Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרוב ענו לך ואני מחזק אותם.

לא יודע איך זה עובד בחיל האוויר אבל אני עשיתי יג-יד להנדסאי מכונות.

שלחו אותי בעקבות הלימודים להיות מכונאי רכב בחיל החימוש, בדרך כלל שולחים אותך לעסוק במה שלמדת, אחרת סתם בזבזו עלייך כסף ללימודים.

אם תגיע לעסוק באלקטרוניקה, לא רק שזה יתן לך ניסיון וידע אלה גם יהיו לך דרכים להתפתח ולעלות בשירות הצבאי.

והתעודה שתקבל נותנת לך אפשרות לקבל משכורת לא רעה בכלל. עד שתסיים את השירות הסדיר ואם תחליט להישאר בקבע אתה כבר תלמד את התהליך.

אני עד היום משרת בצבא כמכונאי רכב (בקבע), בין לבין אני מעביר אחת לשנה קורס מכונאי רכב אצלי ביחידה.

להיות מדריך זה לא כל כך מעניין ואפילו קשה, ולא נותן לך שום דרך להתקדם, ולא יתן לך שום יתרון באזרחות.

תשאף להתעסק בתפקיד שלמדת.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תסלח לי על הבוטות , אבל הנדסאי אלקטרוניקה זה בזבוז זמן ובזבוז כסף.

יותר מזה , זו תעודה שלא שווה את הנייר שהיא כתובה עליו,

אני סיימתי את לימודי ההנדסאי בהצטיינות, שירתתי בצבא בחיל האויר בדרג ב' ואח"כ בדרג ד', בתכלס אין לך מה לעשות עם זה , אין באזרחות את הדברים האלו, וגם בצבא הרבה מחלקות נסגרות ותיקונים ותחזוקה של מערכות עוברות לתמיכה חיצונית של חברות

יוצא לצבא יותר עדיף להוציא עבודות תיקון ותחזוקה לחברות חיצוניות מאשר להכשיר חיילים שלא ממש יעשו את העבודה כמו שצריך,

אם אתה רוצה להשלים ללימודי הנדסה אז אתה מקסימום מקבל פטור מכמה קורסים ספציפיים, וזה גם תלוי בסילבוס ובציון שקיבלת בהנדסאי,

בלי קשר לעניין, אם כבר תלמד את הלימודים האלו על חשבון הצבא, אז אני מניח שיחתימו אותך קבע כתנאי, ועדיף לך לדעתי להישאר בצבא כמה שיותר כי בחוץ המצב על הפנים,

להיות מדריך יכול לתת לך ניסיון , ואם יבקשו במשרה מסויימת בחוץ "ניסיון פיקודי" אז יהיה לך את זה, ובכל מקרה זה יהווה יתרון שלך על פני מתמודדים אחרים על משרות שונות באזרחות.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ESTK-אתה לא צודק לחלוטין,השוק מוצף בדרישות להנדסאים,אם לא הצלחת להכנס לשום מקום זה לא אומר שהתעודה לא שווה כלום.

עברתי את אותו המסלול וללא ספק בלי התעודה לא הייתי מוצא עבודה בתחום תוך שבוע מהשחרור במשכורת שלא תבייש מהנדס מתחיל.

פותח השרשור-אין שום סיבה שישלחו אותך לתפקיד שאינו בתחום לאחר שהשקיעו בך.

כשתקבל את ההאפשרויות לקורסים נעזור לך בבחירת התפקיד המועיל ביותר לאזרחות.:-D

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני מכיר לפחות מעל 5 אנשים שיש להם הנדסאי אלקטרוניקה והם התקבלו לעבודות טובות עם שכר מעולה, גם אלה שלא שירתו בצבא בתפקיד הנוכחי אלה רק מעצם העובדה שיש להם את ההסמכה הזאת. אני לא אגיד שאני לא מכיר אנשים שיש להם את התעודה והם מוכרים גלידות באוטו גלידה אבל אלה אנשים שלרובם אין את המוטיבציה לתת לעצמם בעיטה בתחת כדי לנסות לעלות על גל.

פורסם

עשיתי הנדסאי אלקטרוניקה לפני הצבא, שירתתי בחייל האוויר.

היה לי אחלה שרות, לא מבחינת קל"ב או יצאות טובות, אלא מבחינת האתגר, האשנים שהיו איתי ועבודה דינאמית ולא משעממת. כמובן כולל את כל התורנויות, השמירות והמטבחים שיש בבסיסים גדולים, ויש הרבה מאוד כאלה עד לקבלת דרגת סמל. אחר כך רק הרבה, בלי "מאוד".

הייתי עובד בדרג א' (מה שנקרא עבודה מתחת לכנף המטוס) יותר מתוך בחירה, באותו מקום היה גם דרג ב' (מעבדה).

חתמתי לפני הלימודים על שנה וחצי קבע, השתחררתי אחרי שנה בקבע, ויתרו לי על חצי שנה.

בצבא לא השתמשתי בכלום ממה שלמדתי בהנדסאים, אבל ללא הלימודים כנראה שלא הייתי מגיע למקום ההוא.

צברתי בצבא הרבה ניסיון מגוון אבל לא בתחום האלקטרוניקה בכלל. אלא בתחומים אחרים וזה עוזר לי עד היום.

אחרי השחרור מצאתי עבודה די מהר, דווקא בערך את העבודה שרציתי אבל בשכר התחלתי לא משהו בכלל.

בכל מקרה, כל זה היה די מזמן והיום מצב יכול להיות שונה לגמרי.

פורסם

עשיתי הנדסאי מכונות בטכני של חיל האוויר, ובשירות הצבאי שירתתי כמדריך באותו בית ספר.

אני מכיר המון הנדסאים שעשו את המסלול הזה. לאף אחד מהם לא היה תפקיד מיוחד בשירות הסדיר, כולם השתבצו באותם מקומות יחד עם החברים שסיימו איתם י"ב שנתיים קודם לכן.

מטבע הדברים, בגלל שההנדסאים מגיעים יותר בוגרים לשירות, הם מתקדמים מהר יותר, גם בסולם הדרגות יש להם הטבות. מי שנשאר בקבע אחרי תקופת ה-ר', מקבל תוספת עבור התעודה.

עשיתי הנדסאי אלקטרוניקה לפני הצבא, שירתתי בחייל האוויר.

.....

הייתי עובד בדרג א' (מה שנקרא עבודה מתחת לכנף המטוס) יותר מתוך בחירה, באותו מקום היה גם דרג ב' (מעבדה).

.....

בצבא לא השתמשתי בכלום ממה שלמדתי בהנדסאים, אבל ללא הלימודים כנראה שלא הייתי מגיע למקום ההוא.

בקורס הדרכה למדריכי שוחרים הייתה עבודה לענות על מספר הזוי של "שאלות שוחרים" נפוצות.

אחת מהשאלות הראשונות היו "איך אני מגיע להיות טכנאי דרג א'?" כולם התבדחו שהתשובה הנכונה היא "איך לא?"

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מצד שני אני יכול להיות אחלה של מפקד קורס/מדריך וללמוד כלי לחיים שאי אפשר לרכוש בשום מקום אחר. ולאחר מכן ללמוד מנהל עסקים או משהו דומה ולעבוד בהדרכה, עם שאיפה של להגיע לרמה שאני אוכל "למכור קרח לאסקימוסים" כלומר להפוך לתותח בתחום.

מרוב הודעותיך בפורום עולה רושם של בחור אינטליגנטי, מה שלא מסתדר לי עם הפסקה לעיל.

קודם כל, את ה"כלי לחיים" הזה אין שום בעיה לרכוש במקומות אחרים באזרחות. אתה לא הולך לפקד פה על פלוגת צנחנים באפגניסטן אלא במקרה הטוב כמה ג'ובניקים עם פטורים בבסיס עורפי, אז בוא ניכנס לפרופורציות.

דבר שני, איזו מין שאיפה זו להיות "תותח" ו"למכור קרח לאסקימוסים"? אתה רוצה לעבוד במכירות שטח של מוצרי ים המלח? שהפרנסה שלך תהיה תלויה בשקרים ומצגי שווא? אני בספק. אם בהדרכה עסקינן, אזי שום קורס לא יעזור לך אם אתה לא בנוי לזה, ואם אתה כן בנוי לזה אתה כבר תמצא את הדרך לשם באופן טבעי במהלך הקריירה שלך.

בסה"כ נשמע שאתה בלחץ וכנראה ניזון מהרבה שטויות שהאכילו אותך כל מיני נשמות טובות ויודעי דבר. אני מציע שתירגע, תנשום עמוק, תיכנס למערכת ותנווט משם. לתכנן משהו בצבא זה מתכון בטוח לתסכול, במערכת כזאת הדרך האפקטיבית ביותר להגיע למקום טוב היא להיסחף עם הזרם ולתת דחיפות קטנות פה ושם בנקודות אסטרטגיות. כרגע אתה סתם שורף אנרגיה מיותרת.

מעבר לזה - מה שבוקי אמר. הנסיון הצבאי שלי דומה לשלו ועצתי היחידה היא לכוון למערך הטכני של חיל האוויר. מדוע בדיוק כתבתי בהרחבה בעבר.

פורסם

אכן הלכתי לאיבוד בים השטויות,כל פעם מגיעים קצינים ממקומות שונים וגורמים להאמין שמה שהם עושים זה הכי טוב,שזאת בעצם העבודה שלהם והם עושים אותה טוב אבל אני הולך לאיבוד.

בכל מקרה קיבלתי מספיק דעות כדי לוותר על העיניין של הפיקוד.

תודה למגיבים ולמי ששלח לי הודעות בפרטי,עזרתם מאוד :) .

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בקורס הדרכה למדריכי שוחרים הייתה עבודה לענות על מספר הזוי של "שאלות שוחרים" נפוצות.

אחת מהשאלות הראשונות היו "איך אני מגיע להיות טכנאי דרג א'?" כולם התבדחו שהתשובה הנכונה היא "איך לא?"

בוא נתחיל בכך שאני לא ממליץ לאף אחד להיות דווקא בדרג א'.

אין כל ספק שהעבודה שם הרבה יותר קשה ופחות נוחה בהשוואה לדרגים ב' ו ד'.

אני לא הייתי ממסני"ק אלא באחד המקצועות הסמוכים שעובדים קצת פחות קשה, אבל עדיין.

מבחינת הסיפוק, האחריות, עמידה במצבי לחץ, עיצוב היכולת האישית והמקצועית ועבודה בצוות דרג א' "לא רואה ממטר" את כל הדרגים האחרים.

למי לדעתך יש עבודה יותר מעניינת - למכונאי מומחה במוסך שנדרש להתמודד מפעם לפעם עם תקלות חדשות ולא מוכרות, לחשוב, לאתר ולמצוא פתרון או למי שמשפץ סטרטרים בסדנא, ועושה כל יום, במשך שנים, כמעט את אותה הפעולה בדיוק? אבל כן, בשקט ובמזגן...

פורסם

לא יודע כמה מתמודדים בדרג א' עם סיטואציות חדשות ולא מוכרות.

ממה שאני מבין מחברים שלי, זה שילוב בין שני המקרים שהצגת: עבודה שחוזרת על עצמה, רק שזה קורה בשמש ובגשם.

אבל תחושת הסיפוק והשייכות היא הרבה יותר גבוהה, וההתמודדות עם המצבים הלחוצים והתנאים מעצבת אישיות ברמה גבוהה.

לפעמים אני קצת מצטער שבחרתי בהדרכה.

בכל מקרה, לא אמרתי בהודעה הקודמת שום דבר על דרג א' למקרה שהשתמע כך. רק שנורא קל להגיע לשם מכל פרוייקט צבאי של חיל האוויר (תיכון/הנדסאים וכל מה שמוגדר בחיל האוויר "פלדה כחולה")

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני לא מדבר על דרג א' ממ"ס (מכונאי מטסים) אלא בעיקר על דרג א' של מערכות סמוכות - מכ"מ, קשר, ניווט וכדומה.

שם העבודה פחות קשה, יותר מעניינת וכן מתמודדיתם מפעם לפעם עם תקלות לא מוכרות. לפעמים יש גם קליטה והתקנה של מערכות חדשות, שזה גם מעניין ומאתגר.

פורסם

בוקי אתה קצת מתבלבל ומבלבל, יכול להיות שבתקופה שלך זה היה שונה, כיום זה הולך ככה:

דרג א'- התעסקות ישירה בטיפולים שוטפים ובהכנה ובהטסה של מטוסים ומסוקים על כל דגמיהם, עבודה מאוד קשה ומספקת, אין שום קשר בין מה שגבי למד לעבודה.

דרג ב'- תמיכה בדרג א', גם כן עבודה לא פשוטה בטייסות משמע מגיעים לדרג א' לפעמים, מתעסקים בכל מה שמסביב למטוס, חשמל, טילים כמו שציינת ניווט ועוד, עבודה יותר קלה ופחות מספקת, כמעט ולא קשורה למה שגבי למד.

דרג ד'- תמיכה בדרגי ב', במידה וטיל מגיע עם תקלה מסובכת מדי לפתרון בדרג ב' (כמעט כל תקלה) הוא עובר לדרג ד', שם מפרקים את חלקיו הקטנים של הטיל על חלקיו היותר קטנים, כנ"ל לגבי שלל חלקי מטוס ומסוק ועוד הרבה דברים, יציאות טובות וקשר גדול למה שגבי למד, אנשים פחות מעניינים וגם המפקדים לא משהו.

בכל דרג שלא תהיה העבודה הופכת להיות בשלב דיי מוקדם לשגרתית, רק בדרגות קושי שונות.

להנדסאים יש העדפה לקבל דרג ד', אבל זה תלוי בהמון דברים ויש סיכוי שגם לא תגיע לשם ותגיע כמו הרבה אחרים למקום שאין בו קשר למה שלמדת, קורה.

כמו שרשמתי מקודם, ממליץ להנדסאי דרג ד' גם בשל הניסיון, ולא דרג א' בגלל השייכות, באיזשהו שלב מפסיקים לחשוב על הסיפוק ומתחילים לבכות, כמובן שבדרג ד' התנאים והיציאות הרבה יותר טובים, כדי להגיע בצורה הכי נכונה בחר קורס שבו יש אופציה לדרג ד'.

Miata ND2

פורסם

דרג ד" זה לא המקצוע התורם היחידי, יש עוד המון מקצועות בתחום התקשורת שיעזרו לא מעט באזרחות.

כדי לחזור להתייעץ כשתהיה לך רשימת אפשרויות.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אור, גם בתקופה שלי זה היה בערך אותו דבר עם פרשנויות שונות מעט לכל מכלול או לכל מקצוע.

שוב פעם, הכל תלוי מה המקצוע שלך ומה אתה עושה.

אני לא עסקתי בטיפולים שוטפים למטוסים עצמם.

יש מספיק דברים אחרים, וכפי שכתבתי תפקיד שלי היה בעיקר בדרג א' (עבודה על מטוס או ליד המטוס). עבודה לא קלה אבל גם לא קריאת תחת.

תלוי גם איזה בן אדם אתה ומה מתאים לך יותר. אני לא הייתי מסוגל לשבת כל היום במעבדה ולתקן כרטיסים אלקטרוניים, על אף היציאות הטובות ושאר תנאים.

ויש כמובן את העיניין החברתי, חשוב מאוד בעיניי. חשוב יותר מיצאות טובות. וזה משהו שכמעט לא קיים בבסיסים פתוחים, בהם לרוב משרתים בתפקידי דרג ד'.

אני לא בטוח שאם הייתי 3 שנים מתקן איזה קופסת תקשורת ולומד את המבנה שלה עד הקבל והנגד האחרונים, זה היה עוזר לי באזרחות יותר.

פורסם

בהמשך לסוף ההודעה, מה נתן לך שירות בדרג א'?

ואתה צודק ב 100 אחוז, הייתי גם בדרג ב' בבסיס סגור וגם בדרג ד' והעניין החברתי הוא מאוד חשוב, האחדות והאחווה שקיימת בדרג ב' וגם ב א' בכלל לא קיימת ב ד' , ההרגשה היא שאתה בא לעשות מה שצריך ולתת עבודה והולך הביתה, אף אחד לא מדבר איתך, זה לא הרגשה של צבא, למרות שזה יציאות על בסיס יומי הזמן בכלל לא עובר.

אני מאוד ממליץ על דרג ב', אבל למישהו שרוצה רזומה דיי טוב לעתיד והוא הנדסאי אולי בכל זאת עדיף דרג ד'.

Miata ND2

• תוכן חדש...