תנאים תחת. (סליחה)

הבחור הזה בכלל Hard work ואכל את זה כאילו הלך לאכול הוט דוג בפארק, לעומת זאת חבר שני עשה הכול כדי כמה שפחות לעבוד.

דרג א - זה ממש לא קל, אין צורך ללמוד הנדסאי לזה. (לא יודע עד כמה אני יכול לפרט אבל זה לשים פצצות בעיקר). אתה יכול להשוואת את דרג א' למוסכניק שעושה טיפול שוטף לפני טסט. תקלות מעבר לזה עוברות לדרגים הבאים.

שוב יחד עם זאת אותו בחור שמסיים עוד מעט תואר מציין שהתפקיד עזר לו במה שהוא רוצה להתקבל תע"א/רפאל. למשל יש מחלקה שעוסקת בשיפוץ מטוס.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בהמשך לסוף ההודעה, מה נתן לך שירות בדרג א'?

שימוש נכון בכלי עבודה שונים, כולל פנאוומטיים וההידראווליים.

הקפדה על שמירת כל הכלים איתך, נוהל FOD אתה בטח מכיר.

הקפדה על בדיקה כפולה ומשלושת של כל עבודה.

למדתי לעבוד בבטחון במקומות ללא גישה/ראות/תאורה ובתנאים לא נוחים.

עבודה עם כלי חיוט.

הלחמה תעופתית.

לומדים לעבוד בצוות, להכיר את האנשים שאיתך, לומדים על מי אפשר לסמוך ועל מי לא.

בהמשך עם התקדמות בפז"מ ובדרגה לומדים לנהל צוות חיילים אבל זה לא כ"כ קשור. למרות שבדרג א' יש לכך חשיבות רבה יותר.

רישיון לטרקטור.

פורסם

אז ככה, בדרג ב גם לומדים שימוש בכלי עבודה כולל פנאומטים.

עבודה בצוות גם ,גם רישיון לטרקטור, גם fod.

בדרג ד יש אופציה להלחמות ,כלי עבודה מכל הסוגים, אבל כל השאר חסר.

אני עדיין חושב שדרג ב עדיף לחייל הממוצע.

Miata ND2

פורסם

איפה רשמתי לאורך השירשור שדרג א' עדיף?

לא רשמתי בשום מקום דבר כזה, להפיך, רשמתי שאני לא ממליץ לכל אחד.

רק כתבתי שזה מה שאני עשיתי + התרשמות.

פורסם

היה לי הרושם שאתה ממליץ , ובגלל הכרותי עם המון חברים בדרג א חוץ מההוואי היום יומי הם פשוט לא ממליצים, ופתאום אחרי שמשתחררים "תלכו לדרג א זה טוב", לא אשכח את אינספור הקצינים הנגדים והמילואימניקים שהגיעו אלינו בבחירת הקורסים כדי להמליץ אך ורק על דרג א, חיילי חובה לא הגיעו, אותם הכרתי בסדיר.

Miata ND2

פורסם

ממה שכתוב פה נשמע שהשירות שלי היה מוצלח במיוחד. טייסת תובלה, מעט אנשים ותקציב, ביצעתי את כל הפונקציות שרשמתם - החל מפירוק/הרכבה וביקורות, עבור בדיאגנוסטיקה של תקלות וכלה בשיפוץ רכיבים אלקטרוניים ומיחזור זבל מיושן שיא"א כבר לא רצו להתעסק איתו.

יש גם מקומות כאלה, בהם על הדרך טכנאי הניווט לומד כמה דברים על קשר ואופטיקה ולהפך. לא שזה היה כזה כיף בזמן אמת, אבל בסה"כ ובדיעבד - שווה.

פורסם

חיל האוויר בדיוק קיבל את השמשון החדש אם אני לא טועה ומהגיוס שלנו יפתחו גם קורסים שיעסקו בתחזוקה של המטוס הזה.

קצין שהגיע אלינו שאחראי על קליטת המטוס החדש בארץ טען שלדרג א' של המטוס הוא מחפש הנדסאים בלבד כיוון שהמטוס סופר חכם ולא משהו שחיל האוויר רגיל אליו.

נשמע הגיוני שלדרג א' ירצו הנדסאים בלבד?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כן בתור התחלה לאחר מכן זה ייפסק. כך לפחות היה בשאר הטייסות (החדשות) לפי חבר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
חיל האוויר בדיוק קיבל את השמשון החדש אם אני לא טועה ומהגיוס שלנו יפתחו גם קורסים שיעסקו בתחזוקה של המטוס הזה. קצין שהגיע אלינו שאחראי על קליטת המטוס החדש בארץ טען שלדרג א' של המטוס הוא מחפש הנדסאים בלבד כיוון שהמטוס סופר חכם ולא משהו שחיל האוויר רגיל אליו.

אני עבדתי בעיקר על הדור הקודם של המטוס הזה - הקרנף (ראה תמונת פרופיל). בשביל לשחק קצת עם השמשון הייתי מוכן לשקול חזרה למילואים.

בעשור מאז הטייסת עברה לבסיס חדש בדרום והצטיידה כאמור במטוסים מתקדמים, כך שזה אמור להיות מקום מעניין מאד לשרת בו.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אשמח לשוחח בפרטי עם חברי פורום המשרתים בחיל או ששירתו בו בעבר ויוכלו לשפוך לי קצת אור על כמה קורסים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

~

ע"מ לקבל מענה ממוקד יותר, אני מציע שתכתוב פה את מספרי המקצוע של הקורסים שמעניינים אותך.

למשל אם תכתוב שאתה מחפש מידע על 1647 או 1833, אדע שאני יכול לעזור לך. המספרים האלה חרוטים היטב בזכרון של רוב בוגרי המערך הטכני ואינם דורשים הסברים נוספים.

פורסם

חוץ ממספר אחד-1319 פתן אין לי שום מספרים אחרים.

אבל יש לי שמות-אלקטרואופטיקה,מחשוב סיסטם וברק ל''א. יש עוד כמה קורסים אבל וויתרתי עליהם מראש והתמקדתי באלה שציינתי כאן.

עדיין לא התגייסתי אבל יש לי כבר את הקורסים שנפתחו למחזור הנדסאים שלי, אשמח אם תענו לי בפרטי (אם יש צורך בכך) או כאן.

פורסם

קשה לי לענות על זה, אני הנדסאי ששטפו לו את המוח,שרוצה להיות כמה שיותר מועיל ולשרת כמה שיותר משמעותי.

אבל יכול להיות שברגע שאני אתגייס אני ארצה לקבור את עצמי וכל השאיפות שלי ילכו לפח.

פורסם

באמת, תתרחק מכול דרג א' ועדיפות גם מכול האוויוניקה.

סתם מקצועות חרטא שבמקרה הטוב יטחנו לך את הצורה ויתיחסו אלייך כמו זבל, ובמקרה הרע תטחן תורנויות כמו עובד מטבח או מאבטח מתקנים.

ועוד לא דיברתי על זה ש-90 אחוז מהאנשים שם זה ערסים.

אני הייתי הייתי בגף נש"מ(נשק מונחה),סתם לצורך העניין.

תשתדל להמנע מכול דרך א' ו-90 אחוז מדרג ב' , או במקרה של אוויוניקה, זה חצי חצי.

• תוכן חדש...